söndag, maj 14, 2006

Tjuvuppkopplad

Sitter på ett café i majorna och skriver lite på en grej. Det är nåt med väggarna hemma. Jag kan inte koncentrera mig. Var tvungen att komma ut.

Så när jag sätter igång min lilla bärbara älskling så hittar den en hög okrypterade uppkopplingar. Ett smörgåsbord. En ätsåmycketduvillbuffé av uppkopplingar häromkring. Fan vad sweet.

Jag vet att jag irriterade mig på min vän M som tyckte det var råsmidigt. Jag sa att hon var en parasit. Men det var innan jag själv hade fattat hur skönt det är att tjuvåka på andras bandbredd. Japp, jag vet jag är en dålig människa... men en dålig människa med gratis uppkoppling i hela majorna;)

Nog om det. Har mycket att göra.

15 kommentarer:

El_Pedro sa...

de får skylla sig själva om de kör okryptat.

slösa på bara :)

mikebike sa...

ja det får de faktiskt. det är fan så lätt att kryptera att det är som att tigga om att bli snyltad på om man inte gör det... jag är på min andra latte nu;)

danne sa...

Kan man bli en finare människa än de som bjussar på sitt bredband? Jag äskar dessa människor!!! Eftersom jag reser en del blir jag alltid lika lycklig när någon vänlig själ släpper ut mig på nätet. I guate, I New York, Rochester, Stockholm eller på flygplatsen i Frankfurt.
Tyvärr brukar jag bli motsvarande trött när jag upptäcker 7 trådlösa uppkopplingar som alla är krypterade. Var human. Kryptera inte!

suratanten sa...

En kompis till mig råkade bli uppkopplad på Jonas Gardells trådlösa nätverk.

Stefan sa...

förstår du att det var så jag fick näta upp mig för att banditerna på bbb inte kan leverera nät till mig...nåväl hämnden är nu att jag ska dela ut min uppkoppling till alla som har lust...förutom att jag sagt upp skiten.

hata bbb..jävla lallare

danne du vet var du kan hooka upp gratis på söder ;)

Säljare sa...

Ä jag skiter väl i om någon kör på mitt band, är bara trevligt! Och jag tycker inte du ska känna dig skyldig heller, hur mycket kraft stjäl man?

Blomma sa...

Varsågoda ni som kör på mitt bredband! Men jag VET faktiskt INTE hur man krypterar. Det man inte vet är inte alls lätt. Hjälp mig nån. Hur gör man? Var finns instruktionerna??

mattiasg sa...

på vilket sätt är det dåligt att vara på någon annans band? dela är fan fint.

mattiasg sa...

fast nu när jag tänker på det...vad kan hända? varför kryptar man förutom för att man är greedy? jag har nog i sann Celebration-anda tänkt att om jag (å nu kom damn it feels good to be a gangster på i mitt shufflande.. det var gitt) delar mitt band så kommer ngn o fulsurfar o äcklar sig på mitt band o så hamnar det hos mig på nåt sätt.
eller går in i min egen burk o trixar runt... o det känns ju inte helt ok.

charlie sa...

Det är inte bara fint med delat. Har hört att om nån jävel tjyvar din bandbredd och surfar nåt olagligt, tex barnporr, så kan de spåra IP:n till...just, dig som bara är snäll och bjussar. Och så är det du som åker dit.

mikebike sa...

jag hörde att om man kör okrypterat så kan man inte knytas till olaglig nedladdning eftersom det då kan vara vem som helst som använt din lina.

hursomhelst, anledningen till att jag inte delar är att jag kör både telefoni och bredband på samma lina. om någon sitter och toktankar film/er i andra ändan samtidigt som jag laddar nåt och pratar i telefon då blir det slöt överallt inkl dålig signal på telefonen. osoft och inte alls greedy. varför ska jag betala 400 spänn i månaden för att mina grannas ska ha gratis bandbredd... noway!

Andreas sa...

Jag orkar aldrig jiddra med krypteringen. Jag bara spärrar på MAC-address istället.

Då får man dessutom bonuseffekten att det ser okrypterat ut, men ingen snyltare kan ansluta.

(Ja, jag har också telefoni och lite andra saker som behöver sin bandbredd...)

Stefan sa...

Mike...jag betalar gärna 400 kakor i månaden om det kan få bbb och alla andra ohemula (fan vicket smutt ord det är) låssaleverantörer att skärpa sig.

Sen är det ngt makabert över att jag och mina grannar 15 st i min port ska hosta upp 400 kr/skaft för vadå?

Ngt som vi med skattepengar för länge sedan redan har betalat till Televerket och som sedan har kapitaliserats, privatiserats och vinstmaximerats till förbannelse.

Sedan hookar skitföretag som bbb upp sig på telenätet som JAG redan har betalat en miljon gånger om, och har mage att kräva mig på pengar.

Det är lika rubbad som att ngn skulle stoppa mig på sveavägen och kolla att jag har betalat för att få gå där ( vicket i och för sig lallarna på östermalm försöker göra - enkelrikta bort oss. Men jag säger bara upp dit och låt motorn rulla på tomgång)

Jag säger dela dela och dela.

med lite nätverksövervakning kan man ha kontroll på de som laddar ned KingKong och när man tycker att teletrafiken har en för markerad delay, kickar man ut dem.

det känns som om det är den digitale jesus tid...ge mig en uppkoppling och jag ska eder skänka sinnesfrid och gratis internet ..moha

Säljare sa...

400:- är det så dyrt i storstäderna?

Luca Brasi sa...

Alla är parasiter efter Edens lustgård. Dte gäller bara sno åt sig vad man hinner innan Armageddon...