fredag, februari 17, 2006

I sann svensk vinnaranda...

Jag känner att det är dags att släppa fam Mannen som blev trött igen. Det är OS-tider och det är något med den svenska vinnarandan som stör mig nåt helt sanslöst.

Vad är det som är så jävla bra med att komma på sjätteplats i en OS-gren egentligen?

Maria Danielsson körde okull i varenda lopp typ och lyckades med "stordådet" att bli sexa. Det är tre platser ifrån pall plats och pallen är väl det enda som räknas. I alla länder utom Sverige tydligen.

Efteråt sa kommentatorn att det var roligt att se, att det var oväntat inte minst för henne själv och så tackade han Maria Danielsson för en fantastisk underhållning. Jag fattar inget. Det är en sådan jävla loserinställning. Om hon inte föväntas ha en chadde att hamna på pallen, vad är då poängen med att slösa med en OS-plats. Hallå hon kom sexa, ok det är inte en katastrof men bra är det defenitivt inte.

Värre ändå ärdet med den enda svenska konståkaren. Christoffer Berndtsson. Han ramlar fanimej ALLTID när det väl gäller och klarar inte ens av de hopp som krävs för att hänga i toppskiktet. Alltså är han "bound to lose" och borde antingen lägga grillorna på hyllan eller sluta jiddra och börja träna ála ruskie style. Jag är så trött på att se en massa svenska fuckups kreddas av kommentatorerna och just konståkningen är skrattretande. Berndtsson ser så bra ut på träningen för då sätter han sina juniorhopp men så fort det vankas skarpt läge så ramlar han sig igenom hela programmet. Han placeras skitlångt ner i resultatlistan och ändå verkar alla svinnöjda och tycker att han utvecklats nåt helt fantastiskt. En sopig klåpare med rötna nerver och är vad han är.

Ärligt talat. Om han ändå har NOLL chans att hamna på pallen varför då ens låta honom delta? Han skämmer ut Sverige. På elitnivå är det viktiga inte att delta utan att prestera.

Samma sak med landslaget i längdskidor. De är med och kammar medaljer i världscupen men så fort det verkligen gäller. En dag var fjärde år - då slår det fan aldrig fel - då är de ur form.

Hockeylandslaget ska vi inte ens snacka om. Vad är det med Sverige och OS-hockey egentligen. Kul att du kom Foppa - "See ya next time", kanske...

25 kommentarer:

flicka sa...

Haha så kul när du är arg! Speciellt när det är på saker jag själv aldrig ens funderat över, haha.

bird gerhl sa...

börjar inte foppa överlag kännas ganska... passé?

joacimw sa...

Äh..

Vadå Maria hade ju lika gärna kunnat vinna, det är ju folk som trillar hit och dit i cross så att just hon ramlade var ju ren slump. Att vara sjätte bäst i världen tycker i alla fall jag är beundransvärt. Självklart är medalj det bästa, men jag hade inte lipat över en sjätteplats.

DÄREMOT, skidåkarna som plockade guld i sprinten och senare i studion är så grymt sega och tråkiga, våga sträck på er! DET är dåliga vinnare för mig. Klüftan är ju specialist på att låtsas vara oberörd av en seger.

Säljare sa...

Om du verkligen blir glad över att bli 6:a i världen så blir du aldrig 6:a i världen, fan hon vill ju vinna, men vi svenskar är experter på att verka oberörda, vad gäller balladali så kan du inte ha sett en match han spelat detta år eftersom han är kung när han spelar. Problemet är ju att de som redan skrivits, inte presterar när det gäller! Vad gäller konståking så skulle ju våra svenskar inte ens få komma med på samma träningsläger som elitnationerna har... han är mer med på samma skämtsätt som den engelska backhoppar örnen var :)

mikebike sa...

Joachimw: det var rätt stor skillnad på åkningen hos hon som vann och maria men what the heck. klart tjejen hade kunnat vinna. Porblemet är egentligen inte hennes sjätteplats. det är att vi är så jävla nöjda med det.

i alla andra länder hade det hetat: synd att det inte räckte ända fram. här heter det: fan vad bra, sexa, det är mer än man kunde hoppas på - yo go girl.

bird gerhl sa...

säljare: Nej, du har rätt, jag är inte speciellt hockeyintresserad men jag har väl för det rätt till en åsikt?

Jag tycker det är rätt knasigt att man hypar honom hela tiden. Foppa hit, Foppa dit... Det är ju inte direkt som så att han har räddat mänskligheten från undergång.

Men jag ska låta er ha er sporthype ifred :)

mikebike sa...

nej balladali, lämna inte in. visst är foppa grym men som du säger - han har inte räddat världen och inte landslaget heller.

han har iofs inte satt foten på isen än heller.

Jaaan sa...

Vi lever i Sverige, landet lagom. Här är således allt precis så bra som det borde vara, varken mer eller mindre. Våra succétörstande sportjournalister (Peter Jihde m.fl) jagar scoop varenda dag för att få ihop till morgonmüslin. Således kan de för att använda ett jävligt slitet uttryck göra en höna av en fjäder. När medaljerna i vanlig ordning uteblir måste Jihde och co. ha nå´t att sticka i händerna på den förbannade OSombudsmannen Rippe. Då skiter Bakverket i om det är en fjärde, femte, sjätte eller för den delen artonde plats, här ska göras TV. Nöjd likt en nyvald president står fanskapet och hyllar di svenske, hyllar deras inställning, deras vinnarskalle.

Exakt likadant beter sig Sveriges största dagstidning och dess största konkurrent, ni vet tidningen som byter chefsredaktör en gång i kvartalet och vars nuvarande är begåvad med en palindrom som förnamn.
Den pelargonodlande jössehäringen Anrell och hans motsvarighet på den blå kvällstidningen, den fd. musikjournalisten Olsson, spår guld till höger och vänster och mellanmjölkssvenskarna nickar bifall.

Vore det inte bättre att inse att vi borde, och SKA, vara jävligt stolta över de medaljer vi faktiskt tar.

Avskaffa "det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl". NU!!

bird gerhl sa...

jag kan se kommande tidningsrubriker:

'Foppa satte ned skridskon på isen - George Bush och Usama Bin Ladin kommer nu att ingå partnerskap för att fira sin kärlek!'

;)

Jarno sa...

Hela ditt resonemang är ganska fjantigt. Varför inte bara plocka de tre bästa från den senaste säsongen och titulera dem som OS-mästare vart fjärde år om det inte är någon mening med att deltaga?

Och när det gäller hockeyn så är det bara så att svenska folket tror att de fortfarande är bäst eftersom de har ett starkt lagbygge men när de andra landslagen även får sina lag att spela som just LAG så finns det inte så mycket för Sverige att göra eftersom de är sämre.

Kul med 11-4 imorse och förmodligen blir det samma resultat när vi möts i hockeyn med det enda undantaget att vi håller nollan. :)

Jaaan sa...

Ledsen Jarno men jag kan inte låta bli att bli att skratta. Finnpajsarna har en förmåga att producera dopade atleter snabbare än asiaterna sprider fågelinfluensan. Inte ens de mest respekterade skidåkarna kunde hålla sig borta från skiten.

Hockey ska vi inte prata om.

Nä håll er till slipande av blankstål, bastubadande samt VM i brännvin.

För övrigt spelas ett världsmästerskap i fotboll i sommar, tänkte bara ni finnar ville veta..

ET sa...

Kan bara hålla med, har sågat så kallade OS-hjältar hela veckan lång och kommer fortsätta med detta hela OS ut! Vinna eller försvinna är det enda som borde gälla men neeeeeeeeeeeejdå!

CV sa...

Om det inte fanns någon som kom på sjätte plats eller lägre blev det ju ingen bragd att komma på femte eller högre.
RS
kulturbloggen.com

mikebike sa...

jarno: nä du övertolkar mig lite där tror jag. det jag menar är att jag är så förbannat trött på att vi är nöjda med halvkassa placeringar. vi kan absolut vara med och tävla även där vi inte vinner om vi inte förnedrar oss (vilket är fallet i konståkning) men att vara så JÄÄÄÄVLA glad för en sjätteplats är inte min bag.

mikebike sa...

hmmmm kulturbloggar'n... är jag otydlig på nåt vis?

hur som helst så säger du precis det jag menar på. att bragden ligger i medaljplats - INTE i sjätteplatsen. vad menar du annars? att man ska ge bragdmedalj till de som inte vinner? sjysst lekskolepedagogik.

bird gerhl sa...

Alltså. Är inte vad som är en bragd egentligen något väldigt subjektivt? Är du ung och kanske på ditt första OS så kanske det är en enorm bragd att komma sexa? Är du Foppa (ja, jag vägrar släppa Foppa...) så är kanske inte ens ett OS-guld en bragd längre. För en del är det en bragd att ens orka gå upp ur sängen om morgonen.

It's all about who you ask.

vaskrensarn sa...

Tycker det är lite för mycket gnäll på för låg nivå. Han eller hon är kass o.s.v.

Bättre kan du.

Det är rätt kul att läsa Elfride Jelineks faktiskt rätt insiktsfulla råsopar mot idrotten som sådan. Om vad vi håller på, när vi skränar åt ena eller andra hållet. En gammal kärring som lägger in de mest genanta sexanspelningar där de som minst hör hemma. Tror man först.

Jag ser fram emot att sitta och skrika på fotbollslandslaget i sommar, så det är inte det jag tjafsar om.

Jag saknar nog bara Wassberg.

wordsforyou2006 sa...

Jag har sagt det förr och gör det igen (fast på fyllan): När Sverige får medalj så är det i en så jääävla viktig gren, och kommer Sverige sist så är det värsta ooooturen. Ve och fas till er kommentatorer!!! Ni kommer hamna i helvetets 10:e cirkel, strax under optikerna!!!

Nat sa...

Jag har slutat att uppröra mig över det allmänna svenska vinnarskalle syndromet. Och jag klarar inte ens att titta på hockeyn längre. Minns -94, det var då.
Jag blir mer förbannad över att sådana som Robert Wells anses ha talang och vara en bra musiker (människan har tjatat sig känd).
Kan man våga hoppas på en sågning av melodifestivalen Mike......? Apropå talanlöshet...

mikebike sa...

inte för intet: vad heter du btw? får man fråga det. så jobbigt att titulera dig inte för intet;) jag vet inte om du ska hoppas för mycket på mellosågning. inte för att det ligger mig varmt om hjärtat utan för att det liksom inte finns någonting i mig som vill slösa bort en krispig skön lördagskväll på att se på SKIT. bara en sådan ska som att graaf ska vara med säger en del om kvallen på artisterna. det finns kanske 500 000 personer som är duktigare än henne.

Anonym sa...

men är det inte ganska otrligt hur snabbt vi vänder nederlaget till något positvt då?
Jag tycker iaf det är bättre att de helt plötsligt lyfter fram den dära 6:e platsen än deppar ihop och letar fel efter fel.
det är det som separerar oss ifrån det andra packet söderut i europa , tyskland - frankrike - italien mfl.

Men däremot om hockeygrabbarna floppar då kommer det inte att sparas på krutet och huvud kommer åter att rullas. Det beror på vilken gren eller vem som inte gör vad som förväntats.

Nat sa...

Hahaha, okej då, du och alla andra kan kalla mig Nat, för det är kortformen av mitt namn.

Angående festivalen ser jag fram emot att få sitta och vrida mig i soffan för att det är så dåligt *s*.

Men det brukar bara bli en eller annan omgång. Mer står man inte ut med.

//Nat

wohoo sa...

ok, sport verkar inte vara din starka sida. håll dig till liggduschen du.

mikebike sa...

wohoo: ja du har faktiskt helt rätt. sport är inte min starka sida.

Mjukispolacken sa...

Som inbiten sportfåne kan jag ge er svaret.

Vinnarskalle.

Det handlar bara om vinnarskalle.
Det är något som inte finns i Sverige. Titta på Zlatan till exempel, han är kaxig men han är bra också. Eller lyssna på alla amerikaner som vi tycker är dumma i huvudet. De må vara blåsta men de siktar bara på förstaplatsen och nöjer sig inte med något annat.
Vi svensar är bara mjäkiga och lever efter måttot: Lagom är bäst.

Åt helvete med det, seger är det enda som räknas!

Och när det kommer till foppa kan man snacka hur mycket skit man vill om honom men vad många svenskar inte verkar förstå är att han är en av de absolut bästa hockeyspelarna i världen.
Så kom inte å snacka om att han bara är ett namn, då kan ni inte hockey!