måndag, februari 27, 2006

SSU formtoppar (igen) inför valet

Vissa partier verkar tolka det gamla ordspråket "I krig och kärlek..." lite för bokstavligt.

Jag hade egentligen tänkt låta bli att slänga mig in i åsiktsmaskineriet när det kom till sossarnas smutskastningskampanjer, så många andra skriver redan om det och jag bryr mig egentligen inte så mycket. Men i och med att den högt uppsatta SSU-ombudsmannen Tobias Gerdås visat på en sådan anmärkningsvärd obegåvning så känner jag att det finns plats för en till.

Det är nog bråda dagar på de olika partihögkvarteren nu i valtider och allt. Särskilt på sossarnas HQ kan man tänka. Mats Lindström hinner knappt ställa sig i skamvrån och skriva förlåt-mig-Reinfeldt-meddelandet på den officiella hemsidan innan massmedia blossar upp en ny och ännu mer pinsam historia.

Det visar sig att regionombudsmannen "Tobbe" gått och startat en liten blogg där han roar sig friskt med att skriva ganska kränkande och provocerande inlägg om Moderaterna, både som parti men även ner på personnivå. Han jämför Reinfeldt med ett odjur och illusterar med en bild av en snubbe med bockhorn och hela kittet. Tidigare har han även lagt en bild på Reinfeldt och gjort en form av valaffisch och smakfullt valt texten "Rösta på din pedofil".

Killen har alltså ett ganska viktigt uppdrag för SSU:s räkning men ser inga som helst hinder i att hänga ut moderaternas ledare som peddosvin. Ironiskt nog har den gode Tobbe Gerdås dessutom valt att namnge sin blogg "Rättvis och balanserad". Jag kan inte låta bli att gapskratta. Det är häpnadsväckande hur sinnessvag man kan vara och ändå komma rätt långt i politiken.

Tobbe blir ställd mot väggen och säger att han inte vill koppla samman innehållet på sin blogg med sin arbetsgivare, ändå så skriver han saker i stil med här är "vår" tio i topplista över moderatskandaler. Låter som att han luftar lunchrumssnacket om någon frågar mig. Han påstår också att SSU nog inte tycker att hans blogg är särskilt kontroversiell. Det får en att undra över vad som krävs för att kicka ut ett sånt svin ur politiken. Dock skulle jag tro att Tobbe faktiskt gör en alldeles riktig bedömning, för med SSU:s senaste år i beaktning så verkar inget ta riktigt skruv, trots att skandalerna har duggat tätare än Chuck Norris skägg.

De falska medlemslistorna, ordföranden Anna Sjödins fylleslagsmål och deras dagishot om att hämta bodström och nu en skön hatblogg. Nä, det verkar vara ok att svina loss så mycket det går. Det skulle inte förvåna mig det minsta ifall det visade sig att Karl Serung är deras managementkonsult som lär dem hur de ska skita och pissa i munnen på sin omgivning.

Det är inte så att jag är allergisk mot hårda ord och tänjande av gränser i allmänhet. Jag tycker man kan vara slå ner med full kraft om man kan stå för det - men det finns alltid gränser.

När ett parti och deras ungdomsfalang utåt sett pratar om välfärd och värnar om det svenska folkhemmet för att så fort de stämplat ut för dagen gå under parollen "livet är en runkfest" och se sina opponenter som intet bättre värda än tyska gloryholes, då börjar jag fundera på om de verkligen kommer att få styra en gång till. Eller kommer deras skit att spruta tillbaka på dem med full kraft? Troligen inte. De värsta svinen landar alltid på fötterna.

Jag är som jag tidigare sagt ganska politiskt neutral. Varken fågel, fisk eller mitt emellan känner jag förtjänar min röst. Jag tror inte att de andra partierna har mycket mindre smuts under naglarna men det är rent äckligt att se hur det ljugs och mörkas i maktens korridorer. SSU får Sverigedemokraterna att kännas rätt hygglo i jämförelse. Då är gränsen nådd kan man tycka.

SSU verkar vara svårt infekterat och inte ens mina värsta mardrömmar kan uppbåda den otäcka känslan som det faktum att killar som Tobbe the man och tjejer som den barfajtande ordföranden, fostrats i den socialdemokratiska drivbänken och kanske en dag kommer att leda Sverige.

Jaja, det får bli som det blir. Jag överlever nog vilket som. Nu ska jag nana och hoppas på söta drömmar...

I dem blir du korsfäst Tobbe och dragen i smutsen. Det förtjänar du verkligen.

16 kommentarer:

dean sa...

Inte för att försvara idiot SSU:aren, men jag tror ändå han förtjänar lite mer credd än du vill ge honom mike. Hans slogan "rättvis och balanserad" är ju snodd från FOX news "fair and balanced". Som alla vet drar sig inte FOX för att ljuga och förvränga i syfte att gagna den fanatiskt kristna extremhögern i USA. Med tanke på att Tobbe snott just deras slogan kanske han eventuellt har någon slags självdistans.

el guapo sa...

Ett regeringsskifte har åter blivit nödvändigt för att sossarna skall tvingas nypa sig i armarna, kamma sig och inse att de inte är valda for life. Yin o Yang-principen är jävligt viktig för vår demokrati och förhoppningsvis kommer SSU och deras äldre och tjockare chefer i partiet nu rensa upp i de egna leden. Välkomna tillbaka när ni kan uppföra er som folk.

Dean Thomas sa...

Vare sig du vill det eller inte verkar du ha blivit de blåas förkämpe mike. Återstår att se om du får samma inverkan på det svenska valet som Conan O´brian hade på det finska.
Är även förundrad över ditt mod när du kritiserar SSU. Du vet ju vad de är kapabla till. Hotet av att åka på några rallarsvingar från ordföranden Anna "thug-life" Sjödin skulle iaf avskräcka mig. Dessutom kan säkert Tobbe Gerdås i samarbete med Carl Serung manipulera nån tysk hardcore S&M film så det ser ut som om du spankar en rödkindad skolpojke iförd läderhosen.
Beware!!
Boktips: om du nu gillar Charles Bukowski så hoppas jag du tagit dig en titt på den underbare svenska motsvarigheten Sture Dahlström.

Nina sa...

Satan vad myckat politik det har blivit på den här bloggen. Har MikeBike gått med i Moderaterna eller? För som sagt du har verkligen blivit dom blåas förkämpe. Visst det är helt okey eftersom det är ganska tydligt var du har dina sympatier och du får ju skriva vad du vill på din egen blogg. Själv är jag ganska ointresserad av politik och tycker att det är lite trist att det här blivit en propagera för regeringsskifte blogg. För att nyansera lite så ägnar sig alla ungdomsförbund åt grov smutskastning. Okey eller inte kan diskuteras men muf är inte bättre än ssu även om ni som kampanjar för moderaterna verkar vilja tro det

mikebike sa...

njae de blåas förkämpe är att ta i. jag har börjat hysa ett allmänt stort politikerförakt den sista tiden. att sossarna och ssu hamnt i kläm på min blogg är för att de fuckat up mest... iallafall mest synligt. som jag sa så är jag rätt oengagerad politiskt och mitt hjärta bultar inte för nåt parti.

nina, mina texter är inte särskilt politiska även om de handlar om politiker eller politiska fenomen då och då. det borde du kunna hålla med om. jag hade ju ett litet politiskt tema härom sistens som jag avcslutade. men jag kunde liksom inte låta bli nu när ssu-tobbe gjorde en sådan idiotblunder.

dean... ja fan jag har inte ens övervägt riskerna jag tar när jag muckar med brottar-anna. shit asså!

säljare sa...

makt korruperar, det vet alla.. det är ett av de största skälen till att demokratiska system fungerar bäst i längden. Det är dock problematiskt när man inte känner att det finns bra alternativ.

Anonym sa...

Alla skandaler som sossarna ställer till med :(
Vill dom att moderatasen ska ta över? Är det en konspiration?


Det socialistiska blocket "may not be perfect but it beats the hell out of what comes next.."

/truebiker

Anonym sa...

Får nog hålla med om att det känns som MikeBike har blivit dom blåas förkämpe. Dom flesta företagare med några anställda brukar vara blå så det är ingen överraskning att MikeBike skulle vara det. Själv är jag mer blå än röd. Fast jag tycker det finns bättre politiska bloggar än MikeBikes. Om du inte tar illa upp så skulle jag råda dig att sluta propagera för borgarna för andra gör det så mycket bättre. Läs några sköna högerbloggar och kommentera där istället. Det är menat som ett råd inte att vara tyken

Anonym sa...

Att kalla någon pedofil (som inte är det) är absolut att gå över gränsen. Men att påstå att någon liknar odjuret med horn är det värre än att slänga ut en bild på en voodoodocka bredvid Stefan Holm? Vi vet att Mike inte gillar Holm och det är väl ingen vild gissning att han gillar Reinfeldt. Men hade det varit okey att likna någon Mike inte gillar med en snubbe med horn?

mikebike sa...

anonym: jag menar inte att vara dryg jag heller nu men ärligt talat. LÄS innan du kommenterar. fel på alla punkter nämligen. Jag gillar inte reinfeldt alls. jag tycker han ser ut som en jättebäbis och han verkar ha ett alldeles för rent förflutet. inga missar what so ever. killen har för fan aldrig gått mot röd gubbe - det är psykovarning. personligen diggar jag GP bättre men vill inte tillskriva mig hans politik. Läs om en gång till, snälla, för då kanske du ser att mina texter inte är särskilt politiska. ingen propaganda för något parti.. snarare har det blivit lite indirekt propaganda MOT S.

Jag tycker inte att det var så farligt med bockhornen däremot peddogrejen. Jämför inte mina inlägg om holm med ssu-klåparens bloggar om M och reinfeldt tack. jag skriver vad jag tycker om dem jag inte gillar. han förtalar sog säger "sanningar".

sedan har vi den stora skillnaden. Jag jobbar inte med ett förtroendeuppdrag inom ett politiskt parti. därför anser jag det knappas jämförbart när jag skriver något om någon eller något och när en politiker gör det. Jag ger inte sken av att vara en perfekt människa utan erkänner villigt alla mina brister. Dock är jag inte tappad bakom en vagn. Hade jag haft samma roll som ssu-mongot så hade jag nog vaktat min tunga lite.

krossi sa...

test

Anonym sa...

Socaildemokraterna har länge använt sig av amerikansk valstrategi. mestadels republikansk. Ända sedan Petter Andereasson et consortes åkte över för att valspana för socialdemkraternas räkning har detta varit ett vanligt sätt att garantera makten för det sittande partiet. Vi kommer att få se en kaskad av valknep, med typisk amerikansk t märke, öltält i Rinkeby, för de som dricker öl vill säga, de andra får andra läckerheter. En öl en röst. Ett gammalt knep som den numera genomruttna socialdemkratin kommer att ta till. Vi kommer att få se mycket . Och valresultatet kommer att bli som vanligt.

Fredrik sa...

Du skriver bra!

ha det

Anonym sa...

faan mike. du vet att jag gillar dig och håller ett koll på din blogg, men nu blir jag lite besviken på dig. mediadrevet har redan gått och alla har redan gjort ner den stackarn. alltifrån krönikörer, ledarskribenter till "neutrala" journalister på våra inte så neutrala tidningar har ondgjort sig kring övertrampet. det är ungefär lika kontroversiellt som att sparka på gudrun schyman vilket skedde inför öppen ridå förra halvåret före förra valet. samband? undrar varför det aldrig skrivs nåt om oppositionspolitikernas övertramp? dom är säkert 100% reko hela bunten...

alltså, dina politiska åsikter får förstås stå för dig själv, men i det här fallet kändes det som om du var jäkligt sent ute (ska komma från mig som är ännu mer sent ute) och då förlorar ditt inlägg lite mening, annat än som ytterligare bränsle på det mediala och politiska häxbålet. dessutom verkar du ha lockat till dig en massa missnöjespolitiker. jag har inte mycket till övers för sossarna, men var med 91 och det var faan ingen vacker syn att se dåvarande regeringen uppbackad av dåtidens oppurtunister och högermedia slicka extremhögern i röven. aldrig mer drag under galoscherna!

/c

Julien sa...

Jag tycker du är lite okänslig mot Chuck Norris i ditt inlägg, han skulle nog inte vilja figurera i SSU-liknelser. :(

Anonym sa...

http://www.myspace.com/starkmusikse

Klicka på låten "Reinfeldt" i musikmenyn.

MYCKET passande text! ;)