torsdag, juni 22, 2006

Frontad

Idag på lunchen hände något väldigt udda. Eller det kanske inte är så udda egentligen men det var väldigt oväntat.

Jag och mina kollegor P och D gick på lunch och hade en vild diskussion. Jag retades med D för att han signat upp ett konto på "minhembio.com" och han häcklade mig för ett uttryck som jag använder då och då. Han tycker nämligen att "som om vore det" låter så jävla pretto att han vill börja slåss.

Vi satt och gapade och pekade åt varandra när den söta servitrisen kommer för att ta beställningen. Vi beställer och fortsätter tjafsa (vi har alltid en rätt rå jargong mellan varandra) och jag la märke till att servitrisen skrattade lite åt oss. "Idioter", var min spontana gissning att hon tänkte. Det hade jag tänkt.

Efter en stund kommer hon ut med maten. Jag får tallriken sist. Hon ställer ner den och säger: "Varsågod..." och börjar gå iväg när hon plötsligt tillägger "mikebike".

Jag gapade som en hel fågelholksfabrik och tittade bara på henne. Hon flinade lite lurigt och gick iväg. Jag förstod inte och fick inte ihop det. Var det nån jag kände. Nä. Men hur kunde hon...

Mina prepubertala kollegor fann ett stort nöje i det hela och fick mig att rodna som en skolflicka. Jag ville försvinna för en stund.

Så när hon kom tillbaka så frågade D hur hon visste att jag var "mikebike" (damn, vad jag inte gillar det smeknamnet - det låter så nördigt - och han vet det så väl). Hon svarade att hon kände igen mig på mustaschen och rösten. Hade hört mig på radio men läst bloggen långt innan det. Hon tyckte den var bra och sa att hon hette M. Det var en mycket skum situation, men samtidigt väldigt smickrande såklart.

Jag blir sällan ställd men nu blev jag jätteställd. Fick typ en lättare "brain meltdown" under en stund där. Som tur var så gillade hon ju faktiskt bloggen. Det gjorde mig glad.

Om du läser detta M: Det var kul att träffa dig. Du verkade jättetrevlig och det var faktiskt skitkul att du tog kontakt. Visste inte vad jag skulle säga bara. Tack antar jag;)

25 kommentarer:

Jenny sa...

You had it comin', big shot. :D

Nemo sa...

The harder they come... jag gillar din ödmjuka och halvskygga hålling och hoppas du forstätter att odla den...och mustaschen

Tänk dig följande i Spy Bars kö;
"Tjenna, jag är Mikebike från Majorna - och jag är hetaste bloggdoku-ilskeprettot ever... så bara - give way for Mr Cyber, Fadde"

Fullständigt otänkbart...

mikebike sa...

jenny: big shot... bahh nu får du ge dig;)

nemo: ja det scenariot är ungefär lika avlägset som... ja jag kommer inte på nåt bra.

jag är knappast van vid att nån känner igen mig. så det var ju jättesmickrande samtidigt som det var lite lite otäckt. nu var ju m så väldans trevlig också.

sockerdricka sa...

Awww, så sött. Han rodnar. ;)

Anna den okända sa...

Där ser man... You famous you. :)

Lantliv sa...

Men det är ju klart Mike, tjejer gillar halvknepiga killar med stort hjärta som får oss att skratta :) Visste du inte det?!

Kram och hoppas du får en skön midsommar med massor av nubbe!

/Anna

Martha sa...

Hah! Svinkul var det! och fågelholksfejan var inte att leka med..

Håller med om att hela situationen kändes rätt skum..
Och med tanke på den skärrade blicken kände jag att det skulle verka lite väl mycket stalker att ta pengar ur egen ficka för att bjuda dig på lunchen. Kom på efteråt att jag kunde fejkat en springnota.. Man vill ju tacka för alla grymma jävla skratt du bjudit på!
Om du vågar komma förbi under matchen på lördag så bjuder jag på en öl.

Annars ses vi på Roskilde!

Anna sa...

Håller med Anna ovan, rolig & snäll är nummer 1 på alla tjejers lista. Låt stå! :) Glad midsommar!

adde sa...

Fast mike, är man inte helt novis på det här med internet så är det ju inte så där jättesvårt att få fram en bild på dig, eller hur?
Nä, du får kanske vänja dig vid tanken på att vara en offentlig person som på sikt kommer att vara stommen i andra bloggares/journalisters/ståuppares alster. Fan, du har ju redan ett eget inslag i nationell radio och en blogg med långt över 1000 besökare per dag. Frågan är väl bara när vi får se dig eller ditt material på TV och i bokform, inte om.

cronelid sa...

Är det Mike spotting utlyst????

Hur ska vi känna igen honom när stachen är bortFegad??

californiadreamy sa...

AC säger:
tänkte be Mikebike skicka ett klagogram till glocalnet.
höll på att konvertera till islam och bli självmordsbombare där i går.

Beatrice sa...

Hm. Attograafh är alltså inte att tänka på.

Synd.

Eller kanske jo. Det vore kul att se en man med hår under näsan. Bli. Röd.

mikebike sa...

sockerdricka: still going strong;)

anna den ökända: bahhh!

lantliv: halvknepig... ehhh tack då eller? njae massor med nubbe tror jag inte. ska på partaj aj aj både på fredag o lördag. och sedan är det ju roskilde vecka där öppnas säkert en öl eller två;)

martha: hahaha ja jag skulle velat se mig själv där. men du var ju stenkool. men ja du fattar kanske att jag blev ställd?

det fanns väl ingen anledning att bjuda mig på lunchen. men jag blir glad att du gillar bloggen som sagt. jag tar en regncheck på ölen tror jag om det är ok... jag ska på fest på lördagen och kolla match. losar sverige kommer du inte känna igen mig då åker den av... muschen alltså;)

så du ska till roskilde. ja då ses vi helt säkert.. ehhhh... bland 100.000 andra.

kul att du läste här redan ikväll. men blir lite skumt att föra dialog såhär;) skicka ett mail nån gång vettja.

anna: rolig och snäll är inte det samma sak som förlorare? glad midsommar på dig med.

adde: håll gärna dinainternetkunskaper för dig själv då;) åja... en bok skulle jag med vilja få täckning att göra. så till alla förlag. det är bara att ställa er i kö;)

cronelid: nej du det blir inte tal om någon mikespotting.

california dreamy: jag har fullt upp med bbb så det får vänta. dessutom är jag ruggigt missnöjde med comviqs respons. för att inte tala om vd:n på apoteket. så jävla respektlöst att inte ens svara.

beatrice: heheh... jag kan knappt skriva. fråga martha. jag skrev ju på kortslippen. det är precis vad jag klarar med en penna. datoråldern har tagit kål på min redan risiga handstil.

oscar sa...

Haha. Var med om något liknande för litet sen.

Det plingade till på MSN och en kontakt frågade mig om jag möjligen varit ute och gått med ett par hundar den helgen. Två ögonblick senare kom det en bild på en stackars kille som spatserade i majorna med ett par hundar. Inte jag dock, men ett tappert försök. Det är inte varje dag någon nästan stalkar en.

adde sa...

mike: my lips are sealed!
;)

Matz in Brussels sa...

Vad händer om Sverige vinner VM?
Sitter staschen kvar tills Sverige förlorar en match i nästa VM??

Mamselamsen sa...

Har också råkat ut för detta i vår lilla håla. Vad gör man? Blir lite mer anonym eller börjar skriva autografer?

Det är kanske därför jag dragit ner lite på bloggandet. Cenrumkåt, var jag i tonåren.

Jenny sa...

Well, man kan läsa "big shot" på lite olika vis. Jag menade nog mest "you busy you" - mäktig i bloggvärlden, mycket på gång. Äsch, det var en koplimang tror jag. :)

Lantliv sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lantliv sa...

Halvknepig är en komplimang i min värld, och jag håller med Adde, är man hyfsad bevandrad i "internettet" så skakar man fram bild på dig utan svårigheter.

Du ser trevlig ut må jag tillägga - och har mycket snälla ögon. Snälla ögon gillar alla tjejer vet du!

Kram från Stockholmsavdelningen i Mike B:s fanclub!

Lantliv sa...

Jädrans blogger - när man postar en kommentar så hänger sig eländet, jag lägger in en ny och vips, så blir det två tjusiga postningar.

Det är alltså jag som varit och tryckt på deleteknappen

Cheers!

Crater sa...

Haha.. Rätt åt dig! :D

Cissi sa...

Nu ska jag se hur duktig jag e då och försöka skaka fram en bild på mikebike... Hmmm, funkar googling tro? Kul att vara här igen iaf, det var längesen jag läste dina alster och de e fortfarande råsköna :)

Tjingeling!

Alexander sa...

Helt sanslöst. Jag har inte lagt någon bloggares utseende på minnet. Jag kanske skulle börja?

Max sa...

Apropå ingenting - uttalas det "mikebicke" eller "mikebajk"?

Man undrar ju.