måndag, maj 29, 2006

Bonde söker fru

Tidigare ikväll hamnade jag i soffan framför tv4:s nya kontaktförmedlarsatsning. "Bonde söker fru". Tittarna fick bekanta sig med fyra vitt skilda bonnläppar som alla hade ett gemensamt - De var våldsamt sugna på lite kvinnlig fägring, samtidigt som de minst sagt befann sig i uppförsbacke (störtloppsbacke, fast uppför, är nog en mer sanningsenlig liknelse) när det gällde sin förmåga att charma det motsatta könet. Jag vet inte vad jag ska tycka. Det är snudd på förnedrings-tv.

Tv4 vill ju gärna utge sig för att vara världsfrälsare med alla sina välgörenhetsgalor och shit, men jag tvivlar rätt bra på att det är för att Sverige ska få en kommande generation lantbrukare. Det var rätt uppenbart att de hellre vill man ska vrida på sig i soffan. Jag sa iallafall flera gånger rätt ut: "vaffan håller han på med, hör han inte hur han låter".

Linda Isaksson kommer till går'n och man ser att de blir alldeles till sig. Freakshowen kan börja. Hon frågar hurdan tjejen ska vara och det är inga dåliga krav dessa killar har.

En av snubbarna, 43 år gammal, bor med sin morsa och farsa fortfarande och största intresset är bugg och foxtrot. Han vill ha en tjej som ser ut som prinsessan Madeliene men skulle föredra bruna ögon. Sweet. Hör du det Madde. Vill du ha en chadde får du allt springa till optikern och tjacka ett par färgade linser. Annars har du inte mycket att hämta hos vår dansante vän.

En av de andra visste inte riktigt men klurade lite och kom fram till att "snygg och lättsinnig" var det viktigaste egenskaperna hos en kvinna.

Av de fyra essen så var det väl EN som verkade ha hört talas om fenomenet jämställdhet. Jag tänkte hela tiden att detta MÅSTE bli en flopp. För vilken kvinna med lite självaktning är sugen på att ansöka om att få hamna på en gård som någon slags trofé/avelsdjur.

Ehh... jag menar... fyrtiotalet ringde och ville ha tillbaka sin kvinnosyn, BASTA.

15 kommentarer:

Thérèse sa...

Haha låter ju nästan som dom där snubbarna i Torsk på Tallin. Såna finns alltså på riktigt? Skrämmande

mikebike sa...

Ja therese. I allra högsta grad. Nu såg jag precis trailer för program nummer två när de sista fyra bönderna ska porträtteras. De verkar mycket mer normala. Fan avsnitt ett var ett riktigt frosseri i pinsamhet

El_Pedro sa...

såg bara trailer med han som beskrev känslan av att vara nykär som att ha ett elstängesl i arselt, det pirrar.

lysande.

jag kommer att "missa" detta program då det går på 4:an , den tablån är genomröten på vardagar redan innan detta banbrytande program

snellie sa...

:D *torka tårarna*
Vilken tur att jag inte såg programmet, det verkar vara roligare att läsa om det här!

äntligen måndag! :S

Nemo sa...

Ja... om inte "Torsk på Tallin" så iaf "Bränd på Bonngårn'"... sorgligt. FC Z var kul för det var nördar som gjorde saker tillsammans och växte i det... det här verkar mer vara "last act from a desperate man" och jag har svårt att se hur TV-exponeringen kan understödja en sån här process och föra gott med sig...

.Bibbsan sa...

Ja detta kalla land består av många "verkligheter" det är helt klart.

mikebike sa...

nellie: tack hörru;) men jag vete fan alltså. jag tror verkligheter överträffar dikten. kolla reprisen.

Nemo: nä troligen kommer det bara komma ont ur det här. det här är dömt att gå åt helvete

Jenny sa...

Jag tycker att Linda Isaksson borde stoppas i malpåse ett par år. GUD så överexponerad. Snart kommer hon i galor också. Visst, Vilhelmina i mitt hjärta, men nu är det nog. (Såg för övrigt inte programmet.)

mikebike sa...

javisst har hon synts lite för mycket på sistone. det står en lite upp i halsen va...

lisa sa...

linda isaksson är vidrig. sju resor värre än bönnerna. och då har jag ändå gått på lantbruksskola.

mikebike sa...

Lisa: det var värst. finns det nåt du inte gjort? ;)

Fru Hallonbåt sa...

Jag var ihop med en kille en stund, vars bror var bonde.

När killen berättade för sin bror att han hade träffat någon, var bondens första fråga:

-Har hon god hand med djur?

Skrämmande! Gissa vem som fick kalla fötter?

Anonym sa...

Hur kan någon över huvud taget intressera sig vad som sänds på TV SPYA. MIKEBIKE om du kan driva kampanj mot TV SPYA är jag den första att hänga på....

Anonym sa...

Såg en annons där en Stockholmsfamilj sökte en sommarstuga: Önskemål Sjöläge eller
utsikt över öppet landskap.
Landskapet hålls öppet av bönder och deras verksamhet. På vintern är
vägen till stugorna snöröjda av
samma landsbygdsföretagare.

Anonym sa...

Bonde söker fru har blivit en jättehit i andra länder och jag tror att det kommer att bli succé i höst.

Tänk att dessa bönder som jobbar dygnet runt kommer att få chansen att träffa några härliga tjejer som tycker om landet och inte vill något hellre än att finna kärleken.

Hur kan man se något dåligt i detta? Nej - tack och lov att slaskiga såpor som Big Brother läggs ner och att man satsar på riktiga människor med genuina intressen!

Äntligen är det slut på intriger och pakter. Jag ser fram emot att TV4 ska visa riktig kärlek och omtanke i fantastiska svenska landskap.

Ser fram emot premiären den 4 oktober kl 20.00!!