tisdag, januari 03, 2006

Jag flabbar hela vägen till banken

Vem kunde tro att årets första arbetsdag skulle bjuda på överraskningar och kuk ...oj, hahaha jag skrev fel men låter det vara för det låter rätt roligt. Ja, vem kunde tro att årets första arbetsdag kunde skulle på kuk? Då hade jag aldrig gått till jobbet. Kul skulle det vara.

Lets start over.

Vem kunde tro att årets första arbetsdag skulle bjuda på överraskningar och KUL? Inte jag men när jag kom hem från jobbet hade jag ett paket att hämta för 398:-. Jag hade ingen aning om vad det kunde vara men av någon anledning fick jag för mig att det var D:s paket från AdLibris. Men icke, det var mina nya och dyra linser. De skulle ju kosta mig 1500:- (inkl synkoll) hos min ockeroptiker.

Jag fattade inget förrän jag läste kvittot. De hade tagit betalt för de månadslinser jag haft innan. Troligen nån skön praktikant som inte sett skillnaden på (iofs extremt lika) förpackningarna och kollat vad jag betalar i vanliga fall... Mohahahahaha, den tusingen värmer min ficka fint nu vill jag lova.

Extra skönt är det för att min optiker har snålat ur så förbannat de sista åren. Bjuder aldrig på några freebees längre. Förr var det linsvätskor, fodral, resekit och annat meckel som brukade hamna i gratispåsen, men nu går de på minuttaxa känns det som. De hinner ju inte ens kolla synene på en innan det är dags att böta tusenlappar. Så...

Gött killar - vi ses om ett halvår!

8 kommentarer:

PlattKatt sa...

Sånt borde hända oftare. :)
*gäspar*
Det är bara jag som är tillräckligt vaken för att skriva nåt!

Cliff Hanger sa...

Nu ska man väl egentligen inte utmana ödet. Men hur glad ska inte jag vara i sammanhanget? Jag har aldrig lagt en krona på linser eller glasögon i hela mitt liv. Tjoho! :-)

Annars har jag läst (visserligen i en skum tabloid, som vanligt, men ändå) att man kan använda endagslinser betydligt längre än en dag och därmed tjäna in en del.

Jocke sa...

Min optiker på Synsam vägrade undersöka mig om jag inte först lovade att köpa minst ett par från dom. Så jag blev tvungen att köpa två svindyra linspaket innan jag kan börja köpa från internet igen. Det borde ju vara olagligt på något sätt.

Anonym sa...

jocke: är inte en optiker en sorts läkare? är väl tjänstefel att som läkare inte undersöka någon som är sjuk eller skadad, i detta fallet synfel?

Anonym sa...

optiker tillhör organiserad brottslighet.
liksom riksdag o regering

Jocke sa...

Rent juridiskt skulle jag nog ha kunnat krävt att få receptet efter undersökningen eftersom de är skyldiga att ge ut det till mig. Men eftersom jag tvingades lova innan så kändes det dumt att komma efteråt typ "ha-HA...jag lura' dig" så jag sket i det och köpte från dom. Nästa paket köper jag förstås på internet.

mikebike sa...

låter som en jävligt soft optiker du har;)

organiserad brottslighet...hmm njae men de tillhör ju lätt en av de branscher där kartellbildning är en självklar del av affärsidén.

Bionda sa...

Numera kan man köpa sin synundersökning av Lensway. Kolla ögonen på nätet? Underligt koncept! Antar att det är nån värdekupongshistoria.