lördag, maj 20, 2006

Nu har Dogge Skugge iallafall

Det var då ett jävla tjat om Dogge och hans reklamhorande. Känns gammalt på nåt sätt. Jag bryr mig verkligen inte ett skit om vad han gör längre. Han kan komma med sitt jävla omertatugg hur mycket han vill för att sedan gå ut och plocka bajs på motorvägen. I couldnt care less.

Men. Nu går den stora skuggan ur sitt lilla blogghål och tar lille Dogge i försvar. Många har tydligen gått hårt åt den stackars latinokungen på sistone. Fler än jag verkar tycka att han säljer av sin image lite väl billigt för att det ska vara hälsosamt, när han viker isär skinkorna för varenda svensson som är sugen på en ny platt-tv.

Gråtmilt försvarar han sig och säger att han gör det för att ha råd med blöjor och mat till sitt barn. Och direkt är Skugge där till försvar. Såklart hon är. Tjejen som förespråkar att man ska växa upp för i helvete och lägga ner sitt patetiska liv när man väl satt barn till världen, och om man inte skaffat barn så är det väl fan på tiden att göra det. Hon har målat upp en norm för alla som är föräldrar att så här ska det vara. Lyd annars jävlar. Jag börjar bli tjockt med trött på henne.

Hon tjatar om vikten att offra allt för sina barn. Att de sanna hjältarna är de som försörjer sina barn. Stöp in dig i skuggeramen din blekfeta svensson och "väx upp". Alla kan inte bli kändisar o.s.v.

Det är lustigt att hon trackar ner på alla som försöker lyckas på ett annat plan än förälder. Lätt att döma när man är en av sveriges mest lästa personer. Vad är det som gör att hon hatar att andra försöker skapa sig en karriär så?

Det mest slående med Linda Skugge är att jag fanimig aldrig läst en person som får sitt föräldraskap att framstå som en form av martyrhandling så som hon. Ingen annan lyckas få det att låta så jävla stretsamt och jobbigt att vara förälder. Vad har hon offrat undrar jag, som inte alla andra också isåfall får offra? Vad gör henne till taleskvinna och rikspäron?

Iallafall kommer hon nu till Dogges försvar. Förstår inte varför han får skit för att han fläker ut sig som en plastpåse. Han tar ansvar tycker hon. Gör han verkligen det?

Jag vägrar tro på att han har det så jävla knapert numer. Jag menar Så jävla tajt med jobb kan det inte vara för den killen. Om det handlade om överlevnad så finns det nog tusen andra jobb han kunde ta än att sälja ut sig så. Men jag fattar. Inga jobb med så snabba cash. Och låt gå för det. Det hade varit nog för att jag skulle hajja. Jag har extremt stor förståelse för hur skönt det måste värma med snabba pengar i fickan framför att slita röven av sig på ett skitkneg. Det gör väl alla. Det pinsamma blir när han försöker lägga över det på sin dotter.

Jag har bara två saker att säga:

Till Dogge:
Skärp dig nu för fan Dogge. Skyll inte ifrån dig på din dotter bara för att du inte har någon stolthet. Du luktar stormarknad! Var ärlig och berätta att du får en fuktig överläpp när så mycket enkel deg dukas upp för dig. Att du är en sellout. Det är ok. Get on with it.

Till Skugge:
Vad är det som är svårt att fatta att folk tycker är lågt, B, billigt, sunkigt, förkastligt med att en kille som jiddrar så mycket om respekt och cred och sån skit. om samma kille sedan sätter sig och tajjar loss i ansiket på hela svenska folket. En kille som har byggt upp en sådan ansenlig skara av fans och sedan går och blir folklig. Det är en form av svek kan man säga.

19 kommentarer:

danne sa...

Mikebike: Attans synd att jag inte läst expressen (eller skriver skugge förr aftonbladet?) lika lite som jag har sett Dogge vika ut sig som en plastpåse. Men det känns ändå som en seger att bli den fösta som kommenterar på dagens inlägg. :-) Fatta hur långt ner i bloggträsket jag har hamnat. :-)

mikebike sa...

hahahhahaa danne... ja grattis. Fan du skrev igår att du satt på krogen och läste min blogg. Det ska du fan få diplom för. Det är helt vrickat;) men fan vad mallig jag blir!

Mamselamsen sa...

Fan, nu lurade du dit mig... jag som slutat läsa Sluggo. Jag återkommer snart.

mikebike sa...

hahaha... ja jag med egentligen.. men ibland så kan man inte lta bli. det är så tacksamt ifall man inte har nåt bättre att skriva om;) då kan man alltid kolla vad skugge sagt för idiotgrejer och så har man uppslag. idag passade det mig bra.

Mamselamsen sa...

Jag fattar mig inte på den människan.

Först: Vad är det för patetiskt med män som jag singlar... och då snackar jag skivor,

Nr Två: Hur patetisk är då inte min man, som ÄLSKAR alla former av TV-spel.

Nr Tre: Sluggo som alltid klagar över sitt dåligt betalda och utsatta jobb. Jag kan ge henne ett tips om bättre betalt, men dock samma utsatta position. Prostitution? Skulle det kunna vara något? Och då snackar jag RIKTIG prostitution... inte den, som jag anser att hon ägnar sig åt nu för tiden, när hon "viker ut" sig i Expressen och på sin betalblogg.

danne sa...

Mikebike: I Guatemala city dessutom, på en fredagkväll... Jag behöver hjälp, jag inser det. Fast det var värre i veckan då jag i vanlig ordning var ute på resande fot och med lapptoppen under armen och en desperat blick letade efter ställen där jag kunde koppla upp mig, på den Guatemalanska landsbyggden där de knappt har el. Det, det är SJUKT. Och allt är ditt och några andras bloggares fel. Hur som helst känner jag en viss tacksamhets skuld så idag bjuder jag på frukost på min blogg. Ta med kidsen och kom över! Peace bro!

da bomb sa...

Jag hörde Dogge förklara varför han gör det, Tydligen är fler än du på honom... Han sa helt enkelt att det inte går och leva på låtskrivande och musik överhuvudtaget längre. Så låt nu en av Sveriges skönaste artister vara! Det är ändå pengarna som räknas när räkningarna skall betalas. "Show me da money!!!!"

Anonym sa...

Dealen är ju att ta hand om sin familj på bästa sätt. Jag säljer min arbetskraft oxå och du, Mikey, lär juh t o m jobba på reklambyrå so what the hell? Live and let live, säger jag..

/truebiker

Madde sa...

Bloggfrossa: Jag heter Madde och kommer precis just nu från dannes Pannkaksparty. Han letar efter dig eftersom det hänger en skum snubbe i köket med ett avgasrör i handen som frågar efter dig. Kika över en sväng, jag tror danne skulle bli glad då. Om inte annat för att det hänger grymt mycket folk där idag. Sköt om dig gubben. Och tack för en bra blogg. Nu ska jag och buster dra vidare hem till kojan. Puss & kram Madde

danne sa...

Mikebike: Ahh! Madde han före mig. Då så.
Måste tillbaka o steka fler pannkisar. Bloggpartyt fortsätter. Mycket folk nu sedan vickan, madde och modetjejerna beslutade sig för att komma förbi. Syns senare. Peace //danne

SixesAndSevens sa...

Dogge, Skugge... samma skit... ;)

Stefan sa...

mike...ska vi splita en bulle till danne?

SixesAndSevens haka på vettja...det vankas pannkakor o danne e grym på det

anki--- en av... sa...

du har väl sett reklamen när hana står o rappar i cykelbyxor o sjunger något om elgigantens varor.. Brist på pengar?!! Han kan väl börja jobba som vi normala..

Såg du skugge på tv4 morgon i onsdags morse?? Hon verkar ju helt... har inga ord för det.. Hon blev rätt nertryckt av tvreportrarna.. hi hi

Nat sa...

Du är bara bäst, finns knappt ett ord att tillägga om ämnet, annat än att sjunga en hymn för hur välformulerat du är.

En parentes. Det går jävligt bra att gapa och skrika i text, men sätt Skugge i soffan brevid de hon skriker på. Hon blir just vad hon är, en skugga.

mikebike sa...

mamselamsen: ja det är hennes norm som ska gälla för alla och det är en jävligt tråkig norm om du frågar mig.

Danne: tackar tackar. jag var inne en sväng och tog för mig. mycket trevligt initiativ;)

Da bomb: så är det nog om man är oetablerad. men du inte tror du väl att det gå sådan nöd på TLK? och spelningar tjänar man fortfarande rätt bra på hörru. och som sagt det finns andra jobb än att hora för elgiganten om det nu är överlevnad man tänker på.

Truebiker: ja men det är just det. är det på bästa sätt. ett sådant reklamgig kan nog göra mer skada än nytta om än att en påse pengar gör ganska bra nytta tillfälligt. man får se över var i näringsskedhjan man står och se om det är värt det. i mångas fall är det nog det. men i dogges. jag vet inte. hade timell gjort det. ja det hade knappast varit skadligt för hans karriär.

Madde: som jag väntat på att du skulle ta kontakt. jag skiter ju i vickan och frippe men dig var det angenämt att få besök av. det måste vara bosse - han med röret?

danne (igen): ja fan du verkar ha stark dragningskraft med din virtuella pankaksfrulle. sweet.

Sixx: well spoken

Stefan: klart vi skulle men jag har ju redan tittat förbi en sväng. orkar inte åka till guate varje dag;)

anki: alltså jag kan finna stort nöje i att se skugge för hon är så sur och uppkäftig... men samtidigt så tråkar hon ut mig. det värsta är när en person börjar svettas bitterhet. det luktar så illa.

nat: du får mig att rodna ;)
tack för att du är så snäll, dina ord värmer.

jag misstänker att jag inte heller skulle kaxa så jävla mycket om jag frontades med alla jag skrivit om tyvärr;)

men jag står för det jag skriver.

El_Pedro sa...

jag orkade inte ens hetsa upp mig över krönikan.

hon bara bekräftar sin egna inkompetens om allt , hela tiden.

hon kan inte ens sköta sina katter , de bajsr överallt.
till o med jag som är djurvän numro 111667889 sköter våran katt bättre än trädgårdsskötaren.....förresten , den lär ju suga som fan :)

Nemo sa...

Jaja... Skuggan - jag börjar mer och mer tro att hon har för mycket att leva AV...men på tok på lite att leva för.

Säljare sa...

JA DOGGE skaffa ett riktigt jobb som jag, så att folk kan respektera dig, i stället för att prostituera dig i cykelbyxor.....

Mathias sa...

Väl talat. Jag är småbarnspappa själv och blir sjukt störd på att läsa Skugge (det betyder visserligen inte att jag tänker sluta, någon form av masochism ska man väl få ägna sig åt...) och hennes nya nomenklatura. För det var inte många år sedan hon snackade om hur man "skulle" bo på östermalm och handla varje pinal på NK och nu har hon helt vänt på klacken och tycker den exakta motsatsen. Hon vältrar sig (liksom Dogge) i sin egen medel-svenne-förträfflighet och det driver mig till vansinne!
Tycker martyrskapet är allra värst. Hon säger typ en gång av femtio hur otroligt fint det är med barn - att alla borde skaffa det, oavsett ålder och plats i världen - och 49 ggr hur vidrigt det är.