tisdag, januari 10, 2006

En dansk säljknarkare

Alltså dörrförsäljare. De är fan snäppet värre än telefonförsäljare. Idag kom jag till jobbet och var på rätt bra humör och tänkte visa mina kollegor trailern till Nicolas Cage's nya film "The Weather Man" (skönt deppig dramakomedi där jag verkligen känner med Cage's rollkaraktär). Knappt hinner vi samlas framför datorn innan ett stycke dansk dörrnasare från Tele2 knackar på och kliver in som om det vore hans morsas vardagsrum. Med sig har han en liten praktikant som inte säger ett skit (inte så konstigt eftersom dansken pratade så mycket att luften tog slut inne i rummet) men glodde desto mer.

Det var något jävligt obehagligt över honom. En sådan total respektlöshet har jag inte ens sett på film innan. Han berättade att han skulle kolla upp vad vi kan få för rabatter och vi hann inte ens förklara att vi har Telia som förval. Dock så planerade vi faktiskt att gå över till Tele2 eftersom deras företagsabbonemang är riktigt förmånligt, så hans besök var dömt att lyckas. Jag började känna att jag ville dra mig ur när den jäveln kom tillbaka för tredje gången samma förmidag och var sådär säljarkäck att allt jag ville var att ge honom en backhandslap med mina stryparhandskar (sådär nobelt 1800-talsförnedrande).

Innan vi kom loss med trailern så var klockan 11.34 och jag tyckte ändå att jag signalerade tydligt missnöje genom att inte ens titta när jag pratade med honom. Han är säkert en stjärnsäljare men jag undrar hur han kan leva med sig själv. Han är en sådan där snubbe som skulle sälja sin mormors löständer bara för att han kände en köpsignal. En säljknarkare.

Han var hej och tjena med oss hela tiden trots att det mot slutet bara var P som ens svarade på tilltal. Han flinade sitt stomatolleende och berättade att han skulle komma tillbaka en gång i månaden och uppdatera oss på nya tjänster och priser. Alltså, om han gör det så kommer vi bli tvungna att fakturera Tele2 för utebliven inkomst, alternativt döda och mura in honom i nån vägg. Såna som han borde inte få gå lösa bland vanligt hederligt folk.

Killen gav mig personligen extremt obehagliga sektvibbar så han är troligen framavlad av två dörrförsäljare på elitnivå. Pappan var troligen Elektrolux bäste dammsugarförsäljare, därav hans skills. Mamman kanske var ett väldigt dedikerat Jehovas Vittne, därav hans envetenhet och totala brist på respekt för andra människors integritet

Det var aldrig snack om ifall vi VILLE ha Tele2, vi SKULLE ha det. Och nu har vi det!

18 kommentarer:

Blancaflor sa...

I know the feeling! Jag är sämst pa att säga nej till säljare. Jag säger inte ja heller utan nja och det gör att de ringer igen, och igen, och igen...

Cliff Hanger sa...

Lustigt, jag skrev ett inlägg om telefonförsäljare nyligen. Sluta sno mina idéer! ;-)

joacimw sa...

Vi hade en liknande säljare här på jobbet som på beskrivet manér stövlade in här han var dock ifrån 3.

El_Pedro sa...

nästan så ni skulle struntat bytet till tele2 enbart för den danske dåren som pajjade eran dag.
Sånt är extra härligt att hämnas med.

Men money talks så bytet är förstårligt.

Har du någon damagereport ifrån porrkriget? Du har har ju frontseats där borta :)

Thérèse sa...

Det måste vara samma danska tele 2 försäljare jag stötte på i Göteborg för ca ett år sen, fast då utan praktikant. Det kan ju inte finnas två såna.

Myran sa...

Smygläser din blogg ibland och idag har du minsann fått in en riktig fempoängare. Kan du inte maila inlägget till Tele2? Snäääällla!

Nemo sa...

Förstår din frustration... att köpa något av någon du tycker genuint illa om för att du behöver det...eller ännu värre...inte vill ha det - tungt. Får plötsligt magkänsla som faller tillbaka på ett tillfälle då jag köpte bredbandstelefoni av en nysvensk som stammade...bara för att jag tyckte synd om honom..

Men väskdängarmentaliteten ...tjena tjena...så terränggående det var här på bygget idag, då...ha-ha-ha.

Och inget...absolut inget... biter på dom...

Erik Laakso sa...

Ett annat tips kan vara att samla på sig de fakta man kan tänkas behöva av den obehaglige säljaren, för att genast när han lämnat kontoret ringa till deras kundtjänst och teckna det avtal man vill ha.
Stjärnsäljaren mister sin bonus medan man samtidigt får den vara man vill ha. Tala sedan om det för säljaren nästa gång han dyker upp: "Jo men visst, vi tyckte det var så bra så vi ringde kundtjänst, säljaren vi talade med hette visst..." *s*

Lennart sa...

Undrar vad de går på... kanske sniffar aceton?

Uddis sa...

Satan i gatan. Det måste vara samma dansk som jag var på intervju hos.

Sökte ett jobb på ett företag som eftersökte Marketing Manager... Redan där borde man annat att deet osade katt. Var med en av "Dansken" stjärnsäljare på fältet och ta mig fan vad den lilla jäveln ljög och hittade på.

För det första så kommer de inte från Tele2´s´kundtjänst utan från ett bolag som har hand om nämnda telebolags säljavdelning.

Varmed ute på intervju/sälj en gång och när jag efter ett tag kände att detta jobb inte var något för mig så frågade jag när dagen var över, han kollade på mig med galen blick och sa "När jag säger det"

Kan tilläga att jag inte tog det jobbet.

Mike kom ihåg att jag varnade dig för länge sedan...

mikebike sa...

therese och uddis:
han hade spetsiga pollisonger. är det ett signalement ni känner igen? blond var han med och ganska lång och "reslig" om man ska beskriva honom i gamla hederliga termer... som klippt och skuren efter den där übermenchenmallen tyskarna drog upp på 30talet. kan det vara han.

kanske var det inte en praktikant? kanske var han bara med på fältet som du uddis.

tyvärr el pedro, jag vet inget om nåt porrkrig men de krigar väl mest hela tiden de där porrmånglarna. förra gången var det ju butiken i andra änden av gatan som brann upp. men jag ska hålla öronen öppna. andralång viskar hemligheter ibland om man lyssnar noga.

nemo: nä, inget biter på dem verkar det som. de är maskiner.

Anonym sa...

:EGD ;)

Thérèse sa...

Jäpp, det var han!

Rolfer sa...

Har nån mer tänkt på att ju mer Nicolas Cage's hår kryper bakåt desstomer blir hans roller deppiga dramakomedier där man verkligen känner med Cage's rollkaraktär.
Angående säljare är det inte mer brist på integritet och respekt för sig själv de saknar?

Anique sa...

"Angående säljare är det inte mer brist på integritet och respekt för sig själv de saknar?"

Så sant! Och det värsta av allt: dom gör det med ett leende.

el guapo sa...

Tele2 är telecombranchens Hisingen. Billigt, osympatiskt och fullt av gamar och pack. När de signade upp mig som kund utan varken vetskap eller tillåtelse för några år sedan, tänkte jag direkt "Fett! Vilka idioter! Inget avtal, bara ringa utan att betala!", men fick rådet av en jurist att "Ring och säg upp skiten, jag känner till Tele2 - de kommer göra allt för att få ur dig varenda liten spänn..." Och när de speedade fanskapen ringer på kvällarna nuförtiden och skall sälja sitt crap kan de inte begripa hur man inte vill ha dem - bara för att de råkat våldta ens abonnemang nån gång. SHUT THE FUKK UP and DIE jävla Tele2! Ghaaaa!

mikebike sa...

En kollega har börjat med att som första (och sista) replik när en telefonförsäljare presenterat sig säga "så fan heller!" och slänga på luren.

- hej jag heter N.N och jag tinger från F
- Så fan heller!

klick

Säljare (bitter) sa...

he he den var skön, -Så fan heller!