tisdag, januari 03, 2006

Två saker som stör mig så in i...

Ett:
Att Dogge horar för elgiganten i deras reklam för mellandagsrean. Fy fan vad fånig han känns. Inte för att jag bryr mig ett skit om Dogge egentligen. I'm not a big fan om man säger så. Det är bara det att man fått höra på hans jibba-jabba om respekt, latinamerikansk heder och en massa sån skit i åratal. Alltid en massa tugg om respekt. Och så viker han upp skinkhalvorna inför alla svenssons i hela landet. Det är nästan anstötligt.

Jag mår dåligt av att se människor sjunka så lågt. Han säljer hela sin och sina comrades "image" till loppispris. Sålde senaste plattan så pissigt, blev boken en sådan tokflopp, eller vad är dealen?

Visst, jag hade förstått om det rörde sig om sjuuuukt mycket deg men jag är rätt säker på att hans gage inte är av den sorten. Jag skulle tro att kidsen i alby och fittja som köpt upp sig på deras skivor kommer använda dem att kasta flopp med. Secondhandskivbutikerna kommer troligen drälla av TLK-plattor inom kort. De kommer bli de där pinsamma skivorna i samlingen.

Omertá på dig Dogge!

Två:
Att Burer King har lanserat Triple Whopper. Det är så motbjudande att jag skulle vilja att alla som beställer den får en örfil istället för pommes. Fattar inte de som beställer att det är en fullkomligt vansinnig kreation?

Dessutom tycker jag att BK är ena lata svin som inte ens orkar göra sig besväret att göra det till en burgare med lite sköna grejer mellan varje lager. Skillnaden på en vanlig Whopper och en Triple är den att det ligger tre burgare á 114g och trängs direkt på varandra. Inte ens Jaws i de gamla bondfilmerna skulle väl kunna tugga igenom en sådan köttmur.

Nä nu ska jag jobba på att bli vego på mer än halvtid. En form av tyst och rätt meningslöst svenssonuppror men ändå...

21 kommentarer:

PlattKatt sa...

Dogge har alltid varit låg, man!
Och somliga gör det mesta för att synas och tjäna några dolares...

Halvvegetarian? Ey. That's good man. Om jag bara kunde övertala min kära att man inte MÅSTE äta minst 500 gram kött om dagen för att överleva... *sucka*
Och varför skulle det vara meningslöst? Du gör en god gärning bara genom att köpa KRAV-mjölk. Everything counts. Eller som det så fint heter på svenska. Många bäckar små...

Fast ärligt, finns det miffon som köper såna där sunkburgare? Det är ju äckligt när det bara är kött på!
De kunde döpa burgaren till "Whopper ExtraFatFlesh".
Hehehe.

Da Bomb sa...

Kanske kan det vara så att det är lätta snabba pengar för Dogge så han kan vara hema med sin dotter nu när hans fru nyss dog av cancer???

Anonym sa...

Ja, man mår riktigt illa av att se nån sjunka så lågt - tragiskt!

Hans fru dött i cancer?

mikebike sa...

Jag tror faktiskt att dogge klarar sig ekonomiskt utan elgiganten. det är inte som att han lagt karriären på hyllan.

det är jättetragiskt att hans fru dog i cancer och jättefint att han gör allt för att vara en bra pappa till sin dotter. det har liksom inte med det att göra.

Nino sa...

Dogge har sålt sig, mer är det inte med det och inte nog med det, han fördummar sig, gör sig korkad och får en själv att skämmas å hans vägnar. Sorgligt, sorgligt. Att hans fru dog i cancer och att han blev ensamstående med sin dotter är självklart tragiskt - främst för hans dotter som aldrig lärde känna sin morsa (tycker jag iaf), såsom alla föräldrars dödsfall är, det är fruktansvärt, men, vad har det med Dogges sell out att göra?

BK - komigen, sen NÄR har de varit vettiga med käket? Halvvego, helvego, trekvartsvego, vadsom är bättre än BK, McDonald och jagvetintelängrevadallaheter. Men, jag gillar å andra sidan att knapra selleri, kanske räknas jag inte då, haha.

mikebike sa...

ja precis nino. precis så. han fördummar sig, gör sig till åtlöje och sabbar upp sin image genom att sälja ut sig.

Joshua_Tree sa...

Beträffande Dogge så är det väl helt enkelt så att TLK har femton sålda plattor, resten är snodda. Det är väl så målgruppen ser ut. ;)

Och beträffande Burger King så är deras burgare lika smaklösa och äckliga som McDonalds, om än inte fullt lika mirakulöst torra.

PlattKatt sa...

Men Mike.
Vaddå karriär?
Jag kan inte se att dogge har så mycket karriär nuförtiden (har han någonsin haft?) Och har han det är det faktiskt tragiskt. Samma åsikt angående imagen och så vidare.

Så, han jobbar för Elgiganten. Han fick några högar med stash. Tro mig, om nån ville ha mig att höja vitvaror till skyarna, rappa lite fult och ge mig pengar för det skulle jag helt klart göra det.
Jag är inte den som är den. Inte Dogge heller vad det verkar.

Det är bara att inse. Alla har ett pris.

caiman sa...

KUKEN PUNGEN BURGAR KUNGEN!!!

BK-hamburgare må vara onyttigt men det är gött som fanken att trycka i sig en Big King en sen kväll när man är vrålhungrig!

Dogge har alltid varit en fjant, trodde inte det var möjligt men jag tycker han är ännu fjantigare nu.

Thérèse sa...

Bli vegetarian istället men skippa BK för deras vegburgare stinker, McDonalds har inga veg.burgare. Om du vågar bege dig över bron kan jag rekommendera en falafel på Alibaba på Backaplan. Troligen bästa falafeln i Götet. Annars är en av falafelvagnarna på Kungstorget okey, men Alibaba är värd en tur till Djävulsön

Da Bomb sa...

Vad jag menade var att Dogge, genom det ni kallar sell out mm mm, hinner vara med sin dotter mer då reklamen troligtvis inte tog så lång tid att spela in och samtidigt genererade en hel del pengar.
Troligtvis ett par tre måndslöner. Det kan behövas ner ens livskamrat precis coolat. Vidare, tycker jag att han visar prov på en enorm självdistans i och med denna reklam. Bra jobbat Dogge!

Sen kan man tycka vad man vill om Dogge men han var den förste som rappade på svenska (säg nu inte att det var Just D eller Povel Ramel eller nåt annat trams).
Bara det är ju fett stort!

joacimw sa...

Att sälja skivor gör man inga pengar på, i alla fall inte i Sverige och absolut inte om det är hiphop.

Annars är det väl fritt fram att hata som man vill men låt mig citera Kanye West:
"You see, if you evern wanted to ever be anything / There'd always be somebody that shoot down any dream / There'll always be haters, that's the way it is / Hater niggaz marry hater bitches and have hater kids"

Sune Malm sa...

Din blogg är ofta dagens höjdpunkt men valet av människor att häckla är märkligt, på vilket sätt fuckar missbrukare och samhällets botten upp våra liv..

Om pöblen insåg Dogges kvaliteter behövde han inte göra tv-reklam. Men med artister som Björn Rosenströmgrenberg!? och Stefan "Some put the faith in their guitar" Andersson i sitt stall är det svårt att tränga in på Skivhugget.

El_Pedro sa...

Trippel whoppern passar inte här hemma utan i knaslandet #1 Tyskland.

Såg den första gången 2004 i december på ett trucker hak vid BMW fabriken i Regensburg. Vi såg denna köttkreation som den ultimata tjockisburharen och arbetskamraten lyckades trycka i sig en - killen e smal men har aptit och växer fortfarande - och käkade inget mer på den dagen.
Men denna tingest fanns bara på det haket givetvis så jag blev lite besviken när treburgaren dök upp i samband med filmrånet King Kong.
Burgaren väger fan ca 500gr - den i tyskland iaf.

mikebike sa...

ett: jag hatar inte dogge. jag började nästan förstå honom och inte gilla kanske men iallafall respektera honom. och så sumpar han allt på ett bräde.

två: blanda inte in hans frus bortgång tack. du vet inte att det är så, men jag vet att det inte är SÅ fett betalt för ett sådant reklamgig som du verkar tro. skulle tro att han tjänar lite pengar på det han egentligen gör.

fyra: att spela pajas på reklamfilm är INTE att visa självdistans.

tre: när en rapartist blir folklig så är karriären illa ute (för visst har han en karriär, en av sveriges största rapartister). Folklig

och sune malm: jag fattar inte frågan, vad menar du med "på vilket sätt fuckar samhällets botten upp våra liv"??? vad vill du jag ska svara på? har jag sagt att människor på samhällets botten fuckar upp våra liv? eller vad syftar du på?

uddis sa...

Fjant, sell out, ensamstående och allt annat dravel. Vad fan spelar det för roll vad Dogge är. Huvudsaken är ju att den jävla reklamfilmen suger.

I pity the fool.

Da Bomb sa...

Det måste lätt vara åtminstonne 30-40 tusen i näven för en sån här reklam om man är känd. Varför bemöda sig annars. Dogge idkar ju inte välgörenhet!??!

mikebike sa...

da bomb:javisst, det är säkert där någonstans summan ligger. vilket är väldigt lite om man tänker på hur det skadar hans image... vaffan killen fjantar sig ju som om han vore markoolios halvbrorsa.
hur creddigt är det att vara rapvärldens lasse berghagen liksom?

men ingen ide att tjafsa, du verkar inte hålla med och det är helt ok för mig;)

Anonym sa...

Nä nu ska jag jobba på att bli vego på mer än halvtid. En form av tyst och rätt meningslöst svenssonuppror men ändå...

hahahah! jag garvar ihjäl mig!

adde sa...

ha ha, skoj med lite mothugg för en gång skull.
din blogg är så populär mike så alla bara uppskattar dina texter. du får för lite bajs i brevlådan så att säga, och jag tror att du mår gott av lite bajs i brevlådan. det ger krydda åt snicksnackandet och skärper till din egg.

Puttelito sa...

Dogge var inte först med att rappa på svenska. Det var göteborgaren MC Tim.
Sen tror jag inte dogge bryr sig om begreppet "sell out". Om folk är så dumma att ge honom en massa stålar för en fattig och snabb insats så inte säger han nej. Och förövrigt så tror jag också att han skiter i andras åsikter.

Har jobbat på Mc Donalds och inet i världen klår deras äcklighet. Gå för allt i världen inte dit på sommaren när de plockar in 15 åriga vikarier som tappar mat på golvet och sedan lägger upp det på grillen!