söndag, april 30, 2006

Linda Skugge luktar mammon

Allas vår Linda Skugge (hej på dig förresten, jag vet att du googlar ditt eget namn) har blivit ganska häcklad på bloggar runt om den här veckan. Anledningen är att människan har startat en betalblogg (old news för många new news för mig).

Alla utom en jag läst som kommenterat betaldelen tycker att nu har hon fan dragit sitt mediavärde lite väl långt. "Självgodheten" är hennes mellannamn och "Hybrisen" hennes fula kusin.

Själv läste jag om det i veckan och min första magkänsla var att jag börjar verkligen tröttna på skuggan nu. Men eftersom jag har så vansinnigt försonande drag i min personlighet (hahaha...) så har jag hittat en annan sida av myntet.

Hon ska alltså kränga sina skittråkiga texter en gång till. Grattis alla köpare. För 69 kr får man tillgång till rafflande bilder av en gravid kvinnas växande mage. Ett frosseri i hängslebyxor, tunikor och annat prego-relaterat mode. Bäst av allt torde ändå vara den gastkramande följetongen "Att anlägga en radhusträdgård". Jag menar kör på för fan. Låt henne berätta mer om en mammas vardag, barnuppfostran, kräksjukeanfall och fyndpris på kvisttomater. Kan hon få folk att betala för det så är det knappast henne det är fel på. Det är ju de som köper.

Jag upptäckte henne när hon häcklade Björn Ranelid och gick loss om rakade underarmar och läppglans. Det var underhållning värd att betala för. Jag tror det var då de flesta som någonsin har gillat henne gillade henne som mest. När hon var skitförbannad och hade lite edge.

Nu för tiden känns hon rätt passé. När hon ryter till låter hon mest jävligt avis och är rent elak. Hon skapade en armé av unga arga feminister och startade något. Nu hugger hon ner främst i sina egna led. Fy fan. Skugge har slocknat och blivit bitter. Hon dissar människor med enligt hennes mått orealistiska drömmar. Minns jag fel när jag minns en Skugge med siktet mot stjärnorna och starfucker wannabe? Make till självömkande människa. Nu skräder hon sällan med orden när det kommer till hennes hårda slit som förälder och yrkesarbetande kvinna. Herregud människa, du får månadslön för att blogga och kräkas upp en halvmeioker krönika då och då.

Vad man än tycker om henne så måste man ändå ge henne det, att hon är rätt clever, som lyckas deala till sig en lön från Expressen för att göra samma sak som alla andra bloggare (trots att hon gör ett bra mycket sämre jobb) och därtill verkar lyckas suga ut ännu lite till av sin mest trogna läsarskara. Eller luktar hon bara mammon?

Det är iallafall vågat att försöka blåsa sina "fans" så. För när/om de upptäcker hur rumpkörda de egentligen blir så står hon snart i ett ruggigt kallt rum...

Ett ruggigt kallt rum i sitt lilla radhus med en radhusrabatt som ingen längre vill se.

26 kommentarer:

El_Pedro sa...

Får vara benägen att hålla med.

Hon tjänar pengar på sitt skräp , hatten av till henne.

Synd bara att hon får så jävla mycket uppmärksamhet , även här. För all PR är bra PR i mediasfären.

av mig får hon inget :)

Nemo sa...

The harder they come... Kan det vara så att Skuggan drabbats av "Julvärdssyndromet" (Bromé, Kirschsteiger m fl) som när haussen är över..då blir det bara fel? Mat-Tina är också en filur som snart kommer att ha kvävt sig själv bland hålslevar och rostfria mått "Jättegott" blir "Jättefel" Exponering suger i längde...vilket borde få fler att ta Time-out, växla spår, baravara och gå in i depå...för att sedan komma tillbaka med nåt annat - det skulle kunna bli en bloggpost...skall snickra på det..

Happy Valborg Mike o övriga!

rita sa...

Bra skrivit!

Mamselamsen sa...

Hade jag inte varit lyckligt gift, hade jag friat till dig på stört nu!

mikebike sa...

nemo: ska bli mycket kul att se vad du kommer upp med. happy valborg på dig med.

pedro: inte ett skit av mig heller. jag skänker hellre pengarna till nåt riktigt stört.

El_Pedro sa...

fast jag syftade på uppmärksamhet mike :)


jag vill inte ens veta vem som pyntar för att läsa om sådant som är ren vardagsmat

mikebike sa...

mamselamsen: hade inte jag heller varit det hade jag kommit förbi nybro och tvingat dig;)

pedro: heheeh ok, i see, men jag kan inte hålla käften när jag blir tillräckligt ilsk vettu;)

Ä sa...

Kunde inte sagt det bättre själv.
Från ikon till kräkmedel är steget tydligen inte så långt, det är inte klokt vad graviditetshormoner ställer till med hos vissa.. Eller ramlade hon och landade på huvudet? Något hände, det är helt uppenbart

caiman sa...

Preach!!

danne sa...

Förlåt en utlandssvensk som inte riktigt har hängt med, men vem fan é Linda Skugge? Vad har hon gjort för att bli så känd? Mer än att förolämpa folk? Som jag förstår det så skriver hon krönikor på Expressen, eller? Och det ska vara något positivt??? Allvarligt talat.
Jag börjar inse att "kändisskap" som en gång i tiden stod för någonting positivt, något som man kunde se upp till, har fått en helt ny betydelse. Och det är kanske det Expressen, Linda Skugge och alla andra kvasikändisar i dokussåporna manifesterar... Yta utan innehåll... Rädsla för att inte var någon, utan att själv veta vem man är... Kändisskap till vilket pris som helst: 69 kr...

Skrämmande.

Well... min blogg e hur som helst gratis! ,-)

danne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
danne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
danne sa...

Faktum är mikebike, appropå bloggar som skriver bättre "krönikor" än Linda, att du till sammans med stefans bloggar, "dagens gnäll" och "saker som suger", representerar mitt dagliga nyhetsintag från Swedala. Ni har med en basänglängds övertag vunnit kampen om den mest intresanta och kvalitativa nyhetsförmedlingen. Just name your prize! ;-)

Keep up the good work
//Dagens Bild - "Mannen som flyttade"

Anonym sa...

( hmm, hur funkar det med "comment deleted by author" )

Linda Skugge är verkligt
en overrated feature i mediabruset - men kom igen! Det måste finnas sämre företeelser att lägga gnällenergi på...

/truebiker

danne sa...

Det var jag som deletade mina egna komments eftersom jag råkade publisera samma grej tre gånger. Hjärnsläpp hos mig och inte censur av mikebike om någon nu trodde det.

PlattKatt sa...

*skrockar*
Linda Skugge är en fåne.
Det är tråkigt, otroligt tråkigt att någon kan få pengar för att skriva smålamt gnäll. Har märkt att hon aldrig skriver om världens stora grejjer. Kanske är bra att hon lämnar Hagamannen, Muhammedkarikatyrer och krig åt folk som vet vad de dillar om.

Det roliga är att alla dissar Skugge men läser hennes mediokra krönikor och gnällblogg...

Stefan sa...

det som suger är varumärkesintrånget jag känner är i faggorna....

saker som växer...va fan jag hade tänkt kicka igång beta(l)bloggen

*trumvirvel*

saker som suger - betala 19.90 i sekunden för att få veta vad du egentligen vet. Dvs att allt suger ;)

mohahahaha.

snart kommer varande obskyr bloggare kicka igång: saker som degar, saker som rockar, saker som jäser, saker som slinter, saker som halkar, saker som låter, saker som öh...okej jag hajjar. Behöver inte vara så sura för det.

skämt åtsido. Håller med analysen. Synd bara att vi med detta också hjälper till med hypen -eller hur el_pedro, å andra sidan så är jag rätt säker på att hon svischar in här och då kan det vara nyttigt för damen att få en dos av verkligheten långt ifrån skithuset expressen, radhuset och jordkokorna.

Sen tror jag inte att hon har så fett betalt - hence ta deg från de som vill läsa hennes tangentsbordsmissfoster...

mikebike sa...

danne: tackar ödmjukast. mycket stolt över att jag når ända till guatemala även om det bara är en person som läser mig där;) det är skitkoolt.

bra att du skrev in att du deletade kommentarerna. det är något jag blivit ifrågasatt för många ggr. jag trodde inte att den som skrev kommentarerna kunde deleta själv så jag har blivit rätt förvånad. jag har bara deletat riktiga kommentarer en gång och då var det en tjej som kommenterat och skämtat som inte mottogs så väl av andra. hon bad mig ta bort den och då gjorde jag det. sedamn har jag tagit bort några sådana där: Hi i'm following your blog. please visit mine "länk till nån penisförlängarpillersite eller dylikt"

plattkatt: japp visst är det så... men jag läser faktiskt inte henne längre. jag pallar inte.

adde sa...

Skugge.
Jag vet inte vem det är. Jag har aldrig läst något av henne. Men jag har läst så mycket negativt om henne så jag är helt enkelt inte nyfiken på vad det är för skitstövel.
Kanske är jag helt ute, men vad annat kan förväntas av en tvåbarnsfar född -69 boendes i Göteborgs utkant?
Kanske att man bör skaffa sig en egen uppfattning? Jo, visst, men om nån jag känner sågar en rulle litar jag på det. Skugge verkar vara "Ivanhoe 3", om jag nu ska fortsätta snacka så att Orvar förstår.

danne sa...

Well... mikebike... 1 person som läser dig är mer än ingen person som läser Skugge. 100 % fler läsare faktiskt. Om man nu kan utgå från att Skugge ska representeras som en nolla. ;-)

danne sa...

Du stefan... Vad har du för postgiro sa du? E det okey om man tjackar gnäll för en hundring i veckan typ? ,-)

Säljare sa...

"Jag tror det var då de flesta som någonsin har gillat henne gillade henne som mest. När hon var skitförbannad och hade lite edge."

Jag läste henne innan denna tid någon enstaka gång och efter denna tid någon enstaka gång. Tiden innan tyckte jag alltid att hon var riktigt kass, och nuförtiden så tycker jag bara att hon är helt meningslös. För övrigt så är det väl synd att du tar bort reklam om penisförlängarpiller, de jag har testat fungerar - otroligt nog - inte och jag utgår från att det bara varit otur, för med tanke på alla ebrev man får om dessa produkter så bara MÅSTE de ju fungera, annars skulle ju inte folk lägga all energi på att skicka ut denna reklam! ELLER? (och jag vill bara förtydliga att nej jag har inte liten, jag har bara ovanligt stora behov som grundar sig på mitt ofantliga midjemått!)

Nat sa...

Ah Skugge på tapeten :)

Jag har aldrig gillat henne, men läst henne, av och till. Men det tog tvärstopp när hon började gapa om att alla har rätt till kejsarsnitt, att hon som modern och feminist och allt minsann inte tänkte stå ut med onödigt lidande.

Nähä, men idag står hon på barikaderna för abortmotståndare.

Hon vänder kappan efter vinden och ondgör sig över att hon fick unga tjejer att bli feminister med boken fittstim. Jaha, stort ansvarstagande där.

Man kan ändra sig, man kan byta åsikter, men jag tycker inte man ska uttrycka sig; sluta tjata om den där jävla boken, gud vad trött jag är på att få höra om det, ungefär.

Jag tänker inte göra världens utläggning här :). Kritik ska utföras väl genombyggt och konstruktivt, men hon är en så irriterande människa, att jag inte orkar läsa henne alls längre.
Hennes namn är som ett rött skynke för mina ögon.

Det är en sak att vara provokatör och skapa debatt, en helt annan att bara vara dum i huvudet.

mikebike sa...

ja hon är en kvinna med många faser iallafall. hennes vassa penna har blivit sjukt trubbig. som du säger, man kan ändra åsikt om saker och ting. det kommer med livet men hon verkar pussla lite väl mycket så att det ska passa henne, henne och henne...

Luca Brasi sa...

Hur mycket betalt kan man få för att slippa henne? 69kr per dag mot GARANTERAT Skuggefritt Sverige är det nog värt.

//S sa...

Argh, jag kan inte annat än att hålla med om att Skugge ÄR en fåne och det Skuggiska egot är för stort för världens bästa!
Därför gjorde detta http://mj.barczyk.se/blog/?p=648 mej så tramsigt nöjd.

Du kan nu dessutom ticka av New Zeeland som "land som hyser dina läsare". :D