onsdag, januari 18, 2006

Så var ännu en dag wejstad och kommer aldrig åter...

Idga har varit en katastrof arbetsmässigt. Var hos min optiker imorse som ligger jävligt olägligt till så jag hann knappt komma in till kontoret innan det var dags att nästla sig runt i kollektivtrafikens virrvarr. När jag kom dit så fick jag sitta och vänta en stund. Jag slog mig ner och började bläddra efter något att läsa.

Det stör mig extremt mycket att den som är ansvarig för deras väntrumslektyr antingen gått och dött eller fuskat bort hela sitt ansvarsområde de senaste fem åren. Alla tidningar var skitgamla och inte nog med det. Tidningsstället var utrustat med ett par skitgamla nummer av Vagabond, ett par nummer av Illustrerad Vetenskap och en handfull Svensk Damtidning som såg ut att vara lika "välanvända" som fibban på ett logement med tjugo hormonstinna handtrallare.

Vad är dealen? All väntrumsbaserad business borde fan ta sitt tidningsutbud på allvar. Jag skulle säga att 60% av känslan sitter där. Det kvittar hur skickliga optikerna sedan är i sin yrkesroll om tidningsutbudet suger a-hole så att säga. Då kommer de inte över pajasnivå iallafall. Så är det med min optiker. Jag kan inte riktigt ta hans ord på allvar när jag tvingats flukta i fem år gamla damntidningar några minuter innan.

En optiker som har kunder i alla olika åldrar och ett tidningsutbud anpassat för 60+ samt för resesugna hobbyvetenskapsmän är dömd att dö till förmån för internetoptiker. Det känns tacky.

Efter besöket skulle jag inhandla +1.00 läsglas att ha när jag sitter framför datorn för att avlasta mina ögon. Alltså vilket skämt. De hade EN modell och två olika färger. Modellen var som tidningsutbudet (60+ och kärring) färgerna var brun och mintgrön. Jag repeterar MINTGRÖN (en färg jag inte ens trodde existerade längre). Duktigt att vara nischad mot glasögon och ha EN modell i lager. Inga dåliga DDR-vibbar

I alla fall. Nu ser jag ut som den fördomsfulla sinnesbilden av en klassisk biblokärring när jag sitter och knackar framför skärmen på kontoret. Det enda som saknas är kunskapen och koftan.
Optikerbesöket var helt menlöst och jag var inte tillbaks på jobbet förrän efter lunch. Då hade jag en massagetid inbokad. Det var grymt (men det blev inte mycket jobbat). Jag fick tillochmed massage på underarmar och vader. Kungligt.

Så nu har jag wejstat ännu en dag och det är dags att dra hem. Får försöka göra skäl för min lön imorgon igen. Över och ut för nu.

15 kommentarer:

Anonym sa...

khewgootah dahlaheihstahr

Anonym sa...

Vilka tidningar vill du se i väntrummen då???

mikebike sa...

det vore onödigt att lista mina favorittidningar. det kan man kanske inte kräva av sin optiker - att de ska ha allas favvoblaskor - men bredda sortimentet något och hålla det uppdaterat. lite musiktidningar, film, pryl, mode, inredning, kändis och ja alltså lite större utbud så att det finns något för alla

Nino sa...

Mike; jag förstår fanimej precis! Det är ju samma hos dorren! Allers, jag repeterar en gång till; ALLERS! Vem i helskotta läser Allers UTAN att bli sjuk och i behov av sjukvård!?! Det är allt jag har att fråga de ansvariga.

Mintgröna brillor...hmm intressant, det är kanske det jag ska införskaffa, hahaha!

Anonym sa...

Är inte Svensk Damtidnig en kändisblanske och dom kör väl lite mode också, illustrerad vetenskp har väl prylar också så det är inredning, musik och film du saknar då?

gurra sa...

Vad är det som är så spännande med mode och kändisar?

mikebike sa...

bredd gurra... bredd!!!

alla gillar olika saker. du fattade inte poängen va? äh skitsamma isåfall...

adde sa...

jag tror att mike hade gillat hisingsnytt, västtrafikmagasinet, guns and ammo och kanske något riktigt gammalt nummer av tidningen Disajn. ;)

Anonym sa...

hade varit lite kul om optikern verkligen hade ett tummat exemplar av "fibban" i väntrummet.

Thérèse sa...

Bredd är bra, väntrumslektyr är i allmänhet skit och så tummat och läst att man riktigt ser hur bacillerna kryper över sidorna, urk. Tim Whatley hade Penthouse i väntrummet men han är tandläkare och inte optiker.

TRÖTTA nelliesnellie sa...

FavvoMike!
tjacka glajjorna på nätet istället! Billigare; snyggare!

Jag vet inte om jag gillar tanken på min idol iförd ett par tantglajjor.. ;) Men jag får väl stå ut.. hoho!

Taggtrådsmärta sa...

Jag kan ge mig på att de nya glajjorna funkar fett bra med leopardtightsen...

Cliff Hanger sa...

En sak jag tänkt på länge: Du verkar inte jobba så hårt. Eller är jag helt ute och cyklar?

therese - varför vill en tandläkare kåta upp sina patienter?

mikebike sa...

therese: hahaha gamla tim whatley ja... klass på honom. grymma sköterskor md;)

nellie: JAG gillar inte ens tanken på mig själv i dem men vad göra med trötta ögon;)

el mango: vad menar du med det hehehe... jag jobbar mycket mer än jag hgade önskat att jag behövde.

Cliff Hanger sa...

Verkar som att du mest leker hela dagarna. Men, det är klart, är man van vid att jobba tre timmar om dagen känns det säkert också tungt efter ett tag... En annan bloggar ju på sin obetalda fritid. *avundsjuk*