söndag, maj 07, 2006

Fuck pollen!

Jag tror alltid att jag gillar naturen men kommer på mig själv varje vår med att hata den. Med passion. Eller kanske är det precis värtom. Naturen som hatar mig. Mig och en jävla massa andra människor.

Det är våren varje år som får mig att förstå att vi människor inte är all that som vi tror. Vi är inte så jävla stora och starka. Vi står inte överst i näringskedjan. Inte somliga av oss iallafall.

Hur förklarar man annars att ett litet frömjöl kan fucka upp en människas liv på ett så djävulskt vis.

Biologiboken säger att det är för att växter ska kunna föröka sig som pollen utsöndras. Inte en chadde säger jag. Jag är säker på att det är naturens mest raffinerade sätt att förklara för oss att vi ska hålla oss jävligt passiva. Inte mopsa oss. Det vore ju galet om vi skulle straffas enkom för att växtligheten skulle vara lite knullsugen. Det skulle vara ondska i dess renaste form.

Just nu sitter jag framför datorn och är svullen av olika anledningar. Det ena är ju att pollenhelvetet flyttat in i mina ögon och inte verkar ha några som helst planer på att flytta ut. Snarare verkar de planera att bygga ut för jag har känningar i näsa och hals med. Sweet. Jag är ett nysmongo.

Jag fick tidigare förklarat för mig av min fru att varje år när alla andra blir glada över värmen och solen (vilket jag också blir) och vill ut, vill leva. Då deppar jag ihop. Jag har inte tänkt på det innan men det stämmer, vilket förenat med pollen och en massa annat har gjort mig lite skör.

Jag vet att jag inte borde men jag sitter och lyssnar på Coldplay just nu. De har en tendens att inte lindra svullenhet särskilt väl. Väldigt få kan konsten att genom att mangla ett enda ackord i evighet göra mig gråtmild. Det är en sådan dag helt enkelt.

Nu sak jag snyta mig, och du pollenjävel - go fuck yourself - somewhere else please.

13 kommentarer:

Anonym sa...

vi delar samma pissiga unkna värld i denna tid då de flesta är friska och käcka i solen

henkebenke sa...

"Just nu sitter jag framför datorn och är svullen av olika anledningar. Det ena är ju att pollenhelvetet..."
Vilka är de andra anledningarna då?
/H

e sa...

Nysmongo - perfekt beskrivning!! Jag tog en promenad idag. En promenad!! Hur dum får man bli?! Jag blev ett nysmongo.

mikebike sa...

Pedro: ja, det är pissigt och då har jag en rätt lindrig allergi iår om man jämför hur det brukar kunna vara.

Henke: jag skrev ju det. jag går till skillnad från de flesta inte direkt från vinterångesttill eufori... jag blir deppig och inåtvänd ett tag en slags övergångsfas kanske... vet inte men det är tydligen så varje år. jag har inte reflekterat över det. snackade med min vän magda nyss och tackade nej till en grillkväll. hon sa att jag verkade vara på ett humör att jag överdriver allt. det händer ju att jag gör det;) och den deppigheten ihop med coldplay och annat... ja det ger en svullen känsla.

E: ja det finns månag mongotyper. nysmongo, luktbongo och crawlmongo... jag tillskriver mig de två förstnämnda

neppy sa...

äh, ni män gnäller så mkt, det e fan bara å bita ihop!

Förresten, är du bmx-are, eller har jag bara fått för mig?

Sofia sa...

pollen i kombination med brutal förkylning är ingen höjdare. Den åkte ja på. Fetaste käftsmällen den hr veckan vågar jag påstå...

Mamselamsen sa...

Jag har haft pollenallergi EN vår. Näsan var som en rinnande toastol och det liksom stack i näsan halvvägs upp/ner? till förlängda märgen.

Jag undrar vad jag skulle straffas för den våren för tre år sedan. Men tydligen blev jag botgjord och förlåten för allt, för jag har inte haft det sen dess.

jennypenny sa...

mm..jodå, pollenallergi här oxå, och mot pälsdjur. Tänk er då hur korkad man kan vara att mitt under pollensäsongen besöka en vän med två katter- gah, andningsbesvär

SixesAndSevens sa...

Har inte ett spår av allergi, men gillar inte våren i alla fall... Är jag konstig?

Owen Lars sa...

Sixesandsevens:

Nej du är inte så konstig, bara ett höst-mongo som jag själv.

mikebike sa...

neppy: nä hur kan du ha fått för dig att jag är bmx-are??

sofia: jag tror jag håller på att bli förkyld nu också. vaknade med halsont. damn it!

mamselamsen: ja du kanske är nästan fullkomlig. vissa av oss lever i synd och straffas varje år.

jennypenny: nä pälsdjur är det en jäkla tur att man inte är allergisk mot.

sixx & owen: hahaha ja se där ettpar höstmongon... jag är nog också höstmänniska. jag hatar fulhösten men verkligen älskar finhösten.

emma sa...

Stackars Mike.. Jag håller med, förutom att jag mest blir ett klimongo (bara lite nysmongo). Blööö.

maja. sa...

haha! wonderbart, jag tror att jag funnit min själsfrände. coldplay lindrar pollenchocker, jag vet! det värsta är ändå när man sitter ute i den underbara solen, har det som bäst och för en gångs skull faktiskt klarat sig ett antal uuuuunderbara minuter utan att bli ett "nysmongo", så plötsligt börjar idioten till granne att köra igång marddrömsmaskinen (även, av andra som inte lider av diverse jobbiga allergier, kallat gräsklipparen) och man verkligen känner hur gärna man skulle vilja klippa till idioten.