måndag, maj 01, 2006

Internationaldagen

Så var det dags för knogarna att gå i led och demonstrera. Det ska revolutioneras lagom. En dag om året, man ur huse och upp till kamp. En riktig folkfest kan man säga.

De som är lite småborgerliga går gärna ut och tittar, lite bredvid leden och surar med en hårt rullad "svenskan" under armen. Kanske arbetar de lite, bara för att jävlas. För att visa sitt missnöje inför arbetarnas dag.

De flesta verkar hur som helst ha fattat att det finns bättre sätt att slösa bort en ledig dag på än att gå i led.

18 kommentarer:

Jaaan sa...

Det är lite samma sak som att stå i led med en bukett tistlar till kungen. Man håller krampaktigt kvar i något som redan varit.
Jag föraktar inte de som tar upp kampen en gång om året men de borde stanna upp och se sig om. Lyft för in i helvete blicken och inse att året inte längre är 1984. Det kanske finns andra sätt att få ett behagligt liv nu när järnverk bytts ut mot callcenters, kanske är det så att vi borde ge de driftiga en chans att förverkliga sina drömmar om egna rörelser.
Bruken är inte vad de var en gång, de tar inte hand om hela ens familj, de delar ta me fan inte ut guldklockor en gång, efter lång och trogen tjänst.

Nä sluta spring med plakat och flaggor, släpp "lika för alla"-tänket och kom in i matchen, det håller inte att vara rödgardist 2006!

Joshua_Tree sa...

Vad är femhundra meter långt och luktar hembränt?

Första maj-tåget i Pajala.

mikebike sa...

jaaan: det är din dag idag. idag ska man vara förbannad;)

joshua: hahaha

da bomb sa...

Att det här får fortleva?!!
Skall folk med stora öron få en egen dag också? Fy fan vad förlegat 1 maj känns. Enda positiva är att man är ledig...

Stefan sa...

...fett!

fuck pollen!

nice slogan.

Anonym sa...

Nej, fy fna för äckliga badhus, men var ska man simma....då.

Luca Brasi sa...

Så är det årets viktigaste dag- ARBETARNAS EGEN DAG.

Älskar inte alla arbeten, det finns inget finare än "Arbetstillfällen" "arbetsmoral" "arbetsgivare" och "arbetarepartier". I helvete heller. Jag är 33 år och har demonstrerat på 1 maj ca 30 gånger.
Nu har ju våra älskade sossar haft makten i princip hela min livstid. Vad fan protesterar vi emot???

Det som behövs i Sverige är mindre powerpoint, mindre nedrökta nostalgiska kulturskribenter och fler AK-47or till folket. Okej starkt kaffe kan också lösa en del problem.

Jaaan: Att vara värmlänning smittar inte, om du behöver en kram kan jag som solidarisk rödgardist ge dig en. Helt gratis och nästan utan baktankar t.o.m.

Anonym sa...

jag gjorde en jättemiss. jag trodde att vi skulle samlas för knåpa till egentillverkade slogans till den stora demon idag. ack så fel det blev (eller inte) nä, det skulle hävas ett par starka på uteplats. så göteborgarna gick miste om: "Show me a Capitalist and I'll show you a bloodsucker" ( Malcolm X-citat)
så kan det gå...

/truebiker

Luca Brasi sa...

Reclaim the streets.

Dessa underbara lyxrevelutionärer gör en aldrig besviken. Nu har de haft en "spontan" "fest" på Odenplan och förstört saker, angripit polisen och stört trafiken mm. Måtte era lönnfeta föräldrar darra i sina nyrenoverade bostadsrätter!!!

Schampo OCH protein från rött kött är vad detta drägg med rosa drömmar egentligen behöver.

Okej nackskott är vad jag vill ge er men vad fan bly i den dosen kan ju påverka vasaparkens lokala biosystem. Man får ju tänka på råttorna och alkiskarna lite också, de står över er i näringskedjan.

danne sa...

Vem har tid att gå ut när det finns så grymt många bloggar! Har ni föresten sett att Skugge har en ny blogg. Kanon. Lite dyr kanske, men det kan det vara värt. ;)

anki-en av... sa...

jag har gjort det idag som man ska göra 1:a maj.. ätit massa fet mat o massa saltiga saker, detta pga gårdagens intag.. Jag som trodde att första maj var en röd dag pga bakisfyllorna..

Detta är den enda dagen på hela året som jag superbojkottar.

Maria sa...

Luca Brasi - Så sant. Det var det bästa på hela dagen! Ingen skugga ska falla över övriga demonstranter på första maj. Gör er av med packet...

Jaaan sa...

Luca Brasi: Gallimatias!

Sven i Hälvett!! sa...

Luca Brasi:

Jag håller med dig

"Reclaim"-glin gör mig vansinnig....Funderar nästan på att skola om mig till polis för att få ge nån av dom en smäll....

SE sa...

Få man inte intrycket att av arbetarna som jollrar runt på arbetarnas dag verkar inte så många så angelägna att ha just ett arbete?

SE sa...

Det kanske är polisens dag som arbetarnas dag refererar till? Snuten får ju arbeteta som fan..

Jaaan sa...

Ett "Reclaim"-kid är en mer militant form av en tonårsrevoltör. De är i grunden sprungna ur samma dike, där det endast finns rättigheter men inga skyldigheter. Fyllda med hat mot det sammhälle som föder dem (9 av 10 Reclaimare jobbar inte)envisas de med att de viktigaste frågorna i samhället är hurvida det konstgjorda pålägget de äter (de flesta är veganer) är blandat av barnarbetare eller inte.
Med ett jävla trassel till dreads instoppat i en stor säck på huvudet slår de sönder och förstör. Fy fan säger jag, det var honung för själen att se statsmakten banka på dem duktigt med sina teleskopbatonger i gårdagens nyhetssändningar. Sånt här skit utmynnade i rena terrorhandlingar i Västtyskland på 70-talet, är det så vi vill ha det? Skulle inte tro det. Nä lagstifta genast om rätten att sätta in militär i dessa sammanhang, tillåt tårgas och vattenkanoner.

Sofia sa...

hahaha... kom just hem från Kiev och där är 1a maj en GIGANTISK högtid. Make till demonstration får man leta eftere. Och jag spottade inte en enda grinig småborgerlig.