måndag, maj 29, 2006

Ibland blir allt så fel

Det är alltid skönt när man har koll.

För ett par veckor sedan så kom jag spankulerande på Linnégatan och gick förbi Emmaus, secondhandaffär. I skyltfönstret på en docka satt den tjusigaste av skjortor, med en kritvit slips dessutom. Inte dåligt eftersom jag varit på jakt efter just en vit slips. Skjortan såg svinkool ut. Lite balkanvibbar skulle jag säga. Skittsnygg kombo. Den ville jag ha.

När jag kom in i butiken och sa att jag ville kolla så sa de att jag skulle komma dagen därpå. Då skulle de sälja det som stod i skylten. Visst sa jag utan att tänka. Jag skulle inte ha möjlighet att komma in dagen därpå och alla vet ju att när det vankas balkanmode i skylten får man vara snabb som en gris för då är stan full av fyndmongon med vassa armbågar.

Så jag var tvungen att skicka min fru på det uppdraget. Jag fick riska lite och köpa utan påsyn så att säga. Men det var medium så det borde vara kool. När hon kom hem med det så provade jag lite snabbt och konstaterade att det var en tajt deal. Satt perfa och den vita slipsen, ja den var som löken på laxen.

Sedan har den hängt i min garderob fram tills i lördags när det vankades partaj.

Alltid när jag ska på fest så försvinner dagen i en form av apatiskt väntande i soffan vilket medför att min tidsplanering inte rymmer mariginal för någon avikelse what so ever. Så jag kastar mig in i duschen och ut igen och fan om jag inte håller på att lyckas för en gång skull... Ända till jag dressar på.

Jag tar på skjortan och börjar trixa med slipsen. Fan vad smutt. Balkan-Mike is in, let the fun begin liksom. Jag står framför badrumsspegeln när jag plötsligt får ögonkontakt. Med mina egna bröstvårtor. Jag håller på att smälla av. Jag hade tyckt att tyget verkade oroväckande tunt. Tunt fine - men för i helvete inte transparent.

Jag provar med linne, det hjälper inte. Inte när man börjar inse att ens feta balkaninspirerade designkap i själva verket är en blus. Panikartat börjar jag leta bevis som ska bevisa motsatsen men allt jag hittar är en liten ettikett märkt med "BZR".

Vid detta laget har jag redan missat spårvagnen så jag börjar kolla på nätet. Allt jag hittar på BZR är bilder på kvinnor som går på kattgång. Jag börjar inse faktum. Balkanskjortan är en balkanblus.

Jag som varit lite mallig på sistone och känt att jag hade sån koll. Jag hade till och med funderingar på om jag skulle ringa "Syddan" (Ebba von Sydow) och kolla om inte hon kunde fixa ett sjysst knäck åt mig på någon av Bonnierkoncernens modemagasin för män.

Nu är istället mitt självförtroende (när det kommer till trendmedvetenhet) plöjt i botten. Jag tror att jag ska göra som Kim Jong Il istället och satsa på tidlöst och massivt kakimode.

Japp så får det bli.

35 kommentarer:

Maria sa...

Faast.. BZR är ju ett undermärke till Bruuns Bazar (stavning?), och om jag inte har fel så har dom även killkläder under BZR. Din fru borde ju lätt kunna se på snittet om den är en tjej eller killskjorta! :)

Thomas Modig sa...

Faan, gillar du skjortan är det väl bara att använda den! Mer självsäker än så är du väl...?

snellie igen sa...

men hahahahahaha! Jag gråter, men jag vet inte riktigt varför. men du... som maria sa... sitter knapparna på höger sida är det väl en killskjorta.. sitter de på vänster är det väl en tjejgrej? Är det inte så?

Stefan sa...

ooh...hahahaha....

snackar vi blusblues nu? fan jag behövde detta...

Sven i Hälvett!! sa...

Hahahah...."Massivt" Khakimode..Jävligt roligt ordval!

Har lite samma problem med en skjorta som är väl cirkus 30 år gammal..Men med linne under ser det ok ut på överkroppen....men armarna som lyser rosa under det mist sagt finmaskiga tyget gör att det hela ser lite suspekt ut...Har inte vågat köra det kittet ute ännu...Ska prova att grogga upp lite mer rejält innan och under duschfasen för att våga ta det på krogen nån kväll framöver

Jenny sa...

Oh gee, varför är man inte där all action är?

Anna sa...

Men många killar har ju skjortor som är sjukt tunna, fast det är killskjortor. Våga Mike!

Nemo sa...

Stiff nipples on a mans chest... fatta så hett!

Hade vart smöget med ett fotto på den outfiten..

Men OK... Khaki växer...gärna med tropikhjälm och scarf - så här i brrr... sommartider

mikebike sa...

Tackar maria. så då finns det hopp. jag ska fråga min fru. men hur som helst så vet man att man riskar lite när man ser sina bröstvårtor rakt igenom. jag återkommer när jag kollat upp om det är kill eller tjejmodell.

thomas: ja jag gillar ju den fast det var innnan jag såg att den var så sjukt tunn. men kanske med linne. men nä självsäker... vart har du fått det ifrån?

snellie: du gråter troligen för att du tycker synd om mig;) du det är fan sant. det har jag inte tänkt på... måste kolla det ordentligt. är det alltid så?

stefan: vassego! ;)

ahh fan sven där ser du... vi är fler alltså. japp precis så blev det med linne. armarna såg ljusrosa ut.

Jenny: du är ju praktiskt tagen nästan det;)

anna: nu triggar du mig. fan sitter knapparna rätt då är jag balkan-mike nästa gång det vankas partaj-aj-aj.

Nemo: jo det hade det nog varit;) men jag är inte riktigt redo att ta steget och göra bloggfrossa till en dagens outfit-blogg. inte riktigt än;)

Galadriel sa...

det går alltid att tejpa över bröstvårtorna.

om du är masochistisk nog.

//G.

frugan sa...

Jag har försökt att övertyga mike om att det inte är en blus men han vägrar tro på mig. En blus skulle förmodligen inte vara högerknäppt men har han bestämt sig så har han.

/frugan

SixesAndSevens sa...

Ingen förlust, Mike. Second Hand är ju ändå lite lätt snuskigt...

mikebike sa...

galadriel... vet du det är nog det sista jag gör.. tejpar över mina bröstvårtor. du borde inte hålla på och experimentera sådär heller;)

frugan: är jag en sådan tjurskalle menar du? hahaha.

miss sixx: serrö dt beror ju alldeles på.

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Du kan vara en äkta "BLUS MAN"

Tänk er Subbaprinsessan gift med den största bluesmannen (McKinley Morganfiled), hon hade blivit MADDE WATERS

Hade inte herr Morganfield 1950 släppt låten "I am a Rolling Stone" hade inte en 62'årig alkis i år fallit av en kokospalm på väg ner och därmed missat Göteborg nu på fredag.

Och då hade inte Rocky Burnett spelat stenarnas Dead Flowers till eftertexterna i filmen om mig.

Och hemska tanke då hade inte heller favoritbandet "De Stenade Rullarna" heller funnits.

optikerdotter sa...

Men hm.. var det inte du som i det du skrev innan detta skrev om bönder som inte hade koll på jämlikhet? var en man o sätt på dig det som ser bra ut! :) är den jätterak och tajt är det nog inte en tjejskjorta.. en tjej ser inte ut så.

Alley Cat sa...

Allt klär en skönhet!

mikebike sa...

Optikerdottern: haha jag vet inte vad du drar för växlar på jämnlikhet men jag ser det inte hålla ihop så tajt att män måste gå i kvinnokläder och vice versa;) men tack föär peppingen;)

Alley Cat: hahaha... det där har du inga belägg för;)

Thérèse sa...

Självklart ska du satsa på Kaki ihop med enorma pilotbriller och Kramerfrisyr kan det inte bli fel. Kolla på Kim Jong Il.
Fidel är också en kille som klätt sig i kaki i i över 50 år och det har alltid varit lika rätt.

mikebike sa...

haha therese... ja det är killar som vet hur man klär sig. helt klart.

Acke sa...

Va lugn mike. Ingen fara på taken det kan vara en killskjorta. Jag har en skjorta (dock inte transparant) med det märket, Bruuns Bazar som maria sa. Ha den på om du gillar den... vaffan du har ju tjej så det är ju ingen fara. Hon gillar la dig ändå... hehehe.

Alley Cat sa...

Klart jag har!

mikebike sa...

Acke: haha ja jag är lugn nu

Alley: haha... jamen då så... då blev man lite mallig också.

Cliff Hanger sa...

Haha... Transvestit! ;-)

mikebike sa...

mango: din lille provokatör;)

lisa sa...

bild! bild! bild!
(kom igen nu och stäm in i kören, jag klappar händerna till)

Cliff Hanger sa...

Bild! Bild! Bild!

Emelie sa...

Bild! Bild! Bild!

Mamselamsen sa...

Asch! Var lite modern. Köp dig en kjol också.

Emma sa...

"Då skulle de sälja det som stod i sylten."

Hahaha jaså? :P

mikebike sa...

mamselamsen... nu får det vara nog med kvickheter ;)

emma: och vad menar du med det där? ;)

Galadriel sa...

mike: du har faktiskt skrivit sylten och inte skylten ;)

för övrigt så är smärta trots allt en högre form av njutning ;)

//G.

Emma sa...

Mike: jag tycker bara om att retas. :P

mikebike sa...

är det så? hahaha ja du vet bäst galadriel..


åhå sylten... japp mina fingrar är så hala. jag skriver fel hela tidn och orkar oftast inte rätta till det när jag väl publicerat. men kanske att jag gör det.

Emma: jag vet;)

Galadriel sa...

hehe själv är jag en manisk rättare och ändrar om texter säkert 10 ggr efter publicering.
fast nu har jag upptäckt 'förhandsvisa'-knappen hahaha =D

//G.

JD BCN sa...

Knapparna sitter på olika sida på herr- och damskjortor!
För övrigt har väl ganska många gjort den tavlan ändå... Vad som är värre är att de aldrig säger till i butiken... Utan man måste upptäcka på egen hand hemma! Bussigt liksom!