onsdag, februari 22, 2006

Kräng och bränn med Mr. Business

Fan vad gött. Nu i helgen har jag varit värsta langaren för alla blocketpundare och sålt ett vidvinkelobjektiv samt en bärbar dator. Åh vad smutt det är när man träffar RÄTT köpare. För gissa om det finns många värdelösa köpare och notoriska prutare.

De värdelösa köparna är de som inte fattat att blocket är en annonsmarknad där man antinen köper eller säljer. Ingen bytesmarknad. Det är likadant varje gång. När jag skulle sälja min gamla rövarcittra (Citroën BX14 -89) så blev jag fullkomligen nerringd av en massa avskum som ville byta mot alltifrån tv-apparater och mobiltelefoner till en estlandskryssning för två. En kille ringde dessutom och sa att han hade ett jäkligt sjysst globalknivset värt c:a femton tuss om jag var sugen på att laga käk.

Lägg av för fan, sa jag i tron att det bara var en kompis med dålig smak som ville skämta lite. Men han var allvarlig. Han hade det bara liggande ändå och han hade redan ett eget set. Hmmm... vet inte om jag är fördomsfull när jag säger att jag fick stöldgodskänningar (vilket iofs inte seplar mig ett skit roll, men ändå). Jag ville ändå inte ha ett knivset.

Denna gången har folk velat byta bort videokameror och vanliga digitala artefarkter. En kille mailade dock och erbjöd mig tre 15" lättmetallfälgar (ja han var allvarlig, var tvungen att fråga). Ehh... ursäkta mig men vad fan ska jag med TRE lm-fälgar till? Och var i helvete finns den fjärde? Troligen hade han inte hunnit få med sig det när han stod på långtidsparkeringen och skruvade sist.

Jag vet inte men personligen tycker inte jag att "Bärbar dator säljes, 3200:-" signalerar en öppning för byteshandel av någon form. Men det kanske bara är jag. Kanske var det bara ren tur att jag inte blev nedringd av folk som erbjod mig en kontainerlast med afrikansk kitsch.

Den värsta kategorin är ändå "bonnaprutare". Sådana som mailar: Du får 1400. Skicka adress så hämtar jag. Vad sägs?

Har man fräckheten att pruta bort nästan två tusen spänn på nåt som kostar strax över tre släta så har man inte fattat ett skit. Då förtjänar man en omgång byggbonk - värsta sortens stryk. Hur kommer det sig att man bemödar sig med att skriva ett sådant mail ens. Alltså, jag skulle heller knäcka min dator i två delar mot idiotens huvud och kamma noll, än att sälja den för så lite pengar. Så desperat är jag inte. Jag går inte på heroin. Bara nästan...

Anledningen till att jag kränger av hus och hem är för att jag har gått och kärat ner mig i en powerbook 12". Jag tror jag kommer skriva bättre på en sådan fin liten pryl. Jag kunde nästan känna lukten av mac idag men så när jag ringde macforum och kollade om de hade inne så var det slut. Stösta mac-hälaren i stan har inte en endaste vara inne. De har ett huvudkontor samt två showrooms i stan men inget lager. Fy fan vad värdelöst. Jag blev nästan sugen på en PC i alla fall. Det ska vara så jävla fancy med mac. Allt är så bra. Så bra att de alltid är slut. Vilket skitsnack...

Istället ringde jag Applestore Sverige och kollade. Visst, de kunde servera inom 24H men säljsvinet ville knappt låta mig köpa den utan att uppdatera ramminnet och för allt i världen ett treårigt garanti/supportavtal för fyra kakor i lådan. Han trodde att han fick det att låta billigt men jag genomskådade givetvis den gamle "bonushoran" och frågade om det var OK att beställa utan. Det slutade med att jag bara la på.

Imorgon ringer jag YFO. Fan ta dem om de inte heller har någon i lager. Då imploderar jag nog.

13 kommentarer:

El_Pedro sa...

mac / pc ingen kommentar men däremot lite egna blocket happenings.

Skulle sälja vårt finfina 80-tals glasbord i somras för att vi ville lämna den eran helt bakom oss.
Riggade med schyssta dig.foton så att det såg riktigt smakfullt ut och postade upp en annons på blocket.
Det gick rätt fort att sälja av men inte nog med att de prutade , de ville ha bordet hemlevererat av oss också?? naj naj , sa jag och gick iaf med på att hjälpa till att lasta ned det i deras bil. Jävla folk.

Sedan innan jag hann ta bort annonsen så ringde den en filur och ville ha bordet : tyvärr har vi redan sålt det blev ju svaret.
Då frågar han om vi kunde tänka oss att kränga mattan som var med på bilden!!! wtf , det stod inget om mattan i annonsen.

Jäkla dårar.
Fast jag har insett värdet av att ha saker i bakgrunden som jag också vill bli av med nästa gång :)

Linlin sa...

Mikey boy..det finns bara en macdealer värd namnet i Sverige. Och det är Macoteket i Stockholm. Finfin webbshopp, übertrevlisch support/personal.

Exempel ur den riktiga värleden förra veckan. Jag har strulat väck min sladd mellan laddaren och iPoden. Ingen big deal tänker jag, traskar ner till Macforum på Avenyn och kollar i hyllorna. Tomt. Jag frågar. -Njaeee...alltså jo jag kan beställa en, säger säljaren. Du får den nästa vecka i såna fall. 249:- pix kostar den.

Jag surnar till och tycker att sån simpel sladd borde de väl ändå ha hemma. Jag stegar ur butiken utan beställd sladd.

Surfar in på www.macoteket.se klickar upp sladden i deras webbshop.
Här tar de bara 199:- för den. Jag beställer och som vanligt är de racersnabba att lägga prylen på posten. Dagen därpå dimper den ner på hallmattan. Super. Gäller det dyrare och större prylar kommer det med finfin paketservice att hämta upp eller direkt delivery till dörren.

Våga vägra Macfuckingforum.

mikebike sa...

linlin: där avgjordes det. fy fan vad värdelöst att inte ens kunna fixa in en sladd på 24h... riktigt rötet. för lite konkurrens i gbg kanske. macoteket javisst men det är alltid en krispigt fetare känsla att handla direkt i butik. får hoppas på YFO.

pedro: hahaha vad kul att de ville köpa mattan. annars är det rätt vanligt att de frågar om man inte har nåt annat att sälja om grejen de ringer på är såld. vaddå typ vad som helst... de måste bara ha nåt... hhahahaha idioter

Säljare sa...

he he he

El_Pedro sa...

men alltså betyder det att man kan kränga precis vad som helst :)

jag skall fan testa att nasa bort båda våra gamla mikros...

får återkomma om detta

Anonym sa...

Härligt att höra att du håller på att bli frälst! Läser alla dina inlägg på min fräscha PowerBook. Nästan värt pengarna enbart för kartongen och förpackningsmaterialet - allt andas design och kvalité. Välkommen broder! (köpte via macforum men blev pådyvlad lite extra minne, "slapp" dock Applecare...)

/dab

Katta sa...

Ha ha ha ha! Hur kul som helst. Och det där med att någon ville köpa mattan :-)

lisa sa...

till råga på allt så ser de som jobbar på MacForum på Avenyn så desperattrendiga ut. Och med sina små ipodar runt halsen. Som om dom var där för att se snygga ut och lyssna på musik. (och det är väl det de är, i och för sig)

Nemo sa...

Försäljare som kränger datorer, mp3-spelare, hemmabioanläggningar eller annat digitalt krafs på Elgigabyten, UP OFF eller Expand...ja även SI är ett kärt ondgörelseprojekt. Speciellt derases "trygghetsförsäkingar"...myass.

Fatta att de hämtar hem 500 bagis på att försäkra upp en DVD-låda för 1000:- ...och då gäller den i fem år.

Den är dessutom grundförsäkrat om du har hemförsäkring.

Skulle du lägga upp 70 000:- för en bil du köpt för 140 000:-...om den redan har en försäkring???

Varför då denna försäkringshype hos elektronikmånglarna??

Stavas - PROVISION. För varje 500-ring som du surt lägger på trygghetsförsäkring hamnar c:a 300 i säljarfickan. Själva riskpremien är på styvt 100:- spänn.

Våga vägra trygghet!!!

mikebike sa...

YFO hade den... fan vad smutt!

jullangullan sa...

För några år sedan satt det några harekrishna och spelade på en matta i nordstan. Då gick en arab fram till dem och frågade: hallo, hur micke kostar matta? Jag fick ett bryt och skattade ihjäl mig! De stackars harekrishna bara glodde.

Emelie Greiff sa...

varför köpa en powerbook när mac bestämt sig för att skrota den som varumärke? macbook är ju lätt mycket fräshare.. och bättre.

Fredrik sa...

Fan vad skönt att det inte bara är jag. Varje gång man sätter ut en annons är det "du får x för den, snabb affär" eller "vad vill du ha för den", när priset och "INGA BUD" står i annonsen. Är det bara idioter som hänger på blocket?