fredag, mars 03, 2006

Dagen efter

Smärta!

Så inleds dagen och ändå är detta nog bara en försmak av vad jag kommer få uppleva imorgon. Träningsvärken har en tendens att bli värst två dagar efter.

Förväntansfulla kom vi upp till den ruffiga träningslokalen. Det luktade boxningshall. En blandning av gammal svett, blod och mycket vilja. Nederlag och segrar. Sånt sitter i väggarna. Innan vi visste ordet av hade uppvärmningen börjat och jag tyckte att det kändes ganska bra, som förr på nåt sätt. När uppvärmningen var över en halvtimma senare var jag redan slut.

Tränaren var en hård jävel (kanske en av de hårdaste jag träffat) av vad jag uppfattade som ryskt material. Han var hård, bister och lät ingen falla ur och fubba. Han hade pondus. Allt, man måste ge allt annars jävlar. Han körde en viss jargong som nästan fick mina sköra reklambyråöron att trilla av. Kontorsvärlden har gjort mig fragil som en liten blomma eller kanske snarare maskros. Jag pallar inte riktigt med den machostilen längre.

Det hoppades och studsades och det mesta kändes exakt som förr fast mycket mycket värre. Allt löst på kroppen kändes extremt obekvämt. Trots att jag inte har så mycket till bringa kändes det som att jag släpade på en d-kupa. Mina obefintliga bröstmuskler studsade upp och ner och liksom skavde. Jag fick en glimt av vidden av min kropps totala förödelse. Sedan var det dags för säcken.

Vi delades in två och två och H som var med hade "turen" att hamna med tränar'n. Innan en timme gått av träningens två ville jag bara dö. Jag sneglade mot H:s håll då och då. Han var hålögd. Vi turades om att slå på säck och träna kombinationer, medicinbollar och situps, armhävnmingar och knäböj och så mera säck... När de två timmarna var över så kände jag inget längre. Alltså jag kan lätt säga att detta är fysträning på brutal nivå. Gymens boxercise - javisst - ge mig tre sådana pass i rad så kanske vi börjar närma oss den totala utpumpning en riktig boxträning ger. Och då har vi inte börjat sparra och slå på mitsar än.

Min vän M frågade efteråt när vi talade på telefon varför vi tog ut oss så. Tillåt mig flabba. Det är inte som att man har så jävla mycket val. Det är en diktatur under två timmar där tränaren ÄGER dig. Ta en paus under den tiden och du... eller nä det FINNS inte ens.

Jag försökte förgäves slösnacka lite med tränaren efter passet. Ingen respons. Noll respekt. Det är precis så det ska vara. Man måste förtjäna respekten, han vill inte ens ödsla munläder på de som inte visar att de förtjänar det och sånt tar en stund. Nån form av machosistisk ådra får mig ändå att se fram emot nästa pass.

Jag känner hur sorgligt och humorlöst detta inlägget är men det finns heller inte särskilt mycket att skratta åt. Jag har ont med stort ONT i varenda millimeter av min kropp. Enda anledningen att jag är på kontoret idag är att min kroppssmärta skulle ta kål på mig om jag låg i sängen... och då är detta bara en försmak.

Över och ut för nu.

22 kommentarer:

adde sa...

Jag tror att träningsvärk är kroppens pay-back för att den kommer på att man misskött sig under så lång tid.

mikebike sa...

jaja jag fattar men måste kroppen korsfästa mig... har jag verkligen varit sååååå dålig

Andreas sa...

Tigerbalsam är din vän.

wordsforyou2006 sa...

Då tycker jag att du gott kan unna dig en kasse belgisk prestigeöl ikväll!!!

Man MÅSTE belöna sig efter svåra prövningar!!! Därför ser jag till att ha fyra buteljer prima belgare hemma varje fredag:-)

Till idag: 2 "Kwak" (bara namnet...) samt 2 Westmalle.

Duvel är annars en höjdare. Mitt standardval. Tänk på att de är lite starkare än vanlig öl...

brunnis sa...

Vad ska man säga. Jag har varit stygg mot kroppen allt för länge. Skämt bort den med öl och chips.

Som straff fick jag genomlida mina två värsta timmar någonsin. Tillsammans med "Ivan" den förskräcklige, boxtränaren från den ryska tundran som partner. (Mike nästa gång är det din tur)

Inte en chans att man kunde mygla här inte. Han började köra stenhårt med mig och ökade sedan tempot. Favorit övningen måste ha varit när man skulle boxa mot säcken medans "partnern" skulle hålla en ifrån säckaen. Att magen inte var i topp trim från början gjorde ju inte saken bättre. Slutkörd kropp med konstant tryck över "ölmagen" gjorde att jag fick rusa in på toa för att spy. INTE KUL!

Gav mig in i matchen igen. Nästa övning. Box mot säck med "partner" (Ivan 100kg muskler) hängandes över ryggen. Nu så fick jag kramp i bägge vaderna. FAN!

Tänja i fem minuter för att åter igen komma igen. Försökte ta det lite lugnt men IVAN skrek. Kom igen grabben...

Efter träningen frågade han hur jag mådde. Jag berättade att jag nu visste att jag levde. Och sa rappt - Ses på tisdag.

-Va redan sa "Ivan" förvånat.
JAg ska minsann visa honom att det minsann är rätt virke i denna grabben.

mikebike sa...

ivan är din henke. jag skulle inte ha klarat ett pass med honom. på riktigt. jag trodde han skulle döda dig med medicinbollen.

jag är stolt över dig. du hann ju till toan iallafall;)

Anonym sa...

mikebike,

D-R-A-M-A-Q-U-E-E-N-!

Anonym sa...

din "machosistisk ådra"? jag tror du har på dig dina freudianska slippers, mike...

neh, jag håller mig nog till mitt boxercisande. mindre macho men lik förbannat masochistiskt. jag vet inte vad du tränade för aerobics-box förut, men vi får lära oss alla dom fula knepen att göra nån illa - sånt du normalt inte ens får använda i en k1-fajt.

vi får träffas på en mörk gata och göra upp. jag lovar att mina elaka slagkombinationer, sparkar, höga knän och armbågar kommer vara en otäck överraskning för er lönniga motionsboxare.
/c

mikebike sa...

C: självklart blir det fajt i sommar. förra året var det brottning om jag inte minns fel... i år blir det bareknucklefightingyoassoff-style ;)

Säljare sa...

Brottning... sist jag brottades på allvar var i ett tält på roskildefestivalen, vi skulle helt enkelt se vem som var mest man. Att vi valde att göra det inne i vårt eget förtält visar väl på att vi inte var helt nyktra, när vi sedan under matchens gång rullade ut utanför tältet och då bröt matchen för att gå in igen och fortsätta, behöver väl ingen kommentar. Man brukar ju säga att om boxare var lika vältränade som brottare så skulle de slå ihjäl varandra, men jag tror inte det gäller fulla amatörbrottare.

Bob Sapp sa...

Till: Anonymous said...

Har du inte satt fot i en kampsportslokal skall du inte yttra dig i frågan. Sen får du lugna dig med de "knep" som du säger ni lär er på boxercisandet. Jag skulle vilja se dig fumla med de av en aerobicsinstruktör(?!) utförda och dig tafligt inlärda teknikerna i en verklig situation. Lita inte på sånt som lärs ut av amatörer.

- En som vet.

t.b.f.t.e. sa...

knogarna är blåa, armarna är sura och resten av musklerna vill bara hoppas ur kroppen. Jag trodde att jag stretchat bort allt dåligt igår men nu har det kommit till mig. jävlarn´s vilken schmertz som sprider sig i kroppen idag, det är som att brinna av kyla. Jag borde ta en linementdusch men jag tar en treo och lutar mig tillbaka istället.

Anonym sa...

haha, bob sapp är ju ett rätt lustigt nick för nån som menar sig kunna kampsport på allvar. han lär ju vara den minst tekniske och sämst tränade (vid sidan av alla förbjudna preparat han pillat i sig för att få den köttiga hyddan) kampsportaren i hela världen.

jag antar att du har mycket och gedigen erfarenhet av "den verkliga situationen" eftersom du "vet". jag lärde mig slåss "på riktigt" genom tråkiga erfarenheter i tonåren och det är nåt som du inte kan tränar in (eller bort) hur som helst.

men du är säkert hårdast och mest macho av oss två, min vän. om det nu var det vi pratade om...
/c

mikebike sa...

KOM IHÅG kära läsare att detta inte är en fightingblogg... inte börja mäta muskler och tuffhet nu... sånt får ni syssla med på lokal eller i någon annans blogg;)

adde sa...

Det är ju väldigt viktigt att kunna slåss duktigt. Man har stor nytta av att kunna slåss mer än andra. Att ha stora muskler och kunna slåss är användbara egenskaper.

Bionda sa...

Tror på allvar att du är en maskros, Mikebike! Den blomman spelar ingen roll om man ger sig på med nävar eller atombomber, den överlever allt... ;-) Härlig växt det där, gillar en fighter!

En annan liten kommentar med anledning av muskelspännandet här i kommentarerna... Vem behöver ett sexpack på magen i cyberrymden? Nej, ställ det i kylen där det hör hemma!

lisa sa...

ha ha ha!
Jag håller med "Andreas!", tigerbalsam eller smärtstillande på tub kan rekommenderas. Men tänk på att träningsvärk på ett sätt kan vara lite gött. Och välkommen till friskis kibox när du lagt ner de felriktade macho-komplexen.

Säljare sa...

Jo jag förstår mikebike jag ska skriva om mina våldstendenser på en annan sida. Du kan klippa bort inlägget :)

e sa...

Ah, känner igen känslan. Hade en ugandisk boxningstränare. Han skrek majonnäs eller raggmunk så fort han misstänkte att man funderade på att vila. Ha det så kul på nästa träning ;-)

Cliff Hanger sa...

Humorlöst inlägg? Inte då, jag sitter och ler stort. Skadeglädje är den enda sanna glädjen. :-)

Btw, det var inte dina "obefintliga bröstmuskler" som studsade upp och ner, det var dina bröst som gjorde det. ;-)

Mosstrollet sa...

Hehe! eL Mango, det var inte så snällt sagt :P
Hang in there MikeBike

mikebike sa...

nä just det el mango. det var inte snällt alls... men troligen sant;)