tisdag, februari 28, 2006

ADHD de Luxe

Fick en länk skickad till mig idag till en film

Filmen visar en tysk ungjävel som lyckas piska upp ett helt galet vansinne för att hans dator inte startar. Vi har sett det förr. Tokroliga hemvideos där folk går beserk över nån liten skitgrej men det här är inte ens lite kul. Det är skrämmande. Det är den stora skillnaden. Jag blir provocerad när jag ser det lilla svinet sitta fram för sin dator och gallskrika på pre-målbrottstyska och gå in i någon form av otäck psykos.

Det som slår mig är hur detta filmats. Webbkamera antar jag men vem filmar. Det brukar kännas rätt snabbt om nåt är fejk eller äkta. Sånt här raseri kan man inte spela. De hade fått lägga ner oscarsgalan om detta var spel för galleriet. Han kan knappast ha velat att detta skulle komma ut. Är det hans föräldrar som smygfilmar för att de förstått att deras son inte har alla läsk i backen? Jag vet inte men det känns som att man är en fluga på väggen hos det här lilla problembarnet.

Filmen börjar med att datorn inte startar ett spel eller hänger sig eller nåt liknande. Direkt får han ett psykbryt som får världens mest ökända kannibal-nekrofil-sadist-seriemördare att verka sympatiska. Jag hade lätt valt att dela rum med Jeffrey Dahmer framför den här killen.

Jag sitter bara tyst och gapar, förbluffad och känner avsmaken växa, slutar inte förvånas. För varje sekund som går blir killen allt mer otäck. Han dunkar sönder tangentbordet och börjar tokskratta som en hårt medicinerad mentalpatient. Extra spice blir det när han skriker att escapeknappen är trasig upprepade gånger. Han frustar och skakar sin lilla datanördskalle. dräglar över resterna av sitt tangentbort. I rummet råder kaos och grejer ramlar omkull men ionget får killen att lugna sig och reflektera över sitt utbrott. Det är inte över på fem sekunder utan är en brain meltdown av mått.

Låt dem aldrig få ha en armé igen, tänker jag. De är ju redan herren på täppan över mänsklighetens sjukaste företeelser. Bara tanken på att låta dem gå i led med skarpladdade automatkarbiner och gapa och skrika ger nackhåren en viagraboost. Dock sitter jag hela tiden och väntar på att en insats styrka ska komma in och sätta kolven i nacken på vettvillingen. Spärra in honom och smält ner nyckeln säger jag bara.

Det är när man ser sån här skit man säger hand upp för kemisk lobotomi.

44 kommentarer:

jullangullan sa...

Sweet Jesus...snacka om preventivmedel! Jag känner mig plötsligt steril!

Jaaan sa...

Ja vad säger man? Goering, Himmler, Hess, Jodl, von Ribbentrop, Mengele, mannen som anlitade David Hasselhof vid firandet av Berlinmurens fall och nu satungen på filmen. Det kan inte stå rätt till, har någon undersökt grundvattnet i satlandet? Jag vet inte varför men jag blir illamående och känner fysisk smärta så fort en tyskjävel öppnar munnen.
Att föräldrarna filmar (för ingen annan går väl in i samma rum som fullblodsidioten) gör ju inte saken bättre.
Ger mig fan på att de skickat in den till någon obskyr TV-show, typ "Dolda kameran på tyska".

En sak som också är märkligt vad gäller fritzar är att det alltid är synd om dom. En uppsträckt potatisgris iförd läderkoppel och hela skiten gick för några veckor sen ut och varnade sommarens VM-besökare för att ens andas om andra värlskriget. Med andra ord, är du stelopererad åk inte till fotbolls-VM. Du riskerar då att interneras i upp till 2 år för att ha imiterat den klassiska tyska Hej-på-dig-Adolf-marschen.
Jag kan köpa att dom vill glömma nederlaget, men de har ju inte lärt läxan, de har bara bytt taktik. Nu för tiden är MP 40:n utbytt mot campingvagnar, kanoter, engångsgrillar och fiskekort. När man minst anar det har en hel pluton intagit gläntan vid favoritsjön. Där sitter de och gormar, dricker öl och lämnar sen sitt skräp i en privat soptunna. Sen spelar det ingen roll om marken är privat och en stor skylt förkunnar detta. De ylar "allemansrätt" och fortsätter sin belägring helt enligt den gamla skolan.

Maela sa...

Myyycket obehagligt... Det verkar vara "Unreal Tournament" killen vill lira. Jag dammar av skoltyskan och lyckas snappa upp "Spela! Spela! Spela Unreal Tournament!" Lite senare, strax innan de personlighetsstörda vansinnesskratten börjar gapar han "Jetzt geht's los! Jetzt geht's los!" - fritt översatt "Nu jävlar, nu brakar det loss!" Re-spekt.

PlattKatt sa...

Ok... Here goes:
Du vet inte om pojken har "alla läsk i backen" som du uttrycker det.
Har han det och bara är en bortskämd skitunge utan verklighetsförankring är det tragiskt.
Är han lite felande tycker jag mest att hela filmen plus ditt inlägg är förjävligt.

Att ha allvarliga neurologiska störningar såsom ADHD är otroligt påfrestande inte bara för omgivningen utan även för den drabbade själv. Jag har en systerson med svår ADHD. När han får utbrott är det mycket svårt att få honom lugn. De kan dessutom komma helt utan förvarning över små "skitgrejjer". Sedan finns det givetvis mycket annat som hör till en sådan sjukdom. De som är intresserade av att veta kan ju höra av sig.

Och ursäkta bitterfitteheten, men detta handlar väl knappast om tyskar...
Vill man påvisa tyskars idiotiska beteenden är det väl bara att visa en bild från nåt knasigt porrfetish-partaj.

Anonym sa...

Ja, jag håller med Plattkatt. Skrattet fastnade i halsen efter ett tag, jag blev, som du, lite störd av filmen. Den sa en hel del om killen, men desto mer om det psykot som lämnade ut den på nätet för allmänt beskådande...tyvärr fanns väl ingen bild och dessvärre ingen adress till den personen..

/truebiker

El_Pedro sa...

jag tror ju att majoriteten av den skit som finns på nätet är riggat , likaså denna video.

Det går inte att detta är äkta stoff , så är det bara.

Mina egna flippar har varit mer laddade och äkta och gått över lika fort som de smygit på en , det är för uppenbart med den smygande upptrappningen.

fake I say , men för vilket syfte kommer jag aldrig att få reda på.


(obs, mina flippar har inte varit relaterade till spel utan sönderstress adoch überpressad på jobbet) jag är hyggligt normal

Joanna sa...

Omg, jag blir uppriktigt sagt rädd för ungen. Även ifall jag höll på att kikna av skratt. Mycket underhållande (:

t.b.f.t.e. sa...

Alltså, den där jäveln måste ha suttit i en stekhet bil på tok för länge. Jag blir mörkrädd för fan, och jag skall ju gå ut nu. Hade ju själv datorproblem i veckan, men jag kan inte säga att "det" lossnade för mig på det viset. scheisse!

mikebike sa...

OK plattkatt! I see your point och jag tänkte ärligt talat inte så långt att det kan bli stötande om jag länkar ut en film och sedan sågar huvudrollsinnehavaren på mitten. Jag fattar att de som har barn med adhd och de som har det själva inte har det lätt. det är inte poängen. jag skriver som alltid bara vad jag får för känslor i just det ögonblicket. så är nästan varenda text på bloggfrossa byggd och därför blir det ofta stötande åt något håll. det står jag för och kommer inte ändra på. Jag menar inte att kränka människor med adhd. Jag reaggerar bara på att jag tycker att han känns jävligt obehadglig. oavsett om han har en diagnos eller inte.

jag håller med truebiker i att skrattet fastnade. jag skrev det i början av min text själv att det inte ens är kul. Killen borde från början aldrig fått sätta sig vid datorn och spela ett sådant spel men det är ett annat problem.

jag gör så att jag tar bort länken till filmen för jag inser att om det nu är så att han skulle ha ett handikapp så vill jag inte bidra till att distribuera filmen. särskilt eftersom man inte har någon fakta var den kommer ifrån frånb första början (innan den hamnade på en skämtfilmsportal).

men texten skulle jag aldrig ändra för det jag kände när jag såg filmen var verkligen att så här är fan inte acceptabelt att bete sig. jag tycker inte att allt är ok bara man har en diagnos. får man såna tokflippar så är det ett problem för fler än honom själv och hans familj. om inte annat kommer det bli.

sedan är mina spontana reaktioner sällan så otroligt väl genomtänkta med hänsyn åt alla håll. jag kände bara att fan den här killen är helt rubbad han kommer att äta upp folk om han får fortsätta... på den vägen är det.

PlattKatt sa...

Hey!
Jag menade inte att du måste ta bort filmen eller nåt (för visst var det otäckt) men ja, tänka till lite kanske... *harkel* :-P
Jag är inte världens moralkärring eller så men vissa saker är beklämmande.
an stöter sig alltid med någon... inte sant? Men skriver man sånt får man ta kommentarerna från oss surpuppor.

Have a nice

mikebike sa...

ja jag tar emot mycket skit kan jag lova. de flesta brukar dock maila till mig när de lackar ur som fan. sällan ändrar jag något i efterhand för att "pleasa" någon.

som jag sa, jag tog inte bort länken för din skull utan väljer att inte distribuera den via bloggfrossa.

och som sagt. om jag stöter mig med någon så må så vara... jag skrev vad jag tyckte när jag såg filmen och så känner jag. drömde en mardröm i natt där någon gav killen en automatkarbin... oj, vad han skulle kunna stöka om med en sådan.

det kvittar lite vad han har för problem (utöver att han inte får igång)... jag tycker tyvärr inte synd om honom...

hahaha alltså när verkligen vansinnesflabbar och kör psyksnacket... då kan jag inte låta bli att fascineras.

Emma sa...

Jag har sett den filmen innan. Den är rätt otäck. Även om killen har en diagnos är det ändå otäckt för det är ju inte sällan man hör om folk som har hamnat mitt emellan om man säger så och inte fått den hjälp de behövt.

Barn som beter sig så här är alltid läskigt. Magen vänder sig när han skrattar sitt psychoskratt..

wordsforyou2006 sa...

Tråkigt för grabben att han hamnar på nätet, men ytterst underhållande för oss andra. Jag vet att det är styggt, men jag skrattade så att kag nästan bajsade på mig av filmen. Till skillnad från de flesta kommentatörer så tyckte jag den var "hilarious"!

Är inte alla pundare, galningar och pajjiga alkisar tragiska förresten? Vad är det för speciellt med den här killen?

Jaaan sa...

Men allvarligt talat. Det är väl synd om alla människor som är sjuka oavsett sjukdom. Ska man börja censurera allt som eventuellt kan uppfattas stötande för någon så kan man ju lika gärna bomma internet, lägga ner alla tidningar och släcka TV:n.

Kina, säger det nå´t?

I fallet med den tyske pojken kvarstår ju faktum oavsett diagnos. Han kan och skall inte vistas i möblerade rum så länge hans eventuella handikapp har sådan inverkan på honom. Han ska ju omedelbart komma under vård. Låter dom honom hållas och nöjer sig med att filma eländet kommer det att sluta i katastrof. Spettmannen i Åkeshov, den radiostyrda bilisten i Gamla stan är tydliga exempel på bokstavsbarn som lämnats åt sitt öde.

Det är självklart synd om grabben, men det är han och bara han som utmålats som ett vansinne.

el guapo sa...

Underlig diskussion. Dessutom märkligt hur kids från landet som hårdast slickade naziröv under WW2 räds Deutschlands idag fully operational army. För tack och lov har de en armé. De gillar inte att kriga lika mycket som förr bara, vilket visade sig när USA brötade in i Iraq. Kan man ju förstå.

Men skulle något CP-skadat Naziparti nånsin börja härja i Europa igen så finns det en jävligt fascisttrött tysk generation som inte vill något annat än att få bort dessa mongos schnell så in i helvete. Och ingen kommer få åka tåg genom Tyskland för att få invadera Sverige. No fucking way.

Tyskland regerar.

Albin sa...

En kväll i somras gick jag förbi Rambergsvallen när Häcken spelade. Mot Helsingborg tror jag. Utanför staketet, med insyn mot planen står två alkisar och gormar mot bortaklacken. "Ihhh ska inte kömma till Hisingen å bråka" - "Stryk ska dom ha" Det bästa var att de var ackompanjerade av sin schäferhundar och att flakmoppen stod tydligt parkerad bredvid :)

Anonym sa...

Finns det en länk till den där filmen? Jag vill se den. Det verkar som de andra som kommenterat har sett den. Jag fattar inte?!

Jaaan sa...

el guapo:
Intressant. Dock oklart vad du egentligen menar med, "Dessutom märkligt hur kids från landet som hårdast slickade naziröv under WW2 räds Deutschlands idag fully operational army."
Skulle vara intressant med ett klargörande.

Vidare skriver du "jävligt fascisttrött tysk generation".
De är säkerligen trötta på fascister. Men du bör hålla isär fascister och nazister, ty trots att de i mycket kan likna varann så skiljer sig dessa ideologier på en väsentlig punkt. Fascismen sätter staten i centrum, som grund för all politik medan nazismens grundbult var folkstaten, dvs folket, rasen var det centrala.

" en folkstats högsta uppgift att göra allt för att bevara de ursprungliga raselement vilka ger upphov till kultur" -A Hitler

Det är en avgörande skillnad.

mikebike sa...

anonym: länk finns på joannas sida nu i ett inlägg från igår. jag tog bort länken från mitt inlägg.

el guapo sa...

Kids = vi (svenska 60-/70-talister). Landet som slickade naziröv var Sverige. Och nej, inte mer än typ Italien men de gömde sig inte bakom någon fredsfasad heller. We sucked Hitlers left testicle.

Det finns säkert triljarder skillnader mellan fascister, nazister, idioter, skalbaggar och så vidare. WW2-historia är ett ämne som ligger många historiker, politiker, lajvare och chalmerister varmt om hjärtat. Dock inte mig. Ursäkta min begreppsförvirring!

Unga tyskar har ett socialt handikapp för att deras far- och morföräldrar dragit skam över deras land. Fuckat upp deras vackra Sturm und Drang-språk och snott alla coola symboler som finns. Samtidigt är de så jävla trötta på allt tjöt om krig och små fyrkantiga mustascher och skit, att de imploderar innan man ens hunnit säga "naz" i "nazistjävel". Kriget har inget med dem att göra och de kan inte be om ursäkt för vad cro-magnon-tyskarna sysslade med. Lika lite som jag tänker stå till svars för att nån jävla svensk fegregering tillät Tyskland glida genom för att ta Norge.

Sen skall man ju komma ihåg att den tyske medelsvensson, den tyske Average Joe, säkert är en komplett idiot i hög utsträckning. (Han som vi svenskar tror är urtysken, med hockyfrilla, turkosa sportjacka och golf gti.) Landet liknar USA mycket mer än Sverige. Mer av allt. Bättre, större, smartare, vackrare, fulare, dummare, you name it. Men faktum kvarstår... Stockholm kommer aldrig kunna mäta sig med Berlin och Volvo/Saab mot ... mhej.

Säljare sa...

Om man anser att vi i sverige var fega under kriget så brukar man även tycka att tex England och USA var modiga, det är väl en historieförfalskning. Som vanligt fanns det inga moraliska skäl till att vissa länder valde att kriga mot Tyskland, det hela handade även den gången om makt/resurser. Därmed inte sagt att vi inte ska vara glada över att de allierade vann, eftersom demokratier i slutändan ändå är skönare än diktaturer. Jag vill bara ha bort hjälte/fegis stämplar. (För övrigt så tycker jag absolut att det är jobbigare när barn hängs ut på nätet än när vuxna gör det, trots att även vuxna är tragiska... http://video.feber.se/2006/03/skrmmande_sta_b.html )

Jaaan sa...

el guapo:

Ett mycket klargörande och bra svar.

Dessutom, klockren analys!

Tack för det!

elon sa...

såklart det är en fejk.

caiman sa...

Det läbbigaste är ju när han lyckas får på esc-knappen igen och säger "ich braucht kein hilfe, ich braucht kein hilfe" vilket betyder "jag behöver ingen hjälp". Han påminner jävligt mycket om gollum i det läget.

maya sa...

Alltså som mamma till ett autistiskt barn blir jag chockad av kommentarerna här. Det är nog så vidrigt att sån här skit sprids på nätet. Det är nog så jobbigt att ha ett barn med problem. "Hand upp för kemisk lobotomering" Ska jag lobotomera min son?
Har inte barn med ADHD, Autims och likande sjukdomar rätt attt existera eller vad vill ni säga?
Antar att ni tycker att Bobbys styvpappa och mamma gjorde rätt som dödade honom och sänkte honom i en sjö eller?

Ulrika sa...

Fy fan vilken äcklig människa du är. Hade du stått framför mig just nu hade jag i ärlighetens namn spöat skiten ur dig så att du vaknade. Inser du vad det är du skriver egentligen? Det här är barn som fötts med det här handikappet! De har aldrig valt det!

Fy fan vad cool du är som yrkar på kemisk lobotomi för barn med handikapp. Vilken man du är. Hade du verkligen yrkat för samma sak om dina barn utvecklade ett handikapp? För det är inte omöjligt! Män kan utveckla schizofreni i 25-års-åldern utan några som helst problem tidigare i livet.

Jag tycker att du borde lobotomeras. För ärligt talat, då får man ju insyn i hur Mengele och andra nazister fungerade. Ni verkar ju ha samma människosyn. Du myser när du tänker på Auschwitz va? Där hade du allt trivts.

mikebike sa...

ulrika: ärligt talat undrar jag om du tänkte själv när du går på mig om Auschwitz och nazister. du har ingen aning vem du skriver det till.

men jag förstår dig. på riktigt. för du reagerade. och det var precis det mitt inlägg var. en reaktion.

skillnaden mellan ditt inlägg och mitt är att jag inte skönjer jättemycket humor i ditt

Ulrika sa...

Jag skönjar ingen humor i ditt.

Men du kanske kan förklara vad som är så jävla komiskt med att göra sig rolig på handikappade barns bekostnad.

Ulrika sa...

Angående referensen till Mengele så tycker jag att du ska se någon av hans propagandafilmer från 30-40-talet.

Akt ett: Kortfilm där ett barn med handikapp filmats under ett av dess utbrott.
Akt två: Mengele eller ngn medarbetare berättar om hur farliga de är för samhället och bör låsas in/kastreras/försvinna.

Du ser inga likheter med ditt roliga inlägg?

mikebike sa...

du verkar uppriktigt sagt rubbad!

du ser inga likheter mellan ditt inlägg och mitt heller isåfall va? du har fullkomlig rätt att bete dig som ett svin för att jag har lyckats reta upp dig med ett inlägg där du tycker att jag beter mig som ett svin?

jag vet inte vad du har för referensramar men ärligt talat även efter att jag försökt förklara för dig så går du på med naziköret. du är fan inte sann!

skulle du vara mindre smaklös än jag nu då tycker du? skulle att jämföra någon med judeförintelsen och brott mot mänsklighetens absolut värsta ansikten är en helt rimlig jämförelse för dig tydligen.

visst gräver man ofta där man står. jag har förståelse för att du blev förbannad på inlägget det kan du vara. du kan gå på hur mycket du vill också. kalla mig vad du vill. men tänk efter (om du nu har den förmågan) är du så mycket bättre själv när du häver ur dig påhopp om att jag skulle vara nazist och skulle digga att vara med om förintelsen. baserat på ETT ENDA INLÄGG I MIN BLOGG. är det verkligen helt legitimt för dig. Jag försöker inte försvara mig eller sätta mig över dig.

jag vill bara få dig att förstå vad som fick mig att skriva inlägget. samma sak som fick dig att reagera mot mig.

det är upp till dig om du inte skönjar humor i mitt inlägg eller inte. jag kan inte hjälpa det.

sedan så kanske du inte ska förutsätta att alla har frossat i nassarnas propagandafilmer. jag har svårt att jämföra mitt inlägg med nazipropaganda. det får stå för dig.

du verkar vara väldigt insatt. vad heter filmen? vart får man tag på den... eller är det "en dokumentär du såg en gång"... bra referens isåfall.

Ulrika sa...

Jepp, jag är asrubbad som vågar säga emot dig. Jag vet. Men jag skrattar inte åt sånt här och det kommer jag aldrig göra.

Ja, jag har fil.kand. i historia och propaganda har alltid varit ett stort intresse. Jag förstår att det är trist att du inte kan trasha mig för att vara en okunnig brud nu, ha ha.
Du kan vända dig till vilket universitetsbibliotek du vill i Sverige och be om att få ta del av nazitidens propagandafilmer. Det finns dokumentärer, böcker och avhandlingar.

Ulrika sa...

Och ja, jag överreagerar säkert som fan, och jag kommer säkert vara hur lugn som helst om en vecka och inte alls tänka i samma tankebanor, men vad fan. Jag blir så jäkla less på attityden mot handikappade.

mikebike sa...

jag såg tidigare idag att du håller på med en avhandling i historiua så jag hade inte någon intention att trasha dig som en "dum brud". försök inte göra detta till en könsgrej nu också.
alltså det är skärmmande vilka slutsatser du kan dra om någon utan att märka hur du själv låter.

ge mig namnet på filmen. det borde väl knappast vara ett problem för dig om du nu haft propaganda som stort intresse. jag vill se exakt vad det är du jämför mig med.

du får gärna säga emot. tycker du dig utläsa att jag har något emot att du tycker tvärtom eller har en annan åsikt? jag har inte heller försökt att få dig att förstå det roliga i mitt inlägg. alla kan inte ha samma typ av humor. det jag försker få fram är att din reaktion mot mig var väldigt lik min reaktion vilket i sin tur genererade ett inlägg.

men du förstår verkligen inte vad jag är ute efter va? Och du tycker verkligen att det är helt ok att raljera om nazism och förintelseläger och dr mengle och samtidigt tokhata en reaktion från mig mot killens raseriutbrott.

alltså om du är så bevandrad i historia, nazityskland och deras propaganda. hur fan kan du då göra den jämförelsen och verkligen mena det. creepy.

mikebike sa...

du har ingen aning om hur närstående jag har som är handikappade... alltså det är otroligt att du inte kan förtå att det inte är ett handikapp jag skrev om (om än jävligt dum titel) utan ett beteende. det känns rätt lönlöst att försöka få någon att förstå som inte VILL förstå

Ulrika sa...

Jag kan i ärlighetens namn inte säga exakt vad de propagandafilmerna heter, och det tror jag ingen annan i världen heller kan. Man har aldrig döpt propagandafilmer. Jag har sett massvis av såna kortfilmer - fungerade som reklam - genom universitetet. Som jag skrev tidigare så är det bara att gå till ett universitetsbibliotek, be om att få se filmer med propaganda från nazityskland så har de filmer man kan låna /se där. Jag skulle gissa på att de hette "Propagandafilmer från nazityskland 1-3"? Men vad vet jag, de har inga namn som sagt.

tycker det är rätt märkligt att jag inte får döma dig efter ett inlägg, men du har tydligen all rätt i världen att döma en liten pojke efter att ha sett en fem-minutersfilmsnutt på internet. that makes sense?

Du skriver rakt ut att killen ska lobotomeras. Är det okej? Men det är inte okej att säga att ditt inlägg är identiskt med nazitysklans propaganda?

nej, jag har faktiskt lite svårt att tro att du har ngn i din närhet med ADHD. Då hade du inte gjort dig rolig på den personens bekostnad.

mikebike sa...

så stort intresse har jag inte av nazipropaganda att jag orkar gå igenom allting de har på biblioteket.

Nä jag har ingen med adhd i min absoluta närhet. helt korrekt. det finns andra handikapp än adhd. och återigen jag försöker inte göra mig rolig över ett handikapp...snälla människa, läs vad jag skriver. jag lackar ju över hans otroligt vansinniga beteende.

jag skriver inte heller rakt ut att killen ska lobotomeras. där tar du fel. jag skriver att när man ser sånt här så säger man hand upp för kemisk lobotomi vilket jag antog att alla förstod att det var ett överdrivet skämt. du drar en massa slutsater och säger att jag yrkar på lobotomi för barn med handikapp... där får du väl fan ta och ge dig.

och så det viktigaste av alltihop. jag säger inte att du inte får döma mig. gör det om du vill. eller det har du ju redan gjort rätt tydligt eller hur. jag tycker jag har varit ganska tydlig och velat lyfta fram att alla kan reagera på något de ser och reagerar på det av instinkt.

ALLTSÅ LÄS VÄLDIGT NOGA:

jag försöker varken rättfärdiga eller ursäkta mitt eget inlägg. Det jag ville lyfta fram var att du fördömde mig på exakt samma basis som jag skrev inlägget om killen med tokflippen.
Och jag tycker att du kanske ska se över dina egna värderingar och ditt eget sätt innan du gör samma sak mot någon annan.

jag försöker inte framstå som en fantastisk människa och jag tål kritik. men jag tål inte när jag försöker förklara och människan på andra sidan inte VILL förstå.

Ulrika sa...

Okej, då hade jag väl helt fel och ber om ursäkt.
och ja, jag har aldrig gömt att jag dömer dig, för det gör jag verkligen, det står jag för till 100%. Precis som du dömer pojken på filmen. Så fungerar människan.

Men sorry om jag sårade dig.

mikebike sa...

Ja jag antar att vi inte kommer längre än så här. du har inte sårat mig som sagt. jag tål kritik. jag måste inte bli älskad av alla men det är viktigt för mig att en person som du som går på och blir så upprörd att du jämför mig och på riktigt menar att jag har samma människosyn som mengle. att såna personer tittar över sin egen människosyn.

jag skrev ett inlägg som jag hävdar är ett skämt. du jämför mig på riktigt med förintelsen och nazitysklands värsta as. För att ha fil.kand i historik så tycker jag att du överdriver en smula... men du står för det. då är det helt ok.

D sa...

Ulrika: jag råkade läsa dina inlägg och jag blir uppriktigt förbannad. Med din utbildning i ryggen och din starka åsikt om vad man får och inte får säga så har du definitivt gjort ett eget övertramp. Att jämföra någon med Mengele, som vi nog båda kan skriva under på är en av de galnaste i historien, är enligt mig inte okej. Likväl som du tycker att mike går över gränsen kan jag säga som har släkt som dog i koncentrationslägren att din jämförelse känns ytterst smaklös och lättvindigt utdelad. Vad vill du komma med din nazijämförelse? Förstår du verkligen vidden av förintelsen? Om du hade gjort det så hade du själv förstått att din anklagelse är helt orimlig.

Jag är av åsikten att man får skoja om allt så länge man kan försvara sina skämt och man vet vad det är man skojar om. Mike, kan man tydligt utläsa, anser inte pojken med autism/ADHD som ett svin utan han kommenterar det beetende som han visar. Efter år av erfarenhet av både barn med autism och ADHD så vet jag att man ibland kan bli helt tokig på de trots att man vet varför de ibland gör som de gör.

Det är stor skillnad på propaganda och cynism!

pink_lion sa...

Ja, vad ska jag säga..
Det här kändes inte så himla kul men medans jag läste så kände jag igen varenda bit av det s.k uppförandet då datan hänger sig mitt i ett spel för min son tex, råkade t.omskratta till några ggr under mitt läsande men inte för att det var kul somnär man hör ngn kul story utan mera för att jag kände igen mig i skiten..när man har en tuff vardag jämt med dygnsrytmändringar, sömnrubbningar, humörsvängningar, hyperaktivitet, tics, koncentrationssvårigheter, noll tidsuppfattning å allt annat som har med ADHD att göra så kan man inte annat än att skratta ibland åt skiten, även jag har adhd men jag har lärt mig att leva med mitt funktionshinder å jag funkar relativt bra nu som vuxen men för att fungera så måste jag ha en inrutad å strukturerad vardag annars kollapsar hela tillvaron å då ere förbannat svårt att även ha en tonåring med samma funktionshinder men jag har klarat mig hittills men sveriges sketna myndigheter har gjort vårt liv till ett helvete rent ut sagt för dom vill inte förstå utan sätter på sig ögonbindel o öronproppar typ för att dom orkar inte..vill väl ha semester för jämnan.
Jag jobbar dygnet runt hemma för att det ska klaffa med allting utan vare sig lön , avlastning eller rast.
Å ngt jag avskyr är när folk i övrigt kommenterar människor med funktionshinder som "djävliga", "stora idioter", "cp-huve" eller som flera här skrivit om "fritt fram att lobotomera de sketna ungjävlarna"..

Fy faan!!

Jag vill gärna veta var man kan få se denna kortfilm, synd om killen å ännu mera synd om han filmats just under ett äkta utbrott som sen lagts ut på nätet..
Så att folk kan skratta å dylikt...
Usch..

Läs gärna om neuropsykiatriska funktionshinder innan ni vräker ur er massa dynga om dessa människor.
Det är inte oss det är fel på...
Det är samhället det är fel på o folks syn på saken samt bemötandet.

mikebike sa...

väl talat pink lion. och det är lite det jag försökt säga i kommentarstormen här. det är inte handikappet jag dissar. det är ett beteende. du visar i din kommentar att du förstår att det inte är ok att bete sig hur som helst bara för att du har ett handikapp. du kämpar med ett handikapp.

dessutom ska det väldigt noga tilläggas att det är ingen som vet om killen har en diagnos eller om han bara blir förbannad ändå och ens om filmen är äkta.

det jag skrev om var att jag lackae när jag såg ett så totalt oaccweptabelt beteende... sedan har jag redan sagt att titeln är närmast efterblivet satt. har inget bra försvar och tänker inte slingra bort det. men det är viktigt att förstå och det tror jag de flesta gör att det är skrivet som en reaktion på ett beteende.

man kan snacka om samhällets ansvar för människor med handikapp i oändlighet och jag håller med... MEN det är inte det mitt inlägg handlar om. läs om läs rätt.

pink_lion sa...

Hallå igen..
Läs igen å läs rätt..
Jag läser å läser men ibland får jag hjärnsläpp å fattar nada av det jag läser, det går liksom inte in, likaså då ngn maler långa harranger om ngt så har jag efter halva storyn glömt vad vederbörande malt om, å det är inte för att vara otrevlig utan det bara är så.
Huvudsymtomen vid tex ADHD är uppmärksamhetsstörning, impulsivitet och hyperaktivitet/överaktivitet.
Barn med ADHD har svårt att vänta, att kontrollera sina känslor och humör. Många har ett oförutsägbart beteende. Flertalet har problem med att planera å organisera sin tillvaro-har brister i vad som kallas hjärnans exekutiva funktioner...en betydande del av barnen har även svårigheter med samspelet med andra...Det är mkt vanligt att barn och ungdomar med ADHD är ängsliga, osäkra å saknar tilltro till sin förmåga, många misslyckanden ökar risken för uppgivenhet, oro och depression.
ADHD leder till konsekvenser i det dagliga livet som gör att barn och ungdomar med just dessa funktionshinder är beroende av att det finns vuxna i deras omgivning som kan förstå och hjälpa dom.
Barn med ADHD har dock nästan alltid långt före en utredning "stämplats" genom att kamrater å vuxna på olika sätt uttryckt negativa omdömen om dom, på sikt kan en diagnos underlätta för barnet att lära sig att förstå sig själv, hantera och ibland komma runt sina svårigheter.
Det är vanligt att barn med ADHD protesterar mot krav och trotsar vuxna, hos endel tenderar detta att bli ett mönster för deras beteende och de utvecklar vad som kallas trotssyndrom.
Och vad man ska beakta är att dessa barn och ungdomar inte gör det med vilje utan det bara blir så och dom bara är så, men med rätt hjälp, förståelse och bemötande så är man en bra bit på väg...men tyvärr är det enklare att "kasta skit" över deras beteende som anses skrämmande å onormalt..Dessa människor som anser att detta är skrämmande å onormalt å inte borde få ske skriker de mest olämpliga namnen efter dessa barn å ungdomar eller så förekommer oftast mobbing gentemot dessa barnen å inte bara av barn utan oxå av vuxna som borde veta bättre...Men detta är inte allt vad gäller ADHD ..det finns så mkt mera att berätta om funktionshindret men det skiter jag i denna gång..ska oxå börja skriva bloggar så folk kan läsa å få en bättre uppfattning vad det är det handlar om egentligen.
Å inte bara om Funktionshinder utan allt annat folk borde läsa å å försöka förstå...å när man väl får viljan att förstå å kanske stödja då är vi en bit på väg i samhället å alla vill vi väl att det ska bli bra tillslut.

Anonym sa...

I dagens Sverige begås övergrepp på barn när man misstänker dem för att ha en neuropsykiatrisk störning.
Barnen kan aldrig känna sig trygga i en skola där lärarna gått på npf kurs och sedan nyfrälsta börjar hålla utkik efter vem i klassen som kan tänkas ha Damp/adhd autismspektrumstörning mm.
Visst finns det problem med utåtagerande barn, det förnekar jag inte. men man måste titta mera på varför dom här problemen finns istället för att skylla på en biologisk förklaring "barnens egna hjärnor". Det är ingen tillfällighet att neuropsykiatriska diagnoser har fått en nyrenässans i takt med 90-talets alla besparingar inom skolan och samhället i övrigt. När personer som Eva Kärfve "som skrev boken Hjärnspöken Damp och hotet mot folkhälsan" kritiserar det neuropsykiatriska etablissemanget möts hon av hån och diverse andra osmakliga påhopp. Hon som bara är en enkel sociolog begriper inget! heter det.
Tydlingen skall man vara högt uppsatt forskare samt samtycka med neuropsykiatrikerna för att få ta del av forskning som påstår attDamp/adhd är en giltig diagnos. Professor Christopher Gillbergs forskning om Damp fick aldrig någon chans att granskas. När domstolarna gav Eva Kärfve och Läkaren Leif Elinder rätt att ta del av forskningsmaterialet förstördes det av bla controllern Kerstin Lamberg och Gillbergs fru, Carina Gillberg. Christopher Gillberg befann sig i London när 22 hyllmeter forskningsmaterial förstördes. Man kan ju lätt räkna ut vem som gav orden om förstörelse från London. Kerstin Lamberg fick sedan löneförhöjning istället för sparken som hade varit det naturliga. Tyvärr har scientologerna samma uppfattning som diagnosmotståndarna. Detta har Gillberg utnyttjat. Istället för att bemöta kritiken beskyller han alla kritiker för att vara scientologer. Detta budskap har spridit sig bland medlemmarna inom Riksförbundet Attention. Så nu är det inte så konstigt om man blir kallad för scientolog när man diskuterar med dessa människor.

Man funderar självklart om orsaken till neuropsykiatriska diagnoser. En av förklaringarna ligger säkert i läkemedelsbolagens vinstintressen. Man skapar en diagnos "ett problem" som inte fanns för att få sälja medicin.

En annan orsak är kulturell.

För att citera en sann tänkare.

"Diagnoser föds, gör karriär och dör. Ett historiskt perspektiv visar detta tydligt. Gränserna för vad som betraktas som sjukt och friskt, normalt eller avvikande, förändras ständigt. En diagnos kan försvinna för att den inte längre uppfattas som sjukdom, för att den slukas av andra diagnoser eller för att den inte längre är kulturellt sanktionerad."

"Denna typ av rörligt sjukdomsspråk kan kallas kultursjukdomar eller kulturrelaterade diagnoser. Sådana finns alltid, de är nödvändiga rum för sjukdomsupplevelsen, men varierar med tid, rum och värderingar.
Vi "förstår" alltså genom de tillgängliga förklaringsmodellerna. Men inte därför att de nödvändigtvis är bättre, utan därför att de är anpassade till upplevelsen av vår samtid. För att bli framgångsrika måste nya diagnoser samspela med kulturellt relevanta teman. De fungerar därmed som en kommentar till samhället, ett gränsvärde för vad som uppfattas som normalt, rimligt och acceptabelt. Det finns knappast något område, inklusive kön, klass, barndom, livsstil, industrialisering, arbetsmiljö, bomiljö, teknikanpassning, där hypotetiska diagnoser inte finns med för att stödja och bekräfta värderingar, attityder och intressen."

Att skylla på barnen för att själv ge sig skuldbefrielse är omoraliskt och oetiskt.
Tilltaget kan få oetiska konsekvenser för barnet.

Mvh Återställ

Anonym sa...

WTF?!?!

Och JAG har själv GRAV ADHD.

Ulrika.
i grund och botten vet både DU och JAG att dessa inlägg INTE är skrivna riktade åt mig eller ditt håll.

VISSA HAR SJUK HUMOR, men de har framförallt inte den insikt du har i historien, det är förmodligen därför dom är avtrubbade.


Du kommer inte att lyckas med något här, man kan inte "vinna" på nätet. Och, oavsett hur arg och upprörd du är nu, så har du ingen rätt att moralisera med självgodhet jag-vet-vad-som-är-acceptabelt-du-är-ett-jävla -svin.För vad ?
jo, att DU anser nassesyften åt handikappade är tabu. För DIG.