söndag, maj 14, 2006

Hjältar my ass

Kom precis på en grej.

Jag var nere med juniorette igår och kollade på idioterna som springer livet ur sig runt stan när det en gång om året vankas löpfest. Det finns verkligen folk som betalar för det. det är så jävla stört. Men inte nog med det. Alla vi andra ska straffas också. I år hade de lagt om banan en del så att de där blå linjerna finns i min vardagsmmiljö och hela tiden kommer påminna mig om att jag hoppade av ett löfte jag gav i ett svagt ögonblick. Ett ögonblick när jag var full av alkohol.

Jag sa att jag skulle ta varvet och spöa min frus kusin och farsas gamla tider. Lätt också.

Jävligt lätt. En kille som får yrsel och blodsmak i munnen för att han springer ett par hundra till videobutiken ska för det första inte ens säga att han ska springa varvet. Han ska inte skrävla om att han ska spöa sin frus familjs bästatider och han ska absolut inte säga att han ska göra det LÄTT. Han ska bara hålla käft när det snackas Göteborgsvarv.

Jag och min stora käft. Hela tiden frågar mina vänner. "Skulle inte du springa". Jag tycker många av mina vänner är disträ och har dålig koll. Precis som jag. Men vissa saker verkar de fan ha hört.

I alla fall så var vi nere och kollade. Det var rätt trist och juniorette sket fullkomligt i att folk sprang som om vore det det sistade gjorde här i livet. Hon kollade på alla vovvar och sa "bow wov wov..." precis hela tiden. Efter ett par hundra "bow wov wov..." där jag svarade att "ja det är en vovve" började jag tröttna fett och ville gå hem igen.

Då hör jag massornas jubel och hejarop. Jag försöker se vad som är på gång och ser en gäng personer komma springande iklädda full brandmansutstyrsel. Uniform, hjälm och tuber, ja hela paketet. Fy fan säger jag bara. Vilka svin. De verkligen älskar att frosssa i sin egen hjältestatus. De tror att alla suktar efter en brandman. Att så fort man håller en slang på jobbet så är man hjälte. Den elfte september har inte direkt dämpat deras redan kräkreflexkittlande hybrisnivå.

Där sprang de. Det såg tungt ut. Men fan vad nöjda de var. Jag kände att jag hatade dem - att jag hellre skulle brinna inne. Ett jobb är ett jobb.

Över och ut.

25 kommentarer:

Pollyprettypants sa...

Ja, det e töntigt som fasen att branmän kallas hjältar & att de försöker rida på den vågen...ja inte alla men många...Tyvärr är jag ändå hopplöst svag för både brandmän & poliser & nu på senare tid även snickare...I guess att det kanske e the singelblues som gör att jag upptäcker nya yrken att flukta på...hahahahaha

mikebike sa...

usch polly... fall inte in det där leden. snutar och brandmän... jag kräks. snickare... ja du... kanske du skulle fundera över andra yrkesgrupper.

fotbollsdomare, butikssäljare inom hemelektronik (typ siba och elgiganten) och kärnfysiker. där har du en helt outforskad yrkesgrupp... hahahah

Pollyprettypants sa...

Tro det eller ej Mike, men fotbollsdomare går fetbort...been there done that....cptruck galore!!!! Hahahaha de andra kanske var något at tänka på...nej då...en vanlig Herr Svensson skulle nog gå bra det med....

Anonym sa...

eftersom jag slälv knatade runt så har jag bara ett ord för brandmännen: hårda.

inget hjältetjafs men det är rätt hårt att pallra runt med full gear.

korkat : ja

suratanten sa...

Tycker de förtjänar sin hjältestatus...med en sådan pissig lön.

Men hur ofta ser man vårdbiträden springande med en pensionär hängande i armvecket, dags att de börjar bygga lite på sin hjältestatus de också. De borde också få folketsjubel:)

Nemo sa...

Hårt men onödigt. Vad blir nästa hype? Släcka bränder i Crafts skimrande löpartights, funktions T-shirt o Nike-keps?

Skall jag kanske tassa runt nästa år i mina terapeut-Birkenstock, mancheterjeans och nån vit rock med ett hummande ansiktsuttryck och krafsa i skägget o huvvet på sne'?

Dom här brandmännen passerade jag när det var som värst...Sannegårdshamnen...på Hisningen.

da bomb sa...

Du måste fan ge dem den lilla hjältestatus de har ändå. För typ 17 tusen i månaden riskerar de sina liv. Ok det är inte farligt alltid, men det har än dock dött en och annan brandman i Sverige i modern tid. Hjältestatusen tycker jag iofs de uppnår när de jobbar som ambulansförare (varannan vecka und. anm.) Det är nog fan inte lätt att vara först på plats vid en trafikolycka och samla ihop kropssdelar i sopsäckar, barn och hela skiten helt mosade. Då är det nog inte bara att ta en whisky och somna in framför tv:n... Så ge dem det lilla de har....

Stefan sa...

ha ha...fan mike. jag har en grej om yrken som suger och brandmännen skulle precis få sin dos...visst de släcker bränder men det är deras jävla jobb.

risk att brinna inne ... well it comes with the jobb.

gruvarbetare, oljeborrtornsarbetare, biståndsarbetare, fredsövervakare...etc där har vi hjältar.

och ska man följa devisen att de har för lågt betalt och därför förtjänar hjältestatus finns det fler yrkeskategorier som då borde hjäte förklaras...men betalar man hyra statusen eller...?

SixesAndSevens sa...

Urbota fånigt att nån får spärra av hela stan för ett sånt spektakel...

rogga sa...

Stefan: oljeborrtornsarbetare som hjältar?!?! Lägg av, det blir bara löjligt. De är la faaaaan inga hjältar!

De verkliga hjältarna finns inom vården!

Stefan sa...

rogga jag backar...du har helt rätt oljearbetarborrtorns whateva är inte hjältar...halkade på tangetbordet ;)

Åsiktstorped-Micke sa...

Traditionellt manligt yrke + rätt lågbetalt = häftigt

Traditionellt manligt yrke + rätt lågbetalt + hjälpa andra = hjälte

Traditionellt kvinnligt yrke + rätt lågtbetalt + hjälpa andra = lågstatus

Fast det är ju det där med att brandmän är sexigare än sjuksköterskor.

adde sa...

Polarns bonusfarsa jobbade som brandman fram till pensionen. Han samlade på sig en del upplevelser genom åren. Några av dom berättade han när han blev riktigt packad. Han sa att det var värst när det var barn inblandade. Fan, jag önskar jag varit lite mer packad så att jag inte kom ihåg dom. Inga stora saker, inget som det skrevs om i pressen eller snackades om i TV, men saker som inte går att släppa. Å jag har inte ens upplevt dom, bara fått höra dom i efterhand. Snacka om tunnis! Men det finns ingen lön alls som jag skulle ta det jobbet för. Ett riktigt skitjobb. Men att dom gör en sån korkad grej på varvet är ju inget man skjuter salut för.

Micke sa...

Hjältar? Kanske. Men en riktig hjälte skulle aldrig skryta med det.
Det räcker med att säga en sak: Brandsta City Släckers.

anki- en av... sa...

Superhjältar tycker jag att de är, liksom poliser,

Att de orkar med det, det e tufft..

Sen tycker jag att jag själv e superhjälte, jobbar som intenstivvårdssjuksköterska, skitkass lön, jobbar bara nätter, anhöriga gnäller o skriker på mig, läkarna är ofta otrevliga, jag gör bara mitt bästa. O jag håller med Adde, när barn är inblandat så vill man bara hem.

O på tal om varvet så lyckade jag övertala sambon att vi skulle springa, så vi har tränat jäkligt mk, o gissa vad osm händer.. Jo jag blev inbeordrad av min chef, så jag var tvungen att jobba. Sambon var inte så värst glad

Anonym sa...

De finns de som bygger samhället- och de som parasiterar...

/truebiker

Mamselamsen sa...

Jag gav också ett sånt löfte en gång, till en väninna. Och jag fick inte en chans at förtränga det löftet, så jag började träna "springning" i februari i en halvmeter snö. Jag tror jag kräktes efter 100 meter första gången jag sprang.

Men trägen vinner! När tjejmilen gick av stapeln i maj, hade jag bara att mål... komma före denna väninna i mål. OCH det gjorde jag, även om jag såg ut som en högröd rabiessmittad hund vid målgång. Jag kom för övrigt 10:a av ALLA.... det du!

mikebike sa...

mamselamsen... hahaha ja det du... fy fan. impad måste jag säga.

hjältar shure shure... men ärligt talat. när de springer gbgvarvet i full utrustning. ska man verkligen bli impad då? nä fy fan...

Andreas sa...

Det är inte långt kvar till Stockholm marathon... ;)

Säljare sa...

Hjälte och hjälte, det är väl fortfarande frivilligt till stor del - valet av arbete menar jag? Om DET inte har någon betydelse så vill jag härefter ha hjältestatus eftersom jag dagligen måste träffa människor som inte vill veta av mig, stackars mig!

da bomb sa...

Här har du din hjälte Mike:
http://video.feber.se/2006/05/mr_t_gillar_mor.html

danne sa...

Ja satan... den videon gick inte av för hackor. Ibland undrar jag varför USA inte är mer som en bananrepublik. Hur gick det till, hur blev de en utvecklad nation? Egentligen?

Frugans kusin sa...

"Han ska inte skrävla om att han ska spöa sin frus familjs bästatider och han ska absolut inte säga att han ska göra det LÄTT."
Jag kunde inte ha sagt det bättre själv Mike men om jag känner dig rätt så kommer det låta exakt likadant om ungefär ett år...eller hur?!

lisa sa...

det är inte hjältestatus att släpa runt sina arbetskläder två komma en mil, det är bara dumt. De var säkert från Hisingen.

mikebike sa...

nemo... fan ja jag tycker fan att du skulle lubba runt i birkenstock och huvudet på sne... hahahah fan vad roligt