onsdag, maj 17, 2006

En liten "Cock-teaser"

Jag pratade med min vän R nyss. Han hade ätit lunch på Hisingen för ett par dagar sedan. Bara som ett event. Sjukt, men kul. Några reklambyråsvin åker över till andra sidan för att insupa känslan av vardagsrealism... eller jag menar såklart vardagssurrealism.

Han frågade om inte jag ville följa med och göra någon form av fotodoreportage till helgen. Jovars, det finns väl bättre sätt att spendera en helgförmiddag. Men jag kanske gör det för den goda saken. Det finns ju så mycket jag vill visa. Så kanske att jag kommer bjuda på lite hisingen-porr inom kort.

Han bifogade en bild (tagen i centrala Hisingen) i ett mail och man frågar sig direkt:

Är detta ett i-land?
Är detta sverige?
Är detta sant?

...Tja, dom kallar det visst Hisingen.

35 kommentarer:

goose sa...

jag skulle vilja se om ni vågar ta ett kort på "fortet" som ligger på gatan bakom den där byggnaden. den byggnaden är fan den mest skumma i hela staden :)

Claes Nelsén sa...

Tycker att den breda trottoaren borgar för kvalité.
Där kan man både grilla, sjunga barbershop och hänga i grupp.
Bigups!

Luca Brasi sa...

Först öl på jobbet och sedan socialrealistiska studibesök "downtown"?

Hur skall detta sluta...

Mamselamsen sa...

ÄR du säker på att det är Sverige... ser ut som nått getto i USA... ett sånt där ställe där man blir rånad så fort man sticker näsan utanför bildörren.

Blancaflor sa...

Du borde absolut göra en riktigt "coffee table book" med smultronställen ifran Hisingen. Jag kommer att köa för ett signerad exemplar.

Maste dock tillägga att det faktiskt finns trevligare omraden pa Djävulsön.

k sa...

Det luktar lite "På rätt sida älven," fast i annat vattendrag och utan utgångspunkt. Det finns få saker som går upp mot förortsromantik, jag hoppas att du lyckas skildra det sanningsenligt.

Jenny sa...

Men alltså Hisingen måste ju vara grymt; snacka om varierande miljö. Jag menar, Lindholmen och så det där huset på bilden. Jag ska dit på helgutflykt jag också. Punkt slut! (Några tips på schysst matställe?)

mikebike sa...

goose: du måste syfta på albanska föreningen? det får bli en drive-by-fotografering isåfall.

claes: visst gör det. tokfett häng verkligen... ehhh.

Lucabrasi: du det vet ingen. det står inte ensskrivet i stjärnorna... som jag sa häromdagen. jag är inne i en väldigt konstig fas av mitt liv.

mamselamsen: OM jag är säker. Detta är väldigt centralt på Hisingen. topps 50 meter från polisstationen. you've aint seen nothin yet.

blanca: jag blir nästan sugen på att åka ut idag. visst finns det bättre delar på Hisingen längs kusträmsan men det är lite off-hisingen.

K: det kommer bjudas på sanningar. sedan är jag dock en förespråkare till extremt subjektiva dokumentärskildringar.

mikebike sa...

jenny: jag skulle ta och satsa mina hästar på "COBRA" sök på eniro. Det ligger precis mitt i det värsta av det värsta.

goose sa...

ahh, så det är albanligans hq, misstänkte att det var nåt "hyffsat" skumt gäng som huserade där :) ...varför inte ta en krogrunda när ni ändå är där ... cobra verkar va ett härligt ställe om man vill dricka några pils o insupa en skön atmosfär :)

danne sa...

Mikebike: det är lögn. Jag kan svära på att det där är Guatemala. ( Bortsätt från väglinjen och trottoarkanten och husbelysningen. ) Jag ser fram emot att få ser mer!

El_Pedro sa...

hahah så gött med lite bilder ifrån Hisingen :)


nu förstår folk lite mer vad det är du skriver om Mike

Jaaan sa...

mike: Du måste blivit lurad, bilden måste vara från den lilla ökenstaden Gourma i Övre Volta. I huset på bilden verkar provinsens överhuvud. Dock är det väl ungefär lika farligt att stick ut väderhornet där som på Hisingen så det går väl på ett ut..

Blancaflor sa...

Jag vet att jag i 11-arsaldern var i Kvilleomradet pa Hisingen (de hade en synnerigen välsorterad akvariefiskaffär där) och att jag skrev i min dagbok om hur konstiga människor vi sag.

Linlin sa...

Blancaflor>> akvariefiskbutiken ligger kvar...den heter Herkules Zoo...de har 30 år i branschen. 240 akvarium i butik ca 500-600 olika sorters fisk.

De´ du!

Stig sa...

Vill ni se riktiga freaks skall ni åka till McDonalds vid Stig Center. Underhållande, jag lovar!

Anonym sa...

Åkej, dags för lite sanningar.

1. Fortet är INTE albanligans tillhåll. Om ni menar den svart-röda villan som byggts om och till med skottgluggar, taggtråd, vakttorn och dylikt så är det faktiskt en privatperson som bor där. Snackade med poliser som varit där. Hyfsat skum snubbe ska det vara...

2. Hela det området bakom Backaplan (inklusive "huset" på bilden, fortet, Cobra, porrshoppen, Hisinge marknad och all annan crap) finns med i en stadsplan med bostäder mm. Hela skiten kommer rivas inom en överskådlig framtid mao. Bra för mig som bor i närheten, tråkigt för er på "andra sidan" för då blir det mindre att racka ner på. Lite tråkigt att den eminenta Thai-restaurangen Ton Cha Bub kommer försvinna.

Mikebike, skynda att ta kort för snart är det ett minne blott. Sen får du nog bege dig ut till Frölunda torg för att hitta liknande öststatsmiljöer.

goose sa...

hahaha en privatperson?? hoho jag förstår varför han moddat den villan då kan jag lova, inte lätt o bo mitt i gangster-hooden :D... hehe jo det ska väl byggas lite bostäder där har jag hört, men som med allt annat så drar det ju ut på tiden. hur länge har de inte haft rivningskontrakt i gårda t.ex??

lisa sa...

åh nej Mike. Ta det försiktigt!
Jag ska hålla tummarna att du kommer helskinnad därifrån. Om du är sugen på misär-bilder a la Janne Josefsson så kan jag avslöja vart han var och fotade... Mycket flagande färg blir det... Synd att vi slängde fårkadavret vid återvinningsplatsen, (tidigare omnämnt hos mr mango) det hade annars varit ett bra motiv.

Stefan sa...

ser ut som om jag kunde trivas där...en schysst barre liksom. Lite trådlöst it, en plasmateve, egen bar och man behöver inte så mycket mer...

måhända en beväpnad vaktstyrka som kollar ens rygg...

SixesAndSevens sa...

Har bott granne med nämnda polisstation vid kville i ett år ca. Överlevde faktiskt... :)

Flaxa sa...

Vilken svada det var på den här bloggen. Ohhh, I like it!
Just nu har jag ingen svada, utan mer en skada. Den sitter i näsan och halsen och jag är "däppt" i snoken.Atjoo!!!!

da bomb sa...

Verkar bara vara Anonymous som har lite koll på grejerna när det kommer till Hisingen, men tilläggas kan att området bakom "bilden" kallas Gazaremsan i folkmun. Ingenstans att festa mellan 05.00 - 12.00? Gaza is da plaze to be... Är nog hellre där en mörk natt än på Avenyn, jag menar Avenyn är nog mer brottsfrekvent. Fast det är isåfall på håret.....

Catarina sa...

Nu åker vi hem till Öööa är ord som ofta hörs i min umgängeskrets, och även om jag inte kan tänka mig nåt annat än att se älvsborgsbron från rätt sida så är det en ganska charmig plats. O thairestaurangen är som sagt bra. Missa för guds skull inte lejonet o björnen i brunnsbo, generösare med kulorna än de andra glassbarerna i stan. Ta sen med dig glassen upp på ramberget och ät i solen.

Säljare sa...

På tal om konstigt folk så brukar jag kalla gågatan i "min" stad för ett Ur och skurdagcenter. Blir alltid imponerad om jag har ärenden där dagtid

mikebike sa...

pedro: javisst. jag har fått mycket skit vill jag lova för mina raljerande texter kring hisingen. men det är viktigt att kunna visa vem det är som har snett perspektiv eller hur;)

Goose: enligt ganska säkra källor ska cobra servera "varmrätt + stor stark" för 59:- kr. det du.

jaaan: i know my hisingen.

blanca: som linlin sa det är ju herkules zoo du talar om. jaghade en vän som var sjukt intresserad av akvarium etc. han sa att herkules var the shit! hade varit kul om du kunde delge oss dagboksanteckningarna från när du var 11;) jag vill höra vad det var du såg för konstigt.

linlin: du verkar sjukt insatt;)

stig: det är ju bara truckerfreaks på stig center? eller. ja och det är ju fortfarande hisingen.

Anonym: haha fy fan vad kul att du vet att det är en privatperson, men likväl förståeligt att han har kittat upp med taggis och skottgluggar. han borde montera en minigun på taket också.

japp lika bra att fota misären nu. men du jag tror nog det kommer dröja innan det byggs om där. fixar de upp där blir nåt annat sunk. sunket försvinner inte med lite nya hus. det byter bara adress.

lisa. give me tha address.

stefan: ja fan visst hade du trivts där. stort och rymligt. egen gårdsplan. men som du säger. en beväpnad styrka är ett måste... men jag tror det ingår.

Sixx: ja uppenbarligen och tur är väl det. men erkänn. inte mycket aktivitet i snuthuset;) det krävs minst dubbelmord för att de ska rycka ut. annars skickar de securitas. en vanlig drive-by går väl under koden "störning" på hisingen.

flaxa: välkommen hörru. dig har jag inte sett till förut;)

da bomb: jag vet inte hörru. om gazaremsan är the place to be någonsin.

catarina: köpa glass i brunnsbo och sticka till ramberget och äta den. då får det va bra stora kulor;)

säljare: ur och skur-dagcenter... hahahhahahah... vilken stad bor du i?

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Lite mer än 50 meter är det allt.

Men ca 50m från det här huset ligger en Taliban-Chark som varmt kan rekomenderas.

Dom är serviceminded så att det förslår och så har dom en söt liten bandsåg bakom disken som dom använder ifall man ber dom. Då kan man köpa fryst lamkött skivat i lagom portionsbitar.

Testa att såga ryggen i skivor, den delen kan vara bökig att tillaga hel. Tina så många skivor som behövs, bryn dom och bräsera sedan i rödvin, vitlök och Provensalska örter. Servera med färsk tagliatelle och ett gott rött. Billigt och supergott.

Ps.
Kanske borde jag ha skrivit detta på Mamsens blogg istället.
Ds.

Pps.
När jag skriver om att såga ryggen avser jag lammets rygg inte din, fårskalle.
Ds.

mikebike sa...

haha en matlagningsblogg nu. ja det är sannerligen spännande vilka vändningar det kan ta i kommentarsfältet.

vilken tur att du menade fårets rygg. annars hade hanniabl lebowski varit bättre namn

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Jag föredrar kaukasier, men jag dricker dom istället för att äta dom. Kanske skulle man kunna äta dom med sked.

Ps.
Undrar vad Tommy Salo tycker om Kaukasier (White Russians). Kanske slänger han dom över axeln?
Ds.

Vends sa...

Måste bara informera att vissa hus som Janne Josefsson hade med i sin dokumentär har rivits. Vissa har renoverats. Men det är ju roligt att de "härliga" miljöerna i runt Backaplan är "bevarade". Ha en underbar utflykt på Manhattan ;)

Slowmotion sa...

mikebike!

Jag greps av nästintill panik och pulsen skenade idag när jag satt på 6 till -Centralstationen-. Vad gör den?! Den svänger rakt ut på bron - över till DEN ANDRA SIDAN!

En vän ringde snällt upp efter ett desperat sms och påpekade sedan att allt jag sagt till henne om min rädsla hade hisingeborna runt omkring mig också hört men då var jag över på andra sidan som tur var, jag sprang från spårvagnen.

Vad gör man i såna situationer, du måste rusta oss för sånt här!

mikebike sa...

slomo: det finns ju alltid en nödbroms och en nödöppnare. de finns där av just den anledningen. så nästa gång: TOKANVÄND!

Anonym sa...

Jag tar anstöt av detta blogginlägg och alla comments..

Truebiker bor på den gröna ön...och gillar det.


/truebiker

j sa...

min lillasyster likaså.
=/
men mina egna erfarenheter säger mig att områden som, åtminstone stig berg. (o närliggande) är förenat med ren och skär livsfara att beträda..jag lever! men..jag slutade i tid ;]

sexleksaker sa...

Kan vara ett bra tips på sexleksaker intimleksaker.com
Jag har precis köpt en underbara anal dildo på intimleksaker.com
och en vaginapump på intimleksaker.se
Har köpt Kamagra från potensmedel.co.uk
Rekommenderar sexleksaker intimleksaker.com