fredag, maj 12, 2006

Pärsons tunna skivor

Jag blir så förbannad. Pärsons tunna påläggsskivor håller på att göra mig tokig. Jag är förkyld. Ensam hemma med Juniorette (som är sjukt energisk). Mitt huvud sprängs snart i bitar och jag ville bara göra mig lite frukost.

Jag gjorde nyss två mackor med ost och skinka... eller hrrmm ost och snytskinka. På förpackningen står det "svensk kvalite". Möjligtvis att svensk är en korrekt beskrivning men ordet kvalite borde fan inte få finnas med på förpackningen. Skivorna är så små och tunna att de knycklar ihop sig och de är fan helt omöjliga att veckla upp dessutom. Som ett fortfarande fuktigt snytpapper.

När man öppnar förpackningen och försöker ta EN skiva så har man ett klot av kött i handen. Lager på lager ungefär som papier maché. Galet. Vill man ha skinka på mackan får man noppra av små bitar till man anser sig uppnått en mängd av en till två skivor. Sedan luktar man charkgubbe på händerna resten av dagen.

Näru Präson, dina tunna är ett utdömt pålägg i min värld nu och DU står med på listan din jävel.

Jävlar i helvete säger jag bara... jag är inte så bra på att ta motgångar just idag.

22 kommentarer:

AnnaW sa...

Stackars dig som mår dåligt. Förstår precis vad du menar, otroligt irriterande när man bara vill fixa till en vanlig skinkmacka. Ska det behöva vara ett så stort projekt som nästan kan likställas med ett 1000-bitarspussel? Dessutom ska man lukta illa efteråt. Nej, det går bort helt enkelt.

Krya på dig!

Thomas Modig sa...

Det måste vara någon i din familj som har en avvikande uppfattning ang de där kött-oblaten, eller fick du paketet som en fet bilaga till din morrontidning....hur låter t ex din frus motivering ?
..men jag håller med dig, det är fan inte lätt att ta EN skiva. Om argumentet är att av någon anledning hålla igen på köttintaget så faller det på sin egen orimlighet att lyckas med den bedriften....Det bästa är väl kanske att den energi man lägger ner på att ta pålägg vida överstiger innehållet i detsamma...

snellie sa...

hoppsan! Det kanske är tur att jag inte äter skinka så jag inte drabbas av ännu en ondska i världen.? *krama* Jag har hört att sånt kan hjälpa, men jag vet inte...

Säljare sa...

Jag måste bara reda ut om du talar om de förpackningarna där Pärson har "knycklat" ihop skinkan? Om du gör det så står jag helt bakom dig och förstår fullt ut ditt hat!

el guapo sa...

Skinksosse. Köp 2 hekto Sotarskinka (Ridderheims) i charken från och med nu. Extra tunna brukar jag be om. Kicks serious ham ass.

Mamselamsen sa...

Kaviar är gott också... och inte ett skvatt pill med det

mikebike sa...

Annaw: javisst är det tycksyndomläge... men jag måsr bättre nu. har varit ute på promenix och provat kvarterets nya kaffebar. soft.

Thomas: nej inte bilaga: jag skyller inköpet på min fru!

Snellie: tackar tackar.

Säljare: visst fan är det dem jag tänker på. japp de som förpackar skiten verkar köra kramasnöbollsmetoden. jävla dårar!

guapo: hahahaa skinkgosse... ja det är fan jag det. håller med. lyxskinka värd pengarna. det har bara varit ren jävla lathet här känner jag.

Mamselamsen: ja jag får nog fan se över mina påläggsrutiner. no more snytskinka iallafall. ha en fin fredag. det ska jag.

Åsiktstorped-Micke sa...

Ja! Exakt så. Jag hatar Pärsons äckliga tunna skivor. Scan gör det hela lite bättre, det är fortfarande tunna skivor, men de är liksom vikta och lagda på varnadra så man kan ta en skiva och inte halva paketet.

70-tals Per sa...

Varför bara 1 bit? Vill minnas att smaken pa skinkan var god och om man "hopps" rakar fa 4-5 skivor sa behöver man väl inte vara ledsen?

Med bara 1 ultratunn bit märker man ju inte ens att man har skinka pa mackan, lite som nat vagt oblat eller nat.

Ta hela paket och möla in vetja, sa tar du hämd pa Person...

Jarno sa...

Snacka om att lägga ner energi på någonting som är fruktansvärt onödigt. Bli vegetarian så slipper du problemet och blir på så sätt även en bättre människa. :)

rogga sa...

Fick genast associationen Göran Perssons tunna valfläsk.... för där kan man bli förbannad......

SixesAndSevens sa...

Blir man en bättre människa, Jarno? Är du säker på det...?

Anonym sa...

Man kan ju tycka att det inte ska vara för mycket begärt-
Att få loss en en skinkskiva ur paketet.
Personligen tror jag Pärsons tunna bara är nerraffsat kött som de pressat en kant på.
Det har aldrig funnits några skivor och kommer aldrig att finnas.
Efter noggrann observation tror jag att det ända sättet är att tippa över hela paketet på mackan, eller ge upp.

Jarno sa...

sixesandsevens:
Självklart. Jag har själv ingen erfarenhet av det men min bror och några polare blev vegetarianer. I samma veva blev de bättre människor, huruvida det har med ålder eller kost att göra vet jag inte men va fan. =)

erik sa...

jag har varit utomlands i fyra manader nu och parssosns skinka ar en av de saker jag saknar mest.

Dice sa...

Jag säger bara Schwartzwalder. Lika jäkla tunna skivor, om inte värre. Placerade i hopplösa lager med någon form av plast emellan. Aldrig så svåra att få loss ordentligt. Men värt det mycket högre priset. Skulle man få en extra skiva på smörgåsen är det dessutom bara en bonus. En liten ostskiva på det hela och mackan är komplett. Pärsons färdigpackade, vad f-n är det...

Brasved sa...

Svensk kvalitet?? När jag var i thailand och åkte på bangkoks dieselfyllda floder fanns plötsligt en jättestor skyld med Perssonstunnaskivor-logga på, på en bättre begagnad fabrikslokal... verkar skumt. Något för Josefsson att gräva lite i?

Sofia sa...

Sånt gör mig upprörd! Och hur meningslösa är inte Pärssons leverpastejsskivor? Om skinkan är papier maché är dom tomtegröt som stått sen i julas. Fy fasen!

Tacka vet jag lönnerbergaskinka. Den håller måttet.

Luca Brasi sa...

Var är din powerpointfantasi?

Det krävs särskild kvalitet för att skära så tunna skivor uta att de går sönder- innan du försäker använda dem.

Dessutom behöver du en Pärssons special påläggsbetsick, titan och fiberoptik á 999kr.

Tunna skivor for life ;) sa...

Hallå, jag jobbar på pärsons och vill bara medella att vi faktikst gör lite "tjockare" skivor också, det är inte lika vanliga, men de finns. dessutom är det förpackade lite annorlunda så det blir lättare att "ta tag" i dem. Så slipper du bli irriterad på dem i fortsättningen.

Anonym sa...

Detta är verkligen nåt man borde ta upp:
http://www.youtube.com/watch?v=lJfiak-BKxo

Anonym sa...

Anledningen varför man kan hitta en pärsonsskylt nere i thailand för att det är en äldre anställd på pärsons som har som udda "hobby" att sätta upp pärsonsskyltar världen över. Skulle tippa på att man kan hitta fler sådana där skyltar i andra världsdelar om man bara letar vidare.