måndag, maj 29, 2006

Close encounter med Janne J

Jag kom precis hem från SR. Har varit och spelat in dagens lista som kommer handla om drömjobb jag hade när jag var liten. Iallafall så kommer jag ur studion. Jag är lite stressad eftersom jag hade dumpat Juniorette hos brorsan mer eller minder oanmält.

När jag kommer gående mot utgången så hör jag en välbekant röst. Det är Janne Josefsson som sitter mitt i en viktig (lät det som) diskussion. Fett. Jag gillar Janne J och det är inte varje dag man ser den killen bara sådär.

Då drabbas jag plötsligt av en sådan där tvångstanke ni vet. Jag ser framför mig i ett scenario hur jag skulle stappla fram till bordet och skrika "Nämen, tjenna Janneman" och öppna upp för en gammal hederlig "high five". Brrr...

Jag vet att han högst sannolikt hade dödat mig på fläcken, kanske bara genom att stirra ut mig så där som bara han kan. Ändå kunde jag inte släppa tanken. Jag blev nästan nervös att min hjärna ska frikoppla på riktigt och ta över. Fan vad läskigt.

Så jag höll mig långt till höger och ökade takten. Passerade. Phew.

Free at last!

26 kommentarer:

Jenny sa...

Så där, härligt att vara först ut. Tabula Rasa, liksom. Ja, vad skriver man då då? Jo, grattis. Jag är rädd för Janne och en tvågnstanke är inte lätt att handskas med. Dagens bedrift?

Blancaflor sa...

Altarskräck!

Händer mig hela tiden. Släktmiddagar, teaterbesök, och begravningar är riskzoner. Med nagra väl valda ord kan man för alltid ödelägga sin egen framtid.

Hu!

mikebike sa...

Jenny: ja det oskrivna bladet är skrämmande i sig bara det... men inte här på bloggfrossa;) jo kanske dagens bedrift helt klart. nu måste jag vila lite innan jag ska gå till jobbet;)

blanca: Altarskräck kallas det så? hahaha.. kul. är det därför du flyttat till spanien;)

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Du kunde dragit upp en Marabou tablettask och frågat om du fick köpa hans veranda för en tenor.

Eller dragit till med "Har du rivit din veranda än - Din Gamla Svartbyggare"

Själv kommer jag ihåg Janne från då han jobbade på Radio Sjukhärad tillsammans med Lasse Brandeby innan någon hört talas om Kurt Olsson. Dom var det suveräna radarparet.

snellie sa...

Du är på topp idag Mike... vilken sabla tur eftersom jag är på mitt allra mest mulna humör. Bloggfrossa liksom väger ut mitt humör, så nu är jag nästan glad! :D

Det är bra att frugan peppar dig också, men det där med nipplarna får du göra något åt. Brösttejp kanske? ;)

Tvångstankar är ju fantastiskt roliga ibland, men är också oftast ruskigt obehagliga. Kanske var det en sådan Schyman drabbades av när hon kissade på mattan.. ?

Jenny sa...

Bra idé där av snellie. Tejpade tuttar, det ska lysa två "X" genom skjortan! Jag gillar förresten Emmaus. Den som fixar i skyltfönstren kan verkligen sin sak, eller hur majk? Jag blir alltid lite lockad att kolla in där.

mikebike sa...

ahhh säg inte sånt jeffrey... och du jag sa ju att jag faktiskt gillar janne. rätt mycket också ska tilläggas. Varför skulle jag tjafsa om nån bryggjävel;)

snellie: jag blir glad att du blir glad igen av lite bloggfrossa. japp idag har jag producerat. satt uppe sent inatt och hade inget att göra så de två första skrev jag då. smart va? höll lite på publiceringen så att säga. men janne den var helt pinfärsk.

Jenny: du har blivit en av de mest aktiva kommenterarna på bloggfrossa. gott. det är så skönt att veta att man har ryggen backad.

tejp... njae den dagen helvetet fryser kanske.

javisst vet de vad de ska skylta. ibland glänser det ju till lite balkan-gläns och då vet man... ;)

Stefan sa...

Janne for president!

btw...vet inte hur många gånger jag morsat på U.Lundell. Varenda gång säger han "öh du...vi känner inte varandra"

som om jag inte I N S E R det i samma nanosekund som "mors uffe, hur hänger den?" kastar sig ut från min mun som om det brann där inne...

mikebike sa...

hahahaah har du verkligen gjort det där fler än en gång?

isåfall ska jag fanimig öppna upp för en high five nästa gång jag ser janne

Melinda sa...

jisses vad fort du pratar!

Melinda sa...

(när vi hade uppsatsseminarier fick jag bita mig hårt i läppen för att inte säga till min lärare att vi skulle byta ämne helt och hållet och skriva om japaner istället, för det skulle vi ju inte. Men det hade varit kul att säga)

mikebike sa...

hahaha... jag jobbar på det melinda... tro mig;)

t.b.f.t.e. sa...

Jag satt bakom J.Jo på 5:an för någon månad sedan. Han hoppade givetvis på vid TV/radiohusets hållplats. Jag njöt av att höra hans tjattrande i mobilen. J.Jo is the shit. Han låter alltid viktig. Han är exotisk, lite som Telly Savalas fast inte grek.

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Jag gillar Janne jag också, tänkte bara att det vore kul att se hans reaktion om man frågade om vernadan eller om det nu var en brygga (på Åstol).

Han är en av de få (numera) som inte kryper för överheten, det är äckligt att se kungligheter bli underdånigt bli untervjuade.

mikebike sa...

tbfte: Javisst är han exotisk på nåt vis. Långsökt koppling till telly bara. J-Jo är ju inte elegant på samma sätt. knappast en charmör. men fan vad han e bra!

Stefan & Jeffrey: vad skönt att höra att det finns fler som diggar honom.

High five på dig Janne!

lisa sa...

han var på mitt jobb och jag missade honom. höstens största miss?

Mamselamsen sa...

Förlåt en från bystan... men vem är Janne?

mikebike sa...

mamselamsen: vet du inte vem janne josefsson är?

Mamselamsen sa...

Om du menar Jan Johansson... ja DÅ vet jag. :-D

Stefan sa...

Mike you bet att jag gjort det fler än en gång... nu har jag intalat mig att vi är osams. funkar klockrent. man har ju inte lust att morsa på folk man är sur på. skum insikt det där men den funkar.


när det gäller Janne...high five med flip on the backside. no less!


wtf...kojak var grek? oh vad min kollega kommer att gå högt med näsan när jag droppar det

mikebike sa...

mamselamsen: hahaha de spelar inte riktigt i samma liga.

stefan: det låter underbart. bor du granne med uffe eller hur kommer det sig att du springer på honom hela tiden?

japp telly var i allra högsta grad grek.

och jag ska fundera på det där med "on the flip side"

Mamselamsen sa...

Vem menar du då, karl?

Emanuel sa...

Fantastiskt skönt att inte veta vem Janne är, Mamselamsen! Jag önskar att jag vore du. Tyvärr vet jag vem han är. En större pretto-gubbe får man leta efter...

Mamselamsen sa...

emanuel: Puh... då kan jag andas ut!

Luca Brasi sa...

Lät du den djäkeln passera oskadd?

Det hade han inte gjort med dig...

Nettan sa...

Har du inte sett J.J inne på Paddans Hemköp? Han kan skymtas där ibland...