torsdag, april 13, 2006

Nyheter som säljer (till idioter)

Imorse påväg till jobbet så höll jag på att sätta min bärbara kaffe latte i halsen. Aftonbladet tänjde gränsen för lågvattenmärkning ytterligare en bit.

Jag kom gående längs Andra lång och rundar sista hörnet. Där finns en liten obskyr kiosk med DDR-utbud (enbart kvällstidningar och cigg) och på Aftonbladets löp kunde man läsa i svarta feta krigsrubriksbokstäver att det utlovades en "Unik låntidsprognos, så blir vädret i juni, juli och augusti - planera din semester nu" (inte ordagrant återgivet men nästan).

Alltså två funderingar spontant.

Ett:
Hur kan det komma sig att den yrkesgrupp med minst förtroendekapital i världen i allmänhet och Sverige i synnerhet vågar sig på ett sådan rubbat uttalande. De klarar ju inte ens att utläsa morgondagens väder trots sina feta sattelitbilder och high tech-utrustning. Hur i helvete skulle de då kunna pricka in hur vädret ska bli flera månader fram i tiden. Ursäkta mig, men någon slags måtta måste det väl finnas även i en påhittat yrkeskår. Stick to the finger!

Två:
Aftonbladet, jag vet att jag tjatat om det innan och jag förstår att ni tycker det är jävligt bekvämt att fylla "ettan" med så säljande nyheter. Jag bryr mig eftersom även om jag aldrig skulle wejsta en tia på papperstidningen så kommer jag inte undan löpet. Och era löp har en tendens att vara imponerande efterblivna.

Finns det verkligen inget viktigare ni kan rapportera om? Vad som helst. Jag vill till och med hellre veta om ni gjort vidare upptäckter i frågan om Paris Hilton har injicerat botox i röven eller inte, mycket hellre än sådana meterologiska wildcards.

Ska ni hålla på som ni gör nu så vill jag bjuda er på några feta löp alldeles gratis. För bara tanken att någon jävel fått pröjs för att ta fram dagens gör mig förbannad. Man ska inte kunna tjäna pengar på precis vad som helst. Det är bara så fel.

Jag har nedan gjort en lista på tre feta löptexter - helt i linje med era lågkvalitetsprinciper. Bara att ta för er och jag vill inte ens ha ett tack. Riktiga kioskvältarrubriker.

1. EXTRA! EXTRA! Experter förutspår: "Jordgubbspriset blir billigare efter midsommar".

2. Varning utfärdas. Fler kör berusade under storhelger än vanliga.

3. Forskare eniga. Solen ger cancer. Så skyddar du dig i vår.

18 kommentarer:

adde sa...

Det värsta är att dom tre förslagen du så frikostigt bjuder Aftonbladet på känner jag igen. Antingen beror det på att dom faktiskt redan kört dom eller så är det för att dom är så till förväxling lika den vanliga skiten att dom bara känns bekanta.

lisa sa...

en av skvallertidningarna passerade också någon slags gräns idag, om de nu har några gränser kvar att passera. "Det måste vara ironi", tänkte jag. Det stod att "Kicki Danielsson använder langare för att köpa falukorv på ica". Hmmm, någon måste skoja. Hoppas det är Kicki.

Anonym sa...

Botox... är inte det sånt som förlamar muskler så rynkorna försvinner...? Typ i pannan. Liiite riskabelt att ha muskelförlamande stuff i röven.. Finns en muskel där som jag inte gärna skulle vilja förlama... hehehehehe

mikebike sa...

hahahaha... nä det är nog lite väl risky att lägga botox där;)

hursomhelst var det aftonbladets feta kändisscoop denna veckan.

Stefan sa...

Jag läste någonstans att man istället för att tidningarnas straff som nuförtiden är ett ynka "igår smög sig ett fel" SOM OM FEL SMYGER SIG PÅ! längst ned långt gömt i någon obskyr del - istället skulle straffa dem med att de inte fick sätta upp löp på en vecka.

När det idioti av denna magnitud borde man förbjuda dem att bedriva näring överhuvudtaget OCH arkibusera puckot bakom löpet.

Nino sa...

Alltså, det löpet kommer väl vartenda vår, såhär lagom lessamt ju, jag tror fan inte ens ordföljden är omkastad (hur nu det skulle se ut) utan att de återanvänder samma jävla line år ut och år in.

Anonym sa...

äh, det är väl den där rubbade tyske kvasivetenskapsmannen/siaren günther raabe som påstår sig kunna ge prognoser hur långt in i framtiden som helst. kvällsblaskorna fortsätter ju uppenbarligen att köpa in hans "prognoser" år efter år, trots att han bevisligen haft tokfel föregående sommar och sommaren dessförinnan. det understryker ju bara vad kvällspressen anser vara journalistiskt gångbart - det spelar ingen roll om det är sant så länge folk vill läsa om det (och därmed köpa skiten). bojkotta kvällspressen!

/c

johan sa...

Du har så rätt. Samma tanke slog mig idag när jag vandrade förbi kiosken hemmavid. Vad fan grundar de sina antaganden på?

Säljare sa...

Jag vill som vanligt vara tråkig... Det trista är att de sätter löp efter detaljerad statistik på vilka löp som får folk att köpa tidningen. Slutsatsen är lika tråkig som jag, dvs folk överlag är DUMMA I HUVUDET.

Luciferr sa...

Hej,

Om man ska tro Michael Moore, så är den amerikanska mediamarknadsföringen här.

När de inte har så mycket att skriva om kör de hela tiden med skrämsellöp. Ett påsetående som med stor sannolikhet involverar hela deras målgrupp. Till exempel "har du haft ont i magen - du kan ha dödlig sjukdom" eller "p-piller kan ge hjärnskada" och så vidare. Det är väldigt tragiskt och gör bara människor rädda.

Anonym sa...

Orka...

elon sa...

"Kyssar ger hjärnhinneinflammation!!!"

emma sa...

En klassiker är ju "så blir vädret i sommar, prognoser för juni, juli och augusti!". För det stämmer ju alltid så himla bra. ;)

Emelie sa...

Lisa: var det inte till och med MASKERAD langare?? Hahahaha.

mikebike sa...

ähhh det där var ju bara ett skämt som filip och fredrik fick henne (kicki) att göra inför hennes medverkan i ett herrans liv.

jag blev nästan besviken. falulorvspusher... hahahah det hade fan vart nåt.

lisa sa...

attans, ajg visste att det var för bra för att vara sant. men mike, hur visste du det???

Melinda sa...

Åh, har de börjat med bärbara varianter av kaffe latte nu? Jag ska genast slänga ut min stationära..

Andreas sa...

Så sant som det är sagt.

Folk i allmänhet är dumma i huvudet.

Amen.