onsdag, januari 04, 2006

Stans hårdaste indian

Imorse när jag kom spankulerande längs Andra lång, påväg till jobbet och mitt fantastiska kontorsliv, stötte jag för femte gången på kort tid ihop med en snubbe med oidentifierbar ålder. På ett sätt ser han ut att vara i 20-årsåldern men på samma gång 50+. Han ser ut att vara en amerikansk urinvånare och ser jävligt hård ut. Han står alltid och filmröker och verkar skitförbannad... eller kanske mer ond egentligen.

Filmrökande kräver sin man helt klart, det kan lätt se skittöntigt ut. Man balanserar på en jävligt tunn lina helt enkelt. När man filmröker så innebär det att man istället för att hålla ciggen mellan pek- och långfingret (vanligt tråkigt) så håller man den mellan pekfingret och tummen (filmtufft) samt kupad handflata riktad utåt (ala jointstyle). När man drar i sig röken ska man inte se ut att njuta, tvärtom lida i sig nikotinet och ha ett ansiktsuttryck som om man just blivit skottskadad. Som om det är sista ciggen varje gång. Precis så ser indianen ut. En modern Apache som just fått sin fru mördad och sin tipi nedbränd av nån cowboypajsare.

Han tittar alltid på mig som om jag var cowboypajsaren. Jag byter alltid sida och försöker undvika att möta blicken. Ungefär som med solen. Man vill gärna kolla men det är för farligt att fixera blicken.

Jag tänker alltid att det hade varit härligt att se så hård ut för jag är så smärtsamt vanligt. Tänk om han tänker tvärtom? Troligen inte!!

7 kommentarer:

nellie sa...

haha! ride on cowboy!

adde sa...

Ser du dig som "smärtsamt vanlig" mike? du får väl trösta dig med att han förmodligen inte har en så populär blogg som du har. sträck på dig killen!

Anonym sa...

Schysst blogg! Var in och kollade på glamourprinsessans blogg, inte my cup of the precis, men du tycks ju gilla henne. Tänkte bara skvallra att hon länkat din blogg som glamourprinsen ifall du nu inte redan visste.

Nino sa...

Haha, i see the picture så tydligt. Klart du inte vill gå på samma gata som honom, tanken på att han vill hämnas för hela sitt folks öde finns ju nära till hands. Haha.

70-tals Per sa...

Det fanns en fönstertittare när jag var liten som var utklädd till Indian. Han skrämde livet av kärringarna i fönstren. Det är fascinerande med människor som ser onda ut, och som man inte vågar titta på.

-Inte möta eller titta i hans ögon! tänker man och hoppas att man därigenom undsluppit att bli hans nästas mass-mördaroffer

En riktigt "den onda-blicken" indian/latino kan man bara se i en gammal "klintan"-film

Anonym sa...

happalong cassidy, yyeeehha!

Nemo sa...

Som alltid - Andra Lång...där dyker mycket oväntat upp.

Eller hallå...det är väl det som det inte är...var beredd på vilka möten som helst längs denna enda gata i Göteborg som börjar med ett porrhus och slutar med en P-hus.

Skall strolla där idag på jakt efter en tung mössa i den nya affären som är både frisör och metall