fredag, januari 27, 2006

Vad du ser är vad du får

En liten guide inför riksdagsvalet

Efter föregående blogg om alla smygsossar så började jag surfa runt på varje riksdagspartis hemsida för att läsa deras partiprogram inför det stundande valet.

Givetvis blev jag inte särskilt förvånad men gudars vrede vad mycket ”jibba-jabba” de sysslar med. Att de ens orkar ljuga oss väljare rätt upp i ansiktet, och med så berått mod sedan. Alla vet ju att det till 98% bara är ren cockteasing på politikers vis. Hur många vallöften blir infriade under en mandatperiod egentligen?

Vi kan givetvis glömma det där med att det skulle bli så mycket bättre utan sossarna i främsta ledet. I slutändan skulle det troligen bli precis samma skit oavsett vilka som stod för fiolerna. Bara vägen dit skulle skilja något och nu jag har börjat känna att det skulle vara jävligt skönt med lite förändring nu. Höger eller vänster - vilket som – bara något händer snart. Problemet är bara att jag i dagsläget inte har en aning om vilken av de där jävla träkepsarna jag skulle förära min röst om det vore val idag. Troligen skulle det bli blankt som lacken på en raggarbil.

Eftersom samtliga partiers valprogram är så våldsamt tröttande och nästan verkar vara cyniskt späckat med shitschnaack känner jag mig manad att recensera alla riksdagspartier enligt en mycket enklare modell:

WYSIYG (What-You-See-Is-What-You-Get).

Lars Ohly (V)
Kamrat Ohly – Skönt med en partiledare som är kommunist men ändå inte. Han drömmer sig tillbaka i våta drömmar till DDR och Warszawapaktens gyllene tid. Han älskar att ta ordet kommunist i munnen och leka runt med det som en ”Werthers Original”.

Utåt tar han avstånd från sina comrades gamla synder och hävdar att det är ideologin han tror på. Är det inte dags att inse att det kanske inte är en så vattentät ideologi. Det har ju aldrig funkat. Gång på gång har lika-för-alla-politiken slutat i diktatur, mer toppstyrd än något annat.

Göran Person (S)
Göran ”Biffen” Persson. Har hängt med länge. Har en skön arrogans och är en snackepåse av hög kaliber. Synd bara att inget han lovar når det som vi kallar verklighet. Han bufflar på och det är faktiskt jävligt kul att höra hur hans näsborrar frammanar ett flodhästliknande blås innan han hånleende förnedrar Maud och herr Hägglund… gång på gång på gång.

Han har blivit en skicklig politiker (han har ju haft några år på sig så att säga) men hans politik är som vattentortyr. Långsamt förtärande.

Maria Wetterstrand & Peter Eriksson (Mp)
Språkrör, fy fan vad töntigt! Politikens svar på fotbollslandslagets ”Lars-Tommy”. Varför dubbelt partiledarskap? Vem är goodcop och vem är badcop? Visst, bra att någon värnar om miljön, men sedan då? Måste vara lite deppigt att nästan alla röster kommer från såna som inte vill att de ska ramla ur. Att de är kvar i riksdagen mandatperiod efter mandatperiod beror ju faktiskt bara på att så många vill vara med och rädda Willy.

Kul bonus är att dock att deras förnamn bildar förkortningen på partiet.

Fredrik Reinfeldt (M)
En del killar ser tuffa ut i rakad skalle, andra ser ut som bäbisar. Högerpossets nallebjörnsledare har vunnit stort förtroende hos det svenska folket. Han flörtar med arbetarklassen samtidigt som han vill betala alla skattesänkningar med deras pengar.

Han är svår att hata för han har inte visat sina mörkaste sidor. Än. Han är slug som Dr Phil och man får inte riktigt grepp om honom. Det ser ut som att han stashar en hel del skruvade tankar i sitt stora huvud men man vet inte säkert. Seriemördarbrillor på honom hade nog varit kreddigt. Det stelopererade flinet med ett par kannibalbågar skulle bli en ny skön moderatkombo.

Lars Leijonborg (Fp)
Många säger att han ser tecknad ut. Jag tycker det ser ut som att han röker hasch precis hela tiden. Ögonen har alltid den där ”good ol’ doobie looken” och rösten som han precis släppt läpparna från en crackbong. Han är lite mysigt rolig också. Han är nog killen som har slipsen runt huvudet först på firmafesterna.

Hade han inte varit så tajt med ledar’n så är det inte omöjligt att rösten kunde falla på Haschalarsa.

Maud Olofsson (C)
Man ska tala till bönder på bönders vis och det lyckas Maud sannerligen göra skäl för. Tyvärr räcker det inte att låta som en klase bönner om man trixar med svårare ord än man kan hantera. Hon är färgstark Maud och hennes hat till the big boss (GP) är väldigt underhållande. Men jag skulle aldrig orka höra hennes ettriga stämma i längden.


Göran Hägglund (Kd)
Abortmotstånd och homoförakt går inte att tvätta bort från ett parti bara för att man dukar upp med spahelg hos högerflankens egen lilla knähund. Inte i dessa tider. Förtroendet växte inte när han började lipa ut i media för att storsossen körde över honom.


Hade han svarat upp med en nävmacka istället för att hämta storebrorsan Reinfeldt hade han kanske nått upp till samma nivå som kamrat Ohly.

Herr Hägglund – vad är det du vill? Vi hör dig inte!

11 kommentarer:

caiman sa...

Jag är lite inne på att rösta på den roligaste personligheten eftersom man kommer se mycket utav statsministern vem det nu blir.

Tyvärr är det väldigt solklart vem rösten skulle falla på då.
Säga vad man vill om politiken men Göran Person är underhållning!
Han är sådär mysigt rolig och allmänt underbar person som man skulle vilja ha i sin närhet på ungefär kompisens-farsa-avståndet.

Anonym sa...

Reinfeldt i pilotglasögon är ju helt oemotståndligt!

Anonym sa...

Reinfeldts panna ser fan photoshoppad ut :)

Dan (gearhead) sa...

Bäver mig för när det skall valfloskas i all medier, där det då försöks ragga röster genom att fördumma lyssnarna/tittarna så till den milda grad, genom att köra samma gamla skitargument utan att verkligen säga något konkret om hur de skall kunna genomföra allt, att mediet till slut stängs av.

Anonym sa...

ja, men gör nåt själva då! Det är ju fritt fram att bli politiker och komma med egna åsikter ! Tänk på att det är väldigt lätt att kritisera - men svårt att komma med nåt själv ..

Säljare sa...

anonymous : Som om man inte tänkt det, men det är ett otroligt stort steg att ta att köra igång själv, speciellt eftersom ALLA partier är så konstiga, man måste alltså starta ett eget... det tar tid och energi och så slutar det med att man trollar med backar och är populist, det går helt enkelt inte. Sedan Moderaterna blev folkpartister, som vill ta från de fattiga och ge till de rika, och folkpartisterna blev främlingsfientliga moderater och sossarna blev antifrihetsfolkpartister vet man ju varken ut eller in. Helt plötsligt visar det sig att jag ska rösta på Centern, som ju inte vill någonging alls, när jag gör en snabbankät om vilket parti som passar mig (genial ide för den delen så att man slipper tänka)

Anonym sa...

Näe krabbar! Lägg er röst på piratpartiet istället så vet ni åtminstone att en viktig fråga kommer upp på dagordningen.

Cliff Hanger sa...

Rösta på Bajenpartiet!

* Kriminalisera seger över Hammarby

* Förbjud blåvita, rödvita och gulsvarta lag i Allsvenskan

* Försäljning av starköl på matcherna

* Avkriminalisera domarlynchning

* Friplats för Hammarby i Champions League

* Lägre skatt för Hammarbyare (0%)

* Riv Globen till förmån för Hammarby

* Avskaffa religionskunskap i skolan till förmån för fotbolls-, ishockey- och bandyträning

* Obligatorisk skolundervisning i Södermalms historia

* Fräschare kvinnliga poliser

* Första ölen gratis på Söders krogar för gäster iförda Hammarbytröja

* Avskaffa dörrvakter på Söder

* Inga karensdagar för bakfulla Hammarbyare

* K-märk Björns trädgård

* Kenta Gustavsson som pausmusik på Söders alla tunnelbanestationer

* Fri lokaltrafik för Hammarbyare på Söder

t.b.f.t.e. sa...

Maude är värst. Jävligt svidande att bondpartiet sitter på så mycket cash. Hoppas dem åker ut ur riksdagen som en fiberfrukost. Och sen har "dem" även herr hägglund som bara ser ut som han vill äta våfflor med glass, han har inget att säga. reinfeldt är ganska rolig tar inte riktigt lika mycket onödig plats som han gjorde innan. Tyvärr har han politik som tilltalar mig lika mycket som en dos diarré på mina nya vita skor. President Person borde definitivt sitta kvar nästa termin också, om han inte lämnar plats för Per Nuder. Nuder är rolig och bra. Men de måste få bort Thomas "Läspet" Bodström först. Även om han är flitig får man krupp av honom.

Anonym sa...

Haha, du är säkert en sån där patetisk typ som röstar efter slutdebatten på den som kommer med mest populistiska löftet typ Lejonborgs språktestlöfte.

Återigen - patetiskt.

Anonym sa...

Bara att låta sig bli inspirerad:

http://www.spreadshirt.net/shop.php?sid=72771&article_id=3039946