söndag, mars 26, 2006

Nya favvodrycken - apelsinoboy

Jag vill passa på att ge lite kredd till mina vänner D och L som upplyste mig om det finfina med att spetsa sin varma choklad med lite Cointreau. Apelsinoboy - fy fan vad fint. Jag är lika hookad som en crackpundare.

Ska klämma en sådan nu och spana in en färsknedladdad wallanderfilm. Mastermind. Den är säkert skit men jag är lite av en buff på svensk krimfilm. Gillar Beck. Gillar inte Wallader lika mycket men det duger i krig. Dessutom diggar jag Ola Rapace också.

Att gilla svensk krim är som att ha nåt pinsamt i skivsamlingen. Men jag ser ju bloggfrossa som en utmaning i att stärka mig själv genom att fläka ut alla pinsamheter.

Skivhyllan är jag nog inte redo att blotta än men det kanske kommer om machosistådran tar över mitt förnuft. Jag sitter på ett par rätt tunga skitplattor vill jag lova. Droppar jag dem kan jag bli tvungen att lämna landet för alltid. Oh sweet lord!

25 kommentarer:

Oskar sa...

Hörru MikaelCykel, svensk krim är lite som det mesta jag anser svenskt (med vissa undantag), ganska så sublimt. Nånting definitivt värt att se/läsa. Henning Mankell är en av de största författarna i Spanien faktiskt! Så fortsätt så, men lugna dig med spriten. Bra blogg btw.

mikebike sa...

lugna mig med spriten... hehehe

henning mangel är en jävla pissförfattare tycker jag... eller har utvecklats till det. han har fått suga på mammon lite too much skulle jag tro. han har gått och blivit sloppy. ingen bra egenskap för en författare.

Sessan sa...

Jag tycker gott att du kan dricka lite varm o'boy på kvällen... Ett tips på kvällar när det är lite ruggigt, för variation, är att spetsa med punch också.

Det är heller inte dumt att ha med sig i en termos när man är på fotbollsmatch så här på tidiga våren, eller i skidbacken.

Ser fram emot när du blottar skivsamlingen *ler*. Inte för att jag vill att du ska lämna landet , men det är alltid lika kul att läsa här. Och jag kan tänka mig att de skivor du syftade på skulle få också skulle få stor effekt på kommenterandet i din blogg.

mikebike sa...

Sessan: Det skulle säkert påverka kommentarerna. Men kanske inte på ett helt positivt sätt. Jag vågar påstå att ingen eller få människor som har en musiksmak kan duka upp värdigt motstånd i en eventuell pinsamhetsduell. Det rör sig bara om två skivor men de är brottartunga eller egentligen bara den ena.

jag ska suga på den karamellen ett tag;)

Jarno sa...

Jag outar mig först då. Mariah Careys "MTV Unplugged" finns i min skivsamling, och det kan mycket väl vara en ordentligt pinsam skiva. Annars finns också Duskfalls "Frailty" där, vilket må vara än mer pinsamt. Att sistnämnda skiva finns i en av Billy-hyllorna skyller jag bort mig genom att säga att det är en promoskiva som smitit igenom kontrollen.

mikebike sa...

äh jarno det där är fan rena lättvikten i jämförelse. en mariah carey unplugged är nästan ett hån mot min brottartunga "pinsammasteskiva". Bättre än så måste det komma för att jag ens ksa börja funta på en outtning;)

Sessan sa...

Nu är jag ju några (typ 8) år äldre än dig, och säkerligen äldre än Jarno också med tanke på vilka skivor han nämnde.
Okej, jag ska väl göra en bekännelse här då. Har inte sagt det till någon på minst 20 år och trodde aldrig jag skulle nämna det igen heller...

Här kommer den pinsammaste skivan jag haft i min ägo (Jag äger den väl fortfarande antar jag, även om jag förträngt det, men den finns i alla fall inte hemma hos mig *ler*).

Det är... det är... (fy vad tungt att få det ur sig): LP-skiva med Vikingarnas kramgoa låtar 3 (på Stefan Bosch tiden ska tilläggas). Den önskade jag mig i julklapp när jag var 9 år för att grannungen tyckte den var bra och hade önskat sig den. Har aldrig riktigt kommit över det...

mikebike sa...

hehehe... nu börjar det ta sig. att du aktivt önskade dig den gör det extra bra. dock var du nio år och måste inte lämna hus och hem;) men fy fan...

btw "på stefan boshtiden" säger mig inte så mycket tyvärr;)

Sessan sa...

Hehe! Förstod det och funderade på om jag skulle förklara mig, men det gjorde saken ännu pinsammare kändes det som *ler*.

Nu måste jag väl... Stefan Bosch sjöng i Vikingarna före Christer Sjögren, om det namnet nu säger dig nånting... Fast det kanske du inte skulle medge även om det var så.

Kom igen nurå! Den där som inte var allra pinsammast kan du väl avslöja i alla fall!!!

mikebike sa...

jo sjögren vet väl alla vem det är. honom har man ju inte kunnat undgå om man har en morsa som läste/läser veckotidningar.

ok jag lättar på den som inte är värs men ändå... "Troll" tjejgruppen som gjorde den svängiga låten jimmy dean. Jag visste att det inte var ett ok köp men när jag hittade den för 10 kr på min lokala skivhandel kunde jag inte låta bli. jag kan väl ha varit runt 18 när jag köpte den. ok, pinsamt men inte på långa vägar hur pinsamt det skulle kunna bli;)

Sessan sa...

*asgarv* Ja, med tanke på att du ändå var 18 år så var det rätt pinsamt...

jarno sa...

@Sessan: Men att ha en LP-skiva med Vikingarna "innan de sålde" (gammalt indieprat) är hur grymt som helst. Eller man kan i alla fall intala sig att man var med före alla andra om man vill försöka bortförklara skivan på något sätt. ;)

Ron obvious sa...

Bah, humbug. Jag har BÅDE Eilert Pilarm och Peter Wahlbeck. De står dessutom i osynkade, hyfsat fula, CD-ställ. Wahlbeckskivan har jag till och med betalat pengar för. Ja, ni hör ju. Slår du det blir jag imponerad.

mikebike sa...

wahlbäck är ju inte så pinsamt... lite mer sådär tokroligt som svullo var med för fet för ett fuck. eilert. han har ju upnått någon form av kultstatus precis som MA Numinen... jag fortsätter hålla på min mörkaste hemlighet;)

Stefan sa...

pja... själv sitter man med Travolta´s soloplatta där han ser ut som en lightjesus - hur den låter är höljt i dunkel eftersom den inte ens är avplatstad...

goose sa...

haha troll, ja om du va runt 18 måste det va sådär en 4-5 år efter att låten va populär dessutom :).. konstigt nog har jag sett meatlofs bat out of hell 2 helt malplacerad i folks skivsamlingar.. jag gissar stenhårt att det är den som du vill mörka! :) ..och ja, jag har den skivan också..gaaah!

Melinda sa...

Du borde göra en sammanställning av dina och dina bekantas favoritdrinkar, inklusive recept.

Hanna sa...

Bah, jag har Spice Girls, Backstreet Boys, Celine Dion och Smurfhits 1 undangömt någonstans. Nu var jag förvisso typ 9 år när de införskaffades, men ändå! Det är lätt pinsammare än några andra skivor ever. Ut med språket nu!

mikebike sa...

melinda: ingen dum idé... men jag har inte så jäkla många favvotrinkar faktiskt. jag är en enkel man, kille, gosse, pojkvasker... whatever;)

hanna: ok med smurfhits börjar det fan likna nåt men skivor inköpta vid 9 års ålder impar inte. de kan vara hur pinsamma som helst... dock hade jag lätt bytt smurfhits mot min pinsammaste. dock har jag en pinsam story som jag droppar bara för att bjuda till...

eller hade (kollade i skivhyllans mörkaste hörn och hittade den inte) men det räknas väl ändå... när jag var 15 eller nåt träffade jag en tjej som var väldigt vacker flicka. hon var ett stort fan av thomas ledin och kvällen vi träffades så tjatade hon om den jävelns musik hela tiden och frågade om jag också diggade honom. ja för fan ljög jag eftersom killar iblan kan tänka med sitt andra huvud och inte ville riskera att sabba nåt med att han kunde ta sina blå blå vindar och trycka upp dem nånstans där solen aldrig skiner. när vi sedan träffades veckan efter hemma hos henne spelade hon givetvis ledin och frågade mig vilka låtar som var mina favvo. jag slingrade mig nog på nåt sätt men gick raka vägen oh handlade en samlingsskiva med ledin... jag skyller på research för jag har alltid hatat den jäveln... men det drar inte ner pinsamhetsfaktorn. Givetvis borde jag aldrig idkat salivutbyte med en som lyssnar och diggar ledin men jag skyller på ungdomlig iver. jag kommer inte ihåg att jag gjort mig av med den men kan inte hitta den. ingen sorg direkt;)

Emelie sa...

Goose: Är Meat Loafs "Bat Out Of Hell II" något man ska skämmas för? Det visste jag inte. Ooops, i så fall är jag nog pinsammast här... jag har nästan alla hans skivor. :/

goose sa...

emelie: självklart inte om man är en rocker, nu är ju mikebike ett popsnöre dock, så jag trodde det va nån sån pinsamhet :) känner flertal människor som lyssnar på allt annat än rock men råkar ha denna meatloafskiva i sin samling ändå..

men ledin är fan värre!! iofs snäpet högre rankad än the "trio from hell" dvs det mest sugigaste och diaboliska koncept någon någonsin har kommit på.. jag snackar givetvis om Glennmark Eriksson Strömstedt... vem kom på att sammanföra dessa tre hemska människor för att förpesta luften med sin skitmusik?

mikebike sa...

gooose: ah popsnöre är väl att ta i kanske. fram till jag var 15-16 lyssnade jag nästan uteslutande på hårdrock. min första lpskiva fick jag när jag var 6 år av min faster. Deep Purple In rock. efter det föll jag för idiepopen och lyssnade intensivt och nästan enbart på det fast med rocken hela tiden liggande där bak någonstans. nu på senare tid har jag börjat lyssna på rock och hårdrock mer igen fast även mycket svårmodiga singersongwriters och ja allt möjligt.. men meatloaf har jag faktiskt inte ägt en skiva med. fast jag blev sugen på att stödköpa lite bara för att jag gillar han så mycket i fight club

Ron Obvious sa...

Åhgud. Jag är överbevisad. Men - för framtida bruk - närhelst du tvingas avge "bästa" Ledinlåt så är det alltid "Knivhuggarrock". Den är faktiskt uthärdlig.

(Ja, vaffan, jag har också limmat på en Ledin-flicka...)

goose sa...

sorry, självklart måste du ju lyssnat på hårdrock, hur skulle du annars kunnat doktorera så grymt i hockeyfrillor :D.. den berömda 3:1 regeln osv.

adde sa...

Jag och min dåvarande tjej var på Frölunda Torg typ sommaren -89 och fick med oss ett ex av Lena Philipssons nysläpp, singerat av Lena dedikerad till oss. Då var vi 19 år!
(Jag hittade skivan här om dagen när jag just nyinstallerat min gamla skivspelare och dammade av backarna med stora sköna vinylplattor.)
Än idag grubblar jag på det här. Min fru och mina barn må aldrig få veta detta, för då kan jag lika gärna dricka nitroglycerin och åka Flumride!