fredag, april 07, 2006

Riktiga män klär bäst i kaki

Jag skulle vilja att samtliga riktar blicken en aning öster ut och studerar världens just nu hetaste trendguru. Japp, jag talar såklart om Kim Jong Il. Världens bäst klädde man enligt Bloggfrossas mycket påitliga och korrekta trendbarometer.

I mer än ett decennium har Kim Jong Il ihärdigt försökt övertyga världen att hans nästintill perverterade fäbless för kaki är det enda rätta. Och han har inte vikt en tum. Det har minst sagt gett utdelning för under det senaste året har han toppat listor som "Årets uppstickare", "Årets modedesigner" och säkrat sin hedersplats i modevärldens "Hall of fame".

Under den Nordkoreanska modeveckan lät han nyligen meddela att det är kakifärgad klädsel som är "the shit" även i år. Det ska vara stilrena linjer och väldigt sparsamt med detaljer. Kim Jong har även låtit meddela att han är sjukt nöjd med seriemördarbrillorna han beställde via Bloggfrossa tidigare i år.

Kim Jong Il säger att kaki från och med nu ska "tokdominera" alla klädlinjer och han sägs även ha inlett förhandlingar med H&M, GAP och Wal-Mart. "Kaki är inte längre en klassfråga... det är en fråga om klass", säger han och myser finurligt i en intervju med brittiska "Vogue Magazine". Alltifrån vardags- och fritidskläder till arméuniformer kommer tydligen att gå i den klassiska brungula tonen. För den som är sugen på att komplettera sin garderob med något extravagant så är mörkbrunt läderskärp med stort mässingsspänne runt uniformsjackan både lagligt och helrätt även i år.

Avundsjuka modedesigners världen över har kastat syrliga glåpord och hintat om att Kim Jong Il klär sig som en senildement amerikan med för mycket pengar på banken. "Kimpa" viftar bort kritiken och att säger att de bara är avundsjuka för att han som ende man i världshistorien lyckas med stordådet att vara fruktad diktator och gå klädd i mysdress på samma gång. Kanske ligger det något i det för på väldigt många bilder kan man se honom omgiven av sin arméelit, generaler med så mycket blingbling på sina stela uniformsjackor att de knappt orkar stå upprätt. Där glider han runt lite soft i träningskläder. Det är fanimej pondus.

Vidare påpekar Kim Jong att om någon jävla desigerfjolla vill ha en beef är det bara att säga till. "Nu för tiden kan man få kärnvapenspetsar smidigt hemlevererade per långdistansmissil", skrattar han lätt diaboliskt och fingrar försiktigt på avfyrningsknappen på sin stora fjärrkonroll.

Det måste vara rätt sweet att ha en ledare som toppstyr allting från vårmode till kärnvapenprogram. Det sägs att han är en galning med storhetsvansinne, ende mannen på jorden som inte fattat att storvulna pansartåg är fett ute, men jag tror bara han är en kille som gillar studs och puts (om man bortser från det faktum att han har en frisyr som kan friskförklara vilken mentalpatient som helst).

Säga vad man vill om Kimpa men han är en ruggigt målinriktad kille. Visserligen är det kanske enklare att nå sina mål när man sitter på ensam beslutsrätt till en smutsig arsenal med massförstörelsevapen... men ändå.

Jag leker lite med tanken hur skönt det skulle kunna vara på ett sätt om klädbutikerna här såg ut som i Nordkorea. En modell/färg på brallor, samma sak med skor, skjortor och precis allt annat. En modell - enligt lag. Överträd och du drar olycka, inte bara över dig själv och din familj, dina fem närmsta grannar lär ligga rätt pyrt till också.

Dessutom. Snacka easy money, för att inte tala om soft jobb "Syddan" skulle haft om hon drev Veckorevyn under Kim Jong Il's regi. Samma nummer varje vecka... Ja vaffan, inte så stor skillnad mot nu då i och för sig.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Hittade dig för några månader sen via Joanna som btw gör ett duktigt jobb med att promota din blogg. Du är fan lätt av en av de bästa bloggarna. Bara så du vet!

//Anna

mikebike sa...

hej anna!
mange tack, mange tack. jag blir mycket glad att höra det. det är jättemycket värt och en stark drivkraft att fortsätta blajja på.

japp joanna är en riktig trooper. om du känner henne ge henne mina varmaste hälsningar. jag gillar henne det vet hon.

Thérèse sa...

Om vi riktar blickarna västerut kan vi se en annan man som också i decennier försökt övertyga världen om att kaki är greje.Allas vår Fidel Castro på Kuba. Minns att jag en gång såg honom i kostym och fick en smärre chock tack och lov var det bara ett engångsinfalla av Fidel och han frtsatte med kaki

Thérèse sa...

Fast Kimpsa hår är skump , andra koreaner är välkammade men kimpa kör ett vilt burr som står rakt upp.Kaki i all ära men vad säger modeexperterna om håret

mammakatt sa...

Du är lite sjuk i huvudet, men det vet du kanske redan om? *garvar hjälplöst*

Ser fram emot nästa inlägg...

El_Pedro sa...

hahaha visste inte att Kim var en sådan modediktator.

Gött med kontramode i dessa tider och du bär fanan högt mike.

Säljare sa...

Och så är han ju snygg med!

Andreas sa...

Man får inte ha lätt för att svettas om man ska gilla khaki, det är det enda jag har att tillägga.

I hate Hanz Brixx!

Stefan sa...

"Kaki är inte längre en klassfråga... det är en fråga om klass"

"ende man i världshistorien lyckas med stordådet att vara fruktad diktator och gå klädd i mysdress på samma gång"

"Nu för tiden kan man få kärnvapenspetsar smidigt hemlevererade per långdistansmissil"

I bow my head- R-E-S-P-E-K-T!!! Fattar varför B-Frossa är NO.1 blogg.

A sa...

Jag gillar inte uniformer.

Jonna sa...

"Kimpa" "Syddan" ha ha ha!!
Jag är kär i dig.

mikebike sa...

therese: jag var inne lite på fidel men han är hjälplöst efter i modet. visst han bär kaki men det är alldeles för mycket detaljer och fancy stuff på honom.. kim står för det lite mer futuristiska kakimodet. frillan är grym. kramer hämtade tydligen sin inspiration ifrån kim.

Mammakatt: hehe ja, min mamma brukade alltid säga att "du är inte som andra barn, du är väldigt speciell mikael"... mohahahahahahaha

Pedro: du vet vad man brukar säga. kontramode är det bästa modet.

Säljare: jepp otroligt snygg! och så glad på just denna bilden. snudd på sjuveraktig lurig.

Andreas: hehe nä då får man köpa upp sig på ett parti armhålsbidnor. de finns på marknaden nu.

Stefan: Tackar ödmjukast!

Jonna: vad svarar man på sånt;)

Liberal sa...

En mördare igår och en massmördare idag. Snygga förebilder du har...

caiman sa...

Åter igen visar du vem som är härre på blogg-täppan.
Lätt ett av tidernas bästa blogginlägg! :D

mikebike sa...

liberal: förebilder? jag skriver bara om det senaste i modeväg och om alternativ glamour. och visst är de snygga.

liberal är det samma som humorbefriad btw?

Stefan sa...

liberal

Svenskt uppslagsord:

liberal liberalt liberala adj.
(fördoms)fri, inte trångsynt (även allmänt "generös")

ehh...

da bomb sa...

Det må va hänt att han klär sig propert och är en riktig ladies man, men fan pojken är juh helt sinnessvag....
Visste du t ex att han alltid har platådojjer och att det och den abnormt höga frissyren är ett resultat av hans längdkomplex!?!
Här har du även en storborrare av rang. Det blir både 7 och 8 näsor kola på en dag. Skrämmande med tanke på makten han besitter.

Det är nästan dags för dig att göra en hemsida kring diktatorer likt hockeyfrossa och bad actors.

Anonym sa...

Anna Sjödin, åtalad på fyra punkter!

Die flodhäst, die!!

liberal sa...

Varför skriver du inte om modet i Tyskland under sent 30-tal, när du ändå hyllar dikaturer. Tidernas stiligaste uniform, dessutom designad av Hugo Boss, bars av SS-officerarna.

Kanske något för von Sydows blogg. Nej visst f-n, i Sverige får man inte bära nazisymboler.

mikebike sa...

dabomb: jag har lekt med tanken "diktatorfrossa" mången gång. kanske blir det av i framtiden.

Liberal: varför ifrågasätter du vad jag INTE skriver om?

Om du nu är så liberal så borde väl du om någon inse vikten av att kunna skämta om nästan allt. annars är du en mycket "skitnödig" liberal

säljare sa...

hmm funderar på vad jag ska skriva för att kunna få använda signaturen /socialliberla.. gillar den för att den är så svensk dvs lagom

70-tals Per sa...

Lite som Mahjong-modet på 70-talet. -Nu är det retro som gäller, säger Kimpa

Hans enormt stora glasögon som fyller 99% av ansiktet tror jag faktiskt kommer att bli "helrätt" snart (Jag skojar inte)

Jempa sa...

Du tokdominerar själv.

Emma sa...

Du är sjukt rolig! Älskar hur du leker med orden. För övrigt ser Kimpas hår ut som en toupé. Snyggt!

elon sa...

En annan man som bär sin kaki helrätt är ju annars Steve Irwin-The crocodile hunter.

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

Det stavas Khaki

/Klaus