torsdag, februari 23, 2006

Den stora bluffen äntligen avslöjad

Idag står det äntligen i nyheterna (DN). Det jag vetat så länge länge men inte haft statistiskt stöd för. Den stora bluffen är punkterad.

Varje arbetsförmedlare i snitt lyckades fixa ETT jobb per skalle till arbetslösa förra året. Gött jobbat. Då var jag alltså inte så fel ute när jag för många år sedan fick ett vansinnesutbrott på Arbetsförmedlingen i Kungälv.

Jag hade för andra gången lyckats fixa en praktikplats på en reklambyrå i Göteborg och det enda som behövdes var en liten signatur för att det skulle vara en tajt deal. Den gråsprängde arbetsförmedlaren var en exakt kopia av borgmästaren i Spin City, med den skillnaden att han alltid gick runt i ballongchinos och väl ingångna birkenstocksandaler och inte hade tillstymmelse till rolighet över sig. Kanske blir man sån när ens makt inte sträcker sig längre än till att förstöra vardagen för dagdrivare.

Han tyckte inte det var någon bra idé att hålla på och trixa utanför kommungränsen och tyckte att jag skulle försöka med någon byrå i Kungälv istället. Vilket jävla skämt. Det finns ingen byrå i kungälv - bara ett par glada amatörer. Jag bad honom snällt att skriva på. Han sa nej. Jag försökte motivera och bad snällt igen. Han sa nej och tittade nervöst på sin klocka, han kanske skulle missa dagens tårtfika om vi inte knöt ihop påsen och hävde ur sig att jag varit arbetslös för kort tid (två veckor) för att ställa krav. att det fanns andra som satt i väntrummet som gått flera år som måste få förtur. Då hände något som jag inte riktigt kan förklara idag. Vissa saker skäms jag för, andra gör mig stolt - det var min första falling downreaktion.

Jag reste mig upp så stolen välte och hårdrockspekade ut över den sorgliga skaran arbetslösa som satt på tur att få dagens björnstjänst och förnedring upptryckt i stolgången. Jag höjde rösten och skrek att jag inte ville bli en av de där jävlarna och att anledningen till att de sitter där år efter år är för att de helt förlitar sig på såna värdelösa typer som honom själv. Mr arbetsförmedlare satt helt tyst gapstirrade på mig. Detta var andra gången han höll på att fucka upp en möjlighet för mig och jag kände verkligen hur jag ville låta min hårt knutna fist täppa igen det där eländiga pajhålet i hans ansikte.

Jag höjde tonen ytterligare och fullkomligt vrålade att alla arbetsförmedlare var ena värdelösa stackare och att arbestförmedlingen startades som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd för den lilla skara oduglingar som inte kunde få något annat jobb. Att de inte har en aning om vad fan de gör utan bara går till sin lilla jävla dagverksamhet och fikar bulle.

"Jag har aldrig träffat eller ens hört talas om EN enda person som fått hjälp av er", sa jag.
"Det där stämmer inte", svarade den värdelöse utan att utveckla sin ståndpunkt.

Jag böjde mig fram emot honom och sa att nu ger du mig OK på det här, annars jävlar skulle jag se till att hans vardag blev ett rent helvete.

Då vaknade han. Där gick gränsen för AMS-amöban och han högg av med en plötslig bryskhet jag inte trodde kunde uppbådas hos en kemiskt lobotomerad person. "Är det där ett hot?" Jag svarade att det minsann inte var ett hot utan att jag kunde lova honom heligt och dyrt att jag skulle hänga på låset varje dag och att vi tillsammans skulle fila på min profil och leta igenom de nya jobben. Jag skulle göra arbetsförmedlingen till mitt andra hem om han inte såg till att godkänna min ekonomiskt sponsrade praktikplats.

Han försvann ut i en korridor och jag lugnade ner mig. Jag såg hur alla i väntrummet fick hålla tillbaka för att inte deras ögon skulle falla ur. En snubbe gjorde tummen upp och flinade. Jag kände mig som en hjälte och världens största asshole på samma gång. Fem minuter senare skakade vi hand och jag gick hemåt med en stämpel på mitt papper. Det lönar sig att riva upp helvetet ibland tänkte jag.

Efter det skulle det dröja länge innan jag hade med AMS att göra. Sist var för tre år sedan när jag skulle ansöka om startaegetbidrag. Altså en sån samling menlösa får man fan leta efter. De har en sådan statisk organisation att de behöver tio man för att fylla på papper i kopiatorn. Man blir mäkta förvånad att de bara får hålla på och jag har vid upprepade tillfällen funderat över hur det kommer sig att jag aldrig träffat på någon som faktiskt fått hjälp av Arbtsförmedlingen.

Och så idag kom bekräftelsen via en rapport från riksdagens utredningstjänst (Rut). Ett jobb per år och skalle i snitt. Det betyder att det finns ett stort jävla "köttberg" (för att citera en modern klassiker) av svin som inte gör ett skit. Hur många av alla de tusentals människorna fixar noll jobb per år. Det är säker en hel del skulle jag tro.

Samuel Engblom, analytiker på Ams, påpekar i en intervju att arbetsförmedlingens roll är att på olika sätt "uppmuntra" de arbetssökande att hitta nya jobb. De ska vara ett stöd och har inte bara till uppgift att leta fram jobb utan även "motivera" den arbetssökande.

Jag håller på att vika mig dubbel av flabb när jag läser det. Bilden av en arbetsförmedlare som arbetar med motivation är en filmsekvens som får "Requiem for a dream" att kännas som ett lättsmält lyckopiller. Helt ärligt, det är bra underligt att inte fler människor tar livet av sig om de tvingas ha terapisamtal med arbetsförmedlarsvin. Människan är bra uthärdig ändå.

Troligen kommer det komma klagomål och påtryckningar om att avveckla vår nations mest defekta organ. Men tänk er för. Om de avvecklar skiten kommer skiten ut och blandar upp sig med vanligt arbetslösa människor. Det skulle inte vara bra för någon. Behåll arbetsförmedlingen för allt i världen. På så vis kan vi ha full kontroll på vart alla värdelösa människor håller hus om dagarna.

Förtroende är bra men kontroll är bättre, brukade en gammal löjtnant säga.

49 kommentarer:

Köttmannen sa...

En gång på nittiotalet tvingades jag gå på s k "Datortek". Det var helt sjukt. En tjock gubbe som såg exakt ut som Christer Glenning lärde oss fräna ordbehandlingstrix som ctr+c och ctrl+v. Allt var som i en film av Roy Andersson. En svetsare i övre medelåldern (som förmodligen svetsat hela sitt vuxna liv) tvingades skriva en uppsats om, håll i er här kommer det: Sitt Drömjobb. Maken till mänsklig förnedring har jag sällan skådat.

Dano sa...

Väl talat! Men jag skulle kunna tänka mig att skjuta av packet. Man försöker ju alltid ta bort cancer, och detta kan väl liknas vid det – en stor svart jävla menlös svulst.

dano sa...

En sak till; har en polare som borde stå med i Guiness rekordbok för att ha mest Chalmerspoäng genom tiderna. Han fick gå en "datorkurs" eller vad fan det nu hette. Satt bland 57-åriga kärringar och lärde sig Word och andra svåra saker som att t.ex. spara dokument. Är förvånad att han inte flippade och brände ner hela bygget till grunden. Vad säger man liksom?

mikebike sa...

Köttmannen: fy fan vad bra sammanfattning av fenomenet "arbetsförmedlingen". Ärligt talat det ÄR en filmscen för fan tagen direkt ur verkligheten. den vill jag fan se på vita duken. hahaha...

dano... ja skjuta av packet är en småkontroversiell idé men faktiskt ganska lockande. den dagen jag läser om en man som tagit hagelbraket med sig upp till arbetsförmedlingen och mejjat loss, för att han inte orkar med fler datortekskurser där man lär dig "skapa en ny mapp", då ska jag nicka och förstå och hoppas på ett lindrigt straff för killens skull.

El_Pedro sa...

vi kan börja med att byta regering , eller?


Jag tror ju stenhårt att det borde bli lite fart på just denna avdelning då.
Kan tillägga att arbetsförnedringen uppmuntrar arbetslösa att INTE ta deltidsjobb , för då mister man sin ersättning?!??!!??!?!

Hur går den ekvationen ihop kan man undra?

Jaaan sa...

Ja alla har vi väl varit på "Söka-jobb-kurs", lärt oss skriva ansökningar med svung.
Lyssnat på den präktiga föredettingen som stående vid skrivbordet övertydligt förkunnat vikten av att sticka ut ur mängden. Kanske använda färgat papper, använda sig av runskrift eller nå´n annan briljant idé som nå´t arbetsförmedlarägg knäckt på en team-buildingkonferens i Sälen.

bird gerhl sa...

Ja, jag kan bara instämma med föregående åsikter om den så kallade arbetsförmedlingen. Känner man sig inte dumförklarad innan så gör man det definitivt efter en sådan där käck kurs som de alltid prackar på en.

Hagelbössamannen sa...

Ringde till arbetsförmedlingen igår för jag blir arbetslös nästa vecka och då ville nån slyna på arbetsförmedling att jag skulle komma igår när jag ringde. Men till vilken nytta gick jag dit?? Ingen alls. Jag måste komma tillbaka den dagen jag verkligen blir arbetslös för att "aktivera mig". FY FAAAN!! Tog jag en timmes extra lunch samt körde min bil dit och parkerde för en tjuga. Och då säger dom att jag ska komma den dan jag blir fucking arbetslös! Funderar på att bli mannen men hagelbössa!!!

Katta sa...

Rösta blått... det ska jag. Den här (s)atans cancern måste BORT. Skrota landstingen och skrota AMS. Ett jobb per förmedlare, HUR sjukt är inte det? Jag var arbetslös i några veckor 1992 och fy dasen sicket ställe det är att komma till; arbetsförmedlingen.

Jag hörde nyheten i morse och när det sa "att varje arbetsförmedlare i snitt förmedlar"..så tänkte jag att allt under 50 st jobb vore hur pinsmat som helst. Och så säger de "ETT". Blir inte folk mer upprörda?!?! Denna blogg värmde mitt hjärta idag kan jag säga...

Min kära mor startade ett eget företag med (bra) datorutbildning och fick dit lite folk som varit på arbetsförmedlingen först. Men efter nåt år så ville förmedlaren träffa henne på lunch, då förmedlaren sa att de andra utblidningsföretagen (Hogia exv)satte in 100.000 kr på arbetsförmedlarens privatkonto mot att arbetsförmedlaren köpte kurser från dennes företag. Då blev min mamma så pissed off att hon bara fortsatte nåt år till innan hon la av. Hon var i kontakt med Striptease, men fanns inte tillräckligt med bevis för det.

(S)taten suger fårballe. Så är det!

Gruyére sa...

Sammantaget kan vi alltså proklamera att hela arbetsförmedlingen samt de kretiner som arbetar där är de sista man som arbetssökande vill ha att göra med.

Visste inte att det var så illa som föregående snicksnackare beskriivit..tror dock att detta inte är den enda myndighet fylld med en hög underpresterare.

varanen sa...

Tack för en klockren blogg mikebike..."byggarbonk" är ett uttryck jag definitiv kommer börja använda.

mikebike sa...

hagelbössamannen: fan vad jag flabbade när jag läste inlägget. dock var det inte hånskratt. jag känner igen det där från kompisars berättelser. jag vill inte uppmana dig att ta till den lilla avsågade men jag skulle heller inte döma.

tropr du skulle bli en form av folkhjälte snarare än idiotförklarad

Almaoo sa...

Utöver de ovanstående...

...är det intressantaste av allt i detta välmående (s)amhälle hur det fungerar när man som vanlig fungerande individ vill dra nytta av det så kallade sociala säkerhetsnätet.

Som nyexad student behövde jag under en kortare tid dryga ut ett förvinnande sparkapital - alfa kassan blev jag då hänvisad till. För att göra en lång historia kort; efter tre månaders karens (otaliga lönlösa möten och samtal med dårar) och sedan ytterligare två månaders stämplande fick jag den svindlande summan 2 469 sek.

Hmmm undrar hur mycket allt det andra tjaffsandet kostade kostade skattebetalarna....

goose sa...

Eftersom det är uppbyggt på så sätt i det här landet att det inte ska löna sig att arbeta eller ta eget initiativ för att förbättra sin situation, så är straffet således för att man är arbetslös att man ska gå till arbetsförmedligen då och då och bli behandlad som en idiot för att känna misären. Har hur många storys om arbetsförmedlingen, men orkar inte dra några.. man blir bara förbannad när man tänker på det..

Björn sa...

Jag skrev ett inlägg om skiten jag med idag.
Siffran förvånar inte direkt, men pinsamt är det.
Funderar på bössa både mot FK och arbetsförmedl.
Var inskriven där förra sommaren i två veckor och uppmanades söka ALLA jobb.
Jag sökte två AT-läkartjänster grundat på gymnasiekompetens....hehe.
De är svin.

Joshua_Tree sa...

Strålande inlägg! Ännu mer exempel på arbetsförnedringens kompetens finns här: http://www.scriptorium.se/josh/2005/arbetsfornedring.php

*gör reklam lite skamlöst*

PlattKatt sa...

*applåderar*
Underbart inlägg!
Jag kan säga att jag alla de jobb jag haft har jag skaffat själv, de gånger (som nu) då jag är tvungen att ha med arbetsförmedligen att göra tar allt ungefär 10 gånger så lång tid som det borde, men allt måste ju funderas på och ältas i ungefär hundra år innan man kan göra det.
Men jag har ett råd till er alla därute, se till att ha någon sjukdom av något slag, dokumenterat, då får man arbetshandikapp och helt plötsligt finns det resurser och alla är såå välvilligt inställda. Inte för att det går snabbare för det, men ändå!

Anonym sa...

Ja visst om vi får en borgelig regering så löses alla problem. Sverige blir ett lyckorike. Halleluja!

Jäklar vad blått det är på alla såna här glamourbloggar

Mosstrollet sa...

Till sommaren kommer jag bli arbetslös; det känns riktigt tryggt att veta vad som väntar. Men som det gamla ordspråket säger, Vill man ha något gjort får man göra det själv.

Maja sa...

Hoppla. Ser man på, det är alltså här alla moderater samlas. Så...obehagligt.

jullangullan sa...

"Blått på alla glamourbloggar", kyss mig i röven. FAKTUM är att ur ett arbetsmarknadspolitiskt perspektiv skulle vi alla tjäna på en borgelig regering. Är utan jobb för första gången i mitt liv och får fullständig panik av blotta tanken på att gå till arbetsförmedligen igen, var där en sväng för ett tag sedan. Nejdu, min anynyma mao-fantast, själv är bästa dräng. Det är en jävla tur att man är utrustad med såväl en bra utbildning som ett jävla självförtroende. Hänvisad till ett sosse-kontor där ett gäng fullständigt värdelösa nollor sitter och vänder papper dagarna i ändå skulle få mig att göra processen mycket kort. Bränn ner skiten!

Maela sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Joanna sa...

Jahapp, då vet jag vad jag har framför mig efter studenten.

bird gerhl sa...

jullangullan: Exakt på vilket sätt skulle vi tjäna på det? Mig veterligen fungerade inte AF bättre då vi hade blå regering.

köttmannen sa...

maja: Jag är inte moderat, far from it, men man måste kunna kalla saker vid dess rätta namn. Arbetsförmedlingen = Ett renodlat låssasställe där ingen egentligen gör något. "Åtgärder" = förnedring för att skrämma folk att ta vilket skitjobb som helst.

jullgull: Du cyklar. Utan gemensam välfärd hade du inte haft någon utbildning. (Förutsatt att du inte var tät redan från början. Dom täta klarar sig alltid.) Ställer mig tvivlande till att det finns något som "alla tjänar på". Ligger lixom i själva begreppet att om en tjänar så förlorar en annan. Man vill ju inte att det ska bli sämre för arbetslösa och sjuka, man vill ju att det ska bli bättre. Problemet med våra vänner sosseasen är ju att dom är borgare dom oxå. Dom ler och snackar om folkhemmet to your face, sen när du vänder ryggen till så demonterar dom och säljer ut så att det står härliga till.

jullangullan sa...

Mr Köttman, här cyklas inte alls. Det krävs inget geni för att räkna ut att vanliga hederliga svennar def. skulle tjäna på att fler arbetade, dvs inte blev satta på arbetsmarknadspolitiska åtgärder för att sänka statistiken. Vad sjutton spelar det för roll att statistiken sjukner x-antal procent när det kanske är en eller två personer av dessa procent som faktiskt fått ett fast jobb. Att alla skulle tjäna på det skulle (utan att gå in på detaljer)innebära att vår välfärd skulle se bra mycket bättre ut än vad den gör idag. Och ja, det ÄR tack vare den som jag kunnat skaffa mig en bra utbildning, jag är inte född med stålar. Däremot är det min egen förtjänst att jag har det så bra som jag har det. Hard work does the trick, något som jag fått i mig med modersmjölken och som gjort att jag def. har kunnat bidra till vår välfärd. Balladali: kommer du verkligen ihåg när vi hade blå regering? Var du i behov ett jobb på den tiden? Det var jag, och fick det på två röda!

johan sa...

Wow. Om du sa det där du skrev på arbetsförmedlingen så är du min idol! Skönt att man fick det där med effektiviteten bekräftat också!

bird gerhl sa...

jullangullan. Du behöver inte dumförklara mig. Ta och vakna ur din östermlamstillvaro istället och titta ut i verkligheten och inse att alla människor har det inte lika lätt som du uppenbarligen har haft det.

dano sa...

En sista sak måste jag få ur mig då de flestas comments gjort politiska utsvävningar ...

Det stör mig något så in i bänken att sossar/kommunister/vänsterpartister (ja, jag generaliserar) ALDRIG verkar kunna erkänna när någon statlig åtgärd/instans är värdelös. Det är som att det är highlife mest hela tiden och om vi bara har tålamod och väntar lite till (jag är så jävla trött på att vänta) så kommer arbetslösheten gå ner och Sverige börja gå bra.

Wake up and smell the coffe my friends. Och då menar jag ni som fortfarande verkar försvara Arbetsförmedlingen. Kan det bli mer uppenbart när något inte är bättre än en påse skit? Pah! Inget politiskt parti är perfekt. Det är inte det saken handlar om.

mikebike sa...

johan: klart jag sa det. det är ett av mina moments... när jag verkligen tappade det så att säga;)

Nemo sa...

AF - ett sånt ställe. Min första kontakt med den myndigheten var 1988 då jag nyinflyttad i Gbg skulle gå på A-kassa under några månader i väntan på ett nytt jobb. Jag skulle gå kurs i alla fall, sa dom.
Första dagen kom en sorts mjukman med slöjdlärarskägg och brun manchesterkavaj in i lokalen och sa ängligt att AF var den mest ineffektiva myndigheten inom statlig förvaltning... en sanningssägare - men det blev inte mindre vidrigt för det.

Jag hoppade av kursen efter två dagar...då hade jag fått alla papper klara och ringde mig till ett lärarvik så jag slapp förnderingen.

"Idag skall vi lära oss att söka jobb. Man behöver; penna, papper och en telefon..." Hallåååå...

Jaaan sa...

Intressant att debatten kring amatörerna på AF lett tll en politisk diskussion, tyvärr är det väl inte så jävla enkelt.
Det är trångsynt att tro att ett byte av statsminister från Trivsel-Torsten till Basket-Fredrik över en natt skulle innebära vändningen för Sverige. Visst har sittande regering kapitalt misslyckats i många avseenden, visst kan de ifrågasättas och visst har kungen av Torp gjort sitt. Ja anser mig dock ha följt med i debatten tillräckligt för att kunna konstatera att nå´t vettigt alternativ, det har inte Basket, Hundöga, Lappkärringen och Abortmotståndaren presenterat.
Ponera att de tar hem valet, avvecklar intelligensreserven på AMS, sänker bolagskatten, skrotar kollektivavtalen, säljer ut några statliga bolag...Får vi fler jobb då? Kommer småföretagarna anställa fler? Tveksamt, de tar tacksamt emot skattesänkningen av det enkla skälet att de därmed ökar sin vinst. Avregleringar av SJ, Posten, på energimarknaden. Vad fan har det gett oss konsumenter? Jo ett hopplöst helvete så fort man ska sy ihop en tågresa. Pakethämtning på ICA, pengatvätt på kassaservice, ett jävla spring helt enkelt. Det spelar ingen roll om det varit borgarbrackor eller rödgardister som stått bakom skiten, inte fan har det gett oss konsumenter en bättre vardag. Om någon här verkligen tror att det blir så jävla mycket bättre, om någon här anser sig ha belägg för det och inte skriker "Moderat såklart" av rent missnöje, berätta då gärna hur! Vi har sett (ja jag var med) de borgerliga agerat tidigare. De var väl värda chansen även den gången efter sossarna dikeskörning. Vad fick vi av det? Kom inte och säg jobb i massor, ekonomisk tillväxt, minskad arbetslöshet etc. Vi fick världens högsta räntor, det är fakta. Barnfamiljer på marginalen fick lämna hus och hem, det är också fakta.
Sverige ÄR illa ute, men politikerjävlarna, från yttersta kommunistväntern till ultrahögern, slängser sig som vanligt med floskler. De pratar in i helvete men säger inte ett skit.

Det är mer inlevelse, mer fantasi, mer sunt förnuft på denna blogg än i hela riksdagshuset.
Vi kanske ska starta ett parti och ta över kajutan, här saknas sannerligen inte konstruktiva ideér eller vilja.

(Har alltid närt en hemlig dröm om att få titulera mig rustningsminister)

Sven i Hälvett!! sa...

Hahaha...Rustningsminister..

Jag vet inte om vi behöver nån sån minister eftersom vi inte borde ha ett försvar överhuvudtaget, vill ryssen trampa på oss gör dom det i vilket fall...Försvar eller ej..Men i en parallell värld där jag är statsmaktens överhuvud kan du gärna få bli min RUS-minister om du vill jaaan??

Säljare sa...

Som flera andra har jag då och då varit tvingad till kontakt med arbetsförmedlingen, och jag får säga att min hanläggare har varit väldigt trevlig att ha att göra med när hon berättat att jag inte kan få stöd eftersom jag inte tillhör en prioriterad grupp. Har även varit med om att enhandläggare sagt till mig... Du klarar väl av det här själv...
Som avslutnign vill jag säga att det var uppfriskande att läsa denna blogg och att Jaaan har rätt... men vem ska vi rösta på då (alternativt vad ska vi jobba för med vårt nya parti (får säljare vara med ))? Och till alla ni som ligger lite till vänster om mitten kan jag säga att svergies offentliga sektor behöver ses över det är fakta... Man får dock hoppas att högern, om de kommer till makten denna gång, inte gör som sist eftersom inte heller det är en bra taktik. Vill vi ha mer jobb finns tyvärr ingen enkel lösning, men mycket byggs upp i skola och på universitet... dessa administrationer funkar inte heller idag....VAD GÖRA?

Anna sa...

Jag gick på af för att "lämna lägesrapport" på exakt det datum jag fått mig tilldelat. Glad i hågen traskade jag in till en hiskelig medelåldersödla och sa att jag minsann skaffat ett tillfälligt jobb. Jag var ju så dum att tro att det var något positivt, men nä. Ödlan så gott som skällde ut mig. "Ingen idé att satsa på jobb i den branschen..." och en massa. Trodde som sagt det var bättre än inget men det hela slutade med att jag gick därifrån och nästan skämdes för att jag fixat detta. Kände mig liten och värdelös. Ödlan lyckades.

Hagelbössemannen sa...

anna:
Lider med dig faktiskt.
Kanske vill joina mig med en hagelbössa... vi börjar från norr till söder, sen har vi rensatt upp bland ödslor och annat löst pack!!

Anna sa...

Jag hänger på! Var kan man köpa hagelbössa?

adde sa...

Hur kommer det sig att så många av er tror att alla som får jobb på AF är dumma i huvudet? Och att tro att alla dessa dumhuvuden blir mindre dumma för att det sitter några andra lirare i regeringen verkar ju snudd på korkat. Nej, jag har ingen som helst erfarenhet av AF men dumhuvuden har jag stött på i väldigt skiftande yrken.
Problemet sitter väl snarast i ledningen för AF, eller rent av den som skriver kravspecar för deras verksamhet (vilket jag inte tror ändras med automatik ifall de blå vinner).
Det hade varit intressant att höra vad Stefan Holm tycker i frågan.

goose sa...

jag tror inte heller att allt kommer ändra sig på bara en natt om borgarna får makten. Däremot är jag så jävla trött på mailande smutskastare, en tjock buffel som enligt mikebike så klockrent beskriver sitter o frustar o hånler åt oppositionen när han levererar nån förolämpning och en hel regering som inte orkar dra på teven en annandag jul o kolla nyheterna samt allierar sig med ett gäng kommunister o självmotsägande miljöaktivister. Jag vet att många tycker det är förjävligt, men ändå när det är dags, bangar o röstar rött ändå för att "det spelar ingen roll vem som bestämmer, det är same shit ändå" .... jag tror dock att det kan va bra att ta ett nytt grepp, sluta motarbeta folks egna initiativ och välkomna att folk försöker starta eget.. att tycka att borgarna sög förra gången, när de fick städa upp sossarnas skit är ju så klockrent.. ni har verkligen gått på smutskastningstaktiken från vänsterblocket.. grattis :) det tar liiite längre tid än 4 år att förändra ett system som inarbetats i över 100 år.

Katta sa...

Adde >> Du säger att du inte har någon erfarenhet av AF. Om du hade haft en sekunds erfarenhet så hade du nog kunnat hålla med om att det är ruttet organisatinen rakt igenom. Ledningen - absolut, men sicka loosers är inte de längst ned. Variant bödlar utan guts...

Cat sa...

I slutet av 90-talet frågade jag bl a AMS om det var någon idé att satsa på en viss utbildning. Det var det verkligen enligt dem. Stora pensionsavgångar inom yrket var att vänta inom kort.
4 högskoleår senare och över 200 000 kr i studieskuld, visar det sig att det fan inte stod en enda ledig tjänst att finna. Jag blev återigen inskriven på AMS. Dock lyckades jag få in min fot genom timvikariat, men bara upp till ca en halvtid.
3 månader efter min examen säger den förbannade idioten på arbetsförnedringen till mig att jag borde nog tänka på att omskola mig.
Det var nära att jag slog henne på käften.

Anonym sa...

Naturligtvis är det bästa att skrota AF, Landstingen och sälja ut alla statliga företag. Ta bort alla bidrag som pension, barnbidrag, a-kassa. socialbidrag, csn, studiebidrag, bidrag till handikappade, bostadbidrag och annat larv. Sänk skatten rejält. Då blir det jobb och dom som inte klarar av att fixa jobb och bostad får skylla sig själva. Sverige är täckt av skog så det är bara att bege sig ut och bygga en koja och leva på "det naturen ger" för några jäkla tiggare eller uteliggare vill vi ju inte ha i våra städer. Eller hur MikeBike och alla andra som är blåare än blått

Katta sa...

Hej du anonyma!!! Det är så himla kul när man får en här reaktionen när man sagt att de röda gjort sitt.
"skrota AF, Landstingen och sälja ut alla statliga företag. Ta bort alla bidrag som pension, barnbidrag, a-kassa. socialbidrag, csn, studiebidrag, bidrag till handikappade, bostadbidrag och annat larv."

Om du kollar partiprogram så kommer du se att de inte vill skrota alla bidrag exv.

MiMa sa...

Huga - jag har bara jobb fram till den siste juni och har inte behövt ha med arbetsförmedlingen att göra sedan jag var tonåring. Det är väl bara att spetsa in sig på att det kommer bli SKITKUL med en kurs i mapphantering :)

Säljare sa...

Mikebike skönt att du inte skriver frenetiskt om Elitlistan, som alla andra bloggare, är det för att du inte simmar i Stockholm utan simmar i Göteborg?

mikebike sa...

jävelberg vad mycket kommentarer. grymt kul. och vilket liv det är mellan alla som kommenterar... som ett minicommunity... fan vad stolt jag blir;)

säljare. nä det är nog inte för att jag simmar i gbg som jag inte bryttm ig om att skriva om elit. jag tycker helt nkelt att det är helt ointressant och aftonbladet coh expressen skriver alldeles tillräckligt om det. däremot hade jag tänkt skriva om sossarnas epostkapanj men hade inte tid att blogga igår... men kan tänka mig att det stått enough om det i andra bloggar också.

Säljare sa...

He he det är nog sant.. hmmm men nu vill jag ju läsa vad du tänkt!

Cybercat sa...

AF måste bort - oavsett vilket parti som vinner valet!!

Min kollega var på AF innan hon fick jobb här (som hon givetvis fixade själv utan hjälp...) Hon kom direkt från KTH med civilingenjörsexamen. Dvs. det område inom AF som hon tillhörde var TEKNIK OCH DATA. (Notera DATA..).

Det första hon fick göra var att sitta på en lektion där en kvinna visade hur man använder musen till datorn................

Ridå.

Anonym sa...

Ta mig tusan det roligaste jag läst på länge...Jag önskar att jag hade fått vara där och ta del av ditt utbrott - fler borde stå upp mot dem! Bästa linen som jag jag hörde under mina få kontakter med dem var "ni är här av er egen fria vilja"...What a f**king joke!