fredag, april 28, 2006

Gårdagens simpass

Gårdagens simpass var ett fiasko. Såklart. Vad hade jag väntat mig.

Skönt var att badhuset inte var till hälften så fyllt med perverterade människor och äckelupplevelser den här gången. Men det finns ju alltid några.

Mindre skönt var att jag fick sådan kramp efter halva passet att jag trodde att alla muskelfunktioner i kroppen skulle sättas ur spel och att en katastrof skulle inträffa. En katastrof som skulle porta mig från alla badhus i världen två gånger livstid. Men jag lyckades ta mig upp (fastnade dock väldigt ograciöst på en lina). Jag gick runt och skakade på benen som en tjackpundare men det verkade inte vilja släppa. Jag drack vatten och stretchade men inget hjälpte. Det tog nära tjugo minuter innan jag kunde fortsätta. När jag skulle i bassängen igen så upptäckte jag till min stora fasa att jag hade ett pubeshår fastklistrat på handen och längs kanten låg en mindre driva av plåster. Valhalla borde se över sina städrutiner tror jag bestämt.

En lönntjock gubbe med flint och mustasch låg och ryggsimmade och simmade på mig flera gånger. Jag höll på att få ett spel vid en vändning. Jag låg före och först går först så att säga. Men den regeln sket han i. Han plöjde bara på och slingrade in sina ben i mina. Jag pustade irriterat men nu skulle han väl ändå bromsa in och flytta lite på sig. Icke.

Han fortsätter och simmar fan över mig delvis. Jag utbrister ett jävligt irriterat "Amenvad..." men han bara tittar på mig som att han inte fattar vad jag reagerade över. Honom fick jag lust att skalla och strypa med en bassänglina. På riktigt. Annars var det ganska glest på idioter i bassängen. Ett crawlmongo lyckades hamna fel trots att det finns EN bana som är avsatta för fartdårar. Han sicksackade och plöjde genom vatten och människor som att det var ett jobb som måste göras.

En kul grej var att en kvinna i 55-60årsåldern som hängde vid ena stegen och stretchade såg ut att vara en nästan identisk kopia av Göran Persson. Allting var likt förutom frisyren. Hon hade långt hår så kanske en hippieversion av GP. Jag skojar inte, hon var som en klon av vår statsminister. Fränt!

Det blev lite stressigt. Kort bastusession. Inga incidenter. Inga eller väldigt få pervon.
Dock satt flera och läste därinne. Skumt värre om ni frågar mig. I min värld finns det bättre och mer avslappnande platser att läsa på än i en mörk, fuktig och sjukt het bastu. Men alla är vi olika.

27 kommentarer:

Blancaflor sa...

Här i Spanien far man inte simma i offentliga pooler utan badmössa. Man ser inte klok ut, men det är onekligen mer hygiensikt.

SixesAndSevens sa...

Plåster...pubeshår... jag spyr. Mot det hjälper väl ingen badmössa, blancaflor? Gav upp allt vad badhus heter efter nionde klass när man inte var tvungen längre. Ligga och plaska tillsammans med alla möjliga skitiga typer... Nä, Mike du får allt ta och lägga av med det där så vi inte förlorar dig i nån ohygglig simhallsrelaterad sjukdom...

Jenny sa...

På listan "det äckligaste man kan göra i en bastu" finns enligt mig Att Äta Apelsin. Fy fan. Jag blir provocerad när folk langar upp sina kladdiga plastpåsar och slaskar. Jag älskar verkligen att äta frukten apelsin, men fan att det ska göras när man sitter och svettas. Iack! Sedan är det ju så, att om man utsätter sig för att ens kliva in på ett badhus, så får man ta skiten. Och det finns mycket av den. Ett tips är att du går och simmar när det inte är happy hour. Kanske är en av de tre som då simmar med dig ett pucko, men so be it. Lättare att leva med än att trängas med 18 stycken varav hälften har eksem, sparkar paketet ur spel eller bara är jävligt fula. ;-)

Alley Cat sa...

Jag skulle vilja tillägga att allmänna badplatser inte känns så fräscha heller...

Ni som besökt en vet att det oftast är långt mellan toalettmöjligheterna; inte allt för sällan flugfyllda utedass. Hur hygieniskt känns det när en fluga landar på ens lår som tidigre varit ner i "hålet"?!?

Dessutom så brukar mammor och pappor vara duktiga på att konstant förse sina småpiltar med fika och dryck. Dryck självklart för att de små liven inte ska drappas av vätskebrist i den stekande solen.

Kombinationen mycket dryck och få toaletter brukar leda till att småpiltarna, som hellre leker i vattnet än går femhundra meter tillsammans med en suckande förälder till toaletten stup i kvarten, helt enkelt gör sina behov i vattnet...

Alltså, bokstavligt talat är vattnet vid badplatserna fulla av kiss och bajs... Droppen som fick bägaren att rinna över för min del var när jag, för ett par tre somrar sedan, ser ett barn i fyraårsåldern sitta på huk och faktiskt bajsa rätt i vattnet i badviken!

Och folk undrar sen varför jag inte längre gärna badar?!?

Jaaan sa...

Alltså sådana där feta flöten som guppar omkring utan hänsyn borde sänkas! I vårt badhus bröstsimmar en fd frisör runt med blicken snett bakåt, antagligen för att slippa vatten i ögonen. Naturligtvis simmar han på folk till höger och vänster, men tro för den skull inte att han simmar i kaklet. När det närmar sig är minsann radarn påslagen och gubbjäveln svänger smidigt runt. Det vore sannerligen en välgärning att flytta kortsidan en halvmeter så att fanstyget krockar nästa gång och sjunker.

PlattKatt sa...

Hmm. Låter som ett schnuskigt badhus minsann.
Själv är jag ju kund på ett nybyggt och finfint ställe.
Eller, ja, har inte varit där på några månader *harkla*
Men jävligt fräscht är det :)

rogga sa...

Nu är det fanimig dags att flytta till Hisingen så man vågar gå ut. Kvilletorget är inte helt fel..

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=272589

mikebike sa...

blanca: ja badmössor är fränt. man ser lite mer sportsimmare ut då. lite streamlinead;) det borde finnas en specialbadmössa till dem med mycket pubeshår också.

sixandsevens: nä vi får verkligen hoppas att jag lever till sommaren iallafall. jag gillar sommaren.

Jenny: hahaha ja skala apelsin och slafsa i bastun det toppar. äta där oavsett är ju jävligt äckligt. om 18 räckte hade jag varit glad. tredubbla;)

Alley cat: jag vill tillägga att ALLA föräldrar inte låter sina kids pissa och bajja loss. Fan jag vill inte ens låta juniorett bada på ett sånt ställe av samma anledning som du.

Jaaan: jag tror på simkörkort. man får simma upp och är man en ultrarapidjävel så hänvisas man till en. Fartdårar en och vi alldeles vanliga underbara människor en avdelning. helst ska man skilja dem åt i olika pooler men alla badhus har itne den möjligheten.

plattis: i gbg finns inga nybyggda

Rogga: skrämselpropaganda är fult ;)

Ä sa...

Simmar på Valhalla nästan varje dag och är det något som gör mig skogstokig så är det alla dessa jävla hemmets journal-simmare som stilla kavar runt i bredd och pratar skit med varandra. Jag vet inte hur många gånger jag ilsket har fräst till dom att gå till fiket o bota sin förbannade mundiarré. Eller gå och guppa i 25-meters bassängen i stället, whatever, bara inte där folk försöker motionssimma. Varför kan folk inte skilja på träning o social samvaro?
jaaan/ jag skrattade så jag fick ont i magen :o)

lisa sa...

han ville väl bara få lite kontakt?

Anonym sa...

simhallar är nog en av de platser jag inte känner mig trygg på alls.

Allt bara är skabbigt och äckligt och no offence men simmare är opålitliga tycker jag.

Kan inte förklara men det är något med hela atmosfären som ger mig creepsen alltså.

Bra motion som fan , men priset är för högt , kolla bara dina poster om "uppleverlsen" :)

emma sa...

Det är så jävla gött att höra att jag inte är den enda som får lust att döda folk, i t.ex. simhallen. En av de grejer jag irriterar mig på mest är när folk går framför en på stan och det är trångt och plötsligt stannar de bara och man måste tränga sig förbi. Grrrr. Och folk som kör bil dåligt. Jag lider svårt av road rage, ojojoj.

e_darko sa...

man måste ju dock säga att det finns en ganska hyfsad komisk potential i ett bassänglinestrypmord..

Anique sa...

Jag har hört om ett par som gillade att äta pizza i bastun -det måste väl ändå vara på gränsen till kriminellt. Ahh, mikey, klart vi måste ses. Å det snaraste. Vet du att jag drömde om dig häromnatten. Vi tävlingsimmade på valhallabadet (det är sant!). Jag simmade ryggsim, och vann såklart. Det är nog din blogg som spökar vettu. Vad ska komma härnäst?

mikebike sa...

Ä: då kanske vi simmar på varandra vilken dag som helst;)

Lisa: ja det var väl ett jävla sätt attta kontakt på då.

Pedro: jag har kommit på mig själv med att alltid betala överpris, vad jag än tar mig för så jag är inte förvånad här heller;)

Emma: du är absolut inte ensam. goddamn vad jag hatar människor ibland.

E_darko: javisst, jag tror snuten hade flabbat röven av sig och sagt stick kullen du är ju hur kul som helst när jag stod där med blodig panna och en bassängslina med ett gubbhuvud i mitten;)

Annique: Ahh fan det vill jag höra allt om. dock lite putt att du vann, fast det var ju din dröm;) ska vi kolla om det finns pplats för en dejt i helgen? maila eller ring.

Mamselamsen sa...

Mycket kan man säga om mig (+52) men lik Göran Persson är jag då rakt inte.

mikebike sa...

hahaha... nä och jag känner på mig att din man är rätt lycklig för det;)

du som gillar leopardmöstrat. vaffan kan du tänka dig nåt värre än GP i leopardmösntrat... hahaha

Mamselamsen sa...

Nääää....! *skrattar*

Jag tror han hade fått avgå på stört!

Jenny sa...

Alltså, jag vet inte om jag vågar mig till Valhalla efter detta.

mikebike sa...

mamsen: hahaha ja det hade han med all säkerhet. av personliga *psykologiska* själ;)

jenny: klart du ska komma med i klubben. som jag sa till en tidigare idag. vi behöver jämna ut svinfakorn till lägre dos genom att ta dit lite vanligt trevligt folk;)... vad tror du? övertalad

Anonym sa...

Tacka vet jag löpning. Jag har en kompis som spelar ishockey ( på riktigt, dock ej i elitserien) han tränar mycket ock, men han trodde att jag varit på solarium för jag var så solbränd.

Det hade jag själv inte tänkt på men jag är ju ute ett par timmar varje gång, 4-5 ggr i veckan och det tro fan att man får sol på sig - gratis!

Dessutom är det helbefriat från pubeshår och drivor av plåster. ( men tyvärr ser man stavgångare då och då, mikey..)


/truebiker

caiman sa...

Älskar ordet "crawlmongo". Bland de bättre någonsin.

Jag kan se mig dig mike framförmig, lite av en profetia om du vill:
En vacker dag står du på en knöfull spårvagn, du har betalat 4 kuponger i cash för ditt busskort var slut/hade gått ut. Då traskar en kontrollant på och du upptäcker att du tappat ditt kvitto i trängseln. 800:- i böter. Medan du skriver på boten spyr en alkis på dina nya byxor. Det är ungefär där det slinter. Det svartnar för ögonen på dig och du ser hur du plötsligt knäar alkisen i skrevet och ger kontrollanten en rak höger över näsryggen. Nödbromsen missbrukas och du börjar marchera österut.
Väl framme vid valhalla halar du fram din .12-gauge (lite oklart hur du får tag i den...) och börjar sprida bly.
Efter ungefär 15 minuter har du blåst skallen av alla i badhuset och du står helt ensam och pustar ut.
Musklerna under högra ögat börjar rycka lite okontrollerat och du börjar fnittra lite lätt medans du klär av dig alla kläderna. Med ett smidigt dyk tar du dig ner i bassängen och simmar. Simmar och simmar. Fnittrandes.
Det är i det skicket insatsstyrkan hittar dig.

Jag är lite smått uttråkad idag.

mikebike sa...

eeehhhhhmm! jag vet inte bad jag sänder ut för signaler men jag blir nästan lite orolig;)

caiman sa...

Allt jag säger är: Passa på att njut nu innan psykbrytet kommer ;)

Anonym sa...

Annan tankegång: Jag är 18 år och borde därför betraktas som en ganska mogen människa. Trots detta har jag svårt att sluta stirra på de kvinnor som inte kan konsten att ansa underlivet. Man får ju en chock när man står och duschar och man ser en gigantisk vildbuske vandra in. Sen irriterar man sig såklart på dem som ska vara så förbaskat avslappnade med sin nakenhet att de praktiskt taget dansar balett nakna i omklädningsrummet som en slags uppvisning för oss andra, gärna med ett stort leende på läpparna nynnandes på en glad melodi. Klä på er och håll käften!

Stefan sa...

dela bröd - fine
dela börda - helt ok
dela bord - why not
dela barre - smutt

dela bassäng, där andra har droppat pubeshår, plåster och fan och hans moster. Not my thing ;)

I go for the dirty wetless look.

Myaraq sa...

Herregud, du är den manliga jag!!