onsdag, mars 15, 2006

De där amerikanarna har ALLT!

Expressen skriver idag att en texasnice skönhetsdrottning från Texas blev krossad av ett godståg i måndags. Fan vad tragiskt. Hon hörde det inte komma eftersom hon var döv.

Tara Rose McAvoay hade uppnått sitt livs modelldröm när hon vann skönhetstävlingen "Miss deaf Texax" förra året. Det är om än mer tragiskt än själva olyckan. Att de har speciella skönhetstävlingar för döva. Man kan tycka att en hörselskada inte är en defekt som ska göra det omöjligt att delta i samma skönhetstävling som de övriga Missarna.

Men i USA - "möjligheternas land" - där har de fan ALLT.

11 kommentarer:

el guapo sa...

Ingen som såg dokumentären om döva som vägrade ge sina döva barn möjligheten att höra med modern teknik, för att döva inte var defekta utan "en egen kultur"? Det är garanterat de döva jänkarna själva som propsat på sin egen döva jänketävling. Tror iof man behöver vara lite defekt någonstans för att ställa upp i en sån tävling... oavsett nisch.

mikebike sa...

haha ja du har nog rätt guapo.. men det är en mental defekt och det "syns" ju inte heller... om man inte tittar tiktigt noga. då kan man se att de inte har allt där sas.

Anonym sa...

Hmmm...."Man kan tycka att en hörselskada inte är en defekt som..."

Om jag fattade det rätt så fick tjejen inte titeln i en tävling för människor med defetkten dövhet. Hon fick tävlingen för att hon deltagit i en tävling för döva kort och gott. Att se dövhet som en defekt säger kanske mer om dig än om arrangörerna för tävlingen?!

Fast annars håller jag helt och hållet med dig, skönhetstävlingar är tragiska påfund! Ha en fin semester, vink vink/M

Sune Malm sa...

Det är som handikappidrott...sjutusenklasser varav hälften har samma fysiska förutsättningar som de mer eller mindre defekta som tävlar på lika vilkor i idrott..När ska allergiker få gå före i kön och utnyttja de 5 miljoner handikapprutor som står tomma i vårt avlånga land?

mikebike sa...

jag fattar inte varför det ska lipas så fort man säger en bokstav för mycket som hamnar utanför ramen för det som är PK.

Vad säger det mig om jag säger att en hörselskada är en defekt? jag vet inte 0om det säger så jävla mycket va?

Själv har jag ruggigt dålig syn. Det är en form av defekt enligt mig. Väldigt lik tex en höselskada. Det är inte så att jag värderar människor med defekter lägre eller så. men faktum är att när något inte funkar som det är tänkt då är det defekt.

Anonym sa...

ha ha..en smula lätt stött så här i resestressen.
"men faktum är att när något inte funkar som det är tänkt "...hur kan vi veta, bortom alla tvivel att, att hörseln hos döva var tänkt att fungera? Kanske är det meningen att några faktiskt inte skall födas med hörsel.
Kanske är meningen att de människorna, just för att de inte hör, skall utveckla andra kvalitéer som på olika sätt kan berika deras och andras liv.
OBS jag säger inte att jag vet att det är så och jag hävdar därmed inte att de som så önskar inte på teknisk hjälp skall erbjudas möjligheten til hörsel...jag leker mest med tanken. Det måste väl vara ok attt säga emot dig, att utmana ditt synsätt en smula utan att du grinar til totalt

mikebike sa...

det är absolut ok men jag hoppas att det är ok att jag svarar. Det låter nog surare än det är. jag svarade bara lätt syrligt...

hehe, ja du kanske har rätt. jag med min syn kanske är tänkt att bli som "daredevil" ??

Jaaan sa...

Ja det är helt otroligt hur ett land vars historia sträcker inte sträcker sig längre än ett ovalt rum kan vara bäst på allt och härska världen. Just av den anledningen flyger jag till New York på fredag. Ska kolla upp NYPD, Harlem och David Letterman och se om de står för vad de säger. Akta kamelerna på resan...

PS. Hoppas du har internetuppkoppling. Annars blir vistelsen i The Big Apple för jävla tråkig

lisa sa...

vi kanske borde starta en glasögonorm-skönhetstävlig vi brillosar?

adde sa...

Sune Malm: Kolla in Larry Davis serie 'Curb your enthusiasm' avsnitt 2 på 5:e säsongen och det heter "The Bowtie".
I den händer nästintill exakt det du skriver om; en kille parkerar på en handikapplats och försvarar sig med att han stammar!!! Ha ha ha!

Cliff Hanger sa...

Inspiration till blogginlägg! Tack.