tisdag, april 11, 2006

Kompromiss - nej tack!

Kompromissen måste vara världens sämsta koncept.

Jag hatar att kompromissa. Inte för att jag prompt måste få min egen vilja igenom jämt. Tvärtom. Jag fattar bara inte grejen vad det är som är så bra med att båda ska vara lite missnöjda. Bättre att en får igenom sin vilja.

17 kommentarer:

elon sa...

det kallas demokrati. like it or not.

Stefan sa...

elon det kallas mesighet ;)

hertzmanann sa...

Jag håller lite med "elon" att det är demokrati. Sen vill jag säga att det innebär inte att man är missnöjd för att man kommer överens. Så jäkla olika är inte vi människor egentligen. Det handlar om att man ska försöka titta med samma ögon kanske. Eller övertala :P

DawnLord sa...

om man bara är två personer så kan man bestämma på förhand att man går efter principen varannan gång. rätt sjuk lösning men då blir man riktigt nöjd ibland.

caiman sa...

Är du hellre den som inte blir nöjd än att båda blir lite nöjda?

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Tänk er att man kommer körande med bil på en ganska smal väg. Plötsligt delar sig vägen i ett Y, en väg går till vänster, en till höger. Om man kör rakt fram hamnar man rakt ner i en mycket djup ravin.

Att välja en kompromisslösning skulle med all sannolikhet medföra en snabb död. Om man däremot väljer något av två alternativ då klarar man livhanken, men hamnar på två helt olika platser.

En kompromiss är inte alltid den bästa lösningen. Antingen man väljer Ale eller Pilz är det bättre än att välja Pripps Blå.

walter sobchak sa...

Ett annat exempel på misslyckad kompromiss är den sk. "HockeyFrillan".

Kort uppe på och långt utefter sidorna på ett tomt huvud.

buy sea chair ten sa...

Resonemang i svart / vitt luktar ganska illa. Kompromisslöst kan lätt gå över i hänsynslöst.

Hunken sa...

Demokrati in my ass, må bäste man vinna!

Maria sa...

Det här måste vara den tråkigaste diskussion som någonsin hållits på Bloggfrossa.

Mosstrollet sa...

Man kan ju också se det så att båda blir lite nöjda (istället för missnöjda)..

Silverfisken sa...

Demokrati? Har ni rökt på? Demokrati betyder folkstyre, dvs att vi väljer de som ska styra. Att jag och Börje inte kan komma överens har inget med demokrati att göra. Snarare betyder det att Börje är en röv.

Nat sa...

Kontroversiellt uttalande :)

Jag kompromissade ordentligt en gång, det gick inte nåt vidare, och jag förväntade mig inte en kompromiss åt andra hållet för jag visste att det var omöjligt.

End of story

Så kan det gå :)

Säljare sa...

Social brukar det väl kallas... att kunna umgås med folk. Socaildemokrati... hmmm Börje. Börje finns även i Australien antar jag men har ni Socialdemokrati :) ?

mikebike sa...

hehehe... det är lite överskattat att alltid tvunget tjata sig till en kompromiss i alla lägen. viktiga saker man man ju kompromissa om och gå ganska nöjd ur men att kompromissaom allt, varenda litet beslut... bah!

el silvros fiskos: ojoj, första kommentaren minsann... du har helt rätt börje är en röv.

Andreas sa...

Det är väl en kompromiss att den ena får som han/hon vill i ett läge och den andra nästa gång (eller nästnästa, eller nästnästnästnästa...) också?

mikebike sa...

vi droppar det va... jag var väldigt väldigt anti igår;)