lördag, februari 25, 2006

Första inlägget

Är bara tvungen att markera.

Jag sitter från och med nu och bloggar på min nya lilla älskling, en 12" Mac PowerBook. Jag känner på mig att den kommer att göra mig till en lite bättre bloggare... what the hell... en lite bättre människa. Äntligen medlem i "klubben".

Jag har inte fattat hur det faktiskt påverkar vänskap att äga en mac. Jag har alltid tyckt att det verkar fånigt när mac-entusiaster sitter och dunkar varandra i ryggen och säger saker som: "Fan vad vackert" och "Klart att jag hjälper dig med det där, vill du låna en tusing? Nåt annat?" Men nu vet jag bättre.

Min kollega P är en notorisk mac-hatare och för ständigt en form av heligt krig mot D & M på vårt kontor. Datorvärldens Jihad. Igår tittade han surt mot min nya mac som orsakade s.k. skärmsvärm. Jag har aldrig känt mig närmre D & M och plötsligt fick jag känna på hur en äkta mac-gemenskap känns. P tyckte att det var äckligt att se och höra. Han påstod att det är som när någon vinner en mille. Plötsligt vill alla vara vän med en. Falsk vänskap. D hävdade att det var först nu jag förtjänar fullvärdig vänskap. Först nu kan vi bli bröder.

Senare på dagen droppade Marko Mustalainen in på kontoret för att kitta upp mig med det senaste i mjukvaruväg. Sweet. Upskattades mycket och som tack lovade jag att han ska få ett par av mina seriemördarbrillor.

Jaja, nog om detta. Men bara så att ni vet. Nu är jag på banan och det kommer dundra in blogginlägg från min nya lilla vän.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Oh the irony :)

//Aptango

JoacimW sa...

Härligt! Det är än så länge något speciellt med Mac och Mac-folk!

Säljare sa...

Jag säljer datatjänster jag HATAR mac-folk och deras förbannade fungerande maskiner!

tessan sa...

hjärligt välkommen till oss! ja, jag är förstås också mac-are :)

mikebike sa...

mmmm.... sweet. jag skulle installera en trådlös router på min pc. det tog mig fan en hel kväll och en halv morgon med en massa support. min bredbandslev strulade med en massa skit och hade fel konfig på min tjänst.... ahhhh... så koplade jag in mmin mac när allt var löst och tänkte att nu ska jag behöva meca med intällningana här också.. men icke... FUNKIS DIREKT! I LOVE MAC redan...

Säljare sa...

se ovan!!!!

cronelid sa...

Fan, är den inte lite liten??? Hur blir det med tangentbordet?

Min IBM T40 är klockren med sin 14.1 skärm...
Man kanske skulle lägga in OSX på den? :-)

brunnis a.k.a uddis sa...

Inte en sekund försent. Welcom brother Mike!

Emelie Greiff sa...

Välkommen till familjen ;)

mikebike sa...

tack emelie och alla andra. jag känner mig verkligen välkommen.

Sofia sa...

Jag har suttit med min 12" powerbook ett tag nu och det är så sant som du säger, det gör mig till en bättre människa/bloggare. Mac är snyggast, enklast, bäst. Grattis och välkommen!