torsdag, mars 23, 2006

Svensk markkänning

Well, då var man tillbaka. Orkar inte skriva nåt ikväll men lita på att jag ska bloggfrossa de kommande dagarna. Svinkul att läsa alla kommentarer. Fint att bloggfrossa liksom lever ett eget liv även utan mig.

Jaja, från sol och bad till helveteskyla... men det känns rätt bra ändå. lite trött på marockaner och sjukt trött på fransmän.

Vive la france - fuck me sideways!

13 kommentarer:

anna sa...

Hey.. hittade nåt till din juniorette! http://www.madblast.com/index.cfm?action=view&id=4175

adde sa...

Det där om att frankerna skulle vara dryga är ju så gammalt att det nästan självdött. Nästan. Jag gick på en restaurang jag fått tips om i Paris. Eftersom menyn bara var på franska frågade jag efter en på engelska. Då svarade kyparn på engelska att "Nu är du i Paris, då är menyerna på franska" och så lämnade han mig där jag stod.
Fan va han måste garvat när han berättade det för polarna över morgonbaguetten nästa dag.

Anonym sa...

Kyparn hade ju en poäng... fatta vad trött du skulle bli på finnar som kom och bad om meny på finska... franska är ett världspråk...

flicka sa...

Well, well, välkommen tillbaka!

Mjukispolacken sa...

Hörde på nyheterna i morse att Chirac blev upprörd när någon av hans ministrar började prata engelska istället för franska på EU-toppmötet i Bryssel. Sjukt.

j-man sa...

HA! Appropå att bli pissed på ministrar... ungdomarna i frankrike tar fan arbetsrätten på allvar... där kan man inte snacka om att blogg-gnäll... de blir fan sura på ministrarna oas om de pratar franska eller engelska...

el guapo sa...

Ok... jag skall försöka uttrycka mig så diplomatiskt och sansat som möjligt... JÄVLA FRANCE U SUCK LE MAJOR ASS! Tack och fucking lov var mitt plan från JFK försenat en timme i söndags för den där jävla Jean Paul De Gaulle flygplatsen är lika organiserad som Ullared on Sale... fuck!... man får gå av manuellt nedför en sketen jävla trappjävel från ett stort fint Delta Airlines-plan och sen åka runt i en jävla bussjävel i 25 FUCKING MINUTER innan man kommer till rätt "flygel"... mina lika förvånade medpassagerare från engelskspråkiga länder undrade gång på gång "Does he know where he´s going? Is he lost? Does he really work here?"... och var man fucking än går, sitter och står så envisas all personal att tilltala en med "Bon Jour- Le le Citroen Baguette Le Paraply..." Om ni inte vet hur man bygger en flygplats, be om hjälp eller kopiera Frankfurt! Om ni förväntar er att folk skall resa till ert Godforsaken Peugeut-land, in the name of S.O.D. och mighty Scott Ian: Speak English or Die!

Stefan sa...

De enda bra fransmännen är bönderna! Så fort ngt suger eller någon högre upp gör ngt som inte duger, tar de sina traktorer och parkerar vid champs elyses.

Det är annat än det svenska muttrandet "nu får det vara nog" och en "knuten näve dolt i fickan". Hu... tänk om någon ser att jag tar ställning för något eller än värre att jag tar ansvar eller tycker något.

Annars kan de ta sina grodor, baguetter, baskrar och leråker till flygplats och flytta till Venus.

SE sa...

Dumheter, fransoser är världens trevligaste folk. Grejen är att dom känner sig mobbade när man förväntar sig att dom skall kunna ett språk dom inte alls stämmer fonetiskt överens med deras eget modersmål. Kudos till adde, du har helt rätt.

dean sa...

Visst, de Gaulle flygplatsen är ett helvete och fransmännen är ofta jävligt dryga. Men så länge jag får kolla på utsikten från Sacre Coeur eller hänga i Luxembourg trädgården en varm vårmorgon så ger jag inte ett flying fuck om fransoserna så skulle pissa mig i ansiktet (vilket antagligen inte skulle vara en omöjlighet).
Värst när det gäller dryghet är servitörer och restaurangägare, så ett tips är att leta upp nåt hak ägt av araber. Alltid nice.

mikebike sa...

visst är det old news att fransmännen kan vara dryga mot såna som inte talar franska. jag har inga större problem med att de kör sitt tugg i sitt eget land. för all del då kan de välja att bitchslappa mig om jag utalar ett ord fel eller inte talar franska alls. men när de själva är turister i ett land (även om det råkar vara en gammal koloni till dem) så kan de väl fan kosta på sig att åtminstone försöka ha ett öppnare sinne kan man tycka. cred till fransmän för att de protesterar högljutt när nåt är fucked up men ärligt talat... nån stans måste de väl fan ändå fatta att deras lilla världsspråk inte är vad som avgör om en människa är värd att bemöta med respekt eller inte. Ett fint exempel på skithuvudsmentalitet är när juniorette som är 16 månader sprang fram till ett av fransmännens barn vid poolen och försökte ta kontakt då var föräldrarna jättetrevliga och kärvänliga och tyckte det var kul... ända till det visade sig att vi inte talade deras språk. då vände de ryggen åt. det hände ett flertal gånger. sedan bytte de bord om man hamnade på samma bord och ignorerade en rätt fett i allmänhet. De var likadana mot tyskar och alla andra men vi var de enda svenskarna där så det blev väldigt påtagligt. av alla fransmän vi träffade (väldigt många) så var det kanske 4-5 som var trevliga (och då var de inte så JÄVLA trevliga utan mer artiga)

jag har en vän som är fransman. han är faktiskt den ende jag träffat som är helt fantastiskt trevlig ochg öppensinnig och inte sätter sig på så höga hästar... så de finns men de är inte många.

Sofia sa...

Det verkar vara så att folk tror att käraktärstdrag dom hatar är typiskt tyska... fram tills dom träffar en fransman.

mikebike sa...

du har nog helt rätt där sofia!