onsdag, maj 24, 2006

Filip och Fredriks snikerbjudande

Såg precis att Filip och Fredrik ska köra ännu en omgång höjdare i femman. De annonserar efter freakiga personer i sverige som de kan lista. Inslaget avslutas med att Fredrik säger att man ska höra av sig med sitt tips, så har man chans att vinna en t-shirt.

CHANS ATT VINNA EN T-SHIRT??

Vaffan. Har kanal5 bränt hela sin årsbudget nu på prispengarna till det mänskliga avskrädet som vann Big Brother, eller hur kan de med att vara så ohämmat snikna.

Jag vet att jag sitter på esset. Den rättmätiga nummer ett. De kan komma dragande med precis vad/vem som helst men kan aldrig toppa det jag har på lager. "Smeden" - De långa gatornas kejsare.

Han har allt de är ute efter. Smeden är extravagant (milt uttryckt) i precis allt han tar sig för. När han super håller hela världen andan. Bukowski skulle lätt ha knipit ordförandeposten på IOGT/NTO om man ställde dem jämsides. Han lägger hela Rolling Stones över knät som ett gäng glada amatörer när det kommer till knarkerfarenhet. Han är ytterligheternas man i precis alla lägen. Ingen får Gary Busey att te sig som en högst naturlig påvekandidat som Smeden.

Bäst är han när han är arg. Förtjust låste jag och mina kollegor in oss på vårt kontor igår och smygtittade hukande och med stor spänning ut genom fönstret där han hotade att ruffa upp en lastbilschaufför som önskade passera. Smeden var aprak, drack hembränt ur en stor drickaflaska och mekade i godan ro med sin cykel mitt på tredje lång. Chaffisen var utan tvekan utomsocknes. Alla i Linné vet att det är säkrare att leka med högspänning i badkaret än att göra "något" som kan irritera Smeden. Snacka om show...

Smeden är en snubbe som fick hela sin lägenhet uppbränd i julas. Det blev en extra kryddig eldsvåda eftersom han tidigare vräkts ur sin smedja och förvarade sina gastuber i vardagsrummet. Hemförsäkring - vad är det? Nu bor killen i samma "lägenehet" med något öppnare planlösning och mindre (för att inte säga obefintlig) inredning. Han kommer och går precis som han vill, hur han vill, när han vill och om han vill - i hela området. Vem skulle stoppa honom. Trots att snutstationen är bland de närmsta grannarna har jag aldrig sett dem ens titta åt hans håll. Respekt.

Smeden gillar att supa och att mixa med piller har han inga fördomar mot. En riktig humörspendlare eller levande "moodbox" kan man säga. Kort sagt. Jag har Sveriges utan tvekan farligaste/kufigaste snubbe på lut. De som sett smeden har ALDRIG sett något liknande ens på film.

Men aldrig i helvetet att jag skulle outta Smeden för en pissig tischa. Vilket hån. Världens sämsta deal. Det luktar snikmongo lång väg.

Nä, bättre kan ni allt duka upp killar.

31 kommentarer:

Säljare sa...

Ha ha vilken deal inte ens så att man får en t-shirt, men kan VINNA en. Från och med nu räknar jag mig som generös.

Mamselamsen sa...

Vi har/hade nog världens farligaste och kufigaste här i Nybban... men han sitter inlåst nu på obestämd framtid... så det räknas kanske inte.

En snubbe som ofta hade tajt, och då snackar jag TAJT rosa WCT-overall. Till detta hade han rosaglittriga knästrumpor, UTANPÅ byxorna som fixad en fantastisk kameltå. Han brukade ha för vana att tafsa eller sparka på kvinnorna här i stan. (Jag var en av dem som råkade ut för honom och det är därför det droppar in skadestånd här, varje månad)

Han skulle ju klart vinna!

mikebike sa...

säljare: ja visst är det världens sämsta deal. jag skulle aldrig outta smeden... inte ens fören skinnjacka. nä bättre upp får de nog erbjuda.

mamselamsen: ja var inte det han du skrev om typ för ett år sedan ganska exakt?

iallafall. ja han låter ju helt galen. men inte som smeden. smeden är ju galen på ett ganska underhållande sätt. nybbans freakolle låter inte som han lämnar utrymme till so mycket humor. inte ens hans kameltå blir ju kul om han är ett raktiigenom as.

så du får skadestånd? vajert!

amishka sa...

Hej,

Nu har jag läst runt i din blogg. Är du sådär arg jämt?
Är du snäll ibland?
Om man ger dig en fluffig bakelse?
Får man ett leende och kram då?

pussipuss

da bomb sa...

Sant Mike, det var fan lågt att komma med en fattig jävla t-shirt.
Han programchefen Westman på kanal 5 är ju en ärkemes av mått..
Säkert ett bra program annars.

Kolla denna:
http://www.youtube.com/watch?
v=jamJ4-C_TME

lisa sa...

snålt snålt.
Är smeden han som har ett hakkors på skinnjackan, på armen?
Jag har några vänner som var på väg att åka på stryk på järntorget av en alkis/psyko som vevade med en jättestor träkatt som vapen, det låter som om det skulle kunna varit han?

PlattKatt sa...

Smeden låter som en sann naturkatastrof :)
Och Filip och Fredrik gör bara skitprogram iallafall så inte ens för enorma honorar skulle jag tipsa dem!

Jenny sa...

Ja nu får det vara bra. Jag tänkte första gången jag såg snutten att de sjukade sig. Men det gör de inte. Vad tror de? Att tischan med deras kackiga logga ska locka folk att haspla vilka secret stuff som helst? Missförstå mig inte, jag är ett fan till dem, men det här är ju sajko. Kan inte du maila dem om det här?

Sen vet jag inte, boende vid någon långgata som jag är (sen 6 mån), varsfasen är Smeden!? Jag har sett en karl mucka med och skälla ut en till synes oskyldig man på en Järntorgsbänk, men det var nog bara kontorsarbetande Göran som flippat för en kväll.

Anonym sa...

det är säkert ett råtöntigt tryck på tröjjan dessutom.

Nej, detta är en riktigt sucker deal

mikebike sa...

amishka: haha kul att du hittat min blogg. tycker du jag verkar arg? ingen fara hörru. jag är nog rätt harmonisk. kanske mest pga att jag har just bloggen som ventil... men du en fluffig bakelse låter ju inte helt fel. lätt värt ett smajl och en kram.

dabomb: japp, det är sjukt dåligt.

lisa: smeden är inte nazist. no way. han gillar alla människor och han hatar alla människor. men det där med träkatt... ja det låter onekligen som att det skulle kunna vara smeden.

plattkatt: ahh det låter bittert. De må ha börjat slita hårt på sitt varumärke nu och börjar kanske få lite storhetsvansinne. men de gör knappast bara skit. de är grymt vassa.

jenny: smeden bor på tredje lång. mittemot "briggen". 6 månader utan att ha sett smeden. du behöver komma ut lite;) det låter omöjligt.

jag misstänker att elmango tipsar dem. han är min personlige uppviglare;)

el pedro: ja hundrahöjdaretryck. man får hota mig med duktigt mycket stryk, ja byggbonk rentutav för att jag skulle ett, sälja smeden så billigt, två ta på mig en sådan t-shirt. vaffan alla som kollar på deras program är inte tio år.

Nemo sa...

En spröd liten rödlätt man i svart tyllkjol/klänning, skinnpaj o röd cowboyhatt som ofta stolpar omkring i Haga o fönstershoppar...

Problemet att tipsa om denne mjuktransa är väl att jag tvingas fronta, stoppa upp och be om "namn o nr"...så jag tror jag avstår...

Fan, vaffo kan folk inte få vara som dom är utan att Humle o Dumle on Acid skall förnedra med sina 100 höjdare

mikebike sa...

"humle och dumle on acid" mohahahahahaha... det var det bästa idag nemo.

have a nice one!

Melinda sa...

men alltså. dom är väl ironiska? eller det hoppas jag verkligen. lite som en brödrost i valfri ljusblå kulör?

mikebike sa...

melinda: jag har verkligen försökt kolla om de skämtar. försökt läsa ironin. jag har lagt det som ett jävla pussel men har kommit fram till att de nog fan INTE skämtar... hemskt va?

SixesAndSevens sa...

Trodde också att dom skojade friskt med oss... Varför pratar dom alltid så nedrans H Ö G T ??

Jenny sa...

Jag VET. I alla fall komma ut i Långgatekrokarna. Sitta och vänta ut honom, liksom. Gör man det bäst utanför saluhallen med en öl?

Melinda sa...

http://www.kanal5.se/templates/page.aspx?id=11438
Tittar man där så verkar det ju faktiskt seriöst.

Det känns lite som att Filip och Fredrik tvingat kanal 5 att gifta sig med dem, och som äkta make måste kanal 5 sända varje liten programidé piffochpuffpåspeed spånat fram på fyllan. Och nu är kreditgränsen nådd. Det blev bara en t-shirt.

"Jag outade smeden and all i got was this lousy t-shirt". Tänk om det skulle stå så på dem. Då blir det plötsligt lite roligt igen.

Anna sa...

Hahha, F&F verkar ha glömt det här med att andas. Därför de har fått lite knäppt beteende. De är som ett gift par som fyller i varandras meningar, men nu är det snart inte så kul längre. Tischa va, pah!

Stefan sa...

fan... de själva är väl freakiga nog...maken till skitsnackande, putslustiga piff och puff wannabies far man leta efter...

caiman sa...

F&F är som den den där snubben i högstadiet som alla skrattade åt medans ens egna fyndiga skämt inte gick hem alls. Den där snubben som inte är rolig utan bara högljudd. Filip och Fredrik är inte roliga, de är bara högljudda. Hatar såna människor.

mikebike sa...

Jenny: ja det duger bra... men om du sätter dig på Oakleys uteservering kan du inte missa honom. Håll koll på tunneln till innegården;)

Melinda: hahaha... ja det hade varit lite kul... det och tio papp i honorar.

Anna: jag kunde inte sagt det bättre själv. Precis. Jag tycker det är synd att de blivit så jävla hysteriska. och som du säger. Snart komemr de inte att vara så jävla kul längre. När självdistansen krymper i samma takt som hybrisen växer. Då blir det lätt...ehhh... jämntjockt. Ja jämntjockt är ordet.

Stefan: men visst var de kul i början.

Mamselamsen sa...

Japp... här kommer det att droppa in 500 i månaden under ett par år. Och jag tror jag ska S U P A upp dem!

Mamselamsen sa...

Skojar!

asha sa...

hmm...jag trodde att det var en sorts parodi på heinz-reklamen. Den där de säger att om man skickar sitt förslag till Heinzetiketten så kan man vinna odödlig ära...och en t-shirt

amishka sa...

Lite arg kanske. Men folk som gillar fluffiga bakelser kan inte var onda iaf:)

mikebike sa...

mamsen: fan vad smutt och ursäkta dig inte sup upp dem. det är du väl förtjänt. köp upp dig på ett par sköna bordeauxviner (stavas det så) vettja.

amishka: ok ja låt gå för lite arg då;) men ond nö inte värre än resten av mänskligheten iaf tror jag;)

Katta sa...

T-shirt!! Snacka dåligt betalt för ett tips..
Jag tänkte på dig mike när jag såg den där grejen på TV. E du fortf ett fan?

mikebike sa...

katta: nä det har mattats av rätt rejält. jag har gått och blivit trött på dem. inte så att jag ogillar dem eller så... men helt enkelt de har brännt ut sig själva. inget de gör längre är speciellt och så tycker jag att de har blivi lite utav suckups för alla kändisar.

Katta sa...

SÅg du programmet med Runar då? Det var iaf lite sevärt. SÅg du att Filip gick igång på RUnar där?

Emanuel sa...

Att klaga på F&F känns bara segt... de kommer med nya grejer som inte gjorts förut, och så tjatar folk om att de inte håller. Whatever, kolla inte på programmen då! Jag tycker de är hur sköna som helst. Lite skiftande kvalité på grejerna de gör, men så är det väl med all underhållning? (Förresten, så tycker jag att t-shirt grejen var rätt lam, bättre än så kan 5:an)

Emanuel sa...

jag tror inte t-shirterbjudandet är ett skämt... fredrik ser lite plågad ut när han säger det, som om Kanal 5 har tvingat honom att skälpa ur sig det där...