fredag, april 07, 2006

Body & Hair

Äntligen är en gammal klassiker på frammarsch igen.

Dubbeldusch. Yesseribob. Duschprodukten för både kropp och hår. Genialt om ni frågar mig. Vitaminberikat också såklart med pro vitamin B5 (vad fan är B5 btw). Jag har inte använt dubbeldusch sedan högstadiets glada dagar men minns fortfarande hur det brukade lukta en blandning av svett och dubbeldusch "Fresh" i killarnas omklädningsrum. Fint som fan. So fresh and so clean.

Jag minns att dubbeldusch kändes lite som en form av starkt parfymerat industridiskmedel. Det liksom blästrade hårstråna ganska våldsamt och det brände alltid sådär skönt i huden efteråt. Dubbeldusch riktade sig till en ung generation gossar som levde fullt ut och inte förstod vad imorgon betydde. En flaska dubbeldusch var inget för delikata pojkar såklart. Det var för de hårda och de som desperat drömde om att nå dit.

Det snackades om hårlossning, irriterad hårbotten o.s.v. och de som stashade sin sportbag med en dubbeldusch "Active" var rock n' roll som fan. Det kommunicerade "I dont give a fuck" och jag minns hur jag älskade känslan av att hela tiden leva på kanten till ruinens brandt.

Nu talas det äntligen om att salongsschampo, balsam och inpackningarna lever på lånad tid. Och som jag har väntat. Dubbeldusch gör comeback på riktigt och vill bli folkets schampo den här gången. Därför har de har breddat sitt klassiska doftspektra med citron, mysk och andra läckerheter.

Skies the limit - som deras persstalesman säger.

17 kommentarer:

cronelid sa...

hahaha, jag arbeter med att tillverka dubbeldusch, och kan säga det att till Kroppen skulle jag Aldrig använda det...
Däremot til häftiga kemspill, luftfiltertvätt och fontänprank är det Perfekt

da bomb sa...

Alltså är det inte same shit allithop då?! Råd & Rön hade ju testat hela skalan från Jane Helen(?) till Kerastasé eler va fan det heter och kommit fram till att de dyra var inte skvatt bättre än de billiga. Där fick man för att man köpt dyra schampoon med pump från hårsalong...

Jo Mike, saknar en skådespelare på badactors som du måste missat. Han har inte gjort några dåliga rullar utan idel kvalitét som inte uppmärksammats i finrummet. Han skall enligt okänd utsago vara farligast i Hollywood... Steven Segal. Need I say more?!

Andreas sa...

Jag gillar flaskorna från Överskottsbolaget där det står "doppel-dusche" ännu bättre. Liksom ännu en nivå av klass där.

Och är man sen inte övertygad så har man ju reklamen för denna eminenta produkt också...

Exilola sa...

Har dubbeldusch varit ute? Vad har jag mer missat?

70-tals Per sa...

Vet du vad som hände med "Wash & go!"? -Inte jag, 2 i ett...

Anonym sa...

"Dubbeldusch. Yesseribob." Haha, delikat användande av ord. Dom verkar liksom sitta ihop, komma från samma era på nåt sett. Säger man dubbeldusch måste man säga yesseribob. Att jag inte upptäckt det förut. För övrigt tycker jag att flaskorna ser extra farliga ut då plasten i flaskorna ser ut att vara av nån pansarvariant som för att förhindra att det fräter igenom.

anki-en av... sa...

attans vad roligt med håravfall.. Vet du om att de flesta killar i lumpen, de som pluggar på officerhöskolan använder detta.. Vet av säkra källor(lätt rodnad..)O vad har e de flesta lumparkillar/kadetter? jo rakade huvuden.. det är alltså ingen matcho sak att raka huvudet.. de tappar helt enkelt håret..

(i´m back)

Stefan sa...

Whoo hoo... jag som har sparat en tom flaska i alla år och refillat den med palmolive - känt mig lite fejk speciellt när damen sagt luktar oliv om dig...

Äntligen kan man dubbelduscha utan darrande manschetter och kolla upp världen i vitögat och fråga "vaäre om?" vid minsta muck.

mikebike sa...

cronelid: fan vad intressant och vilken slump. alltså det är halva grejen med bloggen att man stöter ihop med människor som har de sjukaste kunskaper och inside info. "häftiga kemspill" hahahaha

Da bomb: jo det är högst troligt "nästan" samma shit. men dubbeldusch står i en klass för sig helt klart.

Anderas: japp doppel dusche är ännu bättre. skön känsla.

Exilola: ja för fan det har varit våldsamt ute.. har du inte märkt det? ;)

pärra: Wasch and go slog ihop sig med clearasil och bildade "head and shoulders."

Anonym: ja dui har helt rätt. flarrorna påminner rätt mycket om de man köper motorolja och avfettning i på macken.

anki: skönt att ha dig tillbaka. hur kan du hga en sådan inside info om kadetterna? vill jag veta? ;)

Stefan: jag har bara en fråga. VARFÖR? ;)

Cliff Hanger sa...

Som gammal stolt dubbel-duschare slår jag mig för mitt håriga och välluktande bröst.

Jag är dock tveksam till Andreas här ovanför som hårkonsult. Han verkar ha fuskat en del med Wash & Go, så lite hår som han har på huvudet. ;-)

Nino sa...

och vi tjejer trodde vi skulle dööööö av stanken! Fan va bra du är!

Emma sa...

Pappa brukade använda dubbeldusch. När vi var ute och seglade och jag skulle duscha var jag tvungen att låna hans. Man stank ju efteråt! Trodde man duschade för att bli fräsch. ;)

Säljare sa...

Det är faktiskt sanning att hårbotten blir helt uttorkad av denna produkt, men är det något problem?

Anki-en av... sa...

Mikebike.. Det skulle du gäran vilja veta va?! Du kan få en ledtråd.. Jag har jobbat på ett ställe i Götet som nu typ e nedlagt...O kom ihåg att jag skulle haft gröna kläder på mig till sommaren...

Melinda sa...

När jag var sexton år gammal var jag på semester på Kanarieöarna med familjen. På väg upp från stranden lyckades jag trampa i något svart kladd som visade sig vara tjära. Detta var inte det lättaste att få bort från fotsulan. Jag tvålade in och skrapade med naglar och tillhyggen - det funkade inte. Mamma var i hotellets butik och köpte bensin som vi gnuggade frenetiskt med - det funkade inte. Då kom pappa med sin blåa flaska dubbeldusch, och tro tusan om det inte hjälpte.

Anna Hertzman sa...

Klockrent

Klaus-Peter Beiersdorf sa...

MADE BY BEIERSDORF!

/Klaus