tisdag, januari 31, 2006

Utmaning antagen

Såg att jag blivit utmanad av emelie i en form av vad som verkar vara bloggens motsvarighet till e-postens kedjebrev. Jag hatar egentligen kedjebrev men detta var lite kul eftersom jag inte varit med om det innan.

Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar.

  1. Jag är ett s.k. "luktmongo". Det innebär att jag måste lukta på allt möjligt. I synnerhet rör det sig om mat och dryck men även andra grejjer. Känner jag en äcklig lukt så måste jag lukta på den även om risken för att kräkas är överhängande. På bakfyllan en gång (en riktig svår en) trampade jag i en bit brieost. Jag hade precis kommit ur en kräkasloop och borde inte... jag hoppade på ett ben in till köket och torkade bort osten från min häl men innan jag slängde den tog jag en liten tvångsmässig "sniff". Jag kräktes som en gris direkt.

  2. Jag blir lätt manisk och hypar saker jag diggar, så i den milda grad att alla andra går miste om själva upplevelsen, fast det aldrig är min avsikt. Jag kan bara inte låta bli att berätta (avslöja för mycket) om t.ex. en film/tv-serie som jag diggar tokmycket. På jobbet har jag belagts med snackisförbud om det rör nya filmer som de andra inte sett.

  3. Det är någonting med mig och idrottsanläggningar och då speciellt badhus. Så fort jag kommer innanför dörren så händer något med mig. Jag blir extremt tafatt och förvirrad. När jag besökte Valhallabadet här i stan för första gången sedan gymnasietiden så gick allting åt helvete. Först hittade jag inte omklädningsrummet, väl där inte skåpet, sedan råkade jag helt talanglöst inför en grupp pensionärsgubbar duscha "kallduschen" (det var i januari för några år sedan). Gubbjävlarna skrattade så att deras vissna rövar dallrade i kapp och jag försvann skamset runt ett hörn och kved av smärta. I poolen klagade jag när min fru inte orkade mer än 600m och fick själv tokkramp, blev utskälld av en badvakt när jag hängde på linan och till sist välte ner en arg sportsimmande italjano's vattenflaska och fick ännu mer skäll där jag låg på kaklet. Alla tittade och när jag lackade ur och skrek som svar att "Jag har kramp för i helvete".

    Man skulle kunna tro att det var en engångsgrej emn icke. När jag och min fru en tid senare skulle på massage och kurbad på hagabadet så tog det mig tjugo minuter att hitta från omklädningsrummet till "ägget" (central plats på hagabadet) . Dessutom fattade jag aldrig om jag skulle vara naken eller inte i kurbadet. Jag frös i vad som kändes som en evighet när badvärdinnan höll upp handduken men valde tillslut att behålla badisarna på. Brrr... jag känner mig så otroligt tafatt i idrottsanläggningar. Jag ryser bara jag går förbi ett gym för jag vet att jag skulle bete mig efterblivet om jag gick in.

  4. På offentliga toaletter (som jag i det längsta gör vad som helst för att undvika) så aktar jag mig för att nudda någonting. Jag försöker andas in så lite som möjligt och när jag ska ta papper från en toarulle så river jag alltid bort den närmsta biten på rullen innan jag tar. När jag ska tvätta händerna öppnar/stänger jag kranen med ett papper. Samma sak med handtaget. För att komma ut så jag trycker jag ner handtaget med pappret jag torkade händerna med, öppnar med foten och slinker ut. Clean.

  5. Grov beslutsångest, i synneret gällande val av lunchmat. Om det finns en lista med fler än tre alternativ sätts hela min tillvaro ur spel för en stund. Jag får en tom blick och kan bara inte välja något som jag blir själv om. Jag klarar inte av att ta "risken"

    Liknande problem uppstår när jag ska handla chips. Jag kan stå vid chipshyllan och skaka på påsarna i en evighet för att utröna vilken påse som innehåller minst flis (trasiga chips). Den SKA jag ha.

Själv passar jag utmaningen vidare till några trogna läsare. Jag har spanat runt lite och har sett att många redan fått utmaningen innan mig men har inte sett Nino, El Pedro, Nemo, Blancaflor, Tessan & Plattkatt bli utmanade. Nu såg jag att jag utmanat en för mycket men det skiter jag i.

Btw, var i ligger själva utmaningen egentligen? Vem startade den?

23 kommentarer:

Pollyprettypants sa...

Hahaha....jag dööör vilka tix!!! Men tack för att man fick känna sig litte norris!
Om jag skall vara ärlig så kände jag igen mig på en del av dem...dock till en mild grad...

Anonym sa...

Tjena mikebike.
Du läser tydligen sämre än vad jag gör ibland men jag postade min sådana hära sak igår ;)

Men du hade ju en backuputmanare på din lista så inget illa kommer att hända dog dock. Jag ligger pyrt till

mikebike sa...

Ja vardagen är ingen lek polly;) Jag kan också ha olika grader.

ahh ok el pedro, nu såg jag. fan vad bra att jag tog med en backup då;)

adde sa...

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha!
Mike, ett ex till mig hade en kompis som hade samma luktmani som du. När hans tjej var på toa gick vattnet för henne. Eftersom det var deras första barn blev allt väldigt stressigt och kaotiskt. Hon slet av sig de blöta trosorna och slängde dom i dasset innan de ilade iväg till BB. Två dygn senare kommer killen hem och hittar trosorna liggande i toaletten. Ja, du fattar vad han var tvungen att göra. Tills för fem minuter sedan var jag helt övertygad om att han var ensam i världen om denna mani.

Nemo sa...

Asså.. den här blottningen har jag väntat på med schrekblandad förtjusning. Men... jag postar den till din mailbox..istf att lägga den i kommentarslådan här på bloggen.

Deliverance zum morgens...

PlattKatt sa...

Nu du ditt luktmongo har du ditt svar!
:-P

Jag är nog också ett luktmongo.
Jag luktar på frukten i affärerna också.... hehe

Take care mannen

Johan sa...

Tvåan och femman lider jag också av. Tror tyvärr att det går att diagnosticera dem på något sätt. Börja inte forska i det, för allt i världen! Det där med toaletterna var lite udda, eller är jag ensam om att inte göra det?

Ivana sa...

Underbar blogg! Loves it!

mikebike sa...

tack ivana! du är välkommen ;)

flicka sa...

Fan... jag hade ju tänkt utmana dig, kunde tänka mig att du skulle ha en massa knasiga saker för dig!

mikebike sa...

åh flicka, jag tänkte faktiskt utmana dig med. jag gör det nu. vad har du för issues? ;)

Cliff Hanger sa...

Tänkte bara uppmärksamma dig på att din utmaning har blivit antagen! Och nu pratar (skriver) jag inte om nåt lökigt kedjebrev utan den högst fysiska utmaningen på berget, you know. :-) Se mer på:

http://buskisblog.blogspot.com/2006/01/tuffast-i-stan.html

tessan sa...

utmaning antagen. sådärja, nu kom jag inte i säng före 12 idag heller. tack mike ;)

annalåg sa...

brieost luktar sperma och kalaspuffar luktar kiss

wordsforyou2006 sa...

Mike, dina alster har klass! Om din blogg vore en bil, så skulle den vara en buteljgrön Jaguar,,, fast ombyggd till en monstertruck med enorma hjul. Wrrrooooaaaarrrr!!!

Johanna sa...

jag har både 2 4 och 5, totalt.
inte bra..det räcker med att komma till en ytlig bekants toalett, om den är ofräsh..psykvarning på mich...jag har samma nojor med tex bestick på caféer och liknande..ändå är jag inte vemmelmagad..jag menar,, jag jobbar inom vården..torkar skit som ingenting...den värsta kroppsvätskan yber alles är definitivt snor, och snorblandade slemloskor...det vänder sig verkligen bara man tänker på det..

mikebike sa...

adde... fy fan! riktigt så jävla sjuk är jag inte... jag får fan gåshud över precis hela kroppen när jag tänker på det. vissa saker luktar man inte på;)

Katta sa...

HAHA.. Mikes kommentar till Adde.. Först blottar mikebike sitt "inre" genom att rada upp sina ticks. Så känner en läsare (Adde) att det är allright att berätta. Då säger mikebike att SÅ sjuk är inte ens Mike att han gör som addes polare... hehe!

flicka sa...

Mike, det är bara att hoppa in på bloggen och läsa;)

Mjukispolacken sa...

Har du härmat min inledning MikeBike eller tänker vi bara skrämmande lika?
http://mjukispolacken.blogspot.com/2006/01/kedjebrevsvarning.html

Hahaha, fan va bra det där med badhuset, det hade jag betalat grova pengar för att se.

mikebike sa...

flicka: jag ska kolla genast

polski: jag fick den texten i en utmaning från emelie. den i kursivt menade du eller? den har ju cirkulerat runt.

Mjukispolacken sa...

Hehe, nej det förstod jag, jag syftade på att du jämförde det med kedjebrev.

tessan sa...

åh hejsan vad min besöksstatistik skjutit i höjden sen du länkade till mig! återstår att se hur många av dina fans som också blir mina.. nåväl, nu har jag haft mina 15 minuters kändisskap iaf. alltid något. kanske. ;)