tisdag, maj 16, 2006

En bra start

Jag varnar känsliga läsare. Det kommer nog förekomma en och annan svordom, könsord och andra starka uttryck för att markera hur stor min förbannadnivå är just nu.

Jag gick upp tidigt idag för att köra juniorette till fammo & faffa i Kungälv (ca 20 min resväg). Jag ville vara på jobbet tidigt för att hinna. Tankade bilen i Majorna och svängde ut på leden. Eller ja försökte komma in i kön.

En jävla förbannad halvtimmesjävel senare sitter jag fortfarande i Majorna, jag har aldrig hatat att befinna mig i Majorna så mycket som just då. Köjäveln rör knappt på sig och Juniorette är extremt osugen på att sitta still. Det är vägarbete på gång. Där går de jävla svinen och sopar och ställer ut koner och hindrar trafiken. De ler. Jag ler inte.

"De gör ju bara sitt jobb"
"Håll Käft!"
"Skulle du hellre se vägarna förfalla"
"Håll Käft!!"
Det är väl inget att hetsa upp sig över
"HÅÅÅLLL KÄÄÄÄÄFT AS!!!"

Jag fattar inte dealen. Eller jag fattar. Det vankas tunnel och det är klart att det stökas om lite då. Men i vilken utsträckning. Alltså göteborgarna har fått lida för det här jävla tunnelbygget i sju år snart och jag är så förbannat fed up på det nu att jag knappt kan kontrollera mig själv. Idioten som kom på tunneln skulle gaffas upp på ett plåttak och stekas ihjäl en solig dag. Alltså den som tror att göteborgare är goa och glada bör tänka om. Vi har utsatts för vägomläggningar så mycket nu att det blästrat bort allt vad mjuka känslor heter.

Make till ineffektivitet har jag aldrig varit med om. Där sprang vägarbetarna runt som käcka gossar medan alla bilister bara kunde sitta och titta på. Jag verkligen satt och hatade de där vägpajsarna. Nån chalemerist stod och tittade i sin mätutrustning. Jag ville köra på honom. I nittio. Det hade nog inte hjälpt till att öka trafikflödet men det hade nog lugnat mitt inre... åtminstone till snuten kom. Jag fantiserade vad jag skulle svara när de frågade hur det hade gått till.

"Jag såg den jäveln och tänkte att what the fuck, jag plöjer ner honom"

Just snygga rubriker.

Jag fattar att det inte är själva vägarbetarna som är problemet. Det är stadsplanerarna och politikerfittorna. Som alltid. Men de går ju inte att komma åt. Nu i efterhand så påminns jag om hur glad jag är att vi har så strikta vapenlagar i detta landet. Annars hade det pyst bryggkaffe ur fler är ett hål på de jävlarna.

Hur svårt ska det vara att bygga EN väg som inte måste byggas om precis hela tiden. Lägg betongplattor raka spåret. Skit i underhåll. Skit i om man får byta däck dubbelt så ofta. Gör vad som helst men såna här köer får det att knäppa till i den fredligaste hjärna. Jag har verkligen aldrig varit med om nåt liknande. Det måste vara en konspiration. Det KAN fan inte behöva byggas om så jääävla ofta. Jag vet att autobahn kan stå helt still i timmar. Tack, det är inte vad jag behöver höra nu.

Jag kom inte till jobbet förrän tjugo i elva nu på morgonen. Ska det vara så? Bra start på dagen - verkligen - men nu känner jag mig lite lugnare faktiskt.

Överreaktion... nähhh!

27 kommentarer:

Pollyprettypants sa...

Förlåt om jag fick ett skrattanfall...men jag kunde riktigt se dig i bilen!
Det hjälper faktiskt att svära & kasta könsord runt sig när man e riktigt arg....en stund iallafall...
Hoppas resten av din dag blir HAPPY!
Kanske köpa en lott & se om turen har vänt????

mikebike sa...

jag har aldrig vunnit på lotter... så ja kanske. det får bli en triss!

Linlin sa...

gött...jag satt på bussen som körd epå vid kungssten och stannade....
en busstur som normalt tar 12 minuter in till brunnsparken tog imorse 50 min ! ! !

och jag hade verkligen behövt den där extra halvtimmen som jag hade planerat för på morgonen genom att ta en tidigare buss..

Mike jag känner med dig..hoppas du känner för mig :)

Stefan sa...

mannen!

så här är det...valår i år. Punkt och slut. Då sätter man varenda snelugg, efterbliven lallare, män med magar som börjar härifrån och slutar i evigheten på ams, amu, fnml, och en massa trams.

Här hemma på min gata har sluthuvuden beslutat att den viktigaste genomfartsleden från nörr till söder eller tvärtom om man så vill skall getingmidjas ytterligare. Från två filer ned till en fil...och resten av gatan får cykeljonen.

hur slugt är det?

men jag säger bara..sluta köpa volvos, saab och svenska bilar i allmänhet så får vi se om kötthuvudena i regeringen fattar att det är det som håller maskineriet igång.

om vi inte köper sv bilar vem ska de då sätta i arbete för vägbyggen, skatten via såsen till bilarna är väl det som ger dem deg för att de ska kunna betala anitra steens mfl jävla pensioner, hur går det med alla underfirmor som är beroende av just människors möjlighet att ta sig fram...

och kom nu inte och säg att man kan alltid ta och cykla...det kan man ta mig fan inte alls..

för att parafrasera Falling Down!

Anonym sa...

Valår i år sa bull.

Luca Brasi sa...

INFRASTRUKTUR.

-Amen

Män i själlysande västar med femårsplaner kan inte ha fel.

Nemo sa...

Bitmärken i ratten?

Kan riktigt se hur din kuppe förvandlats till en tryckkokare av bubblande ilska...om den energin kunde driva din bil kunde du sparat mycket bensinpengar.

Jag hävdar fortfarande att allt är Sten A Olssons fel...eller kommunen som låtit Sten A gödsla hela S Älvstrande med terminaler, gods o annan skit på en sträcka av 2 kilometer...

lalandakid sa...

Ha ha ha!
Jag skulle precis skriva som stefan.
Valår!

Det är likadant jämt, oavsett parti.
Och det är likadant i utlandet,
t ex i Spanien,
kolla bara vad de skriker svordomar och har sig därnere.
Ha hah a haaa!

HUNK! sa...

Haha, detta var ditt bästa inlägg någonsin. Jag kunde riktigt känna din irritation (:

El_Pedro sa...

nej nej m, denna idiottunnel är enbart byggd för att Wallenstam skall kunna smälla upp flådiga lägenheter utmed älven och håva in riktigt stora höga pengar.

trafikmässigt underlättar den lika mycket som bredbandssupporten

Och när väl denna tunnel e klar så skall de bygga nya förbindelser till o från hisingen , så detta goa trafikkaos är to be continued....

kommunalt is the shit mike ;)

Anonym sa...

Finns en sorts kö om är värre... "Tittköer" Man kommer åkandes i ett bra tempo och plötsligt ligger den där som en svulstig mask. Jättekön som sträcker sig hela vägen från Tingstadstunneln förbi Liseberg. Efter många om och men kommer man fram till vad det är som orsakat kön.
Två som haft en fenderbender och fått ditt en polis. Så fort det finns låljus vid sidan om vägen skall varennda "nyfikna svensson" sakta ner till promenadfart och stirra sig blinda innan de är nöjda med sin vardagsdramatik och kan börja köra igen.
/andreas

mikebike sa...

linlin: 90bussen. jag kan ha sett dig. jag åkte bredvid den hur långt som helst... eller stod bredvid kan man väl säga. ja jag känner med dig. du vet ju exakt vad jag snackar om. vi har suttit i samma kö damn it;)

Stefan: gissa om jag tänkte på falling down där jag satt. valår säger du. jag glömmer inte vilket parti som står för detta kaos. de har inte min röst i höst.

Nemo: hahahaha ja fan jag satt och slog i ratten. hårt och skrek. hade min vrede kunnat omsättas till bränsle så hade det varit raketbränsle. sten a ohlsson - hang him high.

lalanda:jag tror det är bäst för sossarna att det blir klart snart annars lär knappast svarta siffror i sysselsättningsstatsen hjälpa.

hunk: irritation är ett alldeles för milt ord;)

pedro: ja jag inser nu att jag hade tjänat på att ta vagnen till brunnis, bytt till grön express och sedan tvärtom. jag hade tjänat en timma nästan.

anki sa...

hi hi.. Inte lätt alltså.. den lilla religösa stad jag bor i för tillfället har ungefär samma problem.. Här råder bygghysteri.. Alla vägar e omplacerade o byggmaskiner överallt, grusvägar o andra tråkigheter inne i stan.. Blir snart tokig.. Jag säger alla ord som ingen annan i denna stad säger, alla könsord o alla fula ord varje gång jag kör..Håller på att bli tokig

Anonym sa...

Jag vet EXAKT hur du känner dig. Och vare sig du vill eller inte så måste jag dra en parallell med mina känslor efter att ha stått stilla på autobahn igår kväll. En resa hem från jobbet som vanligtvis tar ca 35 minuter tog nu 2,5 timmar. TYSKJÄVLAR! Jag kokar fortfarande inombords trots att jag tog ut merparten av mina aggressioner mot en stackars kille på boxningspasset som jag åkte direkt till efter att ha fantiserat om uppålade politiker som beslutar om vägarbeten och brinnande lastbilar som spärrar trafiken. Fy fanders, jag är så förbannad fortfarande. Ska jivlar i det sortera ut bilen på prylar som skulle kunna användas som tillhyggen i pressade situationer. Annars kommer det här att sluta våldsamt illa. //tysk-ulf

Dano sa...

Du vet väl att vägarbetarnas färgglada västar är till för att man enklare ska kunna ta sikte på dom?

Plöj ner några stycken nästa gång du blir pissed, då kanske storebror fattar att man inte ska messa med småfolket..

Vi vet att du kan om du vill!

Have a nice day!

mikebike sa...

anki: haha så du är ful i mun också;)

tyskulf: hoppas det var en tysk som fick bonk åtminstone.

dano: vi vet att du kan om du vill... hehehe bra bild jag har skapat av mig va?

da bomb sa...

Ett tips: lyssna på City 107, så hade du garanterat hört att det var kö och åkt en annan väg. Räddat mig många gånger.

red sa...

Har en luft pistol som ligger hemma på hyllan. Något jag ska skicka ner ???

mikebike sa...

da bomb: jag lyssnar bara på statlig radio vettö! men jag har ingen radio i bilen för den har pajjat och jag är för lat för att fixa det... dessutom finns det inte så många andra vägar för mig att välja. visst hisingen kanske men vem fan vill åka på till hisingen i onödan.

red: ja jag ska fundera. jag har ju själv en kolsyrepisol från ungdomens glada dagar... kanske ska packa den i bilen.

danne sa...

mikebike & stefan: jag vet att det är en klen tröst men ni har i varjefall vägar. Här i guate, nu när orkansäsongen börjar så är det som att köra bil i ett dataspel: nassaurius eller jurassicpark. Mängder av vatten, bortspolade vägar, jordskred som man blockerar vägarna om man inte har oturen att få dem i huvudet, stenar som stutsar ner från bergsväggarna och som grädde på moset, vägarbeten från förra årets totala fuckup av landet. Dessutom så är det väldigt få som lärt sig köra bil och nästan lika många som aldrig fått lära sig vad en "yttre säkerhets kontroll" betyder. Länge leve svensk körskola och må körkortsmyndigheterna fortsätta kugga alla som inte klarar den. I ett land som Guate, där man ofta har glömt eller inte haft råd att måla vägmarkeringar och ännu mindre sätta upp vägbelysning eller mitträcken är det extremt störande, för att inte säga farligt, med alla bilar som faktitskt inte har några lysen alls. Speciellt gamla picupper som kör i trettio på huvudvägen mär man själv ligger i hundra (jag skulle vilja ha skrivit motorvägen, men det hade varit att ljuga för mycket.) Å andra sidan kompenseras dessa bilar som inte har ljus av dem som har det för dessa puckon använder i regel alltid sin helljus. Alltid. Oavsett mötande trafik. Varför? Antagligen därför hälften av alla bilar i Guatemala kör med tonade eller svarta rutor och utan helljuset ser de helt enkelt inte ut. Varför? Well så ingen ska se vem de är och därmed förhoppningsvis ungå att bli rånad, mördad eller något annat djävulskap. Hur kollektivtrafiken fungerar orkar jag inte ens gå in på. Men visst stämmer steffans teori. Det är snart valår här också. Det kande man gett sig fan på. ;-)

danne sa...

mikebike... sorry att min kommentar blev lite lång, men du lyckes få även mig förbannad trots att jag är på andra sidan jorden. Bra jobbat mannen. :-)
Betyg?: fem bloggar. :-)

Stefan sa...

och...det är i n t e lätt att få dannemannen purken...snacka om långdistansilska...vi är med dig mike hela vägen ...nja i alla fall till fängelsporten den dagen du fallar down på riktigt.

mikebike sa...

danne: shit, fan att jag lyckades göra dig lack ända till guate. jag kreddar mig själv. ingen fara med långa inlägg. du hade ju nåt att säga. bara kul.

Stefan: asså du backar vid porten. säg till när du också är redo att falla ner! ;)

Stefan sa...

ja...de lär ju inte släppa ut mig. Du kommer undan med en "gör inte om det, vi fattar att du vart lack men...ja vi vill inte se dig här igen " medan jag kommer att få höra "du e ju störd...man kan inte hacka upp någon för att man tycker att det mesta suger..vi har din historik. Vadå Mike började...ska det vara ett argument? Vi har haft ögona på dig ett tag nu...ut kommer du den dagen anitra sten slutar skåpgömma huvudet...förresten vet du när Danne kommer hem ifrån guate...vi skulle vilja snacka med honom oxå?"

David sa...

Rätt sjysst att komma timmar försent till jobbet och direkt sätta sig och blogga. Var jobbar du? Nu kommer du säkert vilja knäppa mig också... ;)

mikebike sa...

david: varför skulle jag vilja knäppa dig?

förstå att jag var förbannad. efter att ha gapat osh skrikit i en kvart säger min kollega att det nog är bäst jag skriver av mig inann jag börjar jobba. så jag gjorde det. tog ju fem minuter;)

Anonym sa...

Det vet väl alla att Göteborgare inte är "Goa o glada"...?
Göteborgare är ju generellt sett jävligt dryga och självgoda och jag måste bara påtala att Ni inte bor på "Sveriges framsida" utan i "Sveriges framstjärt".

MikeBike - Din blogg regerar. Månne är Du sveriges roligaste Göteborgare? Ja, EFTER Patrik Sjöberg då! ;-)