onsdag, maj 31, 2006

Breaking News

Nu går jag om Göteborgs Posten och alla andra tidningar. Iallafall när det kommer till Breaking News i Majorna - Göteborg. Inte ett ord i press, men på bloggfrossa levereras det. Damn hot stuff också.

Vi har ju byggt upp ett tajt nätverk som spänner över hela Majorna. Ett osynligt brödra-/systerskap som vi kallar "El Ojo" (The Eye) och vi håller varandra bakom ryggen och håller koll på allt som händer i vår närmiljö. Mycket kraftfullt.

I förmiddags bar polisen ut minst ett stycke bodybag från en lägenhet alldeles vid Chapmans torg. Polisne knackade dörr och frågade om man sett nåt som luktat fisk nyligen. Personen i fråga hade tydligen dött av "icke naturlig orsak". Thrilling!

Nu avvaktar vi mer info. Skulle tippa att det är nån jävel från Hisingen som stökat om i Majorna nu igen - men det är bara vilda spekulationer (än så länge). Hur som helst så är Hisingen "Rånarnas paradis" medan Majorna verkar ha blivit "Mördarnas Mecca".

Denna gång levererades nyheten från en av Majornas meste wiseguys - "M. Mustalainen" och givetvis hade El Ojo en fotograf utsänd, som går under namnet "Hallis".

Upp och hoppa Göteborgs Posten. Bloggfrossa går om.

26 kommentarer:

Stefan sa...

bah!...bodybag...jag säger photoshop.

kom o snacka när majorna spöar knivsöder. tills dess majorna=skansen (nyfödda björnungarna hagen)

mohaha;)

mikebike sa...

knivsöder mohahahah... det gamla uttrycket är det väl bara inflyttade söderkisar som använder för att låta tuffa;)

Maja sa...

Åh nej, mördarskvallret är överallt! jag som aldrig läser aftonbladet, och ständigt försöker inbilla mig att Göteborg i allmänhet, och Majorna i synnerhet är fredad zon, dödens blinda fläck, men ack. mina affirmationer kanske inte är så effektiva som jag tror. dags att skaffa sej en picka så att man kan försvara sig mot m ö r d a r n a!

Anonym sa...

Appropå din allmänna träffsäkerhet:

Du är så jävla skön.
Lite som Gerda Antti; du skriver om sånt som som bara svischar förbi i huvudet (som försvinner lika snabbt, men du vet, de geniala små tankarna som visar på en människas sinnesnärvaro i sitt eget liv) och du blandar det med saker som bara måste skrivas ner. Allt du skriver smälter i munnen som rollo.
De med choklad i.

/Anna

lisa sa...

nu jävlar spränger vi broarna!
shit vad spännande.
tack för din som vanligt knivskarpa iakktagelseförmåga, det känns tryggt när jag dessvärre inte har kunnat närvara på Berget på hela dagen.

SixesAndSevens sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
t.b.f.t.e. sa...

det är den där förbannade bron som gör att våldet frodas i majorna. trots att vi har direktkontakt med HI (="ön") här borta i öst (härlanda/munkebäck/kålltorp) verkar vi slippa allt sådant. Nja, förrutom när några vilda brudar (och en kille) från hisingen saknade vilda catfight´s på sin sida för ett halvår sedan och hoppade på stombuss 17 för att korsa gränsen. då jäklarns, då var det fight. catfight.

Linlin sa...

faaan va sweet mikey! El Ojo äger!

Egentligen får GP skylla sig själva...när de inte har kvar den grymmaste fotografen i stallet längre, Niklas Maupoix. Han va fan alltid på plats där saker och ting hände.

Jenny sa...

Alltså Hisingen skrämmer mig ändå inte.

M. Mustalainen sa...

Kan bara hålla med LinLin Niklas är en grym fotograf, förbaskat trevlig är han med. Av en ren händelse såg jag honom idag en timma innan mordet i Högsbo susandes förbi i en svart bil. Lustigt hur händelser ibland korsar varandra.

adde sa...

62 minuter före GP var du! Mäktigt, manligt, makabert!

mikebike sa...

M: ja det är hög tid att vakna. det harinte minst jag blivit varse på sistone.

Anna: åhå... de med chokladi tillochmed;) Det där kan vara en av de finaste kommentarerna jag någonsin fått. tacktackack... jag blir så glad.

Lisa: ja du backade ju upp mig rätt bra förra veckan... du vet vi i El Ojo måste hålla ihop. har du träffat på M.Mustalainen? han bor ruggigt nära oss. fast lite på sidan. om jag säger sawstreet så vet du i vilka hoods;) bor inte el pedro i krokarna av mordplatsen?

tbfte: hahaha ja fanimej det var väl helt galet. det var väl precis i på din gata oxå? the showdown alltså. bara hisingen har trettio så slåssugna tjejer (och en kille).. tur de har sin stombuss;)

linlin: El Ojo äger in deed. mycket kraftfullt "nätverk"

Jenny: du måste vara galen;)

M.Mustalainen: fan vi är glada att du är så vaken du och hallis. ni är viktiga beståndsdelar i el ojo. hombre!

Adde: ja det är stort. nu får de börja läsa mig för att hålla koll. bloggfrossa är majornas svar på TT.

danne sa...

mikebike: jo jo... Stefan: jo jo...

Hemma på min gata där jag bor... ;-)

Mamselamsen sa...

Shiiit... och de gjorde reklam för nyheten också, genom att i förväg sätta upp skylten. Det kallar jag att vara förutseende.

mikebike sa...

danne så du tycker att vi inte har nåt att komma med;) hmmm... i see.

mamselamsen: hahahhahha...

Nemo sa...

Niklas Maupoix i all ära... men det finns en som är med överallt - hela tiden. Jan Pfannenstill. Kolla alla snöoväder, rasmassor, truckrazzior, eldsvådor, upphittade vattenlik o - all skit i Skåne o omkringliggande distrikt - där är han! Kolla vem som fottat nästa gång det är kravaller i Malmö city

Slog honom på www.hitta.se - mycket riktigt...bara Box-adress o mobil. Den mannen skulle inte fixa att vara i en lägenhet mer än högst tillfälligt...

Alley Cat sa...

Hörde om detta på lokalnyheterna strax flre 22 igår kväll... Chapmans Torg = Majorna = Mikebike!!! Snablans!
Har därför inte sovit en blund i natt... Så orolig!

Gött därför att höra att det inte var du som kommit i vägen för någon galning från Hisingen! För jag är helt övertygad om att allt bös kommer just därifrån!?! *skratt*

El_Pedro sa...

mycket bra initiativ mike

Emma sa...

Min mormor bodde på Hisingen och jag tyckte alltid där var så fint. Fast hon bodde ju i villakvarteren lite längre bort från stan. Resten är väl inte så mkt att hänga i julgranen vad jag har förstått..

Jenny sa...

Men på vilket sätt är det otäckare på Hisingen än säg, Avenyn en lördag vid 01.17?

mikebike sa...

alley: haha skönt att veta att man hade blivit saknat om man fick en kula i skallen! tack du är snäll ;)

pedro: menar du El Ojo eller muschen? du är väl med i vm-mustasch-posset?

Emma: hon bodde nog i torslanda... eller "tosslanda" det är inte samma sak;)

jenny: jag fattar inte varför du håller hisingen om ryggen;) mitt förslag kan bara bli att du åker upp och ställer dig i området kring vågis nån stans kring 01.17 så får du se. eller nån stans längs "bältet"... fast kanske lite senare när hisingsfolket kommer hem från avenyn;) har du sett smeden än?

Emma sa...

Mike: Ja det var det säkert.. Fast hela ön heter ju Hisingen.. Geografi och sånt, fy fan. ;)

hertzmanann sa...

Hahahaa... du e god!

t.b.f.t.e. sa...

I öst har vi nätverket "oreja" (örat), det är så tyst att det brusar. och inga medlemmar har anslutit sig, för i öst är "oreja" lite som falu gong är i kina. strikt förbjudet och trotsar man blir det rapp med bambu.

danne sa...

mikee... well... ;-)

virocana sa...

Signature