söndag, februari 19, 2006

Peppe Eng och illaluktande flytningar

Sitter och softar i soffan och är sådär skönt söndagstrött. Herrarna tog just brons i staffetten och Let's dance reprisen går på för fullt i fyran. Juryn hatar peppe men folker ropar: "Rädda Peppe, död eller levande - börjar bli lite tjatigt att läsa om deras fejd på löpsedlarna nu. Peppe själv tycker att han rört om i den svenska dansgrytan. På gott och ont men mest gott eftersom många kommer att tänka att fan gubben kan och våga sig ut på dansgolvet. Jag skulle säga tvärtom. Alla ser hur förbannat illa det ser ut och vill för inga blåbär i skogen riskera att jämföras med honom.

Förmiddagen känns rätt så bra och jag har just smällt i mig en stadig brecky.

Plötsligt är det reklam. En kvinnlig läkare med allvarsamt ansiktsuttryck frågar rätt ut om jag också är en av de kvinnor som lider av illaluktande flytningar och irritation i underlivet. Jag håller på att sätta min latte i halsen... Isåfall kan jag använda det receptfria läkemedlet Lactal, fortsätter hon och ritar upp ett diagram. Vaffan nu då?!?

Det varnas alltid i ganska god tid när det vankas skakande programinnehåll och våldsamma inslag... Hur kan detkomma sig att någon missat att varna för kräkselframkallande reklam. När blev "illaluktande flytningar" något att tala om kring middagsbordet?

Hursomhelst så framkallar ordet flytningar fanimej de värsta sinnesbilder. Jag vill inte veta att det ens förekommer även om det gör det - än mindre att det verkar vara vanligt. Vad är det för tid vi lever i egentligen, där allt är tillåtet.

Nu behöver jag hursomhelst inte fundera över vad vi ska göra till middag idag. Jag kommer ändå inte kunna äta på ett par dagar framöver.

Tack TV4. Tack så jävla mycket!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Du får väl fantisera lite kring doftlösa flytningar? Precis som när materia och antimateria möter varandra, så kanske det slår ut vartannat?

Anonym sa...

Det finns nån annan reklam på 4:an om svamp iunderlivet,där en mycket lugn och trygg röst berättar om dels en kräm,och dels nån slags grej man..för..upp. tänk,jag lär mig mer om läskiga kvinnliga åkommor av reklam än vad jag gjorde under hela min skolgång och då var jag ändå rätt aktiv på både den social och mer..praktiska biten. ^^

Kajsa sa...

Det bästa (värsta?) hade ju helt klart varit om det var självaste Peppe Eng som stod där och pratade om de illaluktande flytningarna. Då hade i alla fall JAG funnit den reklamen rolig.

Anonym sa...

Bortsett från att det är lite udda reklam så måste jag säga: Det finns INGA seriösa belägg för att laktal fungerar. Det är ren hum-bugg. Företaget som ligger bakom detta hum-bugg är företaget som tillverkar/tillverkat Lactacyd (men som sålde rättigheterna, och nu satsar hårt på att lansera Laktal istället). Även Lactacyd har NOLL effekt... "bevarar underlivets pH"..värre ovetenskapligt humbugg får man leta efter! Att de använder läkare i reklamen är verkligen lågt.

mikebike sa...

"naturlig övergång till vidare kunskap"... hahaha, menar du verkligen det?

mackan: ja the lars daneilsson way of life vill jag veta mer om nu när jag är on misson to observe.

balladali:hehe, ja peppe hade gjort lactal till sveriges mest sålda produkt. som det flarniga saltet blev efter att mat-tina kreddat det i tv.

katta: ja visst är det en ganska "udda" reklam.

Cliff Hanger sa...

Apropå Peppe-hypen:

http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com/2006/02/tittarkupp-rddade-peppe.html

Kajsa sa...

Ännu mer asngående Peppe-hypen:

http://balladali.blogspot.com/2006/02/lets-dance.html

Anonym sa...

Ahahahaha! Jag upplevde precis samma sak. Stoppade in en näve full med Kinapuffar och då kom hon upp. Sjukt osmakligt.

mikebike sa...

hehe... hertzmann... nä alltså kinapuffar och illaluktande flytningar är ingen bra kombo. man borde kunna sätta ett filter så sån reklam rensas bort.

ania sa...

äh, klökmagade människor! i guess att ni aldrig jobbat med gamlingar? jag är härdad mot ALLT (eller ok, där ljög jag, har fortfarande lite svårt för grönsnoriga barn). detta är också förklaringen till varför sjuksköterskor och undersköterskor kan diskutera bensår när de äter sin frukost. ELLER gå direkt från ett rejält bajsslagfält (via handfatet och desinfektionsmedlet of course) till en portion köttfärssås och spaghetti...

jag har massor av trevliga små berättelser om du vill lära dig att härdas mot äckligheter, det är bara att säga till... cheers!

californiadreamy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
californiadreamy sa...

jag tycker nog mest synd om de där kvinnorna som faktiskt spelar rollen; doktor eller hej jag har svamp. de lär ju bli mobbade av sina vänner! ..jag hade inte vågat gå ut på stan, rädd för att bli igenkänd. ..tänk å va svamp-i-underlivet tjejen (och inte änns ha de!)


ve och fasa..

Anna Munkhammar sa...

I agree.

Har faktiskt också tänkt "stackars skådespelare". Fasst hon kanske såg det som sitt stora genombrott