söndag, april 02, 2006

Blandade reflektioner

Kollade just på "American Splendor". Gillade den mycket. Jag identifierade mig ganska mycket med huvudrollsinnehavaren även om jag vet att det inte är en korrekt bild av mig. Men jag kände med honom, förstod honom och hans humor.

Igår såg vi The Aviator som jag lånat av min frus kusin i ett halvår nu. Det har liksom inte kännts som aviatorkväll en enda gång utan jag har hela tiden förhalat den genom att säga en annan dag. Jag fattar inte varför. Det var frigörande att äntligen få sett den.

Leonardo di Caprio gör ett mycket bra porträtt av den minst sagt excentriske miljonären Howard Hughes. Filmskaparen, planbyggaren, kvinnokarl m.m . Jag gillar excentriker i alla dess former. Jag fascineras av samlare och eldsjälar för de är ofta lite udda, lite störda och väldigt speciella. Jag gillar människor som ger hundra för sina idéer.

De som vågar drömma sina drömmar får i bästa fall även leva dem.

Filmen var full av rapp dialog och underhållde mig tusenfalt mer än jag hade vågat hoppas. Kanske var det mina låga förväntningar som höjde den men det tror jag inte. Well well.

Rent 'em if you can, steal 'em if you have to, var en skön replik. Se den.

Sedan har jag funderat lite. När jag var nere hos The Padd och handlade mjölk tidigare såg jag löpet på Aftonbladet. Nån BB-deltagare hade hetsats till sex. Ärligt talat finns det någon som skulle bry sig om de la ner skiten... hmm, deltagarna möjligtvis. Fattar inte hur människor på utsidan wejstar så mycket tid av sina liv på att följa dem. Jag kan omöjligt förstå att det fortfarande finns.

Ett mycket intressant experiment skulle vara om Kanal 5 tog bort alla kameror efter att deltagarna varit inne i huset i EN timma. Resten körde de som vanligt med uppdrag, fylle- och knullfester m.m. Deltagarna skulle verkligen leva i villfarelsen att de var med på tv i hundra dagar och när finalisterna går ut så står där inte en jävel eftersom ingen förutom Kanal 5 och deras BB-crew skulle veta om att det adrig funnits några kameror. Undra vad som hade hänt då. Jag tippar på kollektivt självmord.

De skulle ha blåst hundra dagar av sitt liv helt i onödan. Jag tror inte att de ytligaste svinen på denna jord skulle klara nyheten att ingen visste vilka de var. Att de försökt toppa alla tidigare års "sexskandaler" genom att vara lite extra dekadenta och crazy - till ingen nytta. Att det inte ens skulle får leva i skuggan av riksnollan Linda Rosing eftersom absolut ingen sett dem. Det skulle bli för mycket för deras egon.

Det mest tragiska av allt. Ingen skulle bry sig, ingen skulle sakna dem.

Som ni hör har min helg varit mycket givande.

3 kommentarer:

patrique sa...

heh,jag har faktiskt varit inne på samma idé, att slänga in ett gäng mediekåta nollor i ett hus nånstans och få dom att tro att dom är filmade. och här kommer twisten: när dom kommer ut så filmar man dom i smyg i kön till ställena på stureplan. DÅ snackar vi förnedringstv på hg nivå.

"- hej,det är jag som är Lägenheten-erik! känner du inte igen mig?" :D

Anonym sa...

Eller varför inte stänga in hela kanal 5 och deras BB-crew. For Ever så att säga

Sune Malm sa...

Jag och några vänner har jobbat på den idén ett par år nu. Så fort vi kan finansiera det hela blir det av. Just nu har vi dock bara några hundra...