lördag, februari 11, 2006

Dussininvigning och fem minuter "Pavva"

Så hade man den goda smaken att slösa bort en alldeles ny och fin fredagskväll på att blänga på OS-invigningen. Vad är det för fel i huvudet på en som gör att man glömmer från gång till gång?

Invigningen höll på i sånär som tre styva timmar. Första halvtimman är det "showtime" och då ska italjenarna slå på den stora trumman och visa världen hur man bäst bränner ett par hundra mille med stil. Wow, en stor skara våldsamt obetalda personer gjorde en klurig skulptur i form av en backhoppare. Det har man inte sett förr. Gäsp. Visst, lite kool. Imponerande för en kille som knappt klarar att gå och lyssna på musik samtidigt men likväl - Tifo hör hemma på fotbollsläktare för i helvete.

Sedan var det dags att genomlida två timmars utdragen uttråkningstortyr när de över åttio nationerna skulle vandra in med hela sitt förbannade team, tränare och en massa annat löst folk. Yippie, det är ungefär lika lättsamt och spännande som att kitta upp en långvårdsavdelning med bigbrotherkameror och sedan faktiskt glo i hundra dagar. Ändå håller man (jag) ut.

Eftersom det säkert var under tio minusgrader så fattade man att något naket och kul skulle det knappast bli tal om. Det insåg jag redan när Argentina hade passerat. Sedan dröjde det bara en timma och fyrtiofem minuter till Sälanja kom ut och viftade flagg för sverige under tio sekunders massiv kameratid. Det var det verkligen värt.

De två svenska kommentatorerna var så kraftigt tråkiga att jag bara önskade någon som också fått nog skulle ramla in i studion och börja gå loss med armar och ben.

Lyckas en eventbyrå styra upp en så hög underhållningsnivå med ynka tresiffrigt miljonbelopp i budget, då vågar iallafall inte jag spekulera i vilka stordåd de skulle kunna bjuda på om de bara kostade på sig en nolla till på slutet. Kanske hade den där F1-Ferrarin kunnat kosta på sig att burna loss så att det räckte alla till alla fem ringarna istället för bara tre.

Yoko Ono höll ett tal och det lät förvånansvärt värdelöst när hon stakande försökte traggla sina enkla meningar på engelska. Hur svårt ska det vara? Visste jag inte bättre skulle jag trott att hon aldrig träffat en person som pratar engelska. En svårt cp-skadad balt som aldrig sett odubbad film skulle ha löst uppgiften med bravur i jämförelse. Peter Gabriel körde Lennons "Imagine" vilket lät ok, men likväl kändes det som att det var något som saknades.

Några Inlineåkare med brinnande hjälmar hade lyckats irra sig bort från sitt cirkussällskap.

Men till sist när elden var tänd och jag var påvägfrån soffan kom den store "Pavvan", och trots att han är gammal, fet och kördes in med permobil så var det magiskt. Jag vet inte om det var playback eller om han faktiskt sjöng på riktigt, det spelar liksom ingen roll. Han såg ju så förbannat kool och farlig ut. Som en blandning mellan Dracula och en teatral maffioso. När han öppnade munnen skulle jag tro att väntan blev värd det för alla människor som var där. Puccinis "Nessun Dorma". Mycket mäktigare blir det inte. Jag fick gåshud över hela kroppen och ända in under... ja ni vet. Det var kul att se hur glad han var. Ungefär som Ozzy Osbourne var på Roskilde förra året.

Hade jag missatt Pavvan hade jag varit förbannad och bitter idag och även om det var de enda riktigt underhållande fem minuterna av invigningen så blev det värt det.

Undrar om Pavarotti kommer till roskilde i år.

20 kommentarer:

Ivana sa...

Självklart får du använda citatet, kul att folk tycker om det! :)

Anonym sa...

Jag hade uppskattat om vi fått se en repris på invigningen av den första olympiaden, den som ägde rum år 776 f.v.t (före vår tideräkning). Som en ytterliggare parantes meddelas härmed att jag skrotar uttrycket "före Kristus", ty ingen vet säkert när denne legend föddes, det kan diffa på 6-11 år, alltså, "före vår tideräkning" är den rätta benämningen.
Vad jag egentligen vill säga var att det är lördag idag....

Anonym sa...

jaan - ingen vet säkert om han ens föddes överhuvudtaget

Dan (gearhead) sa...

Att lägga doughnuts med f1 bil under en os invigning är respekt. Motorsport säger jag!

Anonym sa...

föddes och föddes... det intressanta är väl hur han avlades... Annars ÄLSKAR jag alla jämförelser mellan "finkultur" och "fulkultur" det är lika irriterande för vissa människor som att få ett varmt spett inkört i ögat. Själv älskar jag BS, men har inte vågat se dem nu när de testat en återförening, detta beslut verkar ju vara fel enligt alla som varit mer våghalsiga.

Anonym sa...

Tror Holm-pojken tagit över ett par skrymslen i hjärnan din, för varför skulle du annars se en höjdhoppare på invigningen för vinter-OS? =o) Kanske dags att plock fram nålarna igen...

Vi på Kantarellen sa...

Hääärligt att det finns fler som tyckte att det var trist. Jag jag lyckades somna in lagom till land 57 tågade in... tror jag.

mikebike sa...

hahahaaa "anonym" (btw så jävla jobbigt med alla anonyma - kan ni inte skriva en signatur åtminstone)

ja jag vetefan vad det är med mig. jag blandar ihop höjd-, längd-, back- och alla andra jävla hoppgrenar. vad är förresten dealen med att hoppa hela tiden?

mamse... ja jag somnade och vaknade och somnade om i omgångar hela tiden... brrrr.

Nemo sa...

Japp, så sant. OS-invigning (iaf Vinter-OS) är en sanslös "Money for nothing and the chics for free"-grej.2 1/2 timmar ingenting och 30 minuter världsklass...voffö skall det vara så?

Tog mig till SVT 2 och såg när Hellacopters rockade arslet av Helsningborg....kanske inte världklass...men svintajjt!!!

Cliff Hanger sa...

Apropå Maffioso - jag åt en Maffiosopizza i måndags. Mozzarella, stark salami, rödlök, chiliolja. Gott.

Kissen sa...

Sälanja!!!
HAHAHAHAHAHAHAHA
Det var det roligaste nästan.
Men ja, rooooligt!

*går och sover*

Anonym sa...

vadå säl? har jag missat nåt igen?
...får erkänna att jag skiter fullkomligt i sport. så jag skäms inte ens för det: det tog ett bra tag innan jag ens hajade att det stod säl-anja..
(om det är det det står?)

Anonym sa...

Haha, man hittar roliga saker när man googlar sitt namn. Trodde det var någon jag kände. Jävla Pavvaråtti!

Anonym sa...

I fееl this is among the ѕuсh a lοt іmpoгtant
informatiοn for me. And i'm glad studying your article. However wanna observation on some normal things, The site style is wonderful, the articles is in reality nice : D. Excellent task, cheers
Feel free to surf my site - Best E Cigarettes: What Makes V2 Cigs Fit In The Low-cost Electronic Cigarette Category?

Anonym sa...

Thanks , I have recently bеen looking for info about this subject for a long time and
yours іs the gгеatest I have found
оut till noω. But, what in regаrds to
the conclusіon? Аre you sure about the source?


My weblog ... http://www.sfgate.com/
my web page :: www.sfgate.com

Anonym sa...

Нi there іt's me, I am also visiting this website daily, this website is genuinely nice and the visitors are genuinely sharing pleasant thoughts.

my site: click the following page

Anonym sa...

Ahaa, its gοοd cοnversatiоn гegardіng
thіs pіece of ωrіting at this plaсe at thiѕ weblοg, І havе гeaԁ all that, sο nοw mе аlsο commenting
hеre.

My websіte ... click the next internet site

Anonym sa...

I wіll immediatеlу seize your гss feеd
as I cаn nοt fіnԁ youг e-maіl subscriptiоn linκ
oг neωѕletter serѵiсе.

Do you have anу? Please let mе understanԁ so that I maу јust subѕcribe.
Thаnks.

Feel free to visit mу wеbsite: click Through the following web site

Anonym sa...

Hiya! I knοw this is kindа off topіc neverthеleѕs I'd figured I'ԁ ask.
Would you be interеsted in exchanging linκѕ or mаybe guest wгiting a blog poѕt οr vice-vеrsа?

My website aԁdгesѕеs a lot οf the same subϳects as yours аnԁ Ι feel we could greatly benefit
from eaсh οthеr. If you
might be interesteԁ feеl fгee to
ѕеnԁ mе an е-mаil. I look fοrward
to hеarіng from you! Excellent blog by the way!


Fеel frеe to visіt mу ωebsitе; Read A lot more

Anonym sa...

Lightning swiftly shipping! No matter whether it be the potential to smoke anywhere,
the health rewards or just because they like employing them,
electronic cigarettes like V2 Cigs are becoming the new way
to smoke. Adults typically smoke for other motives.
Nicotine addiction not only perpetuates a single's desire to smoke, but it makes it hard to attempt to apply mind more than matter and quit. V2cigs makes unveiled of they're most likely going to
begin to take advantage of newly purchased and furthermore top-quality battery by way of
Aug The future.

Feel free to surf to my blog post ... V2 cigs coupon February 2014