lördag, februari 18, 2006

Lars Danielsson - en kille med klass

Ska det va så ska det va. Så resonerar vår käre statssekreterare och riksgourmand Lars Danielsson och frossar loss nåt alldeles hejdlöst på skattebetalarnas bekostnad. Kvällspressen hetsar på. De vill allra helst blodet flyta från den fyrkantiga och totalt karismabefriade oduglingen. Och vem vill inte det egentligen...

Först går jag själv rätt i fällan. Jag känner hur en otyglad vrede rinner till, precis enligt Aftonbladets masterplan. Jag kag kan riktigt se hur Danielsson precis lika sinnessvagt som alltid försöker slingra sig. Låtsas oförstående till kritik. Sånt är prio ett och står på agendan redan första dagen när man ska jobba för regeringen.

Vaddå, alla måste ju äta.
Men kanske inte ostron och champagne till brecky, ditt gudlösa politikersvin!

Jag har aldrig brytt mig ett skit vad dirrar och annat löst pack gör med företagskortet så länge det varit privata bolag. För min del får de gärna säga upp tusen pers för att sponsra sina privata knark och porrfester. Men när det kommer till politiker har jag alltid känt en stark irritation över att de slösar med skattepengar. Skitsamma om det är en lyxjakt i St. Tropez eller ett packe hubbabubba från 7-eleven. Det är principen.

Hur ska allmänheten kunna förväntas följa alla lagar och regler, betala skatt och göra rätt för sig om varenda makthavare beter sig som Marquis de Sade efter kontorstid. Det håller inte i längden. Det är lågstadiematematik.

Om en företagare t.ex. avsiktiligt undanhåller skattemedel så läggs inga fingrar emellan. Men när en makthavare fubbar med notor och annan shit då ska det smusslas och mörkas. Det talas om mänsklighet och att alla kan göra fel. Det är så man blir spynödig bara av att tänka på det. Ett företag får enligt skattereglerna bara dra av 90kr per skalle och tillfälle i representation. Sätt det i relation till Danielssons gåslevernota på nästan tio papp i rena skattepengar.

Jag tror inte att det svenska folket i allmänhet är dummare än att vi fattar att det blir en del middagar i tjänsten. Reseräkningar, boende och taxiresor för all del. Vi fattar också att Lars Danielsson inte kan bo på vandrarhem när han är ute på sin skit. Ingen förväntar sig att statsmän ska leva enligt sin mall över existensminimum. Men det finns en gräns. Vidare blir det extra laddat när han därtill försöker fiffla med lyxnotorna. Det är sådant som sakta banar väg för total anarki.

Om de gör som de vill så gör vi det med. En ganska sund logik kan jag tycka och inser att nihilismen faktiskt är en allt mer tilltalande livsfilosofi än man kan tro. Varför anstränga sig när inte ens de som har betalt för att upprätthålla samhället verkar tro på saken. Särskilt inte som alla ändå bara försöker duka upp ett smörgåsbord med så mycket personliga fördelar som möjligt. Jag ser faktiskt inte riktigt poängen med att vara en lydig Svensson längre.

Det är här någonstans som Aftonbladets uppviglingsförsök börjar misslyckas trots allt. Jag känner tröttheten krypa på mig. Det är den, snäppet värre än vreden. Orkar inte kämpa mot likgiltigheten.

Jag känner att jag faktiskt inte bryr mig ett skit ifall Danielsson köper fnask och sprutar Cristal över dem för mina pengar. Rock on för fan. Killen ser så svinstram ut och lär nog inte ha ett så förbannat lajbans liv annars. Han beskrivs tillråga på allt som Göran Perssons högra hand och jag kan i mina bisarraste fantasier inte tänka mig en mer förnedrande arbetsuppgift. Det är så osexigt ett jobb bara kan bli. Inte konstigt att farbror Danielsson alltid ser ut att just ha blivit släpad femtio mil bakom en ångvält.

Låt honom dra kortet och bränna skattepengar som om vore det hans sista dag på jorden. Det är ganska befriande att inte känna sig så bunden till alla inarbetade regler och moralism längre.

Kan Larsa-D svina så kan jag det med och kanske är det hög tid att fucka upp systemet nu.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Perssons högra hand - ja verkligen en förnedrande uppgift - killen ser ju hemskt lidande ut - på gränsen att vilja ta livet av sej ..

jullangullan sa...

Just därför vore det faktiskt snällt att låta honom shoppa loss lite på skattepengar. Han behöver det nog stackaren..

Mamselamsen sa...

Lita på det sista!!!

bird gerhl sa...

Visst är'e väl revolution på gång... för att citera Bob Hund.

da bomb sa...

Kan inte hålla med dig i det sista. Han kan lura dig och mig, men vi kan inte lura honom .Vad skall vi göra, jobba svart? Ja det har man igen när man blir pensionär... Den här jävla ärkenörden och de andra sossesvinen är kompisar sedan tidiga SSU år och de håller varandra bakom ryggen. Du skall veta att det är svårt att plocka ner dem. Annat är det med såna som Marjasin och Sölve Konradsson. De är helt enkelt förbrukningsvara. Gång efter annan kommer topparna undan och det är äckligt.

Jag tror det här grundar sig i uppväxt under knappa förhållanden som var verkligheten för många av dagens sosseäckel. Det blir som för rappare i MTV's Cribs. De skall ha allt dyrt och guld och bling nu när de kommit upp sig. Fast de gör det på sitt sätt.

Botemedlet blir således att rösta blått!

Anonym sa...

tack!! för att du finns.
Jag har plöjt igenom dina åsikter om livet och samhället, med dess för och nackdelar, i mer eller mindre ett sträck. Många gapskratt har det blivit. Det har resulterat i att jag tipsat de flesta i min omgivning att haka på läsandet.
Faan, Mike- You make my day ;-)

Anonym sa...

Ooyeahh, var skriver jag på??????????

Epa sa...

Även Rom föll....

bird gerhl sa...

Rösta blått?!

Men vad i helvete... sluta säga så otäcka saker.

Björn sa...

Råkade spy i munnen när jag läste om Perssons högra hand....vilka otäcka bilder som kom.
Han är ett svin, Persson är ett svin.
Revolution....ja, kanske.

Katta sa...

Intressant läsning om vad media ev sitter på för story som bara väntar på att släppas. Konspiration eller ek.. interesting iaf!

http://www.flashback.info/showthread.php?t=299276

Anonym sa...

kan faktiskt komma på massor av svin som är värre än den där lille nörden ... sååå farligt var det väl inte -

Anonym sa...

Aaaah, är det alltså för att politikerna inte följer lagar som du själv låter bli att göra rätt för dig? Apropå spårvagnsplankande som du så rakryggat försvarar... Inget moraliskat anklagande (t-baneplankar själv om jag har chansen) bara ett försök till klargörande.

mikebike sa...

jo lite så är det kanske. har inte riktigt formulerat varför jag börjat skita i vissa grejer, men visst söndras ens egen moral när man läser om alla politiker och toppar som kommer undan med vafan de än tar sig för för skit.

Cliff Hanger sa...

Ha ha... att vara Göran Perssons högra hand måste verkligen vara förnedrande. Fröken Höger åt Göran... brrr.