måndag, april 24, 2006

Jag har en radio

För någon vecka sedan när jag var hemma hos päronen så fick jag med mig en gammal radio som jag fått av farmor eller om det var mormor när jag var liten. En högst vanlig radio en liten slimmad luxor i svart plast med alluminiumdetaljer och bara två rattar. Volym och frekvens. Jag lyssnade sjukt mycket på den innan jag fick en egen "getthoblaster" och kunde lyssna på band. Det är något visst med att lyssna på radio på en radio.

Det är fint med en radio i köket. Det har jag inte haft på tio år. Min stora förebild hade bara en radio och en skrivmaskin sa han. Jag tyckte det lät soft. Jag började drömma för ett tag sedan om att jag skulle göra mig av med allting. Tv, stereo, dator, digitalkamera, bredband och all annan milleniumskit man har släpat in. Strippa bostaden på high-tech och hi-fi och bara ha en jävla transistorradio.

Det var en fin dröm ända till jag tänkte att jag måste ju ha min dator att skriva på. Och så bredband såklart. Sedan är det rätt gött att kunna spela sina skivor och jag gillar film lite för mycket för att bara kicka ut det. Jag börjar fatta att de äger mig. Jag är en IKEA-boy och får en form av tillfredställelse av att köpa på mig fler och fler grejer. Fy fan... jag blir äcklad.

Plötsligt var jag tillbaka bland alla prylar... plus en radio.

17 kommentarer:

sesse sa...

lider med dig...ok nu ska jag sova...

flicka sa...

Visst är det märkligt, jag behöver inte ens hälften av allt jag har, eller iaf kom jag fram till det när jag vari Afrika, att jag faktiskt inte gillar all skit vi handlar på oss.
Nu ska jag gå och sätta i mina linser. Nej, nej nåt synfel har jag inte, men tänkte det kunde va snyggt med bruna ögon..

Mamselamsen sa...

Jag tillhör sorten som avskyr allt som har sladd... eller... det är en form av hat-kärlek egentligen. Så länge de funkar älskar jag dem.

Man ska bara behöva sätta i sladden och så ska det vara klart... inget sökande, inget rattande, inga beskrivningar som tjocka som biblar som man måste ta sig igenom... och ändå inte fatta. SÅ ska det vara... in my dreams.

Materialist sa...

Mest prylar när man dör vinner...

Skämt o sido. Visst är man ett offer. När blev det en självklarhet att alla skall "äga" en 42" plasma?

Det är ju bara att ta ett räntefritt lån... sedan tar vi semestern på samma lån... och en ny bil måste jag ha... för att inte tala om en Hästens säng...

Sedan anklager vi bankerna för deras dåliga rådgivning. Inget eget ansvar!

Säljare sa...

Jag har ingen TV bit i den ni.

joanna sa...

jag har beslutat att du inte får ha så långa uppehåll mellan dina inlägg. det blir så långtråkigt för mig. helgledigt kan du således härmed glömma.

jag uppskattar om du kan lyda mig.

Ä sa...

Jag sällar mig till ledet bakom föregående talare, skärpning tack! :o) På tal om prylar, jag älskar att fjällvandra och då väger man till slut varenda liten pinal på guldvåg, där upptäcker man verkligen hur lite man egentligen klarar sig med. Dock är det en lika stor fröjd att sedan komma hem, skitig, myggbiten o trött och falla i glädjetrance över varmvattenkranen och spoltoan. Jag lovar, sist stod jag i säkert fem minuter med ett löjligt flin i fejan och satte på och stängde av kranen.. Så jag gissar att allt har sitt relativa värde. Fridens

Stefan sa...

jag har 2 tv, 2 videos, 2 dvdspelare, 5 datorer, 1 ipod, 1 minidisk, 3 radios, 1 handdator, 2 mobilteleoner,

jag har inga vänner som jag vill snacka med i telefon
jag tycker att det bara är skit på tv
jag tycker att alla filmer suger
internet gillar inte mig
all musik som görs är bara keff
jag hatar radioprogrammen

jag öh .... fan vad sorglig man är

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Prylar är meningen med livet.

Prylar begär inte att man skall krusa och förnedra sig. Prylar grälar inte på en, bråkar inte. Prylar håller käft istället för att slå en på käften. Prylar är bättre än kvinnor.

Jeffrey Lebowski - The Dude sa...

Säljare)

Min kompis "Haggamannen" har ingen TV han heller.

Alley Cat sa...

Jag lever efter regeln att varje gång jag köper en ny sak så ska en gammal sak ut... Och det skall vara en sak inom samma område, tex ny lampa in = gammal lampa ut osv.

Den funkar hyfsat. Fast i helgen var jag och shoppade "lite" nya kläder och hade egentligen inget i garderoben som jag ville kasta/skänka till UFF. Så jag gick helt enkelt lös på troslådan och kastade 10 par gamla urtvättade bomullstrosor av singelmodell. (Singelmodell är de där mjuka, sköna, fula, som oftast har hål i kanten som man enbart kan använda om man är singel...)

Det känns inte riktigt som om min regel efterlevdes på rätt sätt där!

Jag önskar dock att jag oxå hade en riktig radioapparat, fast vad skulle jag kastat ut då?!? Min gula walkman från 1991 kanske?!?

Anonym sa...

Vem var den där förebilden som bara hade en radio och en skrivmaskin?

mikebike sa...

Fan vad blogger suger vissa dagar!
har hållt på att fölrsöka publicera hela dagen men det har fan inte gått. piss!!!

haha flicka got the point.

mamselamssen. samma här. i hate manualer. läser dem aldrig eller ytterst sällan. funkis ska det va;)

säljare. det är lite kreddigt.

joanna: jag ska försöka vara en lydig pojke;)

ä: ja var det inte nån som sa att allt är relativt?

stefan: hahaha ja vi lever i en galen tid.

jeff: mina prylar talar till mig om nätterna. brrrr...

alley cat: hahahaha fan vad roligt. singeltrosor. jag var tvungen att läsa det högt för mein frau. tydligen funkar de när man varit gifta ett tag också;) i hate em!!!

Säljare sa...

Jo det är väl det. Sist jag hade TV-fri period slutade den dock med att jag var tvungen att skaffa en eller så skulle jag bli av med alla mina vänner, eftersom jag ENBART åkte hem till dem för att titta på deras TV... jag blev således MER asocial av att inte ha TV. Denna gång har det dock gått bra så här långt.

SixesAndSevens sa...

själv har jag många och långa våta drömmar om en dvdspelare med inspelningsfunktion...

Andreas sa...

Mina prylar äger inte mig, jag äger dom. De slåss om min uppmärksamhet. Jag får min livskraft från dem. Jag klarar mig varsomhelst, bara mobilen funkar och jag kan ladda upp laptopen på nåt vis.

Hmm.

Norrland i sommar. Stugan har bara kallvatten från brunn på tomten och ingen el, men öppen spis.

Jag funderar redan på vart jag kan hitta en laddkabel för cigg-uttaget man kan ladda laptopen på...

Alley Cat sa...

Attans!!!

Jag trodde i min enfald att när ens singeldagar väl var över så skulle ens troslåda svämma över av läckra underkläder i spets och satin och annat sexigt... Att det inte bara skulle ligga ett par tre stycken gå-ut-trosor med tillhörande bh:s i lådan utan enbart finnas sådana.

Menar du alltså att din fru inte trippar omkring och förför dig i läckra små kreationer varje kväll?!?

Undrar om det är det som varit mitt största misstag i mina tidigare försök till relationer?!? Att jag gått omkring och varit kåt, glad och tacksam iförd annat än mina singeltrosor...