söndag, maj 21, 2006

Ingen hisings-porr men mycket annat

Det blev inget fotoreportage igår. Det var för pissigt väder.

Visst, man ska offra sig för konsten men hur långt ska man gå. Jag och R överlade nogrannt och kom fram till att misär i regnväder är för billigt. Vi vill göra det med en blå himmel som fond och solsken som belysning. Mycket mer effekt. Som en spark i skrevet och mer krisp (som R uttryckte det). Men visst blir det av. Jag har redan en tiolista med vyer som jag vill sprida. Vi ska boka in en ny dag och då lover jag att det kommer vara väl värt väntan.

Jag och frau gick på Da Vincikoden istället. En Slät trea. Bättre än boken måste jag säga. Jag pallar inte med Dan Bruns karaktärsbyggande. Han har gått i Guillos skola känns det som. Den där övermänniskohjälten spelad av Tom Hanks (vilket tog ner det där aset R. Langdon på jorden lite). Men Audrey Tautou var vacker som vanligt. Gudomligt vacker - bra casting. Bäst var albinomunken Silas (Paul Bettany). Hade velat se mer av honom. Enligt mig var det en rätt väl avvägd film ändå. Jag är ju inget fan av boken så filmen funkade bättre på mig.

På bion satt jag bredvid en konstig kvinna. Syftar inte på min fru såklart utan hon på andra sidan. Hon var gravid och skitsur. Jag blev nervös. Sedan tog människan av sig skorna precis när filmen började och som det luktade. Mina smöriga och nypoppade popcorn växte i munnen. Jag har så svårt för kroppslukter. Utsöndring är ett ord som får mig att vilja springa på toa och spy.

Inte nog med att hon satt och hormonsvettades så att jag höll på att vomera rätt över raden framför. Hon tokstirrade på mig. Jag tror hon irriterade sig på att jag hetsåt mina popcorn. Ni vet ibland känner man sig plötsligt iakttagen. Extra jobbigt är det när det är mörkt omkring en. jag vred på huvudet. I skenet från duken möttes jag av hennes vidöppna ögon. Jag kunde känna henness andedräkt, så nära satt hon och råglodde ut mig. Normala människor brukar vända bort huvudet när de blir påkommna med att tokglo. Men inte hon. Tvärtom hon fortsatte att titta i kanske fem tio sekunder till. Jag ville springa. Sedan halvfnissar hon (mhmmm) bara som nåt jävla nötjobb på permis från rättspsyk. Två sådana stirrsessioner utaste hon mig för. Gav mig the crazy eye.

Resten av filmen satt jag lutad långt åt motsatt håll och ville att den skulle ta slut.

Efter filmen åkte vi hem och fastnade framför mello en stund. Jag har lovat mig själv att aldrig mer kolla och ändå satt jag där. Jag sviker mig själv hela tiden.

Sedan ringde brodern. Han har fått bältros i ansiktet. Ingen lek alltså. Han ville få skjuts till akuten. Det fick han och jag stannade kvar. Jag har ett stort problem med sjukhusakuter. Fan, är det nåt ställe jag kan få tokspel på så är det just där. Vi satt där till klockan fyra på morgonen.

Jag har nästan förträngt de sista timmarna men brorsan sa att han började tycka att det var påfrestande när jag började vissla "Jazzgossen" vilt runt klockan tre. Och då var det ändå han som borde flippat.

Så nu är helgen nästan över. Sweet.

23 kommentarer:

danne sa...

Mikeiii: Lysande mannen!!! Du anar inte hur mycket ditt uppträdande med bloggbandet i källaren uppskattades!!! Helt otroligt ös! Det var lite synd om Buster som var tvungen att spela congas trots bakfyllan men det var det värt. Jossan & pillan sa lite senare till mig att de avgudade ditt sätt att svänga med basen fram och tillbaka, och att de skulle vilja hänga med dig någon dag. Ja sa åt dom att kika över hit så du kan väl berätta vad som händer senare. måste rusa! Senare bro.

danne sa...

Bikeeee: skrattar gått åt ditt biosällskap! Kaffet på magen som vanligt, men jag vet ju att det blir så när jag läser dina grejer så jag backade undan powerbooken denna gång. :-) Fan! Det är en riktigt bra söndag trots allt!!!! - daaaannnnneeee.... finns det mer skumpa någonsstanns!!... Måste rusa: senare!

lisa sa...

jag tror hon fliratde med dig. Stenhårt. Tur att du hade frugana med dig.

Mamselamsen sa...

Ahmeeen! Du fattar ju ingenting! Damen utan skor behövde ju fotmassage... du vet ju svullna gravida kvinnor kan bli... det var ju därför som hon stirrade bedjande på dig.

Som en RIKTIG karl, skulle du självklart ha ställt upp och knådat dem.

Jenny sa...

Jag hade velat lämna lokalen om jag hade haft den där kvinna i närheten. En gång satt jag för nära en ung tjej med minimal kjol och hennes kille, som hade sina korvfingrar inborrade i hennes lår. Det var skitäckligt. Det luktade la'gård om dem. En annan gång åkte jag tåg och mitt okända, "sweeta" kupésällskap tog av sig skorna och la upp dem på den brits jag satt på - och det stank SATAN. 160 cm lång kvinna på typ 50 pannor - och den odören!

SixesAndSevens sa...

Detta är en av anledningarna till att jag sällan går på bio. Sitta och trängas med underliga människor i mörker.(Som dessutom prasslar och sörplar och pratar och är jobbiga) Om det är nån film jag bara MÅSTE se så väntar jag några månader till jag nästan kan va säker på att ha dom närmsta 10 stolarna runt mig tomma. Sagan om Ringen filmerna såg jag nästan ensam i salongen. Gött! Det låg en alkis och snarkade längs fram en gång, men det gjorde inte så mycket...
Hur mår brorsan?

mikebike sa...

danne: ja visst var miona basriff ganska imponerande. nu var det ändå ett tag sedan. jag lovade mig själv att aldrig mer spela bas när cliff burton dog.. du vetdet var ju jag som gav honom uppslaget till "pulling teeth"... ja men som så många gånger förr. jag håller aldrig mina löften till mig själv. jag känner ingen som gjort mig beviknare än mig själv. men what the fuck. det bjuder jag på när det är bjudning i guate sådär spontant. hälsa jossan och pillan att im up for it anytime. jag har snackat med bustger och han är kool med det. men han sa att han skulle riva skallen av mig och pressa det genom dokumentförstöraren om jag försökte stjäla stjärnglansen igen... men jag mnar det är inte för inte som jag spelar bas och han congas. det vet alla. hörde att lassbo gått och kärat ner sig i dig och husmusen var nog allt lite sur på mig fortfarande. trist men du som du vet... get on with it!

haha angående kaffet i laptopen så vet du att jag tar ansvar när det behövs. du får skicka faktura bara så löser vi det. dus ka inte behöva sluta med kaffet för min skull...

lisa: har svårt att tro det. hennes kille satt bredvid. han verkade rätt oengagerad iofs men ändå... jag tror att det var nåt annat;)

mamselamsen: jag hade inte med mig gummihandskarna... hade jag vetat det och hade varit på akuten innan bion så hade jag nog försökt norpa ett par. jag tyckte hennes snubbe kunde ta den biten. när föll lotten att göra det skönt för all världens gravida kvinnor på mig liksom?

Jenny: nu blir jag tvungen att be om fakturaadress. ska du skriva såna kommentarer kommer mitt tangentbord gå samma väg som dannes serrö;) hahahahah korvfingrar - så bra ord - och så illustrerande... lukta lagård hahahhahahaha... ja fy fan ibland önskar man att man hade mer civilkurage så man kunde säga ifrån. obetalbart om du ställt dig upp hårdrockspekat på killen och frågat om det var ok med att vänta till efter bion med att pulla upp'na;)

sixx: han är inte munter om jag sägr så. fy fan, det är verkligen synd om honom. det enda som var roligt var att han hade bryggt en termos te och tog med sig till akuten. sköterskorna frågade hela tiden om det var "bärsapåsen" (det var en systemetkasse) och en frågade om det var kaffe eller sprit i termosen. javaffan skulle man göra sig besväret att hälla spriten i en termos för? sedan satt brorsan och såg jävligt lack ut i korridoren. på muggen stod det ett citat som jag skrivit för ett par årsedan när jag gjorde muggen i julklapp till honom. "he never wanted to be a hero, until they pushed him too far"... hahahaha ja han fick förtur;)

Mamselamsen sa...

Den lotten faller på dig när du sitter närmast och hennes make vägrar. :-)

danne sa...

mikebike: skönt o höra... .-)

aj aja ajjaj jaja. vicken helg... Får se om tjejerna på modebloggarna förlåter mig efter detta. Har hamnat i onåd på en av sajterna... Inte lätt att bjuda på fest... Men kul har det varit!!!

mikebike sa...

hahaha det där är galet mamselamsen... det vet du med;)

danne... hahahah fan vad roligt och vilken succé... du går in och dominerar stort. grattis... fler kommentarer än silverfisken för fan. det är rätt stort.

ahh tell me bout it. husmusen blev väldigt arg på mig för at jag skrev att jag bytt till mig en kuksäng och spritjordglob i utbyte mot att hon fick min svanensoffa och ett par äggetfåtöljer typ.

vem blev ond på dig och varför?

danne sa...

http://www.jonkoping.nu/ytligheter/

kolla inlägget:
Knåpat by ellie
20 maj, 2006 kl.15:22

Jag ville ju bara bjuda in på fest ju!
Och så fel det blev.

danne sa...

Appropå Silverfisken... Han verkar inte ha nappat på inbjudningarna, trots att han skulle vara trummis i bloggbandet. Frågar du mig så tycker jag det är lite synd. Med han i bandet representerar vi nästan hela jorden ju! känner ni varandra? Kan inte du snacka med honom? ;-)

mikebike sa...

oj oj oj så uthängd du blev... ja men det är deras loss så att säga... det är farligt att leka med elden danne. och modebloggar... de är inte för oss. vi gör oss i onåd så fort vårt ip touchar deras domäner... gud så pervo det lät;)

alltså jag hade lackat ur totalt. tycker inte du borde ursäktat dig. men jävligt roligavslutning med läderbrallorna.

nje jag känner inte silverfisken. jag tor han kanske varit lite för bissi för pankaksfest bara. han verkar sjysst... men av någon anledning får jag för mig att han inte diggar mig;)

danne sa...

Mikeeee.. Jag fan... det är inte lätt... Jag fattar faktiskt inte hur det gick till, men det är väl som du sa, att män göra sig icke besvär på modebloggarna. Kul i varje fall att du fattade humorn med läderbrallorna.. Men jag kan sätta en spänn på att jag kommer få skit för det med. Vad tror du... Sätter du emot? Om min blogg någon dag är borta så vet du varför... :-) Virtuellt lynchad av modemaffian. ,-)

För bissi för pannkakor? Är det möjligt? ;-)

see ya!

Cliff Hanger sa...

Helger är ett jäkla gissel.

lisa sa...

bra casting bara for att hon var snygg?...hmm...det var lite tamt av dig. visst att boken ar skit, men filmen framstaller ju sophie som ett litet vackert bihang jamfort med heroiske hanks, till skillnad fran boken dar hon ar en av hjarnorna liksom. lite synd att audrey tautou inte far spela en vettig roll. tycker jag iaf. gillar din blogg annars mikebike, du ar verkligen formuleringarnas mastare.

mikebike sa...

lisa: fatta att jag gillar audrey. hon är gudomligt vacker (kanske världens vackraste) och hennes rollkaraktär ska ju vara ättling i rakt nedstående led till jesus... ja alltsåp du fattar vad jag är ute efter kanske.. så billigt var det inte att det var bara för att hon är snygg såklart.

tack tack mycket roligt att du gillar bloggen.

lisa sa...

(måste bara påpeka att oj, det finns fler än en lisa här. jag funderar på att se filmen enbart för snyggot. Kan förövrigt tipsa om En längvarig förlovning. Där är hon grymt snygg.)

Du skulle varit med igår, med kameran i högsta hugg på helvettesön. Det var väldigt spännande! jag höll på att få stryk av en inte så stabil snubbe som hade parkerat på gräsmattan. Jag har laggt ut femtielva stenbumlignar för att ingen ska parkera på gräsmattan, men han hade lyckats tråckla in sin 240 mellan dem. När jag strosade förbi och upptäckte bilen, såg jag inte att det satt någon i. Jag ställdee mig och glodde och funderade på om det var mödan värt att ringa områdets störste gräsmattebevarare, han vile säkert komma ut och jaga tjuvparkerare... Då såg jag att det satt någon i bilen. En med så´n där knotig ligistskalle. Det räckte med att han öppnade dörren för att jag skulle strosa därifrån, ganska snabbt. Så dåliga vibbar har jg inte fått av någon på länge. Men det hade kunnat bli en bra bild.

mikebike sa...

hahaha du skulle offrat dig för konsten lisa.

ja jag förstod att det finns fler lisor. alla lisort är välkomna. ja visst är hon vacker. det är skillnad på snygg och vacker. och audrey... ja hon kan vara jordens vackraste varelse.

Melinda sa...

Alltid när du har skrivit om något känner jag att jag måste kommentera, för alltid har nåt liknande hänt mig. Det är superirriterande när det händer i verkligheten, för då blir det som att jag tycker att min historia är bättre än din, fastän jag bara känner mig delaktig i ditt liv.

I alla fall var jag på Victoriabion i GBG, som inte längre finns. Jag och en kompis skulle se Moulin Rouge, och vi hamnade bredvid två något äldre killar. I slutet när de framträder med sin show och the duke ska skjuta Ewan var det helt knäpptyst i salongen, förutom jag och den okände killen bredvid mig som samtidigt, helt synkat utbrast "Oh-oh". Sedan dog vi av skratt och kunde inte sansa oss förrän vid eftertexterna.

Jaha, det var bara det.

lisa sa...

hade faktiskt glomt delen om att hon var attling til jesus osv, fraste till helt i onodan skulle man kunna saga. jag ser vart din audrey-kommentar kom i fran. ha det fint majkiz.

mikebike sa...

melinda... alltid lika kul när du kommenterar. du gör det för sällan..

haha ja din biostory var ju något lyckligare. hade kunnat sluta med vovve och radhus typ... min kunde slutat jävligt ugly däremot;)

lisa: det e heelt kool det vet du. klart du ska reagera.. jag älskar att reagera och överreagerar och blixtreagerar direkt. hugg först fråga sedan... det är ju jag som utvecklat det konceptet;) jag har det fint. hoppas du har det med

Melinda sa...

Men alltså, i verkligheten kan jag helt flippa på folk som börjar dra en egen, helt annan historia när man precis är klar med sin egen. Man vill ju få det där skrattet, bekräftelsen. Inte nåt jävla "amentypsomnärjagvarpåviktoriabiografen, dååå..."

Men okej, nu vet du i alla fall. Jag diggar dina stories 8)