torsdag, april 06, 2006

Christer Pettersson

Jag tänkte skriva om lite alternativ till mainstreamglamouren och den första personen jag kommer att tänka på är Christer Pettersson. Jag vill hedra hans minne som en hjälte, det är han värd för en gång skull. Han blev till sist aldrig dömd och jag tänker inte spekulera i om det var han som "släckte Palme" eller inte. Det är oviktigt nu.

Han var mer än så. Och var det någon som kunde sätta sprätt på cash så var det fanimej Chrille P. Rikskändisen, blandmissbrukaren med rockstjärneattityd, killen som myntade uttrycket "Morsning korsning, barnförlossning" och kanske mest av allt en förortsplayboy med ogenerat mycket smak för livets goda.

Christer Pettersson fick ett skadestånd på c:a 300.000, för den tid han satt häktad för Palmemordet, vilka han brände svinfort genom sitt s.k. non-stop-partajande. Han var generellt sett ganska streetsmart och krämade ständigt ur media en massa deg. Så fort någon ville att han skulle öppna käften så knäppte han på taxametern på natt-till-storhelg-taxa. Han var en entreprenör som tog tillvara varje tillfälle att fixa ny skön flis till sitt hårda partyliv. Det kostar ju att ligga på topp. Det vet alla. Men det är sjukt dyrt när man är på "rock bottom".

Det ryktas att TV3 gav honom ytterligare 300.000 för en "exklusiv" intervju för några år sedan. Gissa vad han gjorde med dem.

Han visste minsann hur man firade en friande hovrättsdom. I samband med den "magiska kvällen" hos en pundarkollega som gick under namnet "Morfar" lyckades han med mästarstycket att marknadsföra drinken Dräpar'n i direktsänd TV (SVT). Drinken som består av två delar Bailey's och en del Explorer blev över en natt omåttligt populär över hela landet. Dräpar'n refereras på susning.nu till som en "Typisk party-starter-drink, för någon som vill bli präktigt berusad snabbt och relativt smärtfritt."

Christer Pettersson sågs oftast i tidlös skinnjacka (fan, undrar om den inte importerats från Marocko) och fräsig rockabillyfrilla. Han rökte allt som var torrt nog att röka men föredrog självklart röd Prince. Till detta matchade han mycket medvetet med accessoarer som helrör och morakniv.

Skål Ebba!

Hans pikanta stil gjorde honom till ett hett utvikningsobjekt och 1990 i ett nummer av Svenska Hustler kunde man skåda en spritt språngande Chrille P, liggande på en björnfäll, med slak kuk och ett champagneglas i nyporna. Han tog upp ett helt uppslag och det fullkomligt osade sex om honom. Han sägs ha begåvats med det mycket ovanliga fenomenet "Kavorka" (en form av djurisk dragningskraft) och inte sällan sågs han omgiven av rävkvinnor från bänkarna i "centrum".

Ingen messade med Chrille i onödan. I Sollentuna och Rotebro var han ökänd för sitt ganska labila temprament, men what the heck, vem skulle inte bli lynnig om man rullade hatt 24-7.

Heder till Christer Pettersson. Han var en stenhård jävel, ända in i döden. En ikon för de inte så lyckligt lottade här i världen...

Rest in sleaze Chrille!

22 kommentarer:

Joanna sa...

Vilken heting.

Kan man inte para ihop Ebba & hetingen? (:

Sune sa...

http://www.bafe.nu/krillepetter/

Stefan sa...

Mike: Härligt! Chrille annat än de där jävla b.brother freaken.

Män med manlighet!

Joanna: Ebba borde paras ihop med en blåval så har hon allt fett till sitt smink hon behöver...;)

deltidsharmonisk sa...

När jag var tonåring hade vi en grej vi sa när man lekte pest eller kolera. "...eller måsta supa ensam med Chrille Petterson i en liten etta." Ärligt talat vet jag inte om jag hade vågat.

Säljare sa...

Nu väntar i alla fall jag på den där psykologfiluren som brukar skriva om homoerotik så fort det andas män på denna sida.... det är ju som öppet mål för personen i fråga!

Blancaflor sa...

Kavorka, indeed! Som Kramer.

Anonym sa...

jag har haft det tveksamma nöjet att för länge sen, under en mycket kort tid jobba i fastigheten som kom att bil en av chrilles sista suparkvartar - det sk bananhuset i sundbyberg (sumpan kallat på den här sidan landet). jag minns att den ena av hissarna var helt utbränd (vem fan lyckas fjutta eld på en hiss?) och då jag gjort mitt hemtjänstbesök och skulle åka ner i den andra hissen står en jäkligt påtänd kille och viftar med kniv och väser "kom inte hiiit, föfan!" jag kom inte dit igen... det fanns gott om goa gubbar där, så chrille måste ha stortrivits. dessutom eminent utsikt över systembolaget...

/c

da bomb sa...

anki, visa mig o alla andra länken till ljudfilen...

Grymt bra inlägg, diggar också CP, en riktig "förortsplayer" av modell old school.
Nu har han iofs gjort mycket skit som t ex mulat en "kompisräv" med bajonett i nån fylle-beef och dragit en och annan näsa i sin dag.
Faktum kvarstår han har inte haft ett lätt liv. Christer fick sjukt mycket stryk av sin farsa som liten och detta ledde till ett tryck på nån impulskanal i skallen som gjorde att han mer eller mindre saknade stubin. Redan i tidig skolålder fick han problem, stölder, bråk, inbrott mm. Under en period blev det dock en vändning som kunde gjort att det kunde slutat helt annorlunda. CP blev intagen på en scenskola och benämndes som en extrem begåvning av sina lärare. Denna chans sumpades dock snabbt i sann CP anda...
Han var fan speciell men ändå så vanlig....

mikebike sa...

Anki: jag fattar inte riktitgt hur du kommer fram till slutsatsen att jag snackar nollåtta. Jag snackar mitt eget snack och tillskriver mig ogärna epitet som göteborgare eller stockholmare när det kommer till annat än geografisk hemvist. Jag kommer från göteborg (är urgöteborgare) men har inget emot stockholm och dess invånare. som jag sagt innan tycker jag det är en jävligt löjlig grej att det nästan förväntas finnas en beef mellan gbg och sthlm. jag har träffat fler dryga gbg:are än stockholmare i mina dagar, hade jag bott i sthlm hade det säkert varit tvärtom. så som jag skriver är mitt eget språk man får väl influens från flera håll skulle jag tro;)

Joanna det hade säkert gått men eftersom CP ligger sex fot under nu så skulle det bli riktigt jävla bisarrt. det hade det iofs blivit om han hade levt också. men vad är det man säger... fina flickor dras till farliga killar;)

Deltidsharmonisk: phew, nä jag tror inte att jag hade vågat heller. vi har en kille i området här som kallas smeden. en riktigt jävla hård snubbe. tror han klår CP. Han är en sådan man diggar på avstånd.

Säljare: den där iditen har troligen tappat hopp att försöka styra mig.

Carlis: Gissa om du kommer få dra den storyn live inom kort;)

Blanca: du kan din seinfeld, bra!

Da bomb: fylle-beef... hahaha fan vad bra.

cronelid sa...

Meningsskiljheter här hemma... Hur uttalar du chadde?

Ch som i schema eller ch som i shemale??

mikebike sa...

shemale

Nat sa...

Jag hittar inte riktigt orden.

Bra start :)

emma sa...

Min kollega har ett inramat porträtt av Chrille på väggen inne på sitt kontor. Det ser jävligt roligt ut med tanke på att vi jobbar inom rättsväsendet. Jag skulle nog oxå vilja ha ett när jag tänker på det... Kanske skriver ut din bild och sätter upp.

Hunken sa...

Man kan väl alltid drömma? (:

Visst var det en rolig tanke...

mikebike sa...

Emma: hahaha jo lite paradoxalt men who fucking cares;) klart tjejen ska ha en Chrille P på väggen.

jag har själv en rätt sjysst högupplöst version med undertexten "hårdare än hårdrock" uppsatt på kylskpået hemma.

Joanna (hunken): klart du ska drömma... och du, det är ingen dålig dröm;)

Micke sa...

Du har ju glömt alla hans offer, alla som mått dåligt på grund av din så kallade hjälte genom alla år. Jag förstår faktiskt inte resonemanget och är det ironi så går det inte fram.

mikebike sa...

du micke. man skulle inte kunna skriva om någonting om man var tvungen att ta hänsyn till alla människor i hela världen. det finns alltid någon som kan må dåligt av det ämnet man tar upp.

fattar di inte att det ligger en hel del ironi i mina texter kan jag tyvärr inte hjälpa dig. bara be dig sluta läsa.

70-tals Per sa...

Jag spelade in Gert Fylkings "dokumentären om Christer Pettersson" för ca 10 år sen, och brukar se den lite då och då (bakis). En favorit är när Chrille sjunger "Rövarnas visa" och sen blir utkastad från sollentuna centrum, fast han har Gjert och TV-teamet med sig! Skål till Chrilles minne -han var en hjälte (på festandets område dvs,...)

Thérèse sa...

Alla blonda dokusåpa tjejer med silikonbröst som viker ut sig kan gå och gömma sig.
Chilles utvik det är klass det!

Anonym sa...

"Alla blonda dokusåpa tjejer med silikonbröst som viker ut sig kan gå och gömma sig.
Chilles utvik det är klass det! "

Ehh, om man är kvinnlig räv..inte om man är kille. Lite märkligt är det. Hoppas det inte är nån som styr dina bildval...

Vän av ordning sa...

Vi har alltid kallat CP:s busgrogg för "Rotebroare". Håller du inte med om att det är snäppet vassare än "Dräpar´n"?

Lotta sa...

Hade Chrille P levt så hade han hängt på www.gotohell.se :)