torsdag, juni 22, 2006

Mustaschen måste dö

Mina tankarna leder till min egen mustasch hela tiden. Jag börjar ledsna. Det känns som den snackar skit om mig. Plötsligt har jag gjort en helomvändning. Jag trivs inte i mustasch längre.

När man tillbringar ett gäng dygn utomhus nästan dygnet runt så får man Mallorcabränna även om det störtregnat 24 timmar/dygn. Jag drömde att jag behöll staschen över Roskilde. Så när jag kom hem och rakade mig så visade det sig att jag hade fått stans maffigaste mustaschbränna. En vit inverterad hudmustasch. Its a fucking no-no!

Jag har kommit på att min badrumsspegel är en bra vapendragare. Vi har lite taskig belysning eftersom en lampa har gått och jag brukar sätta upp en halvårsplan på sånt som måste fixas. Men i min spegel ser jag ståtlig ut i mustasch och ölryggen är knappt ett minne. Jag ser tajt ut. En förljugen bild som avslöjas så brutalt när man kommer ut lite. När man testar nya speglar.

När jag handlade lite kläder i lördags så kände jag mig bara lönnig och ofräsch. Jag tittade surt på mustaschen och jag gillade inte vad jag såg. Provhytterna verkade ha installerat högfrekvent operationsljus. Varenda liten skavank syntes. Jävla fascistmetoder. Där stod jag och och tittade på resterna av en man. Och jag gillade inte vad jag såg om jag säger så.

Igår gick jag och klippte mig hos min favoritfrisör. Hon komplimenterade mustaschen med ett rått asgarv och sa "nä, men den är fin...". Mhmm! De har så avslöjande speglar hos frisören. Jag orkade knappt se mig själv vilket lätt blir ett dilemma när man tillbringar c:a 40 minuter framför en sjukt överdimensionerad spegel och dessutom har scenljus riktat på sin överläpps-graal. Jag ville lipa. Säga att jag ångrade allt och be henne prioritera odjuret i mitt ansikte. Men jag bet ihop. Stiff upper lip så att säga.

Frisören pratade på om ditten och datten och jag försökte hänga med fast i mitt huvud spelades en alldeles egen dialog upp: "You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who do the fuck do you think you're talking to? Oh, yeah?"

Toppen kom när någon radiokanal spelade Timo Räisänens alternativa vm-låt, "Bollen måste dö". Jag började tolka in subliminala meddelanden, bitar föll på plats och plötsligt blev allt så tydligt. Jag kände mig som Robert Langdon när jag satte in mitt namn istället för spelarnas och bytte "boll" mot "mustasch".

"Mikael, hörde du staschen.
När den bara ljööög... Aaahhaa!
fladdrade upp och ner på läppen
Och kallade dig för bööög..."

Där hade jag det svart på vitt. Jag blir baktalad av mitt eget undermedvetna. Alla skrattar. Till och med min egen stasche. Jag som trodde vi var vänner.

Nä, mustaschjävlen måste nog fan dö...

44 kommentarer:

Anonym sa...

nejnejnej. Snälla, behåll den! Förstår du inte hur totalt coolt det matchar pilotbrillorna. Du är ju snygg!

Nemo sa...

Håll ut till lördag... då behöver du inte bryta nåt avtal.
The Munish massacre gonna unleach the fuckin' fury....


Sällan kommer tyskar bli så påtagliga som nånsin lördag kl 17 - mark my words, read my lips... Hitlerism is gonna devastate Lasse "Clapton" Lagerbäcks gossar

mikebike sa...

anonym: hur vet du det... ;)

nemo: kanske kanske... ska överväga. men jag känner mig deppig över staschen. jag slits mellan ansvar och min inre röst

Luca sa...

Det är bara tills på lördag.

Kämpa! tyskarnas blitzkrieg kommer befria dig ändå innan vilodagen

Canana sa...

Om du rakar av mustaschen och Sverige blir krossade på lördag, då ska du f-n få se på spamming. Behåller du den och Sverige vinner då är du årets hjälte (skicka en faktura till Lars-Åke Lagrell så kan han kompensera dig för ditt lidande). Det är bara att välja sida.

Kickibanana sa...

Raka! eller spara ut till skägg... eller kör en eldorado du vet lite mexikansk gangster, två streck ner från muschen liksom. Det är snyggt, vanlig musch luktar alldeles för mycket husvagn och folköl... :)

Anonym sa...

Det hör till att vara anonym att kunna veta sådanna saker. Jag vara vem som helst. Din trevliga granne, din morsa eller din bror.
Det känns lite som att busringa eller som att prata på heta linjen.

mikebike sa...

luca: ja kanske kanske... jag vacklar.

canana: hahaha... utpressning funkar inte en sekund på bloggfrossa. det som gör att jag vacklar är min våldsamma vidskeplighet.

Kickibanana: haha så en eldorado utstårlar bra grejer då? jag tycker det luktar hustrumisshandle lång väg om det;) jag vill var slät igen.

anonym: jamendåså;)

Nemo sa...

OK... snäpp upp dig med 4 x Thore Callmars... det är ju ända "Han med mustaschen" som plockar hem vinsten på dansgolvet

Emma sa...

Haha du håller på att bli galen! ;P *elakt skratt*

Sara sa...

Raka av skiten. Det är dags att gå vidare :)

j sa...

devisen; bättre sent än aldrig ger: fan, min JoJO med jigs SLÅR nästan mustaschen, ju, varför blir denna ignorerad? tillsammans utgör de ju fundamentet till fenomenet såfunkardet-charmen.

Anonym sa...

Tänkt possitivt, du har ju iaf inte en skepparkrans.

mikebike sa...

nemo: jag mår bättre nu. har lyssnat på TC två ggr nu. stiff uppr lipp.

emma: jo det är nog sant. damn!

sara: nu blir jag splittrad igen

j: mohahahahah...

anonym: ja det är ju sant. men tänka positivt. hehehe.. du känner inte mig hör jag.

Luca sa...

Har Sverige någonsin förlorat när du varit Saddam-look-a-like?

Emma sa...

Nej men ärligt Mike! Har vi lyssnat på allt skit om mustaschen bara för att du ska raka av den i förtid för att du hör lite röster som säger att du är bööööög? Skärp dig för fan! ;)

Åh. Jag har en idé för den ambivalenta. Raka av HALVA staschen så kommer det t.o.m. synas på dig att du har lost it liksom.

(Jag har en elak dag idag märker jag. Mohahaha!)

slowmotion sa...

jag känner med emma.

variera stashen lite då, skaffa en porr-stashe för att spexa. men det är fan ospexigt att att bort den. du låter som en indietjej med luggångerst - det är bara att bita ihop

mikebike sa...

luca: nä

emma: ja det var väldans!

Malin sa...

Dagens boktips: Mustaschen av Emmanuel Carrère. Ansiktshår och galenskap i skön kombination. Finns även i ganska dålig filmversion.

mikebike sa...

malin: uscxh jag tänkter på den... fy fan den slutar så otäckt!

Jaaan sa...

Du kanske ska färga den istället, som en flagga, och i Danmark är det ju Dannebrogen som gäller..

Skulle just va snyggt det...

Emilia sa...

Jag tycker det är obehagligt att kyssa någon med mustasch. I vissa hemska vinklar sticker musche-håren mig i näsan, vilket är ganska oskönt.

Poäng: Kolla med din respektive. Hon kanske blir överlycklig om du rakar av den.

Emma sa...

Äh Mike du vet att jag inte är så elak egentligen. :D

Luca sa...

Om Sverige ALDRIG förlorat när du kört Saddam-look-a-like vad är problemet?

Max sa...

Vem faen är Robert Langdon? Vilket band sjunger han i?

nana sa...

"måndag, juni 20, 2005: Att anlägga en stasche."

laste den igar, fin!

da bomb sa...

Gör en tangorabbatt av den istället då?!! Då gäller väl dealen och sverige vinner och du få inte en sådan jätteblek överläpp. 3 i 1.

flicka sa...

MES!
Svaga, svaga människa det är lite hår!
Nu har du dragit igång det här o fått en massa andra galna svenskar med dig. Nej du min vän den stannar!

Alley Cat sa...

Vad du än gör mikebike så är jag på din sida! Du är aldrig ensam mot världen...

(Är som du märker fortfarande hängiven hangaround även om jag varit frånvarande ett tag!)

ls sa...

Håll ut Mike. Bakteleri från det undermedvetna är inga lätta grejer att tas med. Endast de riktigt hårda klarar en sådan deal. Jag är övertygad om att du att du är av det rätta virket. Se det som en övergående fas och härda ut.

Anonym sa...

max: är 99% säker på att huvudpersonen i Da Vinci koden heter Robert Langdon. Och han håller ju på att flytta runt ord och bokstäver för att få fram dolda meddelanden.

Galadriel sa...

'Provhytterna verkade ha installerat högfrekvent operationsljus. Varenda liten skavank syntes. '

det märks att du inte är kvinna .. sådant där är vardagsmat för oss!
för att inte tala om ljuset inne i gymomklädningsrummen. att man inte tar livet av sig direkt är fan är gåta. måste bero på brist på privacy.
fast du kanske inte tränar ;)

//a.

adde sa...

Eftersom du och din läppbuske kommit på kant med varandra måste du ta över situationen. Ge den massage, schampoonera den och tvätta den med balsam, kamma den och klappa den, så kommer ni att bli vänner igen.

Stefan sa...

det är nu agnarna sållas från vetet...

min musche hånar din musche. om den hade haft armar hade den gett din musche en rak höger och muttrat ngt om "ynkrygg...bah lite röster...vafan jag hör ett konstant publikvrål...där kan vi snacka röster" men ger jag upp?

nein
no
nix
njet

mohahaha...;)))

Anonym sa...

jag blev så imponerad av ditt projekt med muschen att min kreativa ådra slog slint. jag gjorde en bild, liksom lite tribute till dig. smaka på den och may the force be with you.

http://splittarn.blogg.se/images/vm_mustaschen__1149252056.jpg

/ingrid

Anonym sa...

http://splittarn.blogg.se/images/vm_mustaschen
__1149252056.jpg

hela länken den här gången.

Anonym sa...

Japp Lördag gäller och så måste det komma ett foto också

PlattKatt sa...

Jag vill se bilder på den fullutväxta mustaschen innan den dör, please :)

För övrigt garvade jag brallorna av mig när jag låste inlägget om stjärtens knarkarkvart!! *fnissar*

Ha en fajn dag/kväll/natt

Anneli sa...

Därom tvista de lärde!
Ulf Lundkvist har i alla fall hyllat dig Mike, i en Assar-strip, den handlar - inte helt oväntat om toapapper, eller kanske snarare alternativet till toapapper! :)
Finns att beskåda hos en "Toknajs" brud, som önskar alla och en var: Glad Midsommar!

Anonym sa...

ta bort mustaschen medan tid är. innan du vet ordet av har din fru vant sig vid den, och vill att du ska behålla den ett tag till. sen går tiden och mustaschen blir en större och större del av din identitet. du blir mannen med mustaschen helt enkelt. din fru har vant sig vid att ditt "mustasch-prydda appearence" och kommer att hota med skilsmässa om du vill raka bort den.
detta vet jag för att det hände mina föräldrar. pappa är fast med mustasch på livstid. han gjorde ett försök att raka den för tio år sedan och kommer nog inte att göra om det. så lyd mitt råd nu och gör dig av med mustaschen medan tid är! :)
/annica

mikebike sa...

jaaan: hahaha... eller också inte.

emilia: good point;)

emma: ja du är nog rätt snäll innert inne.

luca: jag är redan övertygad. den sitter till på lördag iaf.

max: han i da vincikoden

nana: kul att du gillade den;)

dabomb: ingen dum ide. senior sales latino kan vet bli.

flicka: hahahahah... fan det var ord och inga visor.

alley cat: fan vad skönt att vet att man alltid har dig vid sin sida. thnx;)

ls: ja och jag är ju hård som få;) jag härdar.

galadriel: haha nä hur fan skulle det se ut. kvinna med musche. och du... im busted;)

adde: ja vi börjar bli vännner igen redan. fint.

stefan: nu är jag på topp igen. efter detta peppingsnacket (tack alla) nu blir det min musche som backfistar din och täpper till ditt pajhål;)

ingrid. det var riktigt snyggt gjort. damn. du kanske kan retuschera bort min istället?;)

anonym och plattis: klart det måste förevigas innan den ryker. jag har aldrig haft såhär maffig stasche.

anneli: haha på riktigt? nä nu driver du med mig. jag såg den men den bygger väl inte på nåt jag skrivit?

annica: hahahhahaah fan vilket dilemma. hur är läget annars? är det bättre. maila gärna.

Anneli sa...

Vem vet? Det handlar om att ta åt sig äran - i alla lägen! Om inte annat kanske ett tips för att slippa balarna:)

TuffeDJ sa...

Nej för fan Mike det funkar inte....
Nu är det bara att hålla den över Roskilde det är lag på en FET musche på festivalen...
/DJ och gänget med "Muscharna" på Roskilde

Anonym sa...

Nu håller min fru på och tjatar om att hon skall ha den som ringsignal. Så nu är det j-vligt synd om mig och alla andra som befinner sig i närheten när någon ringer henne!