torsdag, februari 09, 2006

Det är fest på Migrationsverket igen

Förra året var det ett herrans rabalder när en tjänsteman vid Migrationsverket avslöjats med att ha surfat porr och smekt bula 40-45% av sin arbetstid under en längre period. Kort därefter duggade rapporter om champagne- och tårtkalas i samband med "lyckade avvisningar" in och en massmedial snålblåst var ett faktum.

Plötsligt fick svenska folket svart på vitt att det är inom statliga myndigheter man ska jobba för att kunna svina loss i hedniska mått, på arbetstid dessutom. Det blir aldrig mer trovärdigt med politiker som pratar om etik och moral. Inte när man förstått att dessa statstjänstemän mer som regel än undantag och till synes helt utan repressalier utnyttjar sin lilla makt gång på gång och rovgirgt tar varje chans att frossa på andra människors bekostnad.

Det är så man kräks av att läsa hur effektivt de avhumaniserar alla människor och gör dem till ännu ett "handläggningsärende" för att sedan behandla dem som sina privata "gloryholes".

Det glömdes lite väl fort kan man tycka och det verkar faktiskt som att Migrationsverket internt lagt år 2005 bakom sig. Nytt år, nya fester brukar det ju heta och igår avslöjas det att två tjänstemän med uppdrag att avvisa en man passade på att shoppa en kvot vin, sprit och cigg på den avvisades boardingkort. Snyggt jobbat.

Kanske ska man inte vara för hård mot grabbarna? De hade säkert fått i uppdrag uppifrån att handla in "förfriskningar" till avvisningsfesten samma kväll och då måste man ändå ge dem cred. De handlade i sann etreprenörsanda när de, statligt anställda och allt, kom på genidraget att köpa sponken skattefritt. Ironiskt nästan. Dessutom hade killen som skulle avvisas säkert ändå inga cash att köpa sprit och kul för och ingen blir väl gladare av att ett sådant opportunt tillfälle att göra ett klipp går om intet. Gött att spara lite deg så att säga.

Ärligt talat. Migrationsverket verkar vara drabbat av en svår mögelsmitta som breder ut sig mer mellan varje granskning. Och alla vet att vid mögelskador måste man riva ut allt och bygga upp från början. Så antingen måste de nog sparka ut varenda jävel på gatan och börja om. De har liksom bränt sitt förtroendeuppdrag känns det som.

Eller så är det kanske dags att acceptera att världen är full av hycklare och svin och att INGEN skulle klara av att hålla klåfingrarna från kakburken bättre än de som redan sitter där.

13 kommentarer:

sesse sa...

Jag börjar bli rädd för dig...du sitter i mitt huvud, ser vad jag tänker och tycker...skillnaden är att du har skilsen att trycka ut dig...eller uttrycka dig...tack mike ännu en gång huvudet på spiken...mögelskadat, då ska skiten bort och byggas på nytt, men det svåra är att få in nytt friskt material, det kan vara så att det möglar efter det har kommit in i verksamheten...

Säljare sa...

Makt korruperar och satan vad makt de här herrarna och damerna har över sina "kunder". För övrigt så är det säkert så att förutom att personen som du påkekar säkert inte har några pengar så kan vi också gissa att han är muslim och ska hem och torteras i Egypten, eller så är han homo och ska hem och avrättas i Iran i vilket fall så dricker ju inte muslimer sprit... var nog så de tänkte.

adde sa...

HA HA HA HA!!
Vilka killar!!! Jag måste ge dom cred för sin påhittighet. Vad jag är nyfiken på hur snacket gick innan dom gjorde slag i saken, om dom nu snackade om det alls vill säga.
Antingen snackade dom igenom det länge och väl, vägde risker mot vad de tjänade på det och kom fram till att det var värt det och att det skulle hamna i media var ju omöjligt, eftersom dom själva inte skulle snacka om det. Eller så KAN det ju ha gått till så här:
-"Men du, den här snubben lär ju inte utnyttja sin kvot"
-"Bra tänkt Otto, då blir det ju mer till oss."

wordsforyou2006 sa...

Även bland oss i den offentliga sektorn så ligger Migrationsverket lite surt till på listan över attraktiva arbetsplatser. De hamnar väl före Guantanamo Bay, men definitivt efter "skandinavisk FN-observatör i Gaza".

De är myndighetssveriges Guns ´n Roses, på dåliga droger!

Sven i Hälvett!! sa...

Jeg vet att det inte är politiskt korrekt, men självklart är man inte fri från skrupler bara för att man är anställd av staten...antagligen är det överbefolkat av gamla mossiga vrak, som önskade tyskarna vann å så, lite varstans på våra myndighetskontor, men jag garanterar att det även finnns många i vår ålder, som köpte "negerbollar" utan att reflektera en sekund på vad det betydde i ett sommarglatt "Razzel-Sverige", och som är bestyckade med samma värderingar som oss andra "tyckare"

Jag kan självklart inte tala för mer än mig själv men jag kan ge mig fan på att jag säkert suttit och käkat hej-då tårta med mina arbetskamrater
om jag jobbat på migrationsverket. Å jag tycker själv inte att jag är särskilt ond, vrickad eller hänsynslös..

Svårt det där...Tycker samtidigt han man betalt för att sköta sitt jobb proffsigt så ska man fanimej göra det också....

Lurigt det där..tihihihi...Fan va jag bet mig själv i svansen nu.

F´låt

Jaaan sa...

Att det råder kaos innanför pannbenet hos en del på myndigheter och departement står ju helt klart. Det verkar närmast vara ett krav att allt inte står rätt till hos vissa. Endera är du intelligent, påläst och kunnig eller totalt befriad från egenskaper såsom empati, handlingskraft samt förmågan att tänka logist. Vad gäller stjärnskotten på Migrationsverket kan det väl kanske vara så att de tillhör den grupp som inte ens fick chansen som skandinavisk FN-observatör i Gaza, eller att de helt enkelt misskött sitt jobb på "bättre" ställen inom den offentliga sektorn.
Men det är sannerligen inte det enda stället där det verkar ha brunnit under håret. Ta utrikesdepartementet och dess kabinettsekreterare Hans Dahlgren. Eller herr statssekreterare Lars Danielsson. Den ene hörde tidigt på morgonen 26/12 2004 att en stor våg vällt in över Thailand och att människor var skadade. "Jag förstod att en naturkatastrof inträffat". Så vad gör karln? Jo se det vet han inte själv, det enda han vet är att han inte, tvärtemot en normalintelligent medel-Svensson, söker mer information via TV.
Herr statssekreteraren ringer dock till honom vid ett flertal tillfällen under denna dag, eller gjorde han det, jo det gjorde han, eller inte, eller hur var det? Nej så var det nog inte kommer han på 11 månader efteråt, fast han har ingen anledning att ifrågasätta sin egen minnesbild. Nehej?
Vafan släpar dom egentligen in i våra offentliga rum och avlönar med skattepengar??

Det skulle inte förvåna mig om herrar Dahlgren och Danielsson inom kort tillträder varsinn nyinrättad chefstjänst på Migrationsverket. De kan ju dela rum så slipper dom käfta om hurvida de pratat med varann i telefon eller inte.

Katta sa...

Alltså, jag kan ju bara tala för det verk/mydighet som jag jobbade på i 7 år. Där dracks det på arbetstid (det fanns en bar som inte högste chefen visste om). Folk var fruktansvärt mesiga/rövslickande och var mest "komp-lediga" (???), "föräldrar-lediga" eller "sjuka" hela tiden. Lokalerna hade väl typ 20 % av folket på plats - konstant! Om man gjorde nåt i normal-effektiv takt så fick man gliringar från kollegor för att man var för energisk osv. Ja herregud vilka ställen... de kommer inte finnas kvar inom 20 år tro mig..

Filantrop sa...

Jag har själv jobbat på ett verk där chefen gjorde ungefär 10% av sin arbetstid, resten av tiden snackade hon skit med och om folk i korridoren, men jag har å andra sidan jobbat privat där en av cheferna var son till en ännu högre chef och han gjorde 0% eftersom han bara var tillsatt för att få en lön. Visst det ena är statliga pengar och det andra är kund/anställdas pengar, men vi längst ner i näringskedjan betalar alltid kalaste i slutändan. Nej lägg all skit i Kina och låt deras effektiva slavarbetare göra jobbet :)

Joshua_Tree sa...

Riva ur och bygga nytt, det var väl egentligen det som var tanken när man avskaffade gamla korrupta Invandrarverket och instiftade Migrationsverket istället. Uppenbarligen gjorde man inget annat än att byta namn och lägga ut ett par rökridåer för att få ryggen fri ett tag... Förutspår att Migrationsverket snart byter namn igen. Förslag?

da bomb sa...

Utomordentligt bra skrivet!!
Hur jävla dumma kan folk bli egentligen, dags att damma av skampålen....

Anna, Fair and True sa...

Kan ju hoppas att det är samma knäppisar på Migrationsverket som gör allt. Men då skulle man ju iofs hoppas att de hade fått sparken för länge sedan..

mikebike sa...

dags att damma av skampålen hahaha... ja ingen dum idé

mackansthlm: myndigheternas guns n roses låter nästan creddigt tycker jag;) men migrationsverket är ju allt annat än creddigt.

jaaan: verkar ha brunnit under håret är bland den roligaste definitionen av en idiot jag hört.

mikebike sa...

tack själv sesse!

...och alla andra som kommenterar.