måndag, mars 13, 2006

Atomvinter är inte för mig

Så jävla förbannad alltså!

Jag är så jävla förbannad på farbror frost nu att jag håller på att bli tokig. Jag har fan bitit ihop denna vintern, nästan klarat den utan ett psykbryt bara för att jag har en marockoresa att värma mig med om mindre än en vecka.

Jag välkomnade förkylningen jag fick för två veckor sedan och hoppades att den skulle ta mig ordentligt till helvetet en gång för alla liksom. Rensa systemet och sedan låta mig vara. Visst, kass var jag men tydligen inte tillräckligt för att hindra en förkylningsjävel till att lurpassa på mig runt hörnet. Har ju gått runt och snuvat lite ända sedan årsskiftet och börjar lacka rätt bra på det nu.

Livet är inte alltid rosa som det heter. I helgen när det vankades partaj och allt så slår den mig som en chucknorrisfist i ansiktet (förkylningen alltså) en gång till. Jag blev pajig som fan och fick stanna hemma. Drömde feberdrömmar hela dagen och hade inte ens motståndskraft nog att säga nej till "mellokväll". Låg på soffan, sur som fan och kollade när Carola och Kjelleman plockade hem vinsten. Jag funderade på om det verkligen känns så jävla speciellt att vinna den där tävlingen nuförtiden. Jag menar, hur svårt motstånd hade de?

Pontare, det måste vara nåt fel i huvudet på honom. Det är han och killen med Storälgen som ger norrlänningar brunt rykte. Hade en snubbe i stan gått omkring som Pontare går klädd hade han plockats in för längesedan.

Rednex. Ärligt talat, jag trodde de var borta förlänge sedan. De och sina fransbrallor. Fy fan vad smaklöst när ett gäng från svedala spelar banjo som om vore det socialt accepterat någon annanstans än bland bönner som de i "Den sista färden".

Günther och hans solskensflickor. Skolboksexemplet när ett partytrix gått för långt. Jag uppriktigt önskade att någon på svt hyrt in skön kille med ett PSG-90, snipergevär, som skulle smälla huvudet på honom som en jävla persika när han gör sin putmustasch i närbild. Han är en Idiot. Han är inte ens lite kul.

..och där låg jag och hade feber, snorade och kände att mina trumhinnor spände trumskinnen och körde solo i huvudet på mig när jag kom på det. Jag köper inte vintern längre.

Varför sopsortera och vara sparsam med tomgångsskörning? Varför välja bort freon? Varför överhuvud taget bry sig om att inte slänga svårnedbrytbara produkter som plast och skit i naturen eller använda miljövänlig avfettning när man tvättar bilen. Varför hålla på och curla för världen som ändå bara kommer knulla en hårt bakifrån när vintern kommer igen.

Nä, nu är det jag som planterar kvicksilverbatterier som vårlök, använder kustiksoda som diskmedel, slänger mina uttjänta vitvaror i skogen, slösar med energi så mycket jag kan, använder frigolit som grillkol och all annan skit man kan göra för att fucka upp systemet. Jag kommer aktivt välja bort ekologiska produkter till förmån för de mest oetiska alternativ jag kan hitta. För vad blir straffet?

Växthuseffekt min röv! Jag välkommnar arktiskt issmältning och hoppas på så stora hål i ozontäcket att det blir sommar jämt. Att behöva klä sig i en sådan där nice kärnkraftsskyddsdräkt på heltid är ett billigt pris enligt mig för att slippa den svenska atomvintern år efter år. Fuck the world for fucking with you liksom.

Tänk vilket vansinne lite "underhållning" i melodifestivalformat och en förkylning för mycket kan utlösa på en måndagsmorgon. Läskigt.

21 kommentarer:

Katta sa...

Jag börjar också bli saftigt trött på den här kylan!!!

adde sa...

HA HA HA HA HA HA HA
"använda frigolit som grillkol"
HA HA HA HA
Keep it up, Mike!

wordsforyou2006 sa...

Och min tok-coola Belstaffjacka hänger fortfarande i garderoben och väntar på att det ska bli typ nollgradigt i alla fall:-(

Jag tror det kommer bli atomsommar i Sverige efter "den stora smällen". Det kan inte bli värre. Vad som än händer så har vi nått gränsen och varje extern påverkan kommer förbättra klimatat.

Vi kan därmed göra precis vad som faller oss in. Personligen ska jag köpa en apmerca-diesel från 70-talet och tanka den med gran-tjära. Se det som mitt bidrag till ett mildare klimat!

Anonym sa...

Det enda problemet är att det antagligen blir ännu kallare hos oss på grund av växthuseffekten. Golfströmmen vänder och sånt. Det enda som hjälper är nog att fly landet...

dean sa...

jag har länge hävdat att växthuseffekten är positiv. Finns inget värre än människor som hävdar att årstiderna är "sååå trevliga".
Höstdepression, vinterkräksjuka. All skit får namn efter de två fullständigt onödiga årstider som härskar tio och en halv månad om året i det här landet.
Om du lyckas med din kamanj mike så ska jag fan bygga en staty av dig med mina bara händer. En staty som till och med skulle ställa jätteälgen i Norrland i skugga. Tänker mig något i stil med att du i din hand håller ett svärd som hugger huvudet av en snögubbe. Eller möjligen en snöälg.

"Mikebike, han bringade lycka till folket!" graveras in i svärdet.

el guapo sa...

Hahaha... ja jävlar. Schlagerskiten lyckades man turligt nog missa igen. Var Günther med? För att återkoppla till den någon hetska tysklandsdebatten förra veckan, kan jag meddela att när jag förrförra sommaren spatserade längs vasagatan med en polare från Berlin, stannar han plötsligt upp och stirrar på en klubbaffisch som utlovar "Günther and the Sunshinegirls" på Valand eller nåt annat skitställe. "What the Fuck?" undrar han pekande och jag försöker förklara att det är ironi och att det skall föreställa en skojtysk. Samtidigt som jag försöker minimera allvarligheten i den här skojartisten inser jag att han typ ligger etta på hitlistan och skojtyskjäveln spelas tre gånger i varje block i alla kanaler utom p4... "Komische Schweder..." Men nu kommer vi ju inte skämma ut Sverige med obegriplig ironisk tyskdisco. Vi skickar antagligen Rednex istället...puh!

Anna sa...

Var i Marocko??

mikebike sa...

Dean... fan jag kommer aldrig mer stänga av motorn å bilen. jag vill ha den statyn... ursäkta mig men nu ska jag ut och dumpa en släpkärra med bilbatterier från älvsborgsbron!


el guapo: hahaha ja precis vilken jävla flax att vi skickar rednex.

anna: agadir hurså?

lisa sa...

hallå det där är gammalt...
http://buskisblog.blogspot.com/2005/12/mer-effekt-tack.html
och
http://buskisblog.blogspot.com/2006/02/nr-jag-nd-r-i-farten.html
så det så. Det är bara att skriva på listan:
http://www.namninsamling.com/site/get.asp?varmare

Anna sa...

Tänkte väl att det var Agadir... var där i oktober. Trist stad, fantastisk strand. Ha det så gött!

Anonym sa...

när vattennivån stiger så håller vi oss alla för skratt men det kommer ändå att hända så fuck it liksom.

jag är också inne på att skita i allt vad sortering heter för att vi i vårt pyttelilla land kan inte påverka ett skit när restan av världen bajsar och kissar på moder natur konstant.Och då menar jag inte gödsel utan kemisk avföring.

Man kan bli lite deppad ibland över detta men även jordens naturliga cykel är : varmare för att sedan bli istid men en herrans massa år emellan , detta sker oav kvicksilver och annat trams. Vi bara speedar på förloppet med människans dårskap.

Nino sa...

Mike; det är i de stunder man kommer på de bästa ideerna, och växthuseffekten har jag många gånger frågat mig varfan den har tagit vägen. I´m with you! (så länge de riktigt läskiga konsekvenserna sker efter min och min unges död så är det ok för mig)

Anonym sa...

Om man tror Michael Crichton i den delvis faktabaserade State of Fear är växthuseffekten bara bluff och båg för att miljölobbyn ska kunna kamma in feta donationer. Min morsa hatar mig när jag pratar om detta för hon tror benhårt på att växthuseffekten, men jag rekommenderar boken för den som vill veta.. Så, det är skitsamma vad man gör med miljön ur den synpunkten. Däremot blir nog inte blommorna i rabatten så glada av batteriet.

Cliff Hanger sa...

Psst... Det där har jag ju redan skrivit om...för tre veckor sedan!

http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com/2006/02/mindre-vinter-mera-bikini.html

Men du skriver ju om detta på ett väldigt roligt sätt, så det är helt okej att du plankar mig. ;-)

da bomb sa...

Mike, det är precis som du säger med melodifestivalen. Det har ju blivit att man kollar för att störa sig. Det är ju fan SM i bonnaflärp rakt av. Sen en grej som missat ditt öga men som stör mig utöver det vanliga är han den där jävla supertönten G:son eller vad han heter. Vem fan har fudgepackat för att sitta där och flina i tävling efter tävling. Han hoppar ju fan runt inom green roomet mellan artisterna oxå?!?! Inaveln är ju total inom schlagern. Pinsamt är ett understatement. Nice idé med snipern, men rikta den mot Christer Björkman istället.

Till el guapo.
Det finns väl ingen som skämmer ut sig så mycket som tysken själv. Har du ens varit Tyskland? Fan Günther är ju en komplimang åt tyskarna. Sen om han är bra eller inte är ju en annan femma..

Anonym sa...

Nu får ni sluta gnälla!

För att slippa förkylning:
1. skaffa inte barn
2. klä på er så ni inte fryser
3. slicka inte på andra

För att slippa melodifestivalen:
1. stäng av TV:n

Jag gillar dessutom bönder och tyskar så nu väntar jag mig lite gensvar...

klättermusen

Gruyére sa...

Råkade ut för den värsta av fågelsjukor för några veckor sedan. Den tog tag i alla passager som kan svullna upp och orsaka obehag, kroppsvätskor vällde fram ur alla möjliga hål osv..Efter två veckor tycktes jag repat mig från det värsta och bestämde mig för att gå på det där bröllopet iaf.

Två dagar senare slår det till..världen rämnar och jag glider in i ett sex dagar långt feberrus(38,5-39,7 konstant även trots de starkaste[amerikanska] preparaten). I förra veckan gick febern ner och då satte de satans virusarna in nästa attack. Nu gav de sig på allt mellan lungor och huvudsvålen för att avsluta med att angripa innerörat..Så nu vankar jag fram i lägenheten med en kraftig yrsel, litervis av exkrementer som forsar ur näsan och inget land i sikte

Gillar inte vintern nå vidare jag heller.. och nästa ska jag fan ta mej spendera i en plastbubbla á la Bubbleboy i Seinfeldt

el guapo sa...

Bombman: Ja, jo, jag har varit i Tyskland... till skillnad från Sverige är folk väldigt olika varandra där, beroende på var man bor. Man har fler än 5 TV-kanaler och sisådär 30-40 miljoner av dem ser sig själva lika lite som svenska skojtysk-Günther som folket i Kalifornien ser sig som George Bush. Har många gånger försökt förklara vad "Mittelmilch" är och varför svenskarna röstar Ja till EU men Nej till Euro för att lagom är bäst... men, ja, till och med Sveriges überbriljans kan vara svår att tuta i en go tjock tysk. Ibland begriper jag inte ens själv hur överjävligt mäktiga vi i Sverige är jämfört med alla andra. För det är vi väl?

Anonym sa...

Inget ont om tyskar, men man kan inte ta dem på allvar. En gång för inte så länge sedan var jag på ett jobb i tyskland. Efter en halvdags kodande med en snubbe i ormskinnsbrallor hängande över axeln kommer det in en annan tjomme på över två meter med hockeyfrisyr ala den välkända modellen 1/3 som även var lite pentad, fyrkantiga glasögon ställda på högkant, kort skinnkavaj och vandringskängor!!? Jag och min kollega trodde först att det var nån slags Samhallsnubbe, men så visade det sig att snubben med skinnbrallorna var kollega med mongot som kom in. Detta kan bara hända i Tyskland.

Appropå Melodifestivalen så kan man inte bara ignorera. Det är SVT's största produktion som går på miljontals skattepengar som leks bort på C. Björkmans polare.

Anonym sa...

jag vill inte förstöra stämningen för växthussugna svenskar ( och norrmän) men polarissmältning kan leda till att golfströmmen ( som håller skandinavien med hyfsat klimat) avleds söderut, vilket i sin tur leder till att vi får smaka på sibirienklimat i några hundra år...

/truebiker

Anonym sa...

Att man får vinterkräksjuka för att det är vinter. Det var kul. :)