onsdag, april 05, 2006

Apoteket under press

DN skrev idag att Apoteket pressas att bli kundvänligare. De har tydligen fått kritik för att vara ena söliga rackare. Deras monopol är hotat och drastiska åtgärder måste tas till.

- Äntligen
, hörs människor skrika i kör.

"Från utgången av år 2007 ska ingen behöva vänta längre än fem minuter på ett receptbelagt läkemedel", lovar apotekets vd Stefan Carlsson.

- Fet chadde hörru... Helvetet lär hinna uppleva en istid innan.

Ska du ljuga kan du väl åtminstone ljuga med stil Steffe. "Ingen ska behöva riskera uttorkning i väntan på receptlagt läkemedel", vore ett rimligare och delmål.

16 kommentarer:

elvis sa...

Haha! Ditt förslag på mål för apoteket håller jag mer på! Fattar inte vad de GÖÖÖR bakom kassan.. det kan vara minst 5 små vitklädda damer som trippar runt, medan en stackare sitter i kassan och ska ta hand om en kö på 300. Jag vill veta vad som egentligen händer där bakom? Leveranser till svarta marknaden? Utdrygning av egna löner??

Stefan sa...

saken är den att jag från säkra källor fått reda på att apoteket´s främsta uppgift är att tillhandahålla regeringsstödd eutanasi. avliva kretit medelst service på ingen nivå alls.

nästa steg är att ta bort gratisvattnet, tack vara Mike´s fras "törsta ihjäl" - det kan de ju inte så länge vi servar vasser i termos tänker medicinsteffe. beslutet klubbas as we speak.

Stefan sa...

oops...

ska man citera bör man i alla fall se till att närminnet är påslaget och att cachen är rensad.

"riskera uttorkning" ska det vara. inge "törsta ihjäl".

oh så tokigt det kan bli ;)

maria sa...

jag tror att tanterna bakom disken är jätteupptagna med att mässa för varandra hur nästan utbrända de är och att de går minsann på knäna och "de där uppe" (...) "skulle bara se hur vi har det här nere!". o att gnälla tar tid. det är min teori iaf...

anna sa...

Ja, dom är förvånansvärt gamla dom på apoteket! I alla fall där jag brukar shoppa. Och bara tanter, inte en gubbe nånstans...

Nat sa...

Jag har en annan teori, och det är att för att få påbörja utbildningen för att bli farmaceut måste man bevisa att man är osedvanligt trög och långsam, samt saknar fallenhet för problemlösning.

Jag har via jobbet haft mycket med apotek att göra, många olika, och det är precis likadant överallt. Helt fascinerande.

En gång hade en person plockat i hop en faxad beställning. Men när jag kom för att hämta så hittade en annan inte varorna, varpå hon skulle plocka ihop allting en gång till, vilket givetvis tog oändlig tid, och när hon var klar, och jag var svettig av ilska och hade hjärtklappning av stress, kommer en tredje person och talar om vart de beställda grejerna låg.

Om de vill få bättre service på apoteket så måste de ändra intagningsreglerna på utbildningen. Samt byta hälften av personal, minst.

Usch vad elak jag känner mig nu. Men det är ju så det är.

Säljare sa...

Jag njuter när jag tänker på dina gamla artiklar (får man kalla det så) om apoteket. Vårt apotek är enormt bra, dels är det uppdelat på två avdelningar (recept och receptfritt) med trafikerad väg mellan så att man inte av misstag skulle kunna var effektiv och köpa andra grejer medan man står i kö för sina receptsaker, dels så har de löst logistiken i kassorna på receptavdelningen på det sättet att EN tant sitter så gott som sysslolös och väntar i en kassa där man betalar efter att man har väntat på att bli betjänad i en annan kassa, dvs. betalningstanten sitter mest och väntar på att folk ska komma och betala, skönt att hon inte har så mycket att göra. Jag antar att det är en reträtt-plats för utbrända.

mikebike sa...

nat: känn dig inte elak när du bär med sanning i dess renaste form;)

Jag har länge förundrats över hur de lyckas generera en sådan slående ineffektivitet. det är helt sanslöst. sånt måste nog som du säger övas in. det kan inte komma naturligt;)

Säljare: ja jag har hetsat upp mig pga apoteket förr och kommer nog fortsätta med det. ända till 2007 då;)

Anonym sa...

har ju tung inside info om just personal på apotek.

många är nedlastade för personlanbrist råder, deras arbetssystem är anno 1960 och har inte förändrats ett piss.
med detta menas att recepthantering.

De får bemöta enormt många negativa kunder som inte kan fatta ett eget beslut om vilken huvudvärkstablett de skall köpa.

Apoteket bör privatiseras snarast få rförst då kan det bli lite fart och kvalité.

Och den som bär ansvaret för att det är så sunkigt idag är faktiskt "de" där i SThlm som bestämmer på huvudkontoret , detta är fakta.

Jaaan sa...

Precis så är det, man torkar ut i väntan på sina piller...Det är helt jävla otroligt vad de överarbetar bakom disken. HallÅ!! Måste de visa kunderna hur man öppnar en pappkartong på 8x3 cm?? Måste de visa hur man vecklar ut varningstexten??

Andreas sa...

Det hela är ju en inställningsfråga.

Det sitter liksom i väggarna att de ska ta tid på sig OCH dubbel och gärna trippelkolla allt för att minimera risken för fel. Sen måste de informera om medicinen, hur, när och var man ska ta den, hur ofta, vad man kan äta och inte, om man blir impotent, blind, sugen på glass eller bara dålig i magen eller kanske torr och ska tänka på att dricka extra eller GOD KNOWS FUCKING WHAT!

Tack men jag kan läsa själv om jag är intresserad. Hämta kartongen, ge mig den, ta betalt. Tack och hej.

goose sa...

ja de måste fan instruera alla idioter som köper medicin, för många orkar inte läsa på pappret utan tar för givet att det är samma procedur som 1954 när de köpte stolpiller o stoppar således sin ipren där bak istället.. typ :).. finns faktiskt verkliga fall där folk har rapporterat irritation i ögonen pga astamedicin.. va nötterna har gjort då är helt enkelt att spraya den framför sig som en parfym, istället för att suga i sig den :D ... vet inte med er, men om det var mitt ansvar att se till att patienten inte får fel medicin eller dosering som är utskriven av läkare så skulle jag iaf dubbelkolla. Det är alltså apotekspersonalens ansvar att du inte får rätt dos även om läkaren skrivit exakt det du lämnar ut... Sen att det sitter nån i kassan o inte gör annat än o tar betalt, beror på att den inte har behörighet eller kompetens att plocka ihop recept. Det krävs licens för sånt serru (minst 3 år på högskola, jag vet bisarrt men sant).. så nu kan ni alla gå till apoteket o chilla nästa gång ni tycker det går långsamt :)

goose sa...

hmm *att du får rätt dos* menar jag.. råka skrifva fel, vore rätt katastrofalt annars :)

Andreas sa...

Goose: Nja, det måste ju till en ändring i apotekets rutiner, det behöver inte gå så långsamt som det gör.

Eller menar du att svenskar är dummare i huvudet än andra som inte får samma information?

Och om marknaden avregleras, så kommer samma informationsansvar ligga på alla som får sälja receptfritt.

goose sa...

menar du att det går skitsnabbt o få läkemedel i tex norge? isåfall har de nog inte samma kontrollansvar.. kan bli kul när folk får köpa läkemedel på ica :)

Stefan sa...

goose: kanske därför norrmännen är så jävla ackurat hela tiden. nåt fel måste det vara - eller är det bara så enkelt att de vägrar inse att de lever på samma breddisar som stiffa svenskar och karga finnar?

danskarna? de har sin bira och gröt ;)