tisdag, februari 28, 2006

En liten uppdatering...

Till gårdagens hisingendrama.

Hade nyss en liten chatkonversation med R om gårdagens händelese. Han befann sig i en form av adrenalinrus. Levde på kicken att han klarat sig helskinnad från sin lilla walkabout på Hisingen igår eftermiddag.

Jag skrev ju att jag förutsatte att han klätt ner sig och lämnat alla sina hi-techprylar hemma, men icke.

Som en jävla amatör var han dressad i rikemansdunjacka, sitt schweiziska ur, en två dagars ipod och ett flådigt bossfodral till bredden fyllt med "göttiga kreditkort" (hans egna ord), samt en fetingmobil. Det är nästan så att han förtjänade att bli strippad på rubbet. Såna idiotgrejer täcker ingen drulleförsäkring i världen.

Jag säger så här. Enda anledningen till att han inte kom tillbaka till Linné i bara kallingarna är troligen att han verkade vara ett lite för lätt byte. Småfifflarna måste trott att han var ett decoy-äpple till snut.

Det var ren flax att de tyngre killarna inte såg honom. De som skiter i om det är en gristurné eller inte. Såna som inte drar sig för att wejsta en snut för lite frasiga kontanter. Då vågar jag lova att min gode vän R hade vaknat naken och uppgaffad på väggen i nån fuktig källare. Skalad som en jävla banan.

Om han hade vaknat alls.

16 kommentarer:

el guapo sa...

Ha ha ha ha ha ha ha osv

jullangullan sa...

Jikes! Hisingen är creepy. Jag har aldrig fattat vitsen med att åka ditut. Jag menar, vad finns där som inte finns på fastlandet?

Jaaan sa...

Känns lite som att det vore läge att utrusta sig med såväl stickvapen som blyslunga om man vill besöka stället.
Låter dessutom som rena plaskdammen för militanta islamister med ont uppsåt. Kan tänka mig att höghusen inrymmer en och annan sovande terroristcell, redo minera operahuset nästa gång Tommy Körberg ämnar dra en lina i kulisserna. Om så är fallet kan man åtminstonde hoppas att han har ungjäveln sin med sig.

caiman sa...

hahahah "uppgaffad på väggen" måste komma ihåg det till framtida födelsedags-pranks etc.

Hisingen är verkligen livsfarligt. Har aldrig varit där senare än typ 5 på eftermiddagen. Kalla mig feg, jag kallar det självbevarelsedrift.

mikebike sa...

inegn kallar dig feg caiman. klok är ordet!

goose sa...

hisingen har blivit mer "clean" på sista åren, dock finns det kvar några "hot-spots" :)

Anonym sa...

Tänkte bara jag skulle slå hål på hela "helvetesö-myten" Read and weep, SUCKERS!

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=154946

En gata från Hisingen är representerad i statistiken och den (Hjalmar Brantingsgatan, en av Gbg:s längsta gator f.ö.) hamnar först på 19:e plats i lista nummer två.

Maria sa...

Mike!
Kan inte du göra en Hisingsodyssé ety det finns ju så mycket mer svärta än bara den kring Vågmästarplatsen. Har du inte besökt EPA-riket ute i Torslanda och Säve? Såna hillbillies tror man inte ska finnas inom 10 milsradie från en s.k. storstad. Alla där ute har keps, mjukisbyxor och en stor feting till snusprilla. Detta borde dokumenteras. Säkerligen håller de på med diverse kriminella aktiviteter, kanske t.o.m. värre än att välta kor. Do it Mike, do it!

Jaaan sa...

Här trampades det visst på anonym öm tå. Statistik bevisar som bekant allt och ingenting och i synnerhet brottsstatistik ska tas med en enorm näve salt. Det enda den möjligen ger vid handen är vilka resurser som polisen har.

Av denna enkla anledning göres bäst i att bortse från ovanstående länk.

köttmannen sa...

Jag var på Hisingen i höstas för att köpa DVD-brännare på Microstore. Det första som möter mig när jag kliver av vagnen är tre gravt alkoholskadade lirare på hörnet utanför Resturang Vågmästaren. Precis när jag går förbi drar han som sitter ner på rullatorn kniv, en stilett med snyggt svart skaft, och börjar vifta. Inte mot mig alltså, utan mer för att stila inför polarna. Men ändå. En stilett lixom? När såg man en sån senast? Dom var ju old-school redan när jag var liten, butterfly skulle det vara.

Anonym sa...

Kan ju bara upplysa att Sveriges största marknad för drogen Kat som är vanlig i somaliska kretsar ligger 40 meter från stället som säljer "Rims".

Dessa Kat dealers och dess organisation står för världens mest imponerande logistik.
Varför? Jo, det intressanta med just Kat är att från det att bladen plockas till användning får det inte ta mer är 3 dagar. Katen växer i sydöstra Afrika. Vi snackar skördning mitt ute i buschen, lastnig på nån jävla åsna alt pick-up för vidare transport. Ingen vet hur fan de lyckas få skiten till Sverige på så kort tid. Båt är helt uteslutet då det tar för lång tid. Flyg? Det är rätt stora mängder man måste tugga per dag så "lasterna" är rätt skrymmande så det är inte heller så troligt. Då återstår bil vilket verkar svårt då två svarta killar i en fullastad pick-up som har bråttom bråttom väcker STOR uppmärksamhet på väg in i Schengen... Väl på plats på Vågmästaren skall det ju säljas pronto innan den blir för gammal och förstörs.
Erkänn imponerande.

Så nu vet du vad du kan roa dig med när du är i krokarna och vill softa ner en aning.

Anonym sa...

Hisingen-västkustens pärla!
Området kring Vågmästareplatsen är ett veritabelt smörgåsbord av fyndande av så gott som allt!

Har bott på Hisingen i 30år utan att det har hänt något farligt eller otäckt.

Anonym sa...

haha! Dunderkul, killen. Jonas heter jag, har aldrig kommenterat förut. Tror jag har träffat pundarn på bussen som din kille blev skraj för. Låter som Andra Chansen, helt klart. Problemet är väl bara att alla a-lagare i götet är lite småflintis, flinar hela tiden och har en raspig röst som gärna gormar om blåvitt? Själv är jag stockholmare, så jag har lite svårt att se skillnad på er. Fråga din kompis om pundarn hade psoriasis. Och världens kallaste blick.

lisa sa...

kommer precis därifrån. Och klockan är kvart över läggdags. Kan rapportera att jag inte har vågat mig ut utanför traktorn annat för att tanka på hela dagen efter gårdagens skrämmande påminnelse om verkligheten...

Anonym sa...

Jaaan, vet inte om det spelar nån roll för dig, men jag är faktiskt polis och siffrorna är helt kallt anmälda brott, så...

caiman sa...

Är jag lite väl vågad när jag säger att man generellt ska akta sig för allt norr och öster om hamnen/älven?