fredag, februari 17, 2006

Kaffetjuven - A new beginning

Att sno kaffe är kontorens dödssynd nummer ett. Kaffetjuven är den lägsta av livsformer och har ungefär samma sköna status som en tjallare på kåken.

Förra sommaren och en bit inpå finhösten hade vi problem med en kaffetjuv som härjade på kontoret. Trots ett ihärdigt spaningsarbete och olika setups så gäckade odydspåsen oss gång på gång och lyckades slinka undan vårt vakande öga. När snaran drogs åt försvann aset plötsligt under jord och har sedan dess inte gjort väsen av sig på ett halvår.

Vi misstänkte givetvis direkt kulturföreningen i samma lokal eftersom alla som jobbar med kultur verkar viktigpettriga och tror att de kan göra vaffan som helst. Den senaste veckan har vi dock förstått att det är något bra mycket sjukare i görningen. Kaffe försvinner utan att kultursvinen ens vistats i lokalen.

Varje morgon kommer jag in bland de första. Jag börjar med att ladda porschebryggaren med full kaffesats (8 koppar) och kollar mailen. När jag är klar häller jag upp en kopp och smuttar på den framför någon nättidning. När det är dags för refill så slår det fan aldrig fel. Kaffet är nästan slut och det räcker sällan till mer än en halv kopp till. Mina compadres blir alltså utan och processen måste göras om en gång till. Jag har försökt hålla koll på bryggaren men det är som att det går en osynlig pipeline från bryggaren och direkt ner i halsen på nån annan jävla kaffepundare. Tjuven måste smyga som en ninja för jag hör aldrig ett ljud - sedan är det slut.

Det är då ett jävla beteende. Kaffetjuven verkar ha återuppstått och antagit en helt abnorm fräckhetsnivå. Förra gången rörde det sig om organiserad pulverstöld. Den här gången snackar vi respektlöshet av rang. Kaffetjuven har gått och blivit bekväm. Den eller dom orkar inte ens rodda med att smussla undan vårt heliga bruna pulver utan verkar vara av inställningen att det skall serveras dessutom. Det är lite too much för mig och jag tar det som ett personligt riktat hån. Snudd på diabolisk förnedring.

Jag känner riktigt hur de sitter och flabbar i sig mitt kaffe och tänker att fan vad smutt att ha en egen liten kaffeslav som fixar deras morgondryck. Hur mycket psykterror förväntas en kontorskille egentligen mäkta med innan han får ett bryt och plockar fram sitt blocketköpta pumphagel och mejjar loss.

Nu har skiten börjat igen - satan vad trött jag blir.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Sätt upp en webkamera

da bomb sa...

Dra i hop ett pose för detta är illa ;) Själva har vi en sån där kaffeautomat här och pga det har jag svårt att ha medlidande med dig. Helt allvarligt så är det så in åt helvete äckligt kaffe att du omöjligen kan göra lika dåligt själv om så bryggaren är helt paj. Och detta dricker folk?!!
Jag börjar misstänka att det som hamnar i sumpsäcken helt enkelt återanvänds mellan avdelningarna. Ett bra sätt att spara pengar på...
Tänk på det när du åtminstonne får en kopp gott kaffe bryggt i Porschebryggare.

Tur att Bar Italia och Il Centro finns så man kan få lite finkultur då och då.

Acke sa...

Häll i nåt skit i det färdigbryggda kaffet, typ ättika eller nåt annat äckligt. Då står dom där med kuken i brevinkastet!! Vem skrattar egentligen åt vem då??!

Acke sa...

Eller ta något annat än ättika, det luktar ju. Kanske laxermedel!! Hahaha sjukligt kul!

Acke sa...

Eller vaffan när du ändå håller på ta kaustiksoda. så blir du kanske av me asen ;)

wordsforyou2006 sa...

Se till att varna dina kollegor, och sedan häller du lite kiss i kaffet istället. Dagen efter sätter du upp en lapp: "Kära snyltgäster! Jag råkade kissa i kaffet igår, hoppas att det smakade i alla fall!"

mikebike sa...

haha, tack acke för din entreprenörsanda... ja lite kaustiksoda så hamnar man på aftonbladetlöpet... ungefär som han som bjöd sina coworkers på hembakt haschkaka så att hela kontoret förenades i en spyorgie.

mackan: kul tips men det tar emot att pissa i en porschebryggare. i synnerhet en man själv använder varje dag. "kul med jag råkade..." iallafall;)

Jaaan sa...

Vi råkar också vara begåvade med en automat som kastar ur sig något surt skit som kallas kaffe men likväl, jag förstår din irritation. Skulle dessa illgärningar ske i min härad skulle jag troligen explodera av vrede. En sån trånghuvad person som denne kaffetjuv borde omedelbart tas av vägen.
För att säkert ta reda på vem denna svagsinta person är, (man vill ju inte ta fel man, för de är oftast män, av daga) kan man ju med fördel hälla i lite extra stimulantia utöver det befintliga koffeinet. Följden borde bli att den skyldige innan lunch hoppar runt på kontoret och citerar texter från Hare Krishna Brass Bands sista LP.
När så kontorets egen Vidkun Quisling är identifierad så kan man med gott samvete förpassa honom till skärselden.

Säljare sa...

Tanken är säkert inte ny men någon form av förgiftning måste komma i fråga.. jag är själv något av en amatör på området så jag kan inte bidra med några råd vad gäller gift... men får du väl reda på vem det är så är det bara att publicera tele nr här så hjälpe jag till att hämnas genom att ringa och telesälja dagligen under en lång period. Eller SÅ ond är du kanske inte?

Säljare sa...

om ni undrar varför jag inte verkar ha läst alla tidigare inlägg om GIFT od så är det för att mitt inlägg började skrivas innan dessa skrevs in.... hmm sorry

Anonym sa...

Jag har råkat ut för "värre tjuv" på en arbetsplats. Han/hon snodde mjölken. Sånna i små tätror som smakar s k i t. Dom rök kartongvis....

Acke sa...

Det är la lite sant att du kan hamna i aftonbladet och det är det kanske inte värt... du kan ju iofs skylla på den där psykiska danska försäljaren. Säg bara "...när jag hade bryggt kaffet så tog jag min kopp och gick, han stog kvar där vid porschebryggaren och mixtrade me nåt". Ive got it all figured out!!

t.b.f.t.e. sa...

Du får börja göra som Bill Murray i "coffee & cigarettes", bälga i dig direkt från kannan. Det ser dessutom stenhårt ut. Annars får du smyga bakom hörnet med en stor köttkniv och en rulle gaffa...

mikebike sa...

hahahaah säljar'n: Att hämnas med att låta dig telefonsäljha dem till helvewtet är en mycket bra idé, jag kanske håller dig vid ordet när detta är över.

t.b.f.t.e: Tro mig jag har redan vässat kniven och handlat gaffa...